En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Shine (1996)

Dram, biyografik, müzik..
Gerçek hayat öyküsüden uyarlanmış.
Etkileyiciydi... Ve hüzünlü. Başrol olan Geoffrey Rush'ın oyunculuğu da çok güzel, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı almış ve filmin daha bir çok ödülü varmış.
Tavsiye ederim.

Freedom Writers (Özgürlük Yazarları)

Genç bir öğretmen kendisini, öğrencilerine hoşgörü kavramını, bunu önce kendileri üzerinde uygulamayı ve eğitim sözcüğünü, okul hayatlarının ötesine taşımayı öğretmeye adamıştır. İdealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir.
Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, herbiri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte tam da bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir. Oscar ödüllü oyuncu Hilary Swank’ın rol aldığı film, Erin Gruwell isimli bir öğretmenin gerçek hayat öyküsünden uyarlanmıştır.

Bu ara ne kadar çok gerçek hayat hikayesine denk geldim bilmeden?
Gözlerim dolu dolu izledim, belki bu ara biraz hassas olmamın da etkisi vardır.
Çok güzel bir film. Tavsiye ediyorum kesinlikle.

The Lobster (Istakoz)
Bilimkurgu, dram, romantik.
Değişik. Sonunu merak ederek izledim ama çok tatmin duygusu olmadı açıkçası. Kötü de değil ama çok iyi de diyemiyorum şahsen. Yani, değişik :)

Gizli sayılar
gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilmiş, 1960 lı yıllarda yaşanan ırkçılık ve kadınların savaşı. ben kızımla izledim ve beğrndim.

The Lobster (Istakoz)
Bilimkurgu, dram, romantik.
Değişik. Sonunu merak ederek izledim ama çok tatmin duygusu olmadı açıkçası. Kötü de değil ama çok iyi de diyemiyorum şahsen. Yani, değişik :)
Bu film bende de boyle bir his uyandirmisti. Yani bir olmamislik var sanki. Aslinda fikir guzel , cift olmayanlarin toplumdan dislanisi vs. dersek ama sonrasini getiris bicimini pek begenemedim.Sahsen absurdlugu seviyorum ama bi yere baglanmadiginda anlamsiz kaliyor bana gore :) Benzer bir tarz diyebilirim mesela Wristcutters var onu sevmistim gerci izleyeli baya oldu. Bir de The Bothersome man var. Biraz ic karartici ama bu tarzin daha oturmusu gibi gelmisti bana

Bu film bende de boyle bir his uyandirmisti. Yani bir olmamislik var sanki. Aslinda fikir guzel , cift olmayanlarin toplumdan dislanisi vs. dersek ama sonrasini getiris bicimini pek begenemedim.Sahsen absurdlugu seviyorum ama bi yere baglanmadiginda anlamsiz kaliyor bana gore :) Benzer bir tarz diyebilirim mesela Wristcutters var onu sevmistim gerci izleyeli baya oldu. Bir de The Bothersome man var. Biraz ic karartici ama bu tarzin daha oturmusu gibi gelmisti bana

Aynen güzel gidiyordu, sonunda nolacak acaba diye düşündüm ama anlamlı bulmadım, havada kaldı sanki. Amaç bir yere bağlamak da değil heralde, sadece bir konuyu anlatmak ve düşündürmek istemiş gibi.
Yine de bu hikayenin öncesini merak ettim, nasıl bu noktaya geldi dünya acaba? İzlediğim yerde bir yorum gördüm; "Keşke o dünyayı daha geniş gösterselermiş." şeklinde, evet bence de daha anlamlı olurdu.
Dediklerinize de bir bakayım :)

Aynen güzel gidiyordu, sonunda nolacak acaba diye düşündüm ama anlamlı bulmadım, havada kaldı sanki. Amaç bir yere bağlamak da değil heralde, sadece bir konuyu anlatmak ve düşündürmek istemiş gibi.
Yine de bu hikayenin öncesini merak ettim, nasıl bu noktaya geldi dünya acaba? İzlediğim yerde bir yorum gördüm; "Keşke o dünyayı daha geniş gösterselermiş." şeklinde, evet bence de daha anlamlı olurdu.
Dediklerinize de bir bakayım :)
Bir yere baglamaktan kastim , metaforlari oylesine degil de dusuncesini anlatmak icin kullanmasi. Mesela ben o hayvan secme olayini begendim, enterasan bir fikir ama neden kullandigini anlamladiramadim o_OSonunu bir yere baglamasa da olur , havada kalan filmleri de severim.

