En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

bgne kadar izlediğim en güzel filmdi...
izlemeyen varsa eger niye izlememişim diye pişman olucaktır eminim....

tabanca2.jpg

imparatorun yolculuğu'nu izledim dün akşam tv de...belgesel filmdi...penguenlerin belgeseli...:asigim:
daha öncede bu belgeselin animasyon filmi olarak çekilen neşeli ayakları sinemada izlemişdim...
belgeselin birebir aynı çok etkilenmişdim...
belgesel tabi ki daha gerçekçi ve etkileyiciydi yeri geldi tebessüm ettim yeri geldi gözlerim doldu..
tavsiye ederim ;)

hatunlar ben bugün bu muhteşem filmi izledim, herkese tavsiye ediyorum. gerçekten tam arşivlik bir film.

Chance, kendisini bildi bileli yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalır. Çünkü ev artık satılacaktır.

Kendi varlığının haricinde yaşadığına dair hiçbir kanıt olmayan Chance, avukatlara yıllardır yaşlı adamın yanında kaldığını kabul ettiremez. Nüfus kağıdı bile yoktur. Kendini birden sokaklarda bulunca yıllardır görüp bilmediği hayatın rutinleri ile tanışır. ılk defa sokaklarda yürür, arabaya biner... Ve birden şansı hiç tahmin etmediği bir yerde dönüverir.

Saf ve hayatı hiç tanımayan bir adamın toplum içine karışmasının trajikomik hikayesini anlatan Being There, Peter Sellers'ın muhteşem performansına tanık olmak isteyenlerin kesinlikle kaçırmamaları gereken bir Hal Ashby çalışması.

hatunlar ben bugün bu muhteşem filmi izledim, herkese tavsiye ediyorum. gerçekten tam arşivlik bir film.

Chance, kendisini bildi bileli yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalır. Çünkü ev artık satılacaktır.

Kendi varlığının haricinde yaşadığına dair hiçbir kanıt olmayan Chance, avukatlara yıllardır yaşlı adamın yanında kaldığını kabul ettiremez. Nüfus kağıdı bile yoktur. Kendini birden sokaklarda bulunca yıllardır görüp bilmediği hayatın rutinleri ile tanışır. İlk defa sokaklarda yürür, arabaya biner... Ve birden şansı hiç tahmin etmediği bir yerde dönüverir.

Saf ve hayatı hiç tanımayan bir adamın toplum içine karışmasının trajikomik hikayesini anlatan Being There, Peter Sellers'ın muhteşem performansına tanık olmak isteyenlerin kesinlikle kaçırmamaları gereken bir Hal Ashby çalışması.

ooo malicem sonunda internetten vakit bulup film izleyebildin naniknanik
hemen izleme listeme alıyorum sen tavsiye edersinde izlemem mi sositososito

ünlü piyanist'in biyografi filmi "shine"

ailenin kişilikteki rôlu
ebeveynin evladı üzerindeki ego tatmini
kendi olamadığı müzisyen kimliğini oğlunda görme savaşı veren bir baba
kaybettiği oğlu
oğulun ise babasını kaybettiği gün kendini kazanışı..
ironik bir yeniden doğuş filmi shine

kesinlikle izlenmeli dedigim filmlerden.. baya uzun zaman etkisinden kurtulamamistim ben acikcasi..
film afisi de bu:

thumb_Shine%281996%29.jpg

kızlar konuyla alakasız ama ; The She coco chanel deyince aklıma geldi...

izmirde olanınız varsa ; ege üniversitesinde "sinema kampüs" diye bir sinema gösterim salonu var artık... güzel filmleri gösteriyorlar... 1 hafta gösterimde kalıyor...

bu hafta coco chanel vardı...
haftaya yeni ay
sonraki hafta : başka dilde aşk .... devam ediyor...

fiyat da uygun 3,5 öğrenci - 4,5 normal... tavsiye ederim...

walla süpermiş
gitmek görmek lzm

kesinlikle izlenmeli dedigim filmlerden.. baya uzun zaman etkisinden kurtulamamistim ben acikcasi..
film afisi de bu:

thumb_Shine%281996%29.jpg

akıl oyunları bir, shine iki..
canım acıdı benim bu iki filmde de
çok hissettim.
öfke, korku, acıma, ard arda nedenler keşkeler..
senaryo değil de gerçek olması, bizden olması daha bir derinden etkiliyor..etkiledi..

