- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
- 298
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eltim de yok görümcem de, kayınvalidem de kendi var ses yok
Elti kötüdür, görümce cadıdır gibi peşin hükümlü olamayacağım, kendime ait bir deneyimim yok, annemle yengemse hayatımda gördüğüm en iyi elti örneği, elti değil kardeşler resmen.
Görümcem yok eltim gereksizler familyasından seçeneği rica ediyorumseçenek ekledim :)
Ayy hep bu sorunun cevabini merak etmiştim Allah razi olsun kazen bey:)Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.
Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.
Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.
Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
Valla otur dua et neler var neler :) maşallah size ne diyim.eltim yok, görümceminde bi zararı yok.bende görümceyim, gelinimzlede bi sorunumuz gayet güzel geçinip gidiyoruz. çok şükür benim hayatımda hiç entrikalar, fesatlıklar, yalanlar, dolanlar olmadı. o yüzden burda açılan konuları okurken şoklar içinde kalıyorum ve her seferinde şükrediyorum
görümcede eltimde kayınvalidemde melek gibidir :)