En ufak şeyde idareye giden Veli

Hahaha evet işte bu yazdığınız maddi durumlarda paylaşmayı bilmemenin payı büyük 😉 ayrıca çocuk da başka arkadaşlarından alınca sadece elma değil bir parça da armut, bir parça kek, yarım mandalina yemiş olacak. Geniş açıdan bakmak mı demiştiniz? Siz ne zaman baktınız

Tüm yorumlarımda.

Tekrar ediyorum, bundan mahcup olacak olan kadın adının da öğretmene gideceğini bilir. İdare söylüyor çünkü öğretmene nerden şikayet geldiğini. İnsanlar az uğraşınca bimer cimer şikayetini kimin yaptığını öğreniyor diyenler oluyordu burada. Şimdi ben bir öğretmen olarak gelip bana söyleyen veliyi mi dikkate alırım yoksa direk idareye şikayet edeni mi? Oraya şikayet ediyorsa artık en ufak şeyde de devam etsin buna. Bana da ama ben sizi çok seviyorum demesin. Yaptığını sıvamak için sallıyor seviyorum diye. Tüm kurumlarda önce en alt muhattaba ulaşılır.

Kadın adının gitmesini sorun eder mi etmez mi bilemem. Ancak bazı konuları insanlar , başka insanların da duyabileceği bir ortamda paylaşmak istemiyor olabilir.

Yanlış tahmin, aksine benim çocuğum elindeki her şeyi paylaşır :) ancak ben her zaman kararı ona bırakırım. Kardeşi olduğunda eski kıyafetlerini kullanmak için dahi izin istedim. Ben çocuklara ve kararlarına saygı duyulmamasına üzülüyorum sadece.
Kuzucuğun yüce gönüllülüğü diyelim biz ona 😊

Arkadaşlar kimse çocuklara zorbalıkla paylaşmasını söylemiyor elbette. Burada öğretmen de sanmıyorum ki zorla onun önünden alsın da öbürünün önüne koysun ağlata ağlata. Gerçekten komiksiniz ya.

Canı audi çekmiş de, çocuk da her şeyi elde edemeyebileceğini öğrenecekmiş. Her kesimden insanın çocuğunu götürdüğü ortak kullanım alanından bahsediyoruz park ve çocuğun canı audi değil muz çekiyor. Çocuk paylaşmayabilir ama anne baba da biraz ince olmalı. Park gibi yerlere paylaşımı zor olan yiyecek içecek götürmemeli. Herkes aynı ekonomik durumda değil malum. Bunu da savunmayın yahu.

Yoksa kimse çocuğa zorla bir şeyi paylaşsın demiyor burada. Şaşırdınız iyice.

Paylaşmama konusu yeni moda mı?

Biz oğlanla parka çıkıyoruz 18 aylık. 3-4 yaşlarında çocuk bisikletini kenara koymuş salıncakta sallanıyor. Bizim oğlan da bisiklete saldırıyor.
Annecim abiden izin alalım sonra bakabiliriz. Abisi bisikletine dokunabilir mi biraz bebiş diyorum sevimli sevimli.
Çocuk hayır diyor.
Annesi atlıyor dokunmanızı istemiyor diye.
Yuh dedim ulan bu ne.
Hani bu tarz tepkiyle 3-4 kez karşılaştım. Çocuklarımın o çocuklar gibi olmasını asla istemem. ama bu çocuklarla takıla takıla ne olabilir ki başka. tamamen sosyalleşmeye iletişime paylaşmaya karşı bir kuşak yetiştiriyorlar. Çünkü onun kararıymış.
Zorla demiyoruz çocuğu ama bisikletine 2 dk dokununca bir zarar gelmeyeceğini sonra yine ona ait olacağını bilmesi lazım değil mi. Hele ki kendinden küçük bir bebek heves ettiyse.
Ben annenin yerinde olsam annecim bebeğe bak ne tatlı bisikletine dokunsun zaten çok küçük zarar veremez gel sen de bebeği sev tarzı yaklaşırdım.
Benimki mi yanlış anlamıyorum ki.

Okudum ve neyse söylemeyim fikrimi. Cevap bulamadım haklısınız diyebilirsiniz, gocunmayın yani.

Söyleyebilirsiniz, forumun amacı bu zaten.

Ben kendi şahit olduklarım ve gördüklerime dair fikirlerimi paylaştım. Yorumlarımda öğretmen hanımı da suçlamadım. Konuda takıldığım noktaya dair merak ettiklerimi sordum.

Bazen bir virgülün yeri dahi tüm anlamı değiştirirken, yetersiz bilgilerle tarafları önyargılarla itham etmek her 2 tarafa da haksızlık olur.

Merhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Çıkısta dövün veliyi

diğer konularda haklısınız ama bu konuda değilsiniz... eğer çocuğa özel yemek, eşya vs ise paylaşmak zorunda değil... illa yemek getiriliyorsa okula... belli bir menü belirleyip sadece o gün onu göndermelerini isteyebilirsiniz...
Ama bu durumda da paylaşmak zorunda kalabilir örneğin oğlum ilkokul 3. sınıfa gidiyor beslenme listesinde kuruyemis yazıyor ve haliyle çok seçenek var geçen gün mesela arkadaşı oğlumun kuruyemisinden alabilir miyim demiş canı çekmiş oğlumda paylaşmış bundan doğal ne olabilir ki hayır bu benim özel yemeğim veremem mi desin yeni nesil pedogoglar bunu mu söylüyor anlamadım

Sizden önce çözümü idarede arayan velide art niyet vardır. Amacı çözüm bulmak değil çünkü had bildirmek, şikayet etmek.

