en pratik ve en iyi tavsiyeler..

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
kızlar kısmetse çokda uzak olmayan bir zamanda evlenicem,şimdiden herşeye bakıyorum,mobilya,beyaz eşya falan...ama internet biraz bilgi çöplüğü olduğu için çok da güvenmiyorum yorumlara falan...ama kadınlar kulübünde sadece kadınlar olduğu için ev işi,ev eşyası,mobilyadan en iyi siz anlarsınız diye düşnüyorum...
rica etsem benimle mobilya ya da beyaz eşya ya da küçük ev aletleri fikirlerinizi paylaşırmısınız?
evimi temizlediğim zaman temizlenmedik yer kalmasın istiyorum mesela bunun için seçebileceğim koltuk takımı hafif olmalı ki rahatça yerinden oynatabileyim,mesela yıkanabilir kılıflı koltuk takımı kullanan var mı varsa tavsiye edermi?
temizlenince pırıl pırıl olacak,ve eşyaları 5 yıl değişmeyecek bir ev için mobilyalarım ne renk olmalı,(çizilme,yıpranma falan olmaması için hangi maddeden olmalı)
en iyi elektrik süpürgesi mesela?
en iyi buzdolabı,çamaşır makinesi,tv falan?
mutfakta tezgahüstü kullanacağım eşyalar neden yapılmış olmalı?
dekorasyonda metalmi,ahşap mı porselen eşyalarmı tavsiye edersiniz?
bunların hepsini kısa kısa anlatırsanız sevinirim.

aslinda sordugunuz hersey maddi imkanlarla alakali ama eger durumunuz varsa
-beyaz esya -bosch
-elektrikli supurge -miele
-kucuk elektrikli ev aletleri-philips
-koltuk kiliflari kesinlikle yikanabilir olmali-benimkiler ikea ve cok memnunum,mumkunse acik renk olmali ki yikandikca renginin soluklugu sizi rahtsiz etmesin
-aksesuarlar evin genel havasina uygun olmali
-ferah ve temiz gorunen bir ev icin yer dosemesinden duvar rengine kadar acik ve pastel tonlar tercih edilmeli.

istediğim şeyleri alabilecek durumda olcam inşallah evlenirken maddiyat pek sıkıntı değil şükürler olsun.

açık ve pastel tonlar tercih etmeyi ben de isterim ama kir gösterme açısından falan sorun olmazmı?
bir de duvar kağıdı öneriyormusunuz yoksa bildiğimiz saten boya falan mı daha iyi ev için.cevap için çok teşekkürler...
elektrik süpüresinde miele yi ilk defa duydum,kulağa ismi aşina geliyor ama pek duymamıştım inceliycem.
ben de yıkanabilir istiyorum,hatta halımı bile yıkanabilir istiyorum çünkü silerek koltuk üstlerinin,halıların falan çok temizleneceğine inanmıyorum.yüzeysel temizlik gibi geliyor.açık renk kılıf fikri çok iyi bu arada,ben kesin koyu yeşil ya da mor gibi bir renk alırdım düşünemezdim bunu.
küçük ev aletlerinde philips çok öneriliyor evet.
bir de yer döşemesi olarak neyi tavsiye ediyorsunuz,serfloor ürünleri hakkında bilginiz varmı?laminant parke mi ahşap parke mi,başka bir şey mi yoksa?
birde küvet mi duşakabin mi daha iyi sizce?
çok soru sordum,çok teşekkürler cevaplar için.

