En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Downfall
Imdb: 8.2
Berlin dusmeden hemen once Hitler'in son anlarini anlatan muhtesem bir film. Dunya tarihinde belki de en nefret edilen kisiyi, almanlarin acisindan anlatmis. Hem de en caresiz ve teslim olmaktansa olmeyi kabul ettigi zamanlarini. Izleyene cok buyuk entellektuel katkisi olacaktir. Cok cok tavsiye ederim. Son olarak oyuncu muhtesemdi.

Sweeney Todd
Imdb: 7.4
Tim burton filmi, ayni zamanda broadway muzikaliymis. Tim burton filmlerini seviyorsaniz bunu da seversiniz. Muzikleri cok begenmedim, la la land'den sonra muzikallerdeki muzik kistasim yukselmis :))

Sweeney Todd
Imdb: 7.4
Tim burton filmi, ayni zamanda broadway muzikaliymis. Tim burton filmlerini seviyorsaniz bunu da seversiniz. Muzikleri cok begenmedim, la la land'den sonra muzikallerdeki muzik kistasim yukselmis :))
sweeny tod kesinlikle benimde izlemis oldugum en harika muzikal film!! (muzikal filmleri izlemekten bunalan biriyim, bolly filmleri haric )

Chinatown
imdb puani:8.2

1974 yapimi unlu yonetmen Roman Polanski filmi. Filme bayilmadim ama akici , gayet guzel hikayesi olan bir filmdi. Jack Nicholson`i karakter rolu disinda jon olarak izlemek keyifliydi. Sonu tartismali, neden boyle bitti seklinde kaliyorsunuz. Bu bakimdan gercekci :) Cok film izleyenlere tavsiye edebilirim , arada sirada izleyenler tercih etmeyebilir.

The conversation
Imdb: 7.9
Baba'nin yonetmeni francis ford coppola' nin filmi. Ben eski filmlerden devam ediyorum. Bu film de 1974 yapimi. Filmin konusu insanlari dinleme konusunda uzman bir dedektifin, yaptigi isin dinledigi insanlara verdigi zarari sorgulamasi. Bunun kendine de psikolojik olarak zarar vermesi. Bu konunun en guzel islenmis hali. "baskalarinin hayati" adli film. Bu film de cok guzeldi ve neden bilmiyorum cok akilda kalan filmlerden.

The elephant man
imdb: 8.2

Izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Farkliliklarin toplumda nasil dislandigiyla ilgili cok etkileyici bir film..

Good Will Hunting (Can Dostum)

Şu ara aradığım filmi, duyguyu, ruhu nokta atışı ile bulmuş gibi hissediyorum, mutluyum. Çok beğendim, duygulandım. Yaraların sarılması, anlaşılmak beni etkiliyor.
Tavsiye ediyorum.

Good Will Hunting (Can Dostum)

Şu ara aradığım filmi, duyguyu, ruhu nokta atışı ile bulmuş gibi hissediyorum, mutluyum. Çok beğendim, duygulandım. Yaraların sarılması, anlaşılmak beni etkiliyor.
Tavsiye ediyorum.
Cok izlemek istedigim bir film. Bir turlu denk gelip de izleyemedim, yakin zamanda izlemek istiyorum insallah :)

Benim izlediklerim biraz birikti.

Allied
Imdb: 7.1
Cok siradan geldi film bana. Oyuncular da oylesine oynamis gibi, brad pitt'in en begenmedigim filmi olabilir.

A man called ove
Imdb: 7.7
Isvec filmi, yasli bir adamin hikayesi. Ailecek izlenebilecek duygusal bir film. Cok sevimli buldum sahsen :)

The king of Comedy
Imdb: 7.8
Bu film nasil unlu degil anlamadim. Robert de niro'ya bayildim. Adama loser rolu de yakismis, oynadigi karakter cok siradisi. Kesinlikle izlemeye deger :)

Hotel rwanda
Imdb: 8.1
1994 de tum dunyanin ve birlesmis milletlerin gozu onunde 1 milyona yakin insan Ruanda'da palalarla vahsice katlediliyor. Soykirimdan kurtulmak icin otele siginan insanlari anlatan gercek bir hikaye. Cok aci bir film ama yasanan vahseti guzel ortaya koymus.

The handmaiden
Imdb: 8.1
Old boy' un yonetmeninden ve bence ondan daha guzel bir film. Cekimlerine, oyuncularina ayri ayri hayran kaldim. Filmin konusu, konunun anlatilisi cok orjinal. Ayni olayi uc farkli kisinin perpektifinden anlatiyor ve parcalari birlestiriyor bu sekilde. Fazla curetkar bir film, coluk cocuk izlemenizi tavsiye etmem :KK70:

The King's Speech (Zoraki Kral)
Kardeşinin feragat etmesiyle gönülsüz bir şekilde tahta geçen Kral VI. George, kekemelik sorununu yenmek için Lionel Logue adlı bir konuşma terapisti tutar.

Good Will Hunting (Can Dostum) filmindeki gibi; bir insan bir insanın hayatına dokunuyor, ona destek, şifa oluyor. Hüzünlü başlayan ama güzel sonlanan şeyler. Seviyorum böyle şeyleri.
Gerçek hayattan alıntıdır. Tavsiye ederim.
(Ben de Psikolog Beyhan Budak'ın youtube kanalında paylaştığı film önerisi videosundan tavsiye alarak izledim.)

Gerçek Kral VI. George'un konuşması:

Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği)

Çocukların aileleri ve eğitim sistemi tarafından sıkıştırılmaları.. Yazık olan bir hayat...
Daha çok hüzünlü.. Tavsiye ederim.

Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği)

Çocukların aileleri ve eğitim sistemi tarafından sıkıştırılmaları.. Yazık olan bir hayat...
Daha çok hüzünlü.. Tavsiye ederim.
Bir onceki filmin king's speech cok guzeldi. Ben de cok begenerek izlemistim. Olu ozanlar dernegi de ne zamandir izlemek istedigim filmlerden, burada torrent yasak turkiyeye donunce izleyecegim mecburen: ) Tesekkurler guzel tavsiyeler icin:KK54::KK54:

Bir onceki filmin king's speech cok guzeldi. Ben de cok begenerek izlemistim. Olu ozanlar dernegi de ne zamandir izlemek istedigim filmlerden, burada torrent yasak turkiyeye donunce izleyecegim mecburen: ) Tesekkurler guzel tavsiyeler icin:KK54::KK54:

Rica ederim :KK36:
Bu ara tatlı hüzünler, olumsuzluktan olumluya geçişi anlatan filmleri tercih etmeye çalışıyorum ama bu daha bir hüzünlüymüş...

X