Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.
Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.
Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.
Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
En nefret ettiğim durum.amcam da bizim rızkımızı yedi yıllarca.cocuktum evimiz sobaliydi.bizim yakacağımız ödünü kömürü hiç sormadan alır giderdi.biz buz gibi evde otururduk.tamamen babadan kaynaklı böyle durumlar.size de Allah sabır versin.Allah soracak böylelerine.Al birini vur ötekine küçüğünden büyüğüne hepsi evlatlarımın rızkını yiyor
Bir laf vardır ve bence çok doğrudur.
Elti eltinin ne güldüğünü ne de öldüğünü istermiş.
Benim bir tane eltim var.
Kayınvalidem zamanında eltime "valla iyi geçiniyorsunuz, ben olsam hayatta elti ile anlaşamazdım, kıskançlığımdan çok tartışırdık" demiş. Dobralığın da bu kadarı diyorum.
Elti iyidir, eğer frekanslar tutarsa. Anlaşılabilir, yeri geldiğinde de iyi arkadaş olunur.
Ancak hep bir mesafe olmak zorunda, yanlış anlaşılmalar ve ters düşmeler sonucunda durum ciddi şekilde vahimleşebiliyor. Kİ bunu da tecrübe ettim zamanında.
Ne çok yakın ne de çok uzak tutmak lazım...
Sizin böyle şeyler ile muhattap olmamanız çok iyi birşey bence.
Bir de eltinin en güzel yanlarından bir tanesi, her fırsat buldukça kayınvalidenin kulaklarını bir hayli çınlatmak pahabiçilemez. Çünkü elti haricinde hiç kimse ile o kadar kayınvalide dedikodusu yapılamıyor... Ve biliyorsun ki aranızda kalıyor.
Şaka bir yana benim eltim görümcem yok ama annemin var, hiç kavga ettiklerini bilmem, ki aile apartmanında oturuyorduk, kahvaltılar, 5 çayları, akşam yemekleri, gezmeler tozmalar hep beraber yapılırdı, ben onlar kadar iyi anlaşan bir elti tanımıyorum, çocuklarını bile birlikte büyüttüler, kimse elti olduklarına inanmıyordu, bizimkiler bildiğiniz kardeş gibiydi, öyle bir ortamdı ki mesela annemle babam bir anlaşmazlık mı yaşıyor, yengem annemin tarafında olurdu, amcamla yengem anlaşmazlık yaşarsa da annem yengemin tarafında olurdu, babamla amcam didişti mi annemle yengem bir olur eşlerine rest çekerlerdi, hem onlar gibi güzel bir örnekle büyüdüğüm hem de elti ya da görümcem olmadığından çıkan anlaşmazlıkları, birbirini çekemezlikleri anlamıyorum, neden böyle şeyler yaşanır bilmiyorum çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?