• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket En tehlikelisi hangisi ? Elti Görümce savaşları

En tehlikelisi hangisi ?

• Ankete Katılan
    3.201
Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.

Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.

Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.

Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.

şükürler olsun ki eltim yok.. parçalardım galiba.. ama şimdiki aklımla.. zamanında sessiz sedasız kendi kendimi yerdim anca.. ahh ahh..
şimdi ikinci evliliğim. tek görümcem var.benden küçük ve severim kendisini..

Eltim yok görümcelerim iyidir.kayinvalide kayınpeder ikisi de iyidir.ufak tefek sorunlar oldu elbette ki ama hepsini severim onlarda beni sever.

Hahahah benim görümce melek gibi kayinvakidemde öyle kötü bir insan değil birçok insana göre eltimde iyidir ama arada hemen tırnakları cikar tabi :)

Al birini vur ötekine küçüğünden büyüğüne hepsi evlatlarımın rızkını yiyor

Kendi içlerinde fenalar ama bana bir kötülüklerini görmedim . Bu yüzden "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın! " seçeneğini de eklesek mi acaba :)

Al birini vur ötekine küçüğünden büyüğüne hepsi evlatlarımın rızkını yiyor
En nefret ettiğim durum.amcam da bizim rızkımızı yedi yıllarca.cocuktum evimiz sobaliydi.bizim yakacağımız ödünü kömürü hiç sormadan alır giderdi.biz buz gibi evde otururduk.tamamen babadan kaynaklı böyle durumlar.size de Allah sabır versin.Allah soracak böylelerine.

Tamam melek değiller ama başka iyi bir seçenek olmadığı için onu seçtim.

Eltim kendi halinde.
Görümcem sağolsun her durumda ablalığını göstermiştir hep hissettirmiştir hep düşünmüştür.
Kv ye geldiği zaman toplanıp gidiyoruz sırf birlikte olalım diye.

Umut kesmeyin var böyle insanlar :))

Bir laf vardır ve bence çok doğrudur.
Elti eltinin ne güldüğünü ne de öldüğünü istermiş.

Benim bir tane eltim var.
Kayınvalidem zamanında eltime "valla iyi geçiniyorsunuz, ben olsam hayatta elti ile anlaşamazdım, kıskançlığımdan çok tartışırdık" demiş. Dobralığın da bu kadarı diyorum.

Elti iyidir, eğer frekanslar tutarsa. Anlaşılabilir, yeri geldiğinde de iyi arkadaş olunur.
Ancak hep bir mesafe olmak zorunda, yanlış anlaşılmalar ve ters düşmeler sonucunda durum ciddi şekilde vahimleşebiliyor. Kİ bunu da tecrübe ettim zamanında.

Ne çok yakın ne de çok uzak tutmak lazım...
Sizin böyle şeyler ile muhattap olmamanız çok iyi birşey bence.

Bir de eltinin en güzel yanlarından bir tanesi, her fırsat buldukça kayınvalidenin kulaklarını bir hayli çınlatmak pahabiçilemez. Çünkü elti haricinde hiç kimse ile o kadar kayınvalide dedikodusu yapılamıyor... Ve biliyorsun ki aranızda kalıyor.

Şaka bir yana benim eltim görümcem yok ama annemin var, hiç kavga ettiklerini bilmem, ki aile apartmanında oturuyorduk, kahvaltılar, 5 çayları, akşam yemekleri, gezmeler tozmalar hep beraber yapılırdı, ben onlar kadar iyi anlaşan bir elti tanımıyorum, çocuklarını bile birlikte büyüttüler, kimse elti olduklarına inanmıyordu, bizimkiler bildiğiniz kardeş gibiydi, öyle bir ortamdı ki mesela annemle babam bir anlaşmazlık mı yaşıyor, yengem annemin tarafında olurdu, amcamla yengem anlaşmazlık yaşarsa da annem yengemin tarafında olurdu, babamla amcam didişti mi annemle yengem bir olur eşlerine rest çekerlerdi, hem onlar gibi güzel bir örnekle büyüdüğüm hem de elti ya da görümcem olmadığından çıkan anlaşmazlıkları, birbirini çekemezlikleri anlamıyorum, neden böyle şeyler yaşanır bilmiyorum çünkü.

Şaka bir yana benim eltim görümcem yok ama annemin var, hiç kavga ettiklerini bilmem, ki aile apartmanında oturuyorduk, kahvaltılar, 5 çayları, akşam yemekleri, gezmeler tozmalar hep beraber yapılırdı, ben onlar kadar iyi anlaşan bir elti tanımıyorum, çocuklarını bile birlikte büyüttüler, kimse elti olduklarına inanmıyordu, bizimkiler bildiğiniz kardeş gibiydi, öyle bir ortamdı ki mesela annemle babam bir anlaşmazlık mı yaşıyor, yengem annemin tarafında olurdu, amcamla yengem anlaşmazlık yaşarsa da annem yengemin tarafında olurdu, babamla amcam didişti mi annemle yengem bir olur eşlerine rest çekerlerdi, hem onlar gibi güzel bir örnekle büyüdüğüm hem de elti ya da görümcem olmadığından çıkan anlaşmazlıkları, birbirini çekemezlikleri anlamıyorum, neden böyle şeyler yaşanır bilmiyorum çünkü.

