• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 kaşık zeytinyağıyla iki kişilik tek çeşit tek öğün yemek yapıyorum. Beş litre ne kadar gider bilmiyorum ama 40 litre aldım yazın çeyreğini ancak kullanmışımdır. Çok yağlı yemek sağlıklı değil, kızartmalar sağlıklı değil, çok çeşit yemek sağlıklı değil.
Ben zaten yağı boca edin,yağlı yemek sağlıklı demedim ki.
Ama 5 lt. Yağı 3-4 ay kullanabilmek için cidden en fazla 2-3 damla damlatmak lazım yemeklere. Ay başına neredeyse 1 lt. Yağ harcıyolar. Hiç mi ekstradan kek,börek bişi yapılmıyor yani bu evde?

Her ay kıyma et falan almıyorum ki ben kurbandan oluyor ve sürekli tüketen kişiler değiliz 2 kişi olduğumuz için eşim de et sevmedigi için gayet yetiyor

Biz iki kişiyiz iki çeşit yemek yapıyorum kızartma da haftasonu eşim evde olduğunda anca tereyağ köyden kayinvalidemden getiriyoruz

Yoo gayet normal kullanıyorum yeteri kadar da bunda komik olan nedir anlayamadım

Diyarbakirdayim tekrar söylüyorum geçen ay alışverişten bahsettim bu ay market fiyatlarını bilmiyorum dedim
700 olmasi imkansiz. Sadece ekmek, yumurta alsaniz neredeyse o kadar tutar.

pahalılıktan şikayet edip sigara içenleri anlamış değilim makyaj malzemesi alanlarada şaşırmış durumdayım
bizim arkadaş var bu pahalılıkta yüzüne 5 bin tl botoks yaptırdı ucuz yaptırdım diye seviniyor
Ölelim tabi, neyimize makyaj falan. Parfüm neyim hep lüks zaten. Güzel görünmemize kendimize bakmamıza gerek yok. Karnımızı doyurup şükredelim 😡

Tabiki de hayir ama sunu merak ediyorum acaba biz mi fazla harciyoruz veya alisverisimizde hatalar mi var yani bizim gibi aileler ortalama ne kadar harciyor mesela bundan 6-7 ay once hesapladigimda 1750 tutuyordu simdi bu kadar yuksek olunca sasirdim hemen buraya sormak istedim
Yemek yapma seçenlerinize ve beslenme tarzınıza göre değişir. Ben mesela sadece Cocuklar bendeyken büyük market alışverişi yaparım, onlar yokken dolaptakilerle idare ederim.

Ben zaten yağı boca edin,yağlı yemek sağlıklı demedim ki.
Ama 5 lt. Yağı 3-4 ay kullanabilmek için cidden en fazla 2-3 damla damlatmak lazım yemeklere. Ay başına neredeyse 1 lt. Yağ harcıyolar. Hiç mi ekstradan kek,börek bişi yapılmıyor yani bu evde?
Bizde yapılmıyor 😂 onlar da sağlıksız 😂😂😂

Yoo gayet normal kullanıyorum yeteri kadar da bunda komik olan nedir anlayamadım
Neden alındınız ki? Kötü bir şey demedim 5 lt. Yağı 3-4 ay kullanabilmeniz gerçekten ilginç geldi. Baya az kullanıyo olmanız lazım çünkü. Hadi kendimden geçtim çevremde de hiç o kadar yetirebileni görmediğim için ilginç geldi.

Kocaeli'de simit 4 TL olmuş bu sabah kahvaltıya alma gafletinde bulundum.
Fırına simit için 4 TL aldınız 3 değil mi dedim günaydın dedi...
4 tl simit olur mu ya
4 dolar
4 birim
Bu insanları çok zorlar kimse o simidi kolay kolay hazmedemez/hazmetmemeli

latife yaptı veya Anadolu'da ufak bir kasabada yaşıyor gerçi ufak kasabada sebze meyve ucuz temel tüketim malzemeleri daha pahalı.

bizim ara ufak market alışverişleri 500 altını hiç görmedi, sağlam alışverişler ise 1200 TL civarı. Burada sağlam dediğim temizlik malzemeleri vs yoğun oluğunda.