Kuralları net bir şekilde koyup uygulamada ısrarcı olursanız sizi fazla yormazlar. Beslenmede olmayan bir şey koyulduğunda hemen kaldırtıyorum ben. Arayıp uygun bir beslenme getirilmesini rica ediyorum. Bu bir kaç kere oluyor, sonrasında hem kendilerine iş çıktığı hem de ısrarla uyguladığım için uymak durumunda kalıyorlar.

Paylaşma konusunda da sınıfça bir etkinlik yapılacaksa gönüllü bir kaç velimiz fazladan koyuyor, durumu olmayan, annesi çalışan çocuklar için. O şekilde sınıfça paylaşmış oluyoruz. Geçenlerde bayat ekmek etkinliği yaptık. Beslenmemiz bayat ekmekten yapılan tek tip yiyecek vardı. Tarifi de paylaştım, herkes tek çeşit (üzerinden sevmediklerini çıkartarak) yaptı. Yapamayanlara fazla koyanlardan verdik ve halloldu. A

Paylaş demek de gayet normal, paylaşıp paylaşmamak onların tercihi.

Bu konuda benim de kafam karisik. Her iki ebeveyni calisan cocuklar icin oglumun okulunda nobet sinifi oluyor. Cocuklar gec alindigi icin haliyle acikiyorlar. Ben de hep ogluma atistirmalik kasesi hazirliyorum fazla fazla koyuyorum ki arkadaslariyla paylassin. Oglum da cok sever paylasmayi. Ama acaba kuruyemislere alerjisi olan var midir diye endiseleniyorum. Cocuklar kucuk, ogretmen nobetci ogretmen herkesi detayli taniyamaz.

Toplantılarda dile getirilip , konuşulmalı bence. İnsanların daha önce böyle bir tecrübesi yoksa, akıllarına dahi gelmemiş olabilir.

Sınıfta ciddi alerjisi olan bir çocuk varsa; o gıdanın sınıfa getirilmesi dahi riskli olabilir.

Yeni nesil veliler insanı bezdiriyor gerçekten.
Ben atanamadım ama eşim ve çevremizden öyle ilginç veli şikayetleri duyuyorum ki yok artık dedikçe daha ilginçleri geliyor 🤦🏻‍♀️

İnsanı meslekten soğutuyorlar.
Yeğenim özel okula gidiyor. Onların da yüzme dersinden önce veliler epey ayaklanmıştı okul yapabilecek mi bence altından kalkamayacaklar vs bir sürü saçma muhabbetler. Velilerden biri şey yazmıştı okula gidip havuz suyu sıcaklığını ölçüp size bilgi vereceğim 😂😂😂
İsi yeterli degilse girip isiycek mi napicakbdhshshsh

Paylaşmama konusu yeni moda mı?

Biz oğlanla parka çıkıyoruz 18 aylık. 3-4 yaşlarında çocuk bisikletini kenara koymuş salıncakta sallanıyor. Bizim oğlan da bisiklete saldırıyor.
Annecim abiden izin alalım sonra bakabiliriz. Abisi bisikletine dokunabilir mi biraz bebiş diyorum sevimli sevimli.
Çocuk hayır diyor.
Annesi atlıyor dokunmanızı istemiyor diye.
Yuh dedim ulan bu ne.
Hani bu tarz tepkiyle 3-4 kez karşılaştım. Çocuklarımın o çocuklar gibi olmasını asla istemem. ama bu çocuklarla takıla takıla ne olabilir ki başka. tamamen sosyalleşmeye iletişime paylaşmaya karşı bir kuşak yetiştiriyorlar. Çünkü onun kararıymış.
Zorla demiyoruz çocuğu ama bisikletine 2 dk dokununca bir zarar gelmeyeceğini sonra yine ona ait olacağını bilmesi lazım değil mi. Hele ki kendinden küçük bir bebek heves ettiyse.
Ben annenin yerinde olsam annecim bebeğe bak ne tatlı bisikletine dokunsun zaten çok küçük zarar veremez gel sen de bebeği sev tarzı yaklaşırdım.
Benimki mi yanlış anlamıyorum ki.
Aynen, dehsetle okuyorum. Yeni nesil ozguvenli cocuk yetistirme meraklisi annelerin yeni modasi da bu demek. Cocugun kendi karariymis. Evet, kendi karari ama cocuga paylasmak guzeldir diye ogutlemeyeceksek nereden ogrenecek? Hele ki yiyecek paylasimi bizim kulturumuzun bir parcasi ve bence devam etmeli. Bir sey yerken karsimizdakine sorariz yer misin diye. Benim oglum 3 yasinda, her zaman bu sekilde tembihliyorum. Oglum bir sey yerken birisi senden isterse mutlaka paylas diye. Gecende yolda giderken simit aldik. Yolda gordugu herkese yer misin diye sordu. Benim cok hosuma gitti. Evet kendi karari ama ben ogretmesem nereden ogrenecek? Ilk okul cocuguna tabi ki ogretmeni, annesi babasi ogretecek. Okulda cocuguma paylasmak zorunda degilsin diyen bir ogretmeni olmasini asla istemem. Karsisindaki cocugun cani cektigi halde onunde hapur hupur yiyen bir cocugum olmasini hele hic istemem. Audi ne alaka Allah askina.

X