öncelikle ben durumunuz çk müsait olsa dahi fazla eşya almamaınız öneririm vitrin gümüşlük tarzı sürekli üzeri parmak izi yapıcak toz çekecek cam şeyelrden uzak durun derim. devet açık renk çabuk kirlenir ama kılıfluı olnca yıka kurut-tak çk basit olur hemde evi ferah gösterir. yemek odasının konsolunu yatak odası gardrobe unu koltuklarınızı ve şifonyerinizi yüksek ayaklı terch edin yerinden oynatılacak bir mobilya terch etmeyin hem parkelere zarar hemde sizin için çk yorucu olacaktır.

birde mobilyalarınızı venge kıyu ceviz fln terch etmeyın sakın toz toprak ne vrsa topluyor üzerine birde insann içine sıkıntı bastırıyor koyu renkler.

banyo konusuna gelnce eviniz yapıldı mı bimliyorm ama yer karolarını acı kahve siyah gbi renkler terch etmeyın çk su izi belli edıyorbliyorsnz sular kireçli bir de çk ayak izi gösteriyor. küvet ben olsam terch etmezdm herkes küvetini kaldırtıyor artk kullanışszher taraf su içinde kalıyor hoş durmuyor bnce sere serpe yıkanamıyorsn bile içine girip etrafa su olcak korkusyla en iyisi duşakabin ama onnda zemini beyaz standlı olanları tavsıye etmıyorm zamanla üzerndkı ağırlıktan dolayı çökme çatlama yapıyor her ne kdr banyocular sorun olamz desede onlr için önmli olan para kaznmak.bizm duşakabinimz normal fayans zemin üzerine özel ölçüyle ayrılmş bir kabinden oluşuyor.çk rahat kullanıyoruz. duşakabin terch edersen de cam değil karışık buzlu cam terch etmelisin ilk etapta cam kabinler acayip şık görnsede snra kullanım zorluğu insanı bıktırıyor(su lekeleri el izleri vs )

çok teşekkür ederim cevaplar için,semt olarak nerde oturacağımız belli ama ev yok daha...1.5 yıl var kısmetse,ben heves yapıyorum hem de uzun araştırma yapayım ki sonradan sıkışmayayım istiyorum. mobilyada lake öneriyomusun peki?yüksek ayaklı istiyorum,parke çizilmesinden çok yorulmaktan korkuyorum çünkü,şimdiki eşyalarımız resmen ölü gibi ancak ayda bir altlarını silebiliyorum ne yazıkki koltuk takımının gümüşlüğün falan.ben de istiyorumki her gün ya da iki günde bir baştan aşağı paspasladığım zaman herşeyin heryerine ulaşabileyim.
bir de şimdiki evimizde mesela mutfakta çok fazla çok çok fazla hem de dolap çekmece var mutfak dolabında.herşey düzgün toplu duruyor amenna ama çekmecelerin içini toplamak eziyet ya,düşünüyorum benim mutfağımı yaptıracaksam bu kadar çekmece dolap istemem diye,yanlışmı düşünüyorum acaba?
duşakabin kapalı ve daha kullanışlı geliyor ama şu da var hep, şimdi bizim evde buzlu cam duşakabinli, ama hep reklamlarda çıkar ya etrafta mumlar gül yaprakları hafif müzik küvette kadın aromaterapi tarzı şeyler var ya,çok rahatlatıcı görünüyor o yüzden düşündüm acaba küvet nasıldır diye kullanışlımı diye...sen diyince düşündüm de gerçekten bizim duşta çökme yaptı çok teşekkürler tavsiyen için:)
çok fazla eşya almıcam zaten hiç sevmem karışık evleri,hem temizlik zor hem de gereksiz göz yoruyor,kirlenmeyeceğini bilsem işte bütün ev pembe-beyaz ya da turuncu-beyaz kombinasyonu şeker gibi bir ev olur...ama işte çok çabuk kirleniyor herşey.
mobilyaları lake düşünüyorum aslında,toz tutması falan nasıl, çabuk çiziliyormu biliyormusun? yıkanabilir halı hakkında fikrin var mı?
anneme göre düşünsem annem anne olduğu için fazla klasik şeyler tercih eder ama ben böyle modern spor rahat ve gerçekten temizlediğimde tertemiz görünecek tertemiz olacak ve eşyaları bana 5 yıl gidecek,sıkılmadan ve yorulmadan kullanacağım bir ev ve ev eşyaları istiyorum.mutlaka beyaz eşya konusunda da fikir sahibisindir tavsiyelerini alabilirmiyim?
ne çok soru sordum ama ya

