• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aldıklarını fazla değil ki gğnlük kıytırık 2 ufak bişey alayım diye markete gir çık 100 lira zaten.

Kıymanın kilosu 110 lira 1 kiloyla 4 kişilik aileye en fazla 2 sefer yemek yaparsın hadi 3 olsun. Haftada 1 yesen bile 1 ay gitmez. Eti tavuğu eklemedim. Hadi eti geçtim sebze çok mu ucuz? 1 top karnabahar 20 lira yemeğini değil de kızartması ı yapayım desen sadece 1 öğün yersin. En ucuz meyvenin kilosu 8 10 lira. 4 kişi kahvaltıda her gün 1 yumurta yerseniz 120 yumurta yapar 200 liranın kapısı. Sütün litresi 15 lira. Basit bi sütlü tatlı yapayım esen 50 liraya maloluyor.

Keyif yapayım 1 paket bisküvi alayım 5 lira 1 gofret 3 lira.

Yahu damacana su 25 lira olmuş el insaf..

Yani o fiyatı düşürmek için baya baya kısmanız gerekecek.

İnternetten market uygulamalarını takip edin güzel indirimler oluyor. Çoğunun ilk alışverişe indirimleri var eşiniz ayrı siz ayrı yükleyin kullanın.

Allah yardımcımız olsun.

ürünlerin arasında illa ki kalite farkı oluyor. mesela tuvalet kağıdı, kağıt havlu falan bunlara da inanılmaz zam geldi. bunları en ucuzundan alabilirsiniz. kalitesi önemli olmayan ürünlerde ucuzu neyse onu almak mantıklı şu an şu devirde. bir de kampanya takibi önemli. geçenlerde markette 10 tl üzerine iyi marka ayçiçek yağını (1.25 lt) 26 liraya düşürmüşlerdi, aldım. millet de ikişer üçer tane falan alıyordu. bunların dışında başka bir çözüm gelmiyor aklıma. sadece market de değil her alanda ne kadar kısarsan kıs hala daha pahalı bişeyler. doğalgaz mesela. 3+1 evde kombi 35-40 arası yanıyor ve kazakla geziyoruz, ısı seviyesi üşütmeyecek cinsten sadece. 700 lira geliyor iki aydır. biraz üşüsek ya da bebeğimiz falan olsa kombi derecesini yükseltsek 1500'ü falan bulur fatura. hayır daha ne yapalım soğukta mı oturalım? anca bu kadar oluyor.

Kocaeli'de simit 4 TL olmuş bu sabah kahvaltıya alma gafletinde bulundum.
Fırına simit için 4 TL aldınız 3 değil mi dedim günaydın dedi...
ayda 700 tl ile geçinen üye varmış şaştım kaldım.ben çocuğa devlet okulunda tosta hergün 9.5 tl veriyorum da

Yok artık, masrafları aşagı çekmek için yemeden içmeden mi keseceksiniz ??
Tabiki de hayir ama sunu merak ediyorum acaba biz mi fazla harciyoruz veya alisverisimizde hatalar mi var yani bizim gibi aileler ortalama ne kadar harciyor mesela bundan 6-7 ay once hesapladigimda 1750 tutuyordu simdi bu kadar yuksek olunca sasirdim hemen buraya sormak istedim

Bizim en fazla tuttuğu zaman 700 TL iki kişiyiz o da deterjanı bakliyat vs girince öyle oluyor şu ana kadar hiç o kadar alışverişim olmadı şuan market fiyatları ne denli pahalı bilmiyorum da acaba marka falan mı alıyorsunuz?
Sizin yanlışınız var. Bence bir daha kontrol edin. 700 lira aylık değil de haftalık olabilir.

Evet size katiliyorum bende bu konuda eșimle anlasamiyorum toplu alalim bide oyle deneyelim diyorum bakalim bu sefer oyle deneyecegiz insallah faydalı olur
Bence alışveriş işini eşinize bırakmayın. 3250 lira harcayıp bi kaşar bile alamiyorsa bu işi beceremiyor demektir. İşi elinize alın. Liste yapın öyle çıkın alışverişe. Lazım olanları alın. İndirime girmiş ve lazım olan ürünlerden fazla alın (deterjan, şampuan vs. gibi)
Bi gezineyim belki aklıma birşey gelir dediğim zaman çok fazla harcıyorum örneğin. O yüzden liste yaziyorum, öyle telefonada değil direk eski usül kağıt kalem

pahalılıktan şikayet edip sigara içenleri anlamış değilim makyaj malzemesi alanlarada şaşırmış durumdayım
bizim arkadaş var bu pahalılıkta yüzüne 5 bin tl botoks yaptırdı ucuz yaptırdım diye seviniyor