1. Bicycle thieves
imdb:8.3
Kult bir film , sonuna kadar da hakediyormus. Fakirlik, caresizlikle alakali cok guzel bir film. Eskinin italyasini izlemek de cok keyifliydi.
2. A fistful of dollars, For e few dollars more, The good, the bad and the ugly
Klasik kovboy filmi gibi gelse de sinema tarihi acisindan cok onemli filmler. O donemde Holywood dunyasinda bir cok yasaklar ve kurallar var. Kotulerin film sonunda mutlaka olmesi vs. gibi. Bu da vahsi bati dunyasinin gercekleriyle pek ortusmuyor aslinda. Buyuk Japon yonetmen Akira Kurosawa`dan etkilenen italyan yonetmen Sergio leone onun sinema tekniklerini de kullanarak uclemenin ilk filmini cok dusuk bir butceyle Ispanya`da cekiyor. Hatta ilk film Akira Kurosawa`nin Yojimbo adli filmine cok benzer, hatta davalik olmustur. Italyan bir yonetmen amerikan filmi cekiyor yani. Clint Eastwood da unlu degil o zamanlar. Film basta amerika,tum dunyada acayip begeniliyor ve devam filmleri geliyor. Ayni zamanda Holywood`un kurallari da sorgulanmaya basliyor. Akira Kurosawa`nin filmlerini de ayni donemde izlenirse gercekten cok keyifli.( Yojimbo, seven samurai, roshomon) Tarihi tekrar yasamak gibi.. Ozellikle cekim teknikleri, sabit bir sahnede arka planda hareketli doga olaylari, oyuncu sabit dururuken arka planda ruzgarin ucurdugu nesneler vs. hep Akira Kurusavanin teknikleridir. Kendisi gelmis gecmis en buyuk yonetmenlerden kabul edilir.

Benzerliklerle ilgili soyle de bir video var :)

Bir yere baglamaktan kastim , metaforlari oylesine degil de dusuncesini anlatmak icin kullanmasi. Mesela ben o hayvan secme olayini begendim, enterasan bir fikir ama neden kullandigini anlamladiramadim o_OSonunu bir yere baglamasa da olur , havada kalan filmleri de severim.

Neden bekar kalmak kötü bir şey bunu bilmek lazım sanırım, hayvana dönüştürmeyi bekarsanız insanların dünyasında yeriniz yok gibi algıladım ama yazarın kendince daha derin bir fikri varsa evet işte onu anlamaya çabalamayı pek sevmiyorum, biraz daha belirginleşmeli bana göre :) Bir de insanlar niye birbirine benzemek zorunda onu anlamadım pek. Sevgisiz ilerleyecekler için ortak nokta arayışı normal ama seven kişiler de aynı yola giriyor :) Dünyada bir sürü aynı otellerden varken tek bir otelde benzerini bulmaya çalışmak da haksızlık. Bir kaç yazıyı okudum da toplumsal kalıplarla, baskılarla, insanların ikiyüzlülükleriyle vs. bağlantılar kurulmuş.
Ben çok soru işaretli, çok derin, o neden bu neden, ne anlatmak istedi diye düşünüp durduğum filmlerden keyif almıyorum genelde. Bunun işleyişinden keyif aldım çok rahatsız etmedi belli bir kurallar ve nedenler içinde ilerlediği için ama benim için anlam olarak havada kalan şeylerin olması pek hoş olmuyor yine de.
Genelde anlatılmak istenen ne onu daha net bilmek isterim, bana bırakılmasından ziyade.

Bu arada bana iyi hissettiren, tatlı film önerileri verebilir misiniz? :)

aklima gelenler bunlar Vivid Vivid , umarim izlemediklerin vardir ve begenirsin :)
up
wall-e
sturdust
Temple Grandin
something the lord made
silver linings playbook
captain fantastic
chef
midnight in paris
big
it is a wonderful life
Lady bird
groundhog day
billy Elliot

aklima gelenler bunlar Vivid Vivid , umarim izlemediklerin vardir ve begenirsin :)
up
wall-e
sturdust
Temple Grandin
something the lord made
silver linings playbook
captain fantastic
chef
midnight in paris
big
it is a wonderful life
Lady bird
groundhog day
billy Elliot

İlk bakışta hatırladığım kadarıyla up, wall-e, midnight in paris, silver linings playbook ve big i izledim, diğerlerine bakacağım çok teşekkürler :KK36:

Ne demek aklima baska gelirse yine yazarim , zevkini az cok ogrendim :KK52:

Dönemsel olarak değişebiliyor ama böyle hayatın içinden, iyi hissettiren, tatlı bir hüznü olan şeyleri seviyorum genelde :)
Bilim kurgu da severim. Hayatta kalma mücadelesini de severim.
Beyin yakan cinsteki şeylerle aram çok iyi değil genelde, sinir olabiliyorum :KK70:

