En ufak şeyde idareye giden Veli

R -Rosa- orada bahsettiğim nokta, velinin öğretmene çocuğuyla ilgili bir durumu herkesin içinde söylemekten kaçınabileceği / çekinebileceği ile ilgiliydi.

Bazı konularda hepimizin farklı gözlem ve deneyimleri mevcut. Sadece öğretmen de kalması için paylaşılan bazı bilgileri , diğer velilerle bahçede konuşmaktan çekinmeyen öğretmen görmüşlüğüm var.

Bazı iş kollarında iş sebebiyle edinilen hassas ve kişisel bilgilerin paylaşımı yasaktır ve cezaya tabidir. Her meslekte, buna dair özel bir düzenleme olmasa da; biraz daha dikkatli olunabileceğini düşünüyorum.

Okullarda fotoğraf ve video çekimi ile ilgili son alınan kararı gösterin kendisine.

Tüm sayfaları okumadım öğretmenlere saygım ve sevgim sonsuz bende kendi tecrübe ettiğim birseyi paylaşayım bir veli olarak oglum anaokuluna gidiyor.Hocanin Watsaptan yazdığı mesajlar şöyleydi 'x in annesi sizi tebrik ederim çocuğunuz cok uslu y nin annesi sizde o renk alın,her okul çıkışı kapıda çocukları verirken şikayetlerini söylüyordu cocuklar boynu bükük çıkıyordu,Sibel hanim kagan bugün beni çok üzdü etkinliklere katılmıyor..1,2 dedim ki acaba çocukta mi bir sorun var bu ilk anaokulu degil gecen sene de gitti hep övülürdü neyse pedogoğa götürmeye başladık 1.5 ay her hafta gitti uzman dedi ki çocukta bir sorun yok hoca ile görüşmek isterim.(hoca kabul etmedi) birgün oğlanın dudağına kalem sokmuşlar kanamış bana öğretmen degil eve gelince başka bir veli söyledi çocuğu söylemiş ona da benim oğlan bisi demedi hocaya yazdim verdiği cevap evet oldu öyle bisi ama stajyerim kanı durdurdu ama kagan da etkinliğe katılmıyor küsüyor hemen?!
Okulu yıkılma ihtimali vardi bunu bahane ile okulu degistirdim.Suan hocamızdan allah razı olsun nasil yaklaştıysa cocuga cocuk okula gitmek istiyor derslere katılıyor.etkinlikte basarili çizimlerde basarili eski hocayı benzer sebeblerden yönetime şikayet etti bir veli şimdi mesaj atmış veliye oğlunuzu hastaneye kapatmak lazım sizi de diye..yani hep veli haklı olamaz ama öğretmen de olamaz..

Hocam yüz vermeyin velilere , sizi bir kere pasif görürseler beter ederler, haklı olduğu tek bir konu dahi yokken bir de haklı gibi davranıp sizi eziklemek istemiş, uzak durun yaklastırmayin kendinize ...

Benim oğlumun öğretmenini de şikayet etmişler müfettiş geldi kafasına göre listeden veli secip okula çağırdı gidip odada tek tek ifade verdik ogretmen hakkında cok üzüldüm çok naif ve beyefendi bir öğretmenimiz var hoca da cok üzgün cok hevesi kırıldı gercekten verilerle uğraşmak cok zor .

Allah yardımcınız olsun velilerle uğraşmak zorunda bu zamanda

Daha geçen gün gözümün önünde olan bir olayı anlatayım. Öğrencimin biri bisküviyi açmış yiyordu. Başka bir öğrencim (maddi durumu pek iyi değil) öyle bir baktı ki. X, arkadaşına bir tane verir misin dedim. O da verdi. Eve gidip bunu şikayet etseydi, veli bunun için gelseydi ben çok kızardım. Çocuğuma paylaş demişsiniz ama o paylaşmak istemiyor dese çok kızardım. Konu sahibi de beslenme listesinin dışı olarak mısır getirmiş diyor. Kurala uymazsa, öğretmene de kural dersi vermeye kalkmasın.

Ayrıca paylaşmayı öğütle, gerisine karışma diyen olmuş. Ne kadar komik. derste hayvanları sevin, yiyecek verin onlara diyorum hep. Hatta gözlerinin önüne örnek olsun diye kedi de besliyoruz okulun bahçesinin dışında. Amaç lafta kalmasın, çocuk öğütlenen şeyi görsün. Ne var bunda anlamıyorum ben.

