• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 kaşık zeytinyağıyla iki kişilik tek çeşit tek öğün yemek yapıyorum. Beş litre ne kadar gider bilmiyorum ama 40 litre aldım yazın çeyreğini ancak kullanmışımdır. Çok yağlı yemek sağlıklı değil, kızartmalar sağlıklı değil, çok çeşit yemek sağlıklı değil.
İki kaşıkla nasıl yemek olur yahu , ben koca tulumbaya döküyorum Allah ne verdiyse 😂😅

ürünlerin arasında illa ki kalite farkı oluyor. mesela tuvalet kağıdı, kağıt havlu falan bunlara da inanılmaz zam geldi. bunları en ucuzundan alabilirsiniz. kalitesi önemli olmayan ürünlerde ucuzu neyse onu almak mantıklı şu an şu devirde. bir de kampanya takibi önemli. geçenlerde markette 10 tl üzerine iyi marka ayçiçek yağını (1.25 lt) 26 liraya düşürmüşlerdi, aldım. millet de ikişer üçer tane falan alıyordu. bunların dışında başka bir çözüm gelmiyor aklıma. sadece market de değil her alanda ne kadar kısarsan kıs hala daha pahalı bişeyler. doğalgaz mesela. 3+1 evde kombi 35-40 arası yanıyor ve kazakla geziyoruz, ısı seviyesi üşütmeyecek cinsten sadece. 700 lira geliyor iki aydır. biraz üşüsek ya da bebeğimiz falan olsa kombi derecesini yükseltsek 1500'ü falan bulur fatura. hayır daha ne yapalım soğukta mı oturalım? anca bu kadar oluyor.
Bizim 2 petek yaniyor 2+1 hep en düşük ayarda dogalgaz 600 geliyor cidden neye göre geliyor bu faturalar anlamiyorum 🥲

Manav zaten pahalı olur pazardan al
O şöyle oluyor ben küçük ilçede esnafım ve manavcımız zaten pazar esnafıdır pazar salı günleri kurulur taze ürün PaArtesi geldiği için gider direk pazartesi alırım ama öyle mesela İstanbul Ankara ne bileyim İzmir veya bizim Trabzon manavları gibi değil yine pazar fiyatına manav oluyor ☺️

700 olmasi imkansiz. Sadece ekmek, yumurta alsaniz neredeyse o kadar tutar.
Burada market alışverişinden kastım et kıyma vs girmiyor meyve sebze girmiyor peynir yoğurt çay şeker un bakliyat temizlik malzemesi bunun gibi şeylerden bahsediyorum
Neden alındınız ki? Kötü bir şey demedim 5 lt. Yağı 3-4 ay kullanabilmeniz gerçekten ilginç geldi. Baya az kullanıyo olmanız lazım çünkü. Hadi kendimden geçtim çevremde de hiç o kadar yetirebileni görmediğim için ilginç geldi.
Alinmak değil kendimi yanlis ifade ettim sanırım sadece çok absürt birşey yapmışım gibi dalga geçiyor gibi geldiniz ben şu 2 3 aydir kek börek vs hicbirsey yapmiyorum belki bu ara ondan o kadar gidiyordur ama yemeklere de fazla gitmiyor az kullandığımı da düşünmüyorum

Yukarılarda da yazmıştım ama bu ay ne denli pahalı bilmiyorum her ay zam geliyor farkındayım bu ay ne kadar tutar bilmiyorum şu ana kadar yaptıklarımız 700 u geçmedi önceki alışverişlerimden bahsettim
Bu ay değil aylardir aşırı pahalılık var zaten.Enflasyon geçen yıla göre yüzde yüzden çok oldu.Sizin söylediğiniz rakam çok ütopik

Ay vala sağlıksız diye güzelim pasta,böreklerden geri kalamam yani hepimizin gideceği yer belli :KK70:
Arada sırada kaçamak yapmak güzeldir
İşte ben sevmiyorum, aramıyorum. Börek yerine zeytinyağlı pırasayı tercih ederim. Anlatmak istediğim şey, beslenme alışkanlıkları farklı farklı. Kimse kimsenin mutfağına şaşırmasın o yüzden. Biri sadece etli yemek yer, öbürü zeytinyağlı ağırlıklı beslenir tüketim de harcama da değişir.