f54773.jpg
Somerset Maugham’ın klasik romanı The Painted Veil’e dayanan film 1920’lerde genç bir İngiliz çift arasında geçen bir aşk hikayesini konu alıyor: Üst sınıfa mensup bir kadın olan Kitty, orta sınıfa mensup bir doktor olan Walter’la yanlış nedenlerden ötürü evlenmiştir. Çift Şanghay’a gider ve genç kadın burada bir başkasıyla aşk yaşar. Walter karısının bu sadakatsizliğini öğrenince, intikam almak amacıyla, Çin’in ölümcül bir salgının kol gezdiği, ücra bir kasabasından gelen iş teklifini kabul eder ve karısını da beraberinde götürür. Yaptıkları bu yolculuk sayesinde ilişkileri bir anlam kazanır ve dünyanın bu en uzak ama en güzel köşelerinden birinde ortak bir amaç edinirler.
Kitty, Londra’nın üst sınıfında yer alan genç bir bayan için uygun olan evlenme yaşına yaklaşmaktadır. Sosyeteye aşırı derecede önem veren annesi için Kitty’nin evlenmemesi hem çok yakışıksız hem de çok küçük düşürücü bir durum olacaktır. Ayrıcalıklı yaşam biçiminden sıkılmış olan Kitty, ciddi bir bakteriyolog olan Dr. Walter Fane’in yaptığı evlilik teklifini kabul eder. Genç çift Şanghay’a taşınır.
Fane çifti, Çin’in popüler kültürünün, siyasi entrika ve ahlaksızlığının merkezi olma yolunda ilerleyen bu tuhaf şehirde, İngiliz koloni topluluğuna dahil olurlar ve İngiliz Elçi Yardımcısı Charles Townsend’le tanışırlar. Walter kendini işine ve yeni eşine adarken, Kitty kocasını Charlie’yle aldatır.
Walter karısının sadakatsizliğini öğrenince, Çin’in ölümcül kolera salgınının hüküm sürdüğü ücra bir köşesinden gelen iş teklifini kabul eder ve umutsuzluk içindeki Kitty’yi de kendisiyle birlikte gitmeye zorlar.
Mei-tan-fu köyüne gelişlerinden sonra, Fane çiftinin dış dünyadan kopuk, soğuk birliktelikleri devam eder. Bir süre sonra, Kitty, komşuları olan Komiser Yardımcısı Waddington’la arkadaş olunca, önceki yaşantısının duygusal tuzaklarından yavaş yavaş sıyrılır ve içinde bulunduğu çevrenin gerçekleriyle yüzleşmeye başlar. Fane çiftinin iki bireyine de yeni bir yaşam amacı sunan kolera salgınının ortasında, Kitty ve Walter bağışlamayı, anlayışı, ve hatta şefkati öğrenirken, bir yandan da birbirlerini yeniden keşfederler.
Filmin başrollerini Naomi Watts, Edward Norton, Liev Schreiber ve Toby Jones paylaşıyor. Ron Nyswaner’ın kaleme aldığı filmi John Curran yönetiyor ..

Land Of The Lost

Neden Will Ferrel neden böyle filmlerde yer alıyorsun :) vasatın altında bir film , bir sahnesi dışında ( ki o sahne çok fazla komikti ) gülmedim bile.

land_of_the_lost.jpg

The Ballad of Jack & Rose

Kapitalist rejime karşı mesajlar veren ,düşük bütçeli ,baba - kız ilişkisini anlatan film. ıfistanbul 2006da gösterilmesi yönünden tercih ettim ama malesef film heleki sonlarındaki ensestleşen konusuyla beni çileden çıkarttı . Birde filmin başlarında o güzelim kızın saçlarını erkek traşı kesmezlermi :D neyse çok övgü alsada ben bu filmi hiç mi hiç sevmedim.

filmin tek artısı o müthiş soundtrack'i :)

balladofjackandroseposter.jpg

Son düzenleme:

kızlar haftasonumu muhteşem bi şekilde geçirmeme sebeb iki film..
eğer izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ediorum..
bu aralar sinemalar.comun seçtiği en iyi 50 film arasında olan iki film..
bgnlerde o 50 filmlere taktımda kafayı izlicem hepsini.....

Bende haftasonu " Yedi Kocalı Hürmüz" ü izledim. "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü"yü çok çok beğenmiş olduğum için bu filmdende benzer bir etki bekliyordum ama alakası bile yok. Vokaliz'in müzikleri harikaydı, masalsı bir anlatım dekorlarla da desteklenmiş bu da filmi biraz hafifletmiş ama yinede beğendim. Oyuncu kadrosu ve perfonmasları harikaydı kesinlikle izlenebilir keyifli bir filmdi.

7kocal&

The Kite Runner

Kite_Runner_477733.jpg

Bende kitabını çok beğenmiştim filmi konusunda terddütlüydüm tavsinizi dikkate alarak izledim,
bence çok güzeldi. Bir çok sahne kitabı okurken gözümde canlandığı gibiydi. Bencede izlenmeli.

Bende kitabını çok beğenmiştim filmi konusunda terddütlüydüm tavsinizi dikkate alarak izledim,
bence çok güzeldi. Bir çok sahne kitabı okurken gözümde canlandığı gibiydi. Bencede izlenmeli.[/QUOT

ooo!!! uçurtma avcısı... bende izledim çok güzeldi. kitabınıda okudum ayrıca bu yazarın (khaled hosseini) bin muhteşem güneş adlı romanı muhteşem! tavsiye ederim. ben bunu daha çok beğenmiştim sanırım şu sıralar filmide çekiliyormuş..

Back
X