Zamanla bence kültürümüz asimile oldu, bana sorarsanız.
Çünkü benim teyzemin 2 tane eltisi vardı, 1 tanesi rahmetli oldu.
Teyzem en büyükleriydi ve aile apartmanında oturururlardı.
En altta da kayınvalidesi otururdu o zamanlar, sonra yine bulundukları yeri sattılar, aile binası yaptırdılar.
Yine tek bir binada altlı üstlü 3 elti oturdu.

Eminim aralarında sıkıntılar muhakkak yaşanmıştır, fakat benim gördüğüm sizin anlattığınız ile birebirdi.
Eğer bir sorun varsa, herkes birbirine destek çıkar, herşey birlikte yapılırdı.
Hamilelikleri bile birlikte geçti denilebilir. (anlatılanlardan bildiğim).
Aralarındaki bağ inanılmaz ve özenilecek bir bağdı.

Şimdi öyle insanlar ve o zihniyetteki yaşamlar kalmadı malesef.
Benim de en üzüldüğüm nokta bu.

Ben tek çocuğum, eşim de 2 kardeş.
O yüzden sadece eltim var, ancak isterdim ki kardeş gibi olalım, eşlerimiz kardeş, biz de iki elti kardeş olalım.
Ancak bizim durumumuz tam da özlü söz gibi "ne öldüğünü ne güldüğünü" hesabı.
Gelir gideriz birbirimize, ancak hep bir mesafe vardır arada, aşılamayan bir duvar.
Ben yapım gereği samimi ve kolay anlaşılabilen, kolay güvenen bir insanım.
Ancak sayısız kere canım yanınca anlıyorum insanların güvenilmez olduklarını.
Eltimde tam öyle birisi, güvenilmez malesef.
O yüzden de arada mesafe olmak zorunda kalıyor.

Keşke o teyzemlerin ve sizin annenizin yaşadığı dönem geri gelse, insanlar daha çıkarsız daha aile bağları ile yaşama tarzını seçseler.
O zaman herşey daha kolay, daha güzel ve huzurlu geçiyor gerçekten.

Süleleden iyiki var dediğim birtanecik eşim var.Diğer hepsi allaha emanet menfaatçi çok cahilleri medeniyetten yoksunlar.Huzurumuzu bozuyorlar:eğlence::KK11:

Çokta tıııın çokta fìfî :)) hiç biri malesef

eltim yok 3 gorumcem var onceleri kotuydukte simdi melek gibiler tabi
beni tanidikca meleklesdiler :KK70:

Şimdi bir eşim, bir de pamuk kalpli kayınbabam kaldık sadece
Diğer pamuğumuz bizi terkedeli iki ay oldu
Mekanı cennet olsun
Eşim tek çocuk elti sıkıntım yok
Görümce olacam ayyyyy ama çok gıcık olacak gibiyim niye yahu
Kızcağızın ağzı var dili Yok
Kanımızda var görümcelik demekki

Benim görümce yok elti var ama ben soğuk nevale olduğum için hiç sorun yaşamadık. Karşılıklı had bilme diyelim şeytan kulağına kurşun 😂😂 kaynanacim bir ara kaynanalik yapmaya çalıştı ama mizacına ters:) fabrika ayarlarına döndü ya da ben onu her durumda desteklediğim için o da karşılık vermiş olabilir. Az görüşürüz, sevdiğim yemekleri yaptığı sürece başımın tacı.
Ailemi seviyorum cok şükür.

Eltim ve kayınvaliden yok, görümcem de kafa dengidir. Yalnız, görümceye “stajyer kaynana” demenize bayıldım :)

Eltim şuanlık yok görümcem hiç yok kayınvalide de ara sıra saçmalıklar yapsa da hakkını veriyorum çok şükür :KK52:

Kayınvalidem melektir. 2 görümcem var eltim yok. Küçük görümcem abla bilir beni. Büyük görümcemle arada tartışır küseriz:D kayınvalidem üzülüyo küslük olunca ona kıyamadığımdan genelde uzatmam. Ama başına bi iş gelse yine koşarım çünkü çünküsü yok koşarım:D eşim aramıza karışmaz haklıysan asla susma kendini ezdirme benim hatrıma kimseyi alttan almak zorunda değilsin der. Derim bende kendini ezdirecek göz var mı:D adamı ayakkabısıyla yerim tersim pis:D hepsini seviyom ben ya çok şükür

Back