yine bu sabah ufak kutuda tahin, 1 ufak kavanoz ajvar, 10 yumurta ve 300 gr tulum peynire 125 TL verdim...
valla ben yazdan 2 büyük derin dondurucu doldurdum bir de buzdolabının buzluğunu.ayrıca konserve de yaptım.buna rağmen harcamam düşmedi .dün minicik karnabahara 18 tl verdim.aynen ajvar sosu da aldım o da 14 küsürdü indirimde.kuruyemiş vs de yok şu an evde almaya kalksam en az 350 tl .o da yarımşar kilo.

pahalılıktan şikayet edip sigara içenleri anlamış değilim makyaj malzemesi alanlarada şaşırmış durumdayım
bizim arkadaş var bu pahalılıkta yüzüne 5 bin tl botoks yaptırdı ucuz yaptırdım diye seviniyor
Aslında sasirmamamiz gerekiyor.Sigara kötü bir alışkanlık evet ama bu ülkede büyük çoğunluk sadece günü geçirip kurtarıyor bu insanca yaşamak değil (sigarayı kastetmiyorum)İnsanca yaşamak ailece bir restoranda ayda bir iki kez yemek yiyebilmek sinemaya gidebilmek gerektirir.Sigara pekcok Avrupa ülkesinde de pahalı .Fakat bizim ülkemizde ucuz bir insan hayatı kaldı.

Yukarılarda da yazmıştım ama bu ay ne denli pahalı bilmiyorum her ay zam geliyor farkındayım bu ay ne kadar tutar bilmiyorum şu ana kadar yaptıklarımız 700 u geçmedi önceki alışverişlerimden bahsettim
Bu ayı bilmiyorum demişsiniz sürekli ama bu ayı bilmeye gerek yok, geçen aydan bu aya en fazla gelmiş olsun %10-15, hadi olsun %20 lik bir artış. Geçen seneyle karşılaştırmıyoruz sonuçta. Bilinmicek ne var bukadar.

Malesef bir manava giriyorum 200 lirayla çıkıyorum haftalık 😬 ki bizde daha çocuk yok onda da marul maydanoz elma gibi şeyler yok annemin bahçesine dadanıyoruz 🤣🤣
Ah beni korkutan konular 😂😂 bi bebek arabası bakayım dedim en düşüğü 2 binden başlıyor
Düzgün bir şeyler bakayım dedim 4 üstü
Manav zaten pahalı olur pazardan al

Her ay kıyma et falan almıyorum ki ben kurbandan oluyor ve sürekli tüketen kişiler değiliz 2 kişi olduğumuz için eşim de et sevmedigi için gayet yetiyor

Biz iki kişiyiz iki çeşit yemek yapıyorum kızartma da haftasonu eşim evde olduğunda anca tereyağ köyden kayinvalidemden getiriyoruz

Diyarbakirdayim tekrar söylüyorum geçen ay alışverişten bahsettim bu ay market fiyatlarını bilmiyorum dedim
Herkes iki kişi değil ama .

Gülmek veya kınamak İçin gerçekten değil ama 700 liraya hallede biliyorsanız gerçekten helal olsun
Mesela bende tereyağına bahçe mahsüllerinin bir kısmına para vermem annemde vardır ondan alırız yazın ürünlerden uygun oldukça buzluya atarız bizde eşimle et tüketmeyiz ben kokusuna bile dayanamam o arada gider canı çekince dışarıdan yer ama ben yinede marketi 2.000 den aşagıya asla düşünemiyorum 2.000 de yarısı veya çeyreği evde olmadığımız zamanlar işte anne veya kv de yemek yemeler falan da

Mesela bana beş litre yağ ancak bir ay yeter .Evde hergun 3 çeşit yemek olur .Kızartma yapılır . Tereyağı ayrıca kullanırım
Evet bizim de en buyuk problemimiz aycicek yagi cok cabuk bitiyor 5 yaşında ki oglum patates kizartmasini cok seviyor pogaca kekte cok seviyor onun icin surekli yapiyorum ve 5 litre yag bir ay gitmiyor maalesef

Maşallah sende zenginsin hee 2 kere patates kızartıp sonra değiştirilir mi bacımsu ya 😂
Rengi değişmeden aslaa 😂😂
2 den sonrası kanser yapıyor ama bu gidişle herşeyin en kötüsünü almaktan sağlık problemlerinde patlama yaşanacak sanırım. En basiti 3 numara yumurta eve girmezdi şimdi o bile 50 TL 😭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X