Dönemsel olarak değişebiliyor ama böyle hayatın içinden, iyi hissettiren, tatlı bir hüznü olan şeyleri seviyorum genelde :)
Bilim kurgu da severim. Hayatta kalma mücadelesini de severim.
Beyin yakan cinsteki şeylerle aram çok iyi değil genelde, sinir olabiliyorum :KK70:
Benim de komedi ve korku disinda tum turlerle aram iyidir. Gise filmlerini yani para kazanma kaygisi ile yapilmis filmleri ve super kahraman filmlerini sevmem. Eski filmleri, bagimsiz filmleri takip etmeye calisiyorum. Her aksam olmasa da iki gune bir fln izliyorum. Hala cok fazla film var tabi izlemedigim , zaten olsun da. Bitmesin ..:KK200:
Bilim kurgu ben de cok severim. Dusundum de konu olarak ozellikle tercih ettigim bir sey yok sanirim.

Benim de komedi ve korku disinda tum turlerle aram iyidir. Gise filmlerini yani para kazanma kaygisi ile yapilmis filmleri ve super kahraman filmlerini sevmem. Eski filmleri, bagimsiz filmleri takip etmeye calisiyorum. Her aksam olmasa da iki gune bir fln izliyorum. Hala cok fazla film var tabi izlemedigim , zaten olsun da. Bitmesin ..:KK200:
Bilim kurgu ben de cok severim. Dusundum de konu olarak ozellikle tercih ettigim bir sey yok sanirim.

Komedi ve korku da seviyorum ama korkuya tek başıma cesaret etmem zaman alıyor, özellikle canımın sıkkın olduğu dönemler çok dramatik, çok üzücü, iç karartıcı ve korku filmlerini tercih etmiyorum, kabus falan görüyorum :KK53: Komedi ve iyi hissettiren filmler rahatlatıyor beni. Gizem, gerilim, fantastik, animasyon, romantik, müzikal, macera falan da severim. Aksiyon daha bir filme bağlı gibi. Çok eski filmler de pek çekmez beni açıkçası film ilgimi çekerse öneri gelirse falan bakarım, mesela 12 Kızgın Adam çok etkileyiciydi benim için, önerileriniz olur mu eskilerden de? Animasyon da The Red Turtle (Kırmızı Kaplumbağa) mesela çok beğendim, diyalogsuz ama kitlenmiştim filme.
Tarihe özel bir ilgim yok arada denk gelirse. Süper kahramanlarla yakından ilgim yok ama bazılarını izledim.
Paradan bahsedince aklıma düşük bütçeli Once(Bir zamanlar) filmi geliyor, 2006 yapımdı galiba, hoş bir tat bırakıyor insanda :)
Bana ara ara gelirler, bazen uzun süre izlemiyorum bazen art arda izliyorum bazen seyrek :))

Son düzenleme:
Komedi ve korku da seviyorum ama korkuya tek başıma cesaret etmem zaman alıyor, özellikle canımın sıkkın olduğu dönemler çok dramatik, çok üzücü, iç karartıcı ve korku filmlerini tercih etmiyorum, kabus falan görüyorum :KK53: Komedi ve iyi hissettiren filmler rahatlatıyor beni. Gizem, gerilim, fantastik, animasyon, romantik, müzikal, macera falan da severim. Aksiyon daha bir filme bağlı gibi. Çok eski filmler de pek çekmez beni açıkçası film ilgimi çekerse öneri gelirse falan bakarım, mesela 12 Kızgın Adam çok etkileyiciydi benim için, önerileriniz olur mu eskilerden de? Animasyon da The Red Turtle (Kırmızı Kaplumbağa) mesela çok beğendim, diyalogsuz ama kitlenmiştim filme.
Tarihe özel bir ilgim yok arada denk gelirse. Süper kahramanlarla yakından ilgim yok ama bazılarını izledim.
Paradan bahsedince aklıma düşük bütçeli Once(Bir zamanlar) filmi geliyor, 2006 yapımdı galiba, hoş bir tat bırakıyor insanda :)
Bana ara ara gelirler, bazen uzun süre izlemiyorum bazen art arda izliyorum bazen seyrek :))
Once ve The Red Turtle`i izlememisim. Ikisini de ekledim listeme, tesekkurler. Eski film genelde pek sevilmiyor, sinemayi cok seven bir cok arkadasim 2000 oncesi film izlemiyorlar,hitap etmiyor onlara. 12 kizgin adam tam bir basyapit, onun kadar iddialisi yok sanirim. Ama cok hos eski filmler de var. Eski film onerirken biraz cekiniyorum acikcasi. To kill a mockingbird, bisiklet hirsizlari ve guguk kusu eger bunlari izlemediysen genel begeniye uyuyorlar. Ha gecenlerde Paper Moon izledim cok tatliydi ve hos bir supriz oldu bana. Bizim bir filmimize cok benziyor hangisi oldugunu soylemiyim :)

