• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten insanlar ne yiyecek artık anlamıyorum ama millet olarak Fast food u sevdiğimiz için fiyatlarda gün geçtikçe artacak
artsa da alacağız.avm den başka nereye gidelim ki büyük şehirde?hem çocuklar istiyorlar.kıyafet vs almayız ama yemek yemeden dönemiyoruz ki

ha ha ha.ben ped çamaşır suyu elde yıkanan bulaşık deterjanı don a kadar bimden alıyorum.pazarda bir don 30 tl idi .migrostan 3 ünü 18 e aldım.don bile lüks olmuş anacığımmm :KK53: :KK45:
Ah *Güldal Çamaşır Suyu* nasıl keskin bir koku bayılırım ona da :D onu da alıyorum valla bazen :D
Çamaşır suyu, çamaşır suyudur arkadaş :D
Domestos, Ace bunlar isim yaptı diye Güldal'ın ne suçu var hııııı:63::63:

izmirdeyim burada oyleydi, marketlerde yine sizin dediginiz gibi olabilir fiyat market alisverisi yaparken manav reyonuna bakmadim çünku.
bende ucunu bes lira gorunce aldim hemen, gecen haftaya kadar tanesi 4 5 liraydi çunku
hangi il
ankaradayım 4 tl den aşağı bulaamdım

Ah *Güldal Çamaşır Suyu* nasıl keskin bir koku bayılırım ona da :KK70: onu da alıyorum valla bazen :KK70:
Çamaşır suyu, çamaşır suyudur arkadaş :KK70:
Domestos, Ace bunlar isim yaptı diye Güldal'ın ne suçu var hııııı:63::63:
ben orkid almayalı 3 yıl oldu.scarlett mi ne onu alıyorumm.e yeterrr.çamaşır suyunda marka zaten aramam.içmiyorum ya :KK45:

ben orkid almayalı 3 yıl oldu.scarlett mi ne onu alıyorumm.e yeterrr.çamaşır suyunda marka zaten aramam.içmiyorum ya :KK45:
Yaaa hahaha :D Evettttt
Kayınvalidemler bizimle 4 aydır, bir 1 sene kadar daha beraberiz. Kızıma bakıyor.
Geçen Güldal aldım valla yağ almak için Bim'e girmiştim. aradı kızım çamaşır suyu da yok al diye. Onu da aldım eve geldim.
Way efendim bu neymiş güzel değilmiş niye bunu almışım :D
Anne dedim alt tarafı tuvalet temizleniyor. Mutfak temizleniyor. Kendimizi yıkamıyoruz ya, çamaşır suyu istedin aldım işte marka begenmiyosun yahu dedim :D Herşeyi marka alırsam evin yolunu bulamam ben. Tasarruf tasarruf tasarruf :D

LuckyMom LuckyMom hatta bi ara Bim'in beyaz peynirine takmıştım :KK70: çok güzeldi tadı gidip gelip alıyordum :KK70:
Benim koca, karı sen contayı yaktın iyice her zamanki yerden al* dediği için bıraktım :KK70:

Benim kocaya göre bizim orda *** kahvaltı çiftliği diye bir yer var sanıyor ki çiftlikten geliyor :KK70:
Köy peynirine takığım bende üçken kutu varya hani onu çok seviyorum. Benimki de bilindik marka al yemek önemli diyordu yeni evliyken 3 çocuk gelince (ikiz+1) sadece pazarda geçerli şimdi o lafı 🤣

artsa da alacağız.avm den başka nereye gidelim ki büyük şehirde?hem çocuklar istiyorlar.kıyafet vs almayız ama yemek yemeden dönemiyoruz ki
Aynen çok doğru bizde büyük kızımla geçen cuma sinemaya gittik yemek yedik mısırı kahveyi derken gitti 350 tl🤦‍♀️🤦‍♀️

Kıyafete gelince illa ki alınıyor ya hele ki çocuklar istiyorlar 3.5 yaşındaki küçüğüm bile dolabını açıp hiç giyecek kıyafetim yok hepsi uyku kıyafeti diyor🙈🙈🙈

Kahveye Avrupa’da müthiş zam geldi. Geçenlerde İngiltere’de yaşayan abim arıyor bize postayla 2 paket filtre kahve gönder diyor. Valla kusura bakma abi gümrüğe takılır Allah muhafaza kaçakçılığa girer dedim 😂😂😂
Burda da önceden starbuksta büyük boy aldığımız kahve şimdi küçük boy fiyatına🥺🥺

giderler kişi sayısı ve beslenme biçimiyle alakalı olarak değişkenlik gösteriyor
evde kahvaltı yapmayan et vs almayan insanlar giderleri çok bulmuş :KK70: asıl pahalı olanları almadığınız için olabilir mi acaba ?
asla abur cubur almayız ,asla paketli gıda, konserve, işlenmiş gıda ,hazır gıda ,asitli içecek almayız, çok sağlıklı ve dengeli beslenen aileyiz ekmek hamur işi kızartma şekerli ürün katiyyen tüketilmez. o yüzden bizim mutfak giderimiz çok maalesef sağlıklı beslenmek pahalı.
ama çok çeşitli ve gereksiz deterjan kullanmam elektrik ve doğalgaza çok dikkat ederim gereksiz alışveriş yapmam oradan dengelemeye çalışıyorum...

bugün eşim sadece 1 poşet kahvaltılık almış getirdi yoğurt peynir zeytin taze kuruyemiş vs... gibi şeyler
400 tl tutmuş.

bu fiyatlarla insanı cin küfür ederler bu ay doğalgaz faturamız 450 tl geldi ama 2 haftalık kahvaltılığımız 400 tuttu inanılır gibi değil.
Ya ne güzel abur cubur almıyorsun benim kızlar bayılıyor 🤣😭

Merhaba biz 4 kisilik bir aileyiz bugun kredi kartimizdan bir aylik ne kadar market alisverisi yapmisiz hesapladik ve 3250₺ tutmus luks harcamalarimiz yok kasar pastirma abur cubur gibi seyler yok evin en onemli market ihtiyaclarini aliyoruz eșimle sok olduk nasil bu kadar yuksek tuttu diye. Simdi sizlere sorum șu biz bittikce aliyoruz toplu alisveris yapmiyoruz siz nasil yapiyorsunuz toplu yapmak daha mi mantikli? acikcasi market alisverisimi 2000₺ye dusurmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Biz de 2 kisiyiz 3 gun once market alisverisi yaptik meyve sebze kahvaltilik bakliyat yag falan hepsi 1380 lira tuttu her sey baya pahalanmiş onceden evde yiyip icmedigimiz icin farkedemiyodum baya sasirdim.

3 kişiyiz. Eşim akşam yemeklerinde yok. Kızım ve ben yiyoruz sadece. Aylık 4 bin harcıyorum ev alışverişine. Tabi ben biraz lüks tüketimde yapıyorum. Özellikle kızım yesin diye alıyorum. Ama bu ay 3200 e geriledi çünkü aralıklı oruç yapıyorum ve 3 ten sonra yemiyorum hdjdj ORUÇ TUTUN :KK70:
Hahhah hhhh eşim de kızıma diyor ki
Kızım annen diyete başladıysa şimdi birikim yapabiliriz🤪🤪ama kendi aldıklarını görmüyor🙈🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X