Tabiki de hayir ama sunu merak ediyorum acaba biz mi fazla harciyoruz veya alisverisimizde hatalar mi var yani bizim gibi aileler ortalama ne kadar harciyor mesela bundan 6-7 ay once hesapladigimda 1750 tutuyordu simdi bu kadar yuksek olunca sasirdim hemen buraya sormak istedim
6-7 ay öncesinin fiyatlarıyla şuan ki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var yalnız.

700 TL bildiğimiz 700 mü?

Bu fiyatlarla o kadar az harcama olması imkansiza yakın.
Bir kilo kıyma 140 TL olmuş, 700'e nasıl tamamlıyorsunuz ayı?
Her ay kıyma et falan almıyorum ki ben kurbandan oluyor ve sürekli tüketen kişiler değiliz 2 kişi olduğumuz için eşim de et sevmedigi için gayet yetiyor
Mesela bana beş litre yağ ancak bir ay yeter .Evde hergun 3 çeşit yemek olur .Kızartma yapılır . Tereyağı ayrıca kullanırım
Biz iki kişiyiz iki çeşit yemek yapıyorum kızartma da haftasonu eşim evde olduğunda anca tereyağ köyden kayinvalidemden getiriyoruz
5 lt yağı 3-4 kullanabiliyosanız helal olsun 😂
Napıyosunuz 2-3 damla mı damlatıyosunuz? 😂
Yoo gayet normal kullanıyorum yeteri kadar da bunda komik olan nedir anlayamadım
Saka misiniz? Nerede yasiyorsunuz?
Diyarbakirdayim tekrar söylüyorum geçen ay alışverişten bahsettim bu ay market fiyatlarını bilmiyorum dedim

Güya kdv indirimi yaptılar.o da 1 hafta sürdü.simdi gene herşeye zam gelmis.ne anladım bu işten.yaga yine zam gelmiş

5 lt yağı 3-4 ay kullanabiliyosanız helal olsun 😂
Napıyosunuz 2-3 damla mı damlatıyosunuz? 😂
2 kaşık zeytinyağıyla iki kişilik tek çeşit tek öğün yemek yapıyorum. Beş litre ne kadar gider bilmiyorum ama 40 litre aldım yazın çeyreğini ancak kullanmışımdır. Çok yağlı yemek sağlıklı değil, kızartmalar sağlıklı değil, çok çeşit yemek sağlıklı değil.

Ama ne dalga geçiyorlardı eskilerin yağ şeker yakıt kuyruğuyla
Şimdi kuyruklu kuyruk diyebiliriz😏
Hastanelerde akşama kadar beklerdik muyane olmak için diyorlardıya
Şİmdi randevuyu 15 güne şanslıysan alabilirsin 💪
Eczanede bilmem hangi başlıklar adına ücret ödersin🥴
Geçmediğin yolun hesabınıda sana keserler 👌

ayda 700 tl ile geçinen üye varmış şaştım kaldım.ben çocuğa devlet okulunda tosta hergün 9.5 tl veriyorum da

latife yaptı veya Anadolu'da ufak bir kasabada yaşıyor gerçi ufak kasabada sebze meyve ucuz temel tüketim malzemeleri daha pahalı.

bizim ara ufak market alışverişleri 500 altını hiç görmedi, sağlam alışverişler ise 1200 TL civarı. Burada sağlam dediğim temizlik malzemeleri vs yoğun oluğunda.

yine bu sabah ufak kutuda tahin, 1 ufak kavanoz ajvar, 10 yumurta ve 300 gr tulum peynire 125 TL verdim...

Sizin yanlışınız var. Bence bir daha kontrol edin. 700 lira aylık değil de haftalık olabilir.
Yukarılarda da yazmıştım ama bu ay ne denli pahalı bilmiyorum her ay zam geliyor farkındayım bu ay ne kadar tutar bilmiyorum şu ana kadar yaptıklarımız 700 u geçmedi önceki alışverişlerimden bahsettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X