aslinda sordugunuz hersey maddi imkanlarla alakali ama eger durumunuz varsa
-beyaz esya -bosch
-elektrikli supurge -miele
-kucuk elektrikli ev aletleri-philips
-koltuk kiliflari kesinlikle yikanabilir olmali-benimkiler ikea ve cok memnunum,mumkunse acik renk olmali ki yikandikca renginin soluklugu sizi rahtsiz etmesin
-aksesuarlar evin genel havasina uygun olmali
-ferah ve temiz gorunen bir ev icin yer dosemesinden duvar rengine kadar acik ve pastel tonlar tercih edilmeli.
istediğim şeyleri alabilecek durumda olcam inşallah evlenirken maddiyat pek sıkıntı değil şükürler olsun.
açık ve pastel tonlar tercih etmeyi ben de isterim ama kir gösterme açısından falan sorun olmazmı?
bir de duvar kağıdı öneriyormusunuz yoksa bildiğimiz saten boya falan mı daha iyi ev için.cevap için çok teşekkürler...
elektrik süpüresinde miele yi ilk defa duydum,kulağa ismi aşina geliyor ama pek duymamıştım inceliycem.
ben de yıkanabilir istiyorum,hatta halımı bile yıkanabilir istiyorum çünkü silerek koltuk üstlerinin,halıların falan çok temizleneceğine inanmıyorum.yüzeysel temizlik gibi geliyor.açık renk kılıf fikri çok iyi bu arada,ben kesin koyu yeşil ya da mor gibi bir renk alırdım düşünemezdim bunu.
küçük ev aletlerinde philips çok öneriliyor evet.
bir de yer döşemesi olarak neyi tavsiye ediyorsunuz,serfloor ürünleri hakkında bilginiz varmı?laminant parke mi ahşap parke mi,başka bir şey mi yoksa?
birde küvet mi duşakabin mi daha iyi sizce?
çok soru sordum,çok teşekkürler cevaplar için.
öncelikle ben durumunuz çk müsait olsa dahi fazla eşya almamaınız öneririm vitrin gümüşlük tarzı sürekli üzeri parmak izi yapıcak toz çekecek cam şeyelrden uzak durun derim. devet açık renk çabuk kirlenir ama kılıfluı olnca yıka kurut-tak çk basit olur hemde evi ferah gösterir. yemek odasının konsolunu yatak odası gardrobe unu koltuklarınızı ve şifonyerinizi yüksek ayaklı terch edin yerinden oynatılacak bir mobilya terch etmeyin hem parkelere zarar hemde sizin için çk yorucu olacaktır.
birde mobilyalarınızı venge kıyu ceviz fln terch etmeyın sakın toz toprak ne vrsa topluyor üzerine birde insann içine sıkıntı bastırıyor koyu renkler.
banyo konusuna gelnce eviniz yapıldı mı bimliyorm ama yer karolarını acı kahve siyah gbi renkler terch etmeyın çk su izi belli edıyorbliyorsnz sular kireçli bir de çk ayak izi gösteriyor. küvet ben olsam terch etmezdm herkes küvetini kaldırtıyor artk kullanışszher taraf su içinde kalıyor hoş durmuyor bnce sere serpe yıkanamıyorsn bile içine girip etrafa su olcak korkusyla en iyisi duşakabin ama onnda zemini beyaz standlı olanları tavsıye etmıyorm zamanla üzerndkı ağırlıktan dolayı çökme çatlama yapıyor her ne kdr banyocular sorun olamz desede onlr için önmli olan para kaznmak.bizm duşakabinimz normal fayans zemin üzerine özel ölçüyle ayrılmş bir kabinden oluşuyor.çk rahat kullanıyoruz. duşakabin terch edersen de cam değil karışık buzlu cam terch etmelisin ilk etapta cam kabinler acayip şık görnsede snra kullanım zorluğu insanı bıktırıyor(su lekeleri el izleri vs )
beyaz eşyada siemensden şaşma derim ben kullanıyorum ve çevremde yeni evleneceklerede tavsiyede bulunuyorum.. küçük ev aletlerinide philpsden şaşma derim alıcak oldugun mobılyaların ayakları yüksek olsun ve sportif olsun içide sandıklı olanlardan olsun ıvırını zıvırını koyarsın tatlım...yatagında baza olsun ki yine ıvır zıvır koyarsın canım....süpürge olarakta rowenta...
çok teşekkür ederim cevaplar için,semt olarak nerde oturacağımız belli ama ev yok daha...1.5 yıl var kısmetse,ben heves yapıyorum hem de uzun araştırma yapayım ki sonradan sıkışmayayım istiyorum. mobilyada lake öneriyomusun peki?yüksek ayaklı istiyorum,parke çizilmesinden çok yorulmaktan korkuyorum çünkü,şimdiki eşyalarımız resmen ölü gibi ancak ayda bir altlarını silebiliyorum ne yazıkki koltuk takımının gümüşlüğün falan.ben de istiyorumki her gün ya da iki günde bir baştan aşağı paspasladığım zaman herşeyin heryerine ulaşabileyim.
bir de şimdiki evimizde mesela mutfakta çok fazla çok çok fazla hem de dolap çekmece var mutfak dolabında.herşey düzgün toplu duruyor amenna ama çekmecelerin içini toplamak eziyet ya,düşünüyorum benim mutfağımı yaptıracaksam bu kadar çekmece dolap istemem diye,yanlışmı düşünüyorum acaba?
duşakabin kapalı ve daha kullanışlı geliyor ama şu da var hep, şimdi bizim evde buzlu cam duşakabinli, ama hep reklamlarda çıkar ya etrafta mumlar gül yaprakları hafif müzik küvette kadın aromaterapi tarzı şeyler var ya,çok rahatlatıcı görünüyor o yüzden düşündüm acaba küvet nasıldır diye kullanışlımı diye...sen diyince düşündüm de gerçekten bizim duşta çökme yaptı çok teşekkürler tavsiyen için:)
çok fazla eşya almıcam zaten hiç sevmem karışık evleri,hem temizlik zor hem de gereksiz göz yoruyor,kirlenmeyeceğini bilsem işte bütün ev pembe-beyaz ya da turuncu-beyaz kombinasