• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuru erzak, un, şeker, yağ, süt, tuvalet kağıdı, şampuyan, macun, sabun, havlu peçete gibi ürünleri toptan alın. Öyle günlük markete girince şunuda alayım dursun, bunuda alayım lazım olur çok oluyor. Geçen sene Karantina döneminde tek hobim markete gitmek olmuştu peçete için gidiyordum kendimi kesme tahtası, kahve yanı bardağı alırken buluyordum. Saçma sapan bisürü ıvır zıvır. Öyle
çok harcanıyor. Toplu alınca devamlı market ihtiyacı olmayınca daha iyi oluyor. Yine coronanin ilk zamanları 2 haftada bir çıkıyordum evden. Market,pazar,kasap hepsini bir günde halledip dönüyordum, o daha hesaplı oluyordu.
Evet size katiliyorum bende bu konuda eșimle anlasamiyorum toplu alalim bide oyle deneyelim diyorum bakalim bu sefer oyle deneyecegiz insallah faydalı olur

Amin gerçekten çocuklulara çok zor. Meyve dayanmıyor. Yeni doğum yapacaklara da Allah kolaylık versin. Bebek arabası, mama sandalyesi, bez.. alınacak gibi fiyatlar değil.
Malesef bir manava giriyorum 200 lirayla çıkıyorum haftalık 😬 ki bizde daha çocuk yok onda da marul maydanoz elma gibi şeyler yok annemin bahçesine dadanıyoruz 🤣🤣
Ah beni korkutan konular 😂😂 bi bebek arabası bakayım dedim en düşüğü 2 binden başlıyor
Düzgün bir şeyler bakayım dedim 4 üstü

2 kişiyiz 3 binden fazla bizimde ve kahvaltilik yok icinde kahvalti alişkanligimiz olmadigi icin almiyoruz artik cöpe gidiyor diye.
Ama abur cubur vs redbull odur budur var icinde. Herkesin harcamasi farkli 🤷🏼‍♀️ Öyle daha ucuza nerde vardir diyede bakmayiz heryer pahali zaten ama indirime denk gelirsem fazla fazla alirim şampuan vs tarzi şeyleri.

Bir markete girince hiç bir şey almasan bile 100 liradan aşağı kesinlikle çıkamıyorsun.Günde 2 ekmek yediğinizi varsaysak ayda 210 lira sadece ekmek tutuyor.Bunun peyniri zeytini 10 liradan aşağı olmayan meyve sebzesi 150 lira olan sıvı yağı 45 lira olan yumurtası bir kutusu 10 lira hatta çoğu ortalama 13-14 lira sütü 5 kilosu 60 lira olan yoğurdu kilosu 15 lira olan pirinci 7 liradan makarnasi vs derken pek bir şey yapabileceginizi sanmıyorum.Bir lira olan çikolata olmuş 3.5 lira.Geçen hafta 105 liraya aldığımız kıyma bu hafta 125 lira.Bir liraya en iyisini aldığımız bebek bezinin çok bilinmeyen markalarda tanesi 2.5 lira pedler tuvalet kağıdı ve peçete fiyatlarını söylemiyorum bile.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

Her ay yağ almıyorum ki bı 5lt yağ 3 4 ay gidiyor neredeyse kızartma vs pek yapmıyorum dediğim gibi şuan market fiyatlarından haberim yok evden çıkamıyorum ama ben yağı geçen ay almıştım onu da yeni acicam daha iyi ki de öyle almışım zamlar fena valla 🤦🏻‍♀️😄
Mesela bana beş litre yağ ancak bir ay yeter .Evde hergun 3 çeşit yemek olur .Kızartma yapılır . Tereyağı ayrıca kullanırım

Yani soyle Ben eșime evdeki eksik leri soyluyorum o da alip geliyor ama bakiyorum hergun alisveris yapilmis Hani diyorum ki hic toplu yapamadik bi de toplu alalim diyorum eșime o da diyorki biz toplu alirsak erken bitiririz
Bu sekilde olmaz ama. Artik elimizi kolumuzu sallayarak markete girip bir sey alamayiz. Onceden arastiracaksiniz, ne nerede ucuz, kampanya var mi, varsa kullanacaginiz kesin olan yag, deterjan gibi seyleri toplu alin. Alisveris yaptiginiz marketin kupon, puan vs leri var mi yok mu bakin. Ben son zamanlarda tuvalet kagidi, deterjan gibi urunleri asla marketten almamaya basladim. Abartisiz markette 94 tl olan bebek deterjanini h...b adli siteden 3 tanesini 130 kusur gibi bir rakama aldim. Marketlerde deterjan ve temizlik urunleri cok pahali malesef.

Yorumları okuyunca ben hicbirsey almiyormusum dedim resmen 😂😂 biz de bizim alışverişe pahalı diyorduk, abur cubur falan almıyorum neredeyse😄 ama tabi hep kuru bakliyat çay yağ vs aşırı fiyat artan şeyler olmuyor bir ay temizlik malzemesi bittiyse öteki ay bakliyat öyle denk geliyor mesela bu ay da temizlik malzemeleri bitti sayılır tuvalet kağıdı vs 😄 aylık alıyoruz bizde ama yoğurt vs bittikçe alınıyor tabi

Her ay yağ almıyorum ki bı 5lt yağ 3 4 ay gidiyor neredeyse kızartma vs pek yapmıyorum dediğim gibi şuan market fiyatlarından haberim yok evden çıkamıyorum ama ben yağı geçen ay almıştım onu da yeni acicam daha iyi ki de öyle almışım zamlar fena valla 🤦🏻‍♀️😄
5 lt yağı 3-4 ay kullanabiliyosanız helal olsun 😂
Napıyosunuz 2-3 damla mı damlatıyosunuz? 😂

Bizim en fazla tuttuğu zaman 700 TL iki kişiyiz o da deterjanı bakliyat vs girince öyle oluyor şu ana kadar hiç o kadar alışverişim olmadı şuan market fiyatları ne denli pahalı bilmiyorum da acaba marka falan mı alıyorsunuz?
Saka misiniz? Nerede yasiyorsunuz?

Arkadaşım çay simit 3 öğün ye gene 4 kişilik bir ailede 2000 tl ancak ucu ucuna yeter

Kocaeli'de simit 4 TL olmuş bu sabah kahvaltıya alma gafletinde bulundum.
Fırına simit için 4 TL aldınız 3 değil mi dedim günaydın dedi...

Mesela bana beş litre yağ ancak bir ay yeter .Evde hergun 3 çeşit yemek olur .Kızartma yapılır . Tereyağı ayrıca kullanırım
kızartmaya çok gidiyor zaten.aynı yağda 2 kere patates kızartırım.sonra atık biriktiriyorum veriyorum yağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X