Her ay kıyma et falan almıyorum ki ben kurbandan oluyor ve sürekli tüketen kişiler değiliz 2 kişi olduğumuz için eşim de et sevmedigi için gayet yetiyor

Biz iki kişiyiz iki çeşit yemek yapıyorum kızartma da haftasonu eşim evde olduğunda anca tereyağ köyden kayinvalidemden getiriyoruz

Yoo gayet normal kullanıyorum yeteri kadar da bunda komik olan nedir anlayamadım

Diyarbakirdayim tekrar söylüyorum geçen ay alışverişten bahsettim bu ay market fiyatlarını bilmiyorum dedim
1 koli yumurta 45 tl.ayda 2 koli gitse 90 tl...32 lı tuvalet kağıdı en ucuz 72 tl.sirf bunlar 162 tl..siz kahvaltıda yapmıyorsunuz herhalde..1 öğün işte yiyorsunuz.aksam da dönüşümlü bakliyat tüketirseniz belki 700 olur diyecem ama yine zor..ekmek 3 tl..ayda 300 tl ekmeğe para veriyorum

Ama ne dalga geçiyorlardı eskilerin yağ şeker yakıt kuyruğuyla
Şimdi kuyruklu kuyruk diyebiliriz😏
Hastanelerde akşama kadar beklerdik muyane olmak için diyorlardıya
Şİmdi randevuyu 15 güne şanslıysan alabilirsin 💪
Eczanede bilmem hangi başlıklar adına ücret ödersin🥴
Geçmediğin yolun hesabınıda sana keserler 👌
Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.

Sormayin beni en cok üzen zam bu oldu ☹️ Zeytinyagi dişinda bişey kullanmiyoruz ama okadar pahali olduki elimdeki bitmesin diye az az kullaniyorum resmen 😂
Biryandan alamayana üzülüyorum
Ama sanki bunu yaşamalıydık
Birçok değerlerimizi kaybettik ama millet ancak mutfakta işin ciddiyetini anlıyor

Evet bizim de en buyuk problemimiz aycicek yagi cok cabuk bitiyor 5 yaşında ki oglum patates kizartmasini cok seviyor pogaca kekte cok seviyor onun icin surekli yapiyorum ve 5 litre yag bir ay gitmiyor maalesef
Benim evde hergun yemek pişer.Oglum çok yemek seçer onun sevdiği bir çeşit olmak zorundadır.Hergun istisnasız ya pilav ya makarna yada bulgur pilavı olur.

Ben zaten yağı boca edin,yağlı yemek sağlıklı demedim ki.
Ama 5 lt. Yağı 3-4 ay kullanabilmek için cidden en fazla 2-3 damla damlatmak lazım yemeklere. Ay başına neredeyse 1 lt. Yağ harcıyolar. Hiç mi ekstradan kek,börek bişi yapılmıyor yani bu evde?
Bizdede ay çiçek yağı çok kullanılmaz. Yemeklere zeytinyağ veya tereyağ kullanırım. Salataya yine zeytinyağ kullanırım. Kızartma yapmam fazla,
arada yapsamda çok az yağ gezirip fırında yaparım. Arada kek yapınca ay çiçeğ yağı lazım olur. Börek, poğaça vs çok nadir yaparım. 5 lt bizdede 2-3 ay gider rahatlıkla.

Gülmek veya kınamak İçin gerçekten değil ama 700 liraya hallede biliyorsanız gerçekten helal olsun
Mesela bende tereyağına bahçe mahsüllerinin bir kısmına para vermem annemde vardır ondan alırız yazın ürünlerden uygun oldukça buzluya atarız bizde eşimle et tüketmeyiz ben kokusuna bile dayanamam o arada gider canı çekince dışarıdan yer ama ben yinede marketi 2.000 den aşagıya asla düşünemiyorum 2.000 de yarısı veya çeyreği evde olmadığımız zamanlar işte anne veya kv de yemek yemeler falan da
Bilmiyorim burada yorumları okuyunca gerçekten kendimden şüphe ettim bilmiyorum yakın zamanda tekrar yapacağız durum guncellemesi yaparım yine buraya o zaman ne diyim 😄

İki kaşıkla nasıl yemek olur yahu , ben koca tulumbaya döküyorum Allah ne verdiyse 😂😅
Valla gayet lezzetli oluyor. Hatta bazı şeylere hiç yağ koymadığım bile oluyor 😂 mercimek çorbasına mesela pişirirken yağ koymam sonra bir tatlı kaşığı tereyağ eritir pul biberi naneyi basar içine üstüne dökerim çorbanın. Fırına dondurulmuş patatesi sıfır yağla atarım.

Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Bizde dün onun şokuyla tartıştık bize de 4500 civarı gitmiş doğru düzgün bir şey yok içinde bebeğim var ayda bir mama bez var ama bilmiyorum ya bize de çok gidiyor anlamsız bi şekilde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X