• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cidden anlamıyorsa eş kişisini markete yollamayarak düşürebilirsin. Mesela sebze al derim, pahalıy az aldım der, sonra o poşete bakarım sucuk var,ki dolapta daha başlamamış bi kangal vardır. Bunu niye aldın? İndirimdeydi der🙄 500 tllik kuruyemiş alır oturur iki gunde yer😁

Cidden anlamıyorsa eş kişisini markete yollamayarak düşürebilirsin. Mesela sebze al derim, pahalıy az aldım der, sonra o poşete bakarım sucuk var,ki dolapta daha başlamamış bi kangal vardır. Bunu niye aldın? İndirimdeydi der🙄 500 tllik kuruyemiş alır oturur iki gunde yer😁
ama ağız alışınca çıt çıt yeniyor.adam haklı :KK45: :KK53:

bence çok fazla annemler 4 kişi aylık alışveriş yapar en fazla 700 lira tutar izmirdeyiz birde küçük şehir falan da değil ...ha ama pazar alışverişi yok içinde her hafta 200liralıkda harcama yapar... biraz kısmanız da fayda var derim
4 kişi o parayla yeme içmeyi hallediyorsa et ve süt türevi tüketmiyorlardır ben size söyleyim, kıymanın kilosu olmuş 90 tl gerisini siz düşünün.

Her ay yağ almıyorum ki bı 5lt yağ 3 4 ay gidiyor neredeyse kızartma vs pek yapmıyorum dediğim gibi şuan market fiyatlarından haberim yok evden çıkamıyorum ama ben yağı geçen ay almıştım onu da yeni acicam daha iyi ki de öyle almışım zamlar fena valla 🤦🏻‍♀️😄
Market fiyatlarından haberiniz yok konu sahibine gelmiş bizim aylık gider 700 diyorsunuz daha markete gitmişliğiniz yok belli ki bi gidinde bakın bakalım sonra milletin dar geçim konusuna öyle ahkam kesin 😂

Küçüğe söz geçirebiliyorum ama büyük yok dinlemiyor hele o noodle yok mu resmen evin baş köşesinde yer alıyor🤣🤣

Abur cubur zararli almayin demeyecektim ama noodle gorunce dayanamadim. O hazir paket noodle abur cuburdan beter geliyor bana. 🙄 Ben de alip denemiştim bacagimda kocaman kaşintili abuk sabuk bir şey cikmişti hemen ardindan, kaşintili şey gectikten sonra bir paket daha denedim ve ayni kasintili şey cikti
😂 Bir daha yemedim.

Uzakdoğu restoranttan sipariş ediyorum noodle, oradan yiyince hic bir şey olmuyor.

Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Şöyle yapıyorum genelde tutarı yüksek ürünleri deterjan tuvalet kağıdı gibi ürünleri çeşitli uygulamalardan indirimli almaya çalışıyorum.Ürünleri favoriye alıyorum fiyat düştü bildirimi gelince kuponumda varsa çok uyguna alıyorum.Ürün yarıyı geçince alıyorum.Bitmesini beklemiyorum çünkü böyle olunca yumurta kapıya dayandı misali pahalı alıyorum .Yedekliyorum genelde.
Mesela kaliteli bi markanın 12 li tuvalet kağıdını +30 adet L yumurtayı + çamaşır sodasını 60 tl ye almıştım kuponla.Cimri , Akakçe gibi uygulamaları kullanıyorum ne alırsam alayım çok faydası oluyor.

Son düzenleme:
Benim eşim restoran sahibi. Maalesef ki her haltı biliyor. Mesela makarna yerse illa ki Barilla olacak.

Bunu yazacaktim ama vazgecmistim. Ya çok mecburiyet yoksa herşeyin ucuzuna kacmamak lazim. Ben de sirf aa şu marka ucuzmuş diye almam bir şeyi makarna, pirinc, zeytin yagi vsvs bazi seyler ucuz almaya gelmiyor ayni tat olmuyor cunku insan yediginden bir şey anlamaz o zaman.

Abur cubur zararli almayin demeyecektim ama noodle gorunce dayanamadim. O hazir paket noodle abur cuburdan beter geliyor bana. 🙄 Ben de alip denemiştim bacagimda kocaman kaşintili abuk sabuk bir şey cikmişti hemen ardindan, kaşintili şey gectikten sonra bir paket daha denedim ve ayni kasintili şey cikti
😂 Bir daha yemedim.

Uzakdoğu restoranttan sipariş ediyorum noodle, oradan yiyince hic bir şey olmuyor.
Ya bende hiç sevmiyorum ama kıza söz geçiremiyorum hergün 2 paket yer mutlaka keyif için yiyor🤦‍♀️🤦‍♀️

Öyle sebzeli filan noddle filan sevmiyor gittik de beğenmedi 🥺🥺

Bunu yazacaktim ama vazgecmistim. Ya çok mecburiyet yoksa herşeyin ucuzuna kacmamak lazim. Ben de sirf aa şu marka ucuzmuş diye almam bir şeyi makarna, pirinc, zeytin yagi vsvs bazi seyler ucuz almaya gelmiyor ayni tat olmuyor cunku insan yediginden bir şey anlamaz o zaman.
Ama yalan değil ki bu. Bir kere mutlu makarna aldım, gerçekten korkunçtu. Maalesef artık market alışverişi yapmak altın almakla eş değer oldu. Mesela haftada bir gün mutlaka kızıma somon yediriyorum. Doktora gittik bütün değerleri muhteşem dedi. Ben beslenmesine bağlıyorum. Keşke herkes bunları yapabilse. Arkadaşım Almanya da oturuyor ve dünyaları alıyor. Bana geçen bi fiş attı. İçinde et, balık, süt ne ararsan var ve 60€ vermiş. Ne denir ?

Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
4 kişilik aile için marketi 2 bine düşürmek çok zor. Biz 2 kişiyiz. Pazara gidiyoruz, ucuz marketlerden alışveriş yapıyoruz genede 2 bini geçiyor.

Ayda bir toplu alışverişe gideriz. Eksik olanları alırım. Her ay deterjan, et, yağ almam. Çünkü bitmez. Bu da 1000 küsur tutar.

Fakat her hafta meyve-sebze, süt-yumurta işte abur cubur kuruyemiş, biten acil şeyler,ekstra şeyler alınır yine de. O yüzden gidenin haddi hesabı yok.
Toplu alışverişi sorarsanız 1500 diyeyim hadi ama o her hafta gidildiği zaman su gibi akıyor 😣
Benim salça, bazı bakliyatlar, zeytinyağı memleketten gelir, para ile almadığım şeyler.
Onların da etkisi büyüktür bence.

3 küçük çocuklu 5kişilik bir aileyiz🥰
Okul, kıyafet,ayakkabıydı, etkinlikler,geziler, yakıt vs eklenirse.......
Allah herkesin yardımcısı olsun. En alttan en tepeye herkes kendi kesesine göre zorluklar yaşıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X