beyaz eşyada siemensden şaşma derim ben kullanıyorum ve çevremde yeni evleneceklerede tavsiyede bulunuyorum.. küçük ev aletlerinide philpsden şaşma derim alıcak oldugun mobılyaların ayakları yüksek olsun ve sportif olsun içide sandıklı olanlardan olsun ıvırını zıvırını koyarsın tatlım...yatagında baza olsun ki yine ıvır zıvır koyarsın canım....süpürge olarakta rowenta...

siemens ya da bosch düşünüyorum beyaz eşyada şimdilik çok teşekkürler cevaplar için.yatak bazalı bakıyorum çünkü bütün nevresim pike yorgan yedeklerim orda dursun istiorum. annemin de emektar simtel süpürgesi var teyzemin de rowenta,eski ama şimdikilerden çok iyiler. ben istiyorum ki böyle herşeyi çeksin içine.
çok sağol canım cevaplar için.senin yer döşemesi hakkında fikrin ne peki?parke falan mı?koridorda fayans granitmi?
herşeyde istediğim şey,temizliği kolay,yerinden ya kalkmak zorunda kalmayacak ya da çabucak kalkacak...ve yıkanabilecek.
bana kalsa çok isterdim evimin terası olsun,evin böyle mevsim temizliği bayram temizliği gibi şeylerinde bütün eşyalarımı terasa kaldırıp hepsini ama,evin her tarafını yıkayayım,boş ev temizliği çok güzel çünkü:)

canım ilk evlendigimde merkezde oturmuyorudum 2 aydır bu evde oturuyorum yeni taşındım ve taşındıgım ev dayıma ait sagolsun ev çok eskiydi ve evi yenilememizi istedi bizde yeniledik daha önceki evim graniitti hiçte kullanışlı degildi bizde bu eve eşimle parke döşedık süper oldu ve sadece birazcık arap sabununu suyla karıştırp siliyorum harika birşey sana anlatamam benımde temizlik yapıcak pek bir vaktım yok ve pahalı ilaçlarada para veremem ben parke derim ve şuda fotosu

koltuk olarakta şunlardan bahsettmiştim bende buna benzer kırmızı modeli var aklında bulunsun

Eskiden olsa Bosch marka derdim.Adı vardı benim için.2008 de aldığım buzdolabının kapaktaki rafı,derin dondurucunun içindeki raf ve sebzelik çoktan kırıldı.Rafları sağlam değil.Aynı dönemde annemde Arçelik aldı.onun rafları daha dayanıklı.Ben 1991 de Arçelik çamaşır makinesi almıştım o zaman çok alan oldu 2600-2100 modellerinden.2008 yılına kadar sorunsuz kullandım.
Baza kesinlikle alınmalı, yüksek ayaklı olmalı.
halı yıkama philips Triatlon.
süpürge konusunda bende tavsiye isterim.
küçük ev aletleri konusunda çok detaya girmeden her an elinin altında olacak küçük bi set iyi olur.

beyaz eşya kumar gbi şans işi oldu artık yni neyin nasıl çıkacağı blli olmuyor. ama arçeliği önermıyorm kesnlkle ailecek çk çektik evde buzdolabı yangın mı çıkarmadı dersiniz, tvnın arkasından ateş mi fışkırmadı dersiniz, makineye durma programı yüklemeyi unutmşlar beynine sbha kdr döndü bize milyonlrca su ve elektrik faturası mı gelmedi deriniz neler neler işte arçelikten böyle çektk şu an annemn beyaz eşyaları ariston(hotpoint) ve çk sağlam .. kesinlkle ve şidettle tavsıye ederim. inox önermıyorm cazibesine kapılsa da insan dokunmadığın eyrler bile parmak izi yapıyor bna kalırsa beyaz eşya beyaz olmalı parmak izi riskini kesnlkle göze alamıyorum....makineni de kurutmalı etrch et cnm aynı kazanda hem yıkayıp hem kjurutanlar vr htta şu an darty de vr ariston beyz renkli kurutmalı fiyatı 1000 tl bile değil çk uygnu yni yerın vrsa al kaçırma derim.