Bugün bunlar için okula gelip öğretmene ayar (!) veren velinin evladı yarın en ufak şeyde dünyanın en büyük şokunu yaşıyor. Gerek var mı bu kadar korumacı (!) olmaya. Gerek var mı Ayşe su ya Ayşe dedi diye şikayete. Kırk yıl düşünsem böyle bir şey için kimseyi şikayet etmem.

He he diyin geçin, kafaniza takmayin bence. Bu tür insanlari kimsenin ciddiye aldigini sanmiyorum. Mudur de benden ciksin diye konusmustur.

Paylaşmanın güzelliğinden bahsedilip kararın yine çocuğa bırakılması en doğrusu bence ki zaten çocuk zorla değil ancak bu şekilde bir şeyleri içselleştirebilir
Bazen 16 aylık oğlumla Parka gidiyoruz. Diğer bebekler araba veya oyuncak bebek vs getirmiş oluyor. Oğlum istiyor. Diğerlerinin annesi hemen paylaşması için zorluyor. Ne münasebet yahu? O araba o çocuğun en sevdiği oyuncak olabilir. Eğer istemiyorsa zorlayamazsınız. Ben de telefonumu paylaşmak istemem. Şahsi eşyam. Belli ki o oyuncak bebek de kız çocuğunun en sevdiği bebek.

En fazla teklif ediyorum.
Bir kez bakabilir miyim diyoruz.
Hayır derse hayırdır.

Oğlumu da paylaşması veya birilerini illa öpmesi kendini öptürmesi için zorlamadım.

Çocuk hakları denen bir şey var.

Bende hep merak etmişimdir veliler okul kenarında bahçede öğretmenle uzun aüre ne konuşuyorlar? 2 çocuk büyüttüm okula gönderdim her işlerini kendileri takip eder yapar. zaten belli bi yaştan sonra kendileri sorunlarını çözmeli

Veli böyle olunca çocuk da anne babayı görüyor öğretmene saygı filan kalmıyor vallahi, geçenlerde öğrencimin tahtaya yazdığım konuyu defterine geçirmediğini görünce yazmama nedenini sordum cevap vermeyince de hemen yazmaya başla birazdan diğer konuya geçeceğim dedim zil çaldığında ‘ babama söylüyceemmm bu öğretmeni milli eğitime şikayete etsiinnnn” diye bağrınıyordu, bir öğrenciyi de arkadaşıyla konuşmaması için uyardım eve gidince annesine bana sınıfın ortasında tokat attı öğretmen diye söylemiş veli de beni arıyor şikayet edeceğim sizi diyor önce çocuğunuza dürüst olması gerektiğini öğretin sonra nereye şikayet ediyorsanız edin dedim. Ayaklar altında, kimlerin dilinde elinde mesleğim belli değil. O kadar üzülüyorum ki bu duruma

Sizi haklı buluyorum bazen bir öğretmen olarak 29 tane kağıda isim yazıyoruz ve o sırada çocuklar birbirleri yiyorken okulöncesi için bahsediyorum tren gibi koydukları ismi yazmak bana da zor geliyor Alparslan Çağatay ismi gördüm ya ayrıca bir öğretmen çocuklara doğru davranış aşılar paylas demeyecekse bencilligi asilamis olmaz mı belki bı tane cubbuk kraker paylaşacağı böyle böyle tuhaf bı şekilde toplum bilinci olmayan bir nesil yetişecek ...

yıllar içinde öğretmenlik kadar itibarsızlaştırılan başka bir meslek var mı acaba?
benim küçük ortaokulda 6.sınıf büyük zamanında görmediğim şeyler görüyorum. ben büyük oğlumun ortaokul hayatı boyunca kiminle oturduğunu bilmedim sormadım aklıma bile gelmedi bu soru. ama şimdi daha yeni 6.sınıf oğlumun sınıf öğretmeni çocuğunun yerini değiştirmediği için şikayet edildi bu kadarı resmen komik. onca yıllık veliyim bu kadar komik veli görmemiştim.

Eve de gelip günlük olarak ödevini de yaptırsam iyi olurdu dmi
Bana uslubunuz hiç doğru gelmedi. Gerçek bir eğitimci böyle olmuyor benim karşılaştıklarım en azından.

Paylaşımakla ilgili size neyi paylaşmasını söylediniz yiyecekse çocuk aç olabilir, annesi belli bir düzene göre beslenmesini hazırlıyor olabilir çocugun özellikle günlük yemesi gereken şeyler olabilir vs. Vs konu buysa veli hassasiyet gösterebilir gayet normal. Ayrıca isim konusunda da haklı çocugun iki ismi var ve ikisi ile sesleniyorlarsa bi zahmet yazmanız gerekiyor
.

“Benim paramla sen orada duruyorsun” bu yobazlığın hangi seviyesi yaa ?
Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…