Bunlar tavsiye degil de izleyebildiklerim arasinda benim begendiklerim. Alfred Hitchcock filmleri(Rear Window, Dial M for murder, vertigo vs.), basta taxi driver olmak uzere tum Martin Scorsese filmleri, 12 sinirli adamin yonetmeni Sidney lumet filmleri( dog day afternoon, network, Serpico, murder on the orient express)
Les Diabolique cok ilginc bir film ayni yonetmenin Wages of fear diye bir filmi daha var cok guzel. Paths of Glory ve Full metal jacket cok guzel savasin anlamsizligiyla alakali filmler, Great escape cok hos bir 2. dunya savasi filmi, gercek hikaye yanilmiyorsam. Woody allen filmlerini cok severim( Hannah and her sisters, annie hall bunlar eski, blue yasmine, cassandranin ruyasi, mac sayisi eski degil ama guzeller), Charlie Chaplin (the kid ve great dictator )filmleri , papillon guzel bir hikaye , a man for all seasons cok degerli bir film ozellikle bir sahnesi var ki bende cok etki birakmistir. Amedeus mozartin hayati cok guzel bir film, cleo from 5 to 7 etkilemisti beni, ruzgar gibi gecti cok guzel, cezayir savaslari , Gandhi
Benim de izlemedigim bir cok eski film var. Imdb top 250 de ne varsa izlemeye calisiyorum ben, genelde yaniltmiyor. Guzel filmler oluyor

Once ve The Red Turtle`i izlememisim. Ikisini de ekledim listeme, tesekkurler. Eski film genelde pek sevilmiyor, sinemayi cok seven bir cok arkadasim 2000 oncesi film izlemiyorlar,hitap etmiyor onlara. 12 kizgin adam tam bir basyapit, onun kadar iddialisi yok sanirim. Ama cok hos eski filmler de var. Eski film onerirken biraz cekiniyorum acikcasi. To kill a mockingbird, bisiklet hirsizlari ve guguk kusu eger bunlari izlemediysen genel begeniye uyuyorlar. Ha gecenlerde Paper Moon izledim cok tatliydi ve hos bir supriz oldu bana. Bizim bir filmimize cok benziyor hangisi oldugunu soylemiyim :)

Bunlar tavsiye degil de izleyebildiklerim arasinda benim begendiklerim. Alfred Hitchcock filmleri(Rear Window, Dial M for murder, vertigo vs.), basta taxi driver olmak uzere tum Martin Scorsese filmleri, 12 sinirli adamin yonetmeni Sidney lumet filmleri( dog day afternoon, network, Serpico, murder on the orient express)
Les Diabolique cok ilginc bir film ayni yonetmenin Wages of fear diye bir filmi daha var cok guzel. Paths of Glory ve Full metal jacket cok guzel savasin anlamsizligiyla alakali filmler, Great escape cok hos bir 2. dunya savasi filmi, gercek hikaye yanilmiyorsam. Woody allen filmlerini cok severim( Hannah and her sisters, annie hall bunlar eski, blue yasmine, cassandranin ruyasi, mac sayisi eski degil ama guzeller), Charlie Chaplin (the kid ve great dictator )filmleri , papillon guzel bir hikaye , a man for all seasons cok degerli bir film ozellikle bir sahnesi var ki bende cok etki birakmistir. Amedeus mozartin hayati cok guzel bir film, cleo from 5 to 7 etkilemisti beni, ruzgar gibi gecti cok guzel, cezayir savaslari , Gandhi
Benim de izlemedigim bir cok eski film var. Imdb top 250 de ne varsa izlemeye calisiyorum ben, genelde yaniltmiyor. Guzel filmler oluyor

Oov çook teşekkürler bakacağım hepsine zamanla :KK36:Bir deneyeyim eskileri belki çok beğeneceğim, güzel bir şeyler kaçırıyorum :)
12 Kızgın Adam çok kaliteli. Bazı filmler ve bazı şarkılar geçmişte yapılmış ama zamanının ötesinde hissi veriyor insana. Bir şarkıcı var; Nick Drake, bana nedense günümüze yakın hissi vermişti dinlerken ama eskiymiş... Belki duymuşsunuzdur ama duymadıysanız anladığım kadarıyla en ünlü şarkısı "Day is done".
Aa hint filmlerine de sarmıştım bi ara, çok beğenmiştim ama bayadır izlemiyorum : D Ünlü olanların çoğunu izlemiştim galiba.
Duyguları güzel yansıtıyorlar bence...
İzlediklerimi bir ara liste olarak bir kenara not etsem güzel olabilir sanki :))

X