lake arkdaşmn ablasnda vrdı evi siyh beyazdı dvd ve uydu cihazınn olduğu yer acayip çizilmşti sürkli kablosunu tak çıkar dvd nin vlla çk çizikti yni onn ki ama bnce iki renkli terch et mobilyanı bnde öyle istiyorm misal şöyle olabilir iki renk açık meşe ve beyaz lake ..mobilyanın kasası açık meşe olur ön kapakları tamamen beyz lake olur hemde üzerine koyduğpun birşeyin çizme riski azalır orta sehpanın ayakları beyaz lake üzeri msaif meşe olabilir aşağıda da örnkler ekleyeceğim ztn cnm ider mobilyann sitesıne gir orda bahsettiğim iki renkli mobilyalardan çk ça göreceksn acayip hoşuma gidiyor ya bu iderin moblyaları hem sğlm hem de fiyt olark uygun :)

koltuk olarakta şunlardan bahsettmiştim bende buna benzer kırmızı modeli var aklında bulunsunEki Görüntüle 391299

rengi ve görünüşü tam oturma odası için düşündüğüm şeylere benziyo.
benim istediğim model de şu canım salon için,yıkanabilir koltuk takımı,fiyatı 3000,ikea'da da bakıcam daha uyguna bulurum bence,çünkü yemek odası yatak odası oturma odası falan derken çok uçuk rakam çıksın istemiyorum. yüksek ayaklılarda sandıklı olan yoktur değilmi baktıklarımda yoktu.

Arkadaşım öncelikle çok zor ve bir o kadar da zevkli bir iştir yeni gelin evi hazırlamak.
Kural 1. Alacağın eşyalar konusunda kimsenin etkisi altında kalma. (görüümce, kayınvalide vs.)
Kural 2. Mutlaka temizliği kolay mobilyalar seç. Vitrindir konsoldur boşver. Depolama bölümleri olan TV üniteleri harikadır. Bir de tamamen yerden yüksek, duvara tam monte olursa altını çek temizle derdin olmaz ve mekan daha geniş görünür.
Kural 3 koltukların ayaklı (elektrik süpürgesinin rahat girebileceği kadar) olmalı.
Kural 4. Aynı şeyler diğer odalar için de geçerli (baza ayaklı ve yüksek, şifonyer komodin duvara monte ve yerden yüksek)
Kural 5 fazla halıya hiç gerek yok.
Kural 6 renkleri %60, %30, %10 şeklinde dağıt. Örneğin ağırlık beyazda, halın perde fonun mor, arada ufak yeşil kırlentler, aksesuarlar.
Tüm bunlar 11 yıllık evli ve çalışan bir hanımın tavsiyeleri sakın yabana atma canım. Kolay gelsin.

ay allah korumuş valla,yangın çıktı diyosun ya,eksik olsun arçelik o zaman.
ariston hotpoint bana güzel geliyo özellikle inox parmak izi cidden kötü duruyo ama mutfağa çok modern görünüm veriyo ya,görünüşüne aldanmıcam ama,misler gibi görünsün istiyorum hep.
1000 tl bence iyi çamaşır makinesine az bile,çamaşır makinesinde çok problem çıkıyor çünkü,tam kurutmayıp öyle bırakan da gördüm, kurutup rutubet kokutan da gördüm,sadece ses çıkarıp zangır zangır banyoda yürüyen çamaşır makinesi de gördüm:) bu yüzden ç.makinesine giden paraya acımam diyorum.(samsungun bir çamaşır makinesini görmüş ve bayılmıştım ama 2800 tl de pahalı

buzdolabı da kocaman istiyorum,aile evinde dolu dolu kocaman dolaba alıştım kendi evimde de öyle istiyorum,aristonlar gözüme çarpmıştı buzdolabında,mediamarkttaydı sanırım,çok hoş görünüyosu.

fiyatları da fena değildi 1500 tl falan...

keşke hiç çizilmeyen lake benzeri bişey olsa,öyle parlak ve hoş görünüyoki...ben de öyle istiyorum zaten çift renk beyaz lake yanına da uyacak herhangi bir ahşap rengi.çok teşekkür ederim canım gerçekten,çok sevindim cevaplarının bu kadar ayrıntılı olmasına.

Son düzenleme:

süpürgede şimdiye kadar duyduklarım dyson,miele ve rowenta...
bosch iyi değilmi ya:2:aklımda kalsın

halı yıkama makinesi yerine yıkanabilir halı almayı istiyorum işte,kullanımı çok zormuş halı yıkamanın öyle duydum,sence öyle mi,zorlanıyomusun yıkama yaparken,eğer halı yıkama makinesi işe yarıyorsa valla her tarafa açık renkli shaggy ler ya da natura serisini,ya da pierre cardin halıları düşünebilirim,çünkü halılarım hep tertemiz olsun ve silmekle yüzeyini değil içini temizleyebileceğim bi şey olsun istiyorum?

küçük ev aletleri philips iyi diye duydum canım bilmiyorum.annem arzum kullanıyor memnun ama,o herşeyi eliyle yapmaya alışmış mutfak aletleri sadece yardımcı,ama ben doğrama kesme karıştırma herşeyi aletle yapıcam...
teşekkür ederim

çok teşekkür ederim canım cevap için,deli gibi seviyorum zaten araştırmayı yeni ev yeni mobilyalar falan:)evlenmenin en zevkli tarafı gibi
yok ya karışmazlar onlar sadece fikir verirler...sanmıyorum sorun çıkacağını...
zaten temizliği kolay ilk şartım,konsol üstü ayna falan çok hoş duruyo ama:2: ben de gümüşlük falan pek hazzetmiyorum ama,tv ünitesi duvara monteli yerden yüksek diyosun ya.bayıldım duvara monteli oluşuna desem.ben kendim yaptırmayı düşünüyodum tv ünitesi ama şöyle bol çekmeceli dolaplı gözlü birşey düşünüyodum,duvara monteli olması açıkçası(garip olacak ama)hiç ama hiç aklıma gelmemişti.
şifonyer komidin görmemiştim duvara monteli...
her odaya bir halı ekstradan yemek masasının altına bir halı sadece...çok fazla halı ben de istemiyorum,kırkyama gibi çeşit çeşit gösteriyo evi...
renk skalası dağıtımı da güzel fikir,ben iki renk ağırlıklı düşünüyodum,daha önceki mesajlarda da söyledim beyaz turuncu ya da elimde olsa (temizlik korkutuyor)beyaz pembe şeker gibi ev istiyodum.ama bu renk skalası fikri daha iyi.
gösterdiğim koltuk takımını beğendinmi,fikirlerin neler?temizliği görüntüsü ve kullanılabilirliği açısından.
ay ben de inşallah evli ve çalışan bir kadın olcam ve kadınlarkulübünde tavsiye isteyenlere tavsiye verebilicem çok teşekkür ederim cevaplar için

öncelikle kolay gelsin canım gerçekten insan kendine seçerken çok zorlanıyor bende bu hazırlıklarını bitirmek üzere olan biri olarak yardımcı olmak istedim bir buçuk ay sonra evleniyorum. beyaz eşya mı almaya giderken bosch a karar verip gittik çünkü evimizde bosch kullanıyoruz ama en iyi beyaz eşya markasının miele daha sonra electrolux olduğunu sölediler zaten fiyat açısından da özellikle miele çok uçuk ben electrolux te karar kıldım ve onu aldım. mobilyaya gelince görüntüden çok kullanış ve kalitelerine bak derim bursalıyım bir sürü mobilyacı gezdik inegöle de gittik mobilyacı tanıdıklarımız olmasına rağmen gidip saloniden aldım mobilyamı. az eşya ile şirin bir ev döşemek istiyorum inş. 1 ay sonra evimi yerleştirdiğimde resimlerini koycam kk ne. ben salona koltuk takımı 3+2+1+1, oturma odasına köşe koltuk , salona ünite ,yemek masası, konsol aynası , yatak odası aldım , bir de oturma odası için seçtiğimiz köşe koltuğun kumaşımdan istedik benim bekar evimde bir tekli tv koltuğum vardı onu kaplatıcam (bu arada ben konsol vitrinden nefret ederim çok gereksiz geliyor kalabalık ve kadın için sadece temizliği uzatmasına yarıyor) mutfak dolaplarımı beyaz yerlerini füme yaptırdım, tezgah siyah ve tezgahla dolap arasını siyah beyaz yaptırdım. böyle yaptırmamda ki düşüncem kırmızıyı çok seviyorum tezgah üstünde kullanılacak bütün aksesuarlarımı kırmızı, gri ve siyah renklerde seçicek olmam. banyomu siyah beyaz yaptırdık nişanlımın ısrarı üzerine ama endişeliyim. duvar renklerim çok açık krem ekru gibi. duvar kağıdı her yere önermediler binanın hava almasından dolayı sıkıntı olabiliyormuş. bu arada koltuklarımda açık krem. aksesuarlarımı da şu alışılmış vazo şekerlik gondol vs. seçmedim. parkelerimin renginide ne koyu renk ne açık renk arada bişi seçtim çok güzel oldu. bu arada bir tavsiye uygun yerlerde kullanılan aynalar evi geniş ve aydınlık gösteriyor..

çok güzel anlatmışsın her söylediğin çok doğru..

Son düzenleme:
hayatım yeni evlenecekler için oldukça faydalı bir topik açmışsın , hiç değilse fikir edinmş olursun.. ben 4 yllık evliyim ve ister istemez kullanmış olduğum eşyalarımın markaları hakkında az da olsa tecrübe sahibiyim

beyaz eşyalar siemens
koltuk takımların doğtaş
küçük ev aletlerin kesinlikle philips olmalı (ben hepsini tefal alan biri olarak çok pişman oldum sürekli arıza çıktı servise götürüyorsun bir dünya para istiyorlar, philips alarak yeniledim hepsini)
nevresim takımı+yatak örtüsü taç (bir çok marka kullanıyorum fakat en güzeli)

kaba taslak olarak bunlar geldi aklım ayrıntılı sormak istediğin bişeyler olursa yazabilirsin..
kolay gelsn..

benım çamaşır makınam beko ve memnun değilim bembeyazçamaşırlar elde etmek çok güç ama diğer ürünelrıdnen

bulasık makınası buzdolabı vs vs memnunum....sonracıımaa eğer evın cok buyuk değilse bu baston tıpı süpürgeler var

hem eyr kağplamıyo kalabalık etmıyo çok partık ve gayette güzel temzılıyo yanıı evlenrıken aldıgım süpürge bozulunca

kayınvalıdem almsıtı bunu ve çok memnunum kullanıyorum :) dekordakı ahşap metal san akalmış zevke göre değişir...

halıları ucuz diye veya sırf desenını begendın diye kalitesiz ama olsun deyıp alma cunku o zamanla keçeleşicek

ve temzılenmeyecek bır hal alıcak benım bır halım maalesef böyle oldu sımdı sık sık bı daha böle halı alırsam var yaa die saydırıyorum

ve değiştiricem zaten ahlımı da böle aklıma baska bişi gelmıo hee bi de tabıı kı ıstedıgını al ama eşyaya bogma evı en güzel ev sade

evdir :) bir de çok eşya çok dagınıklık demektır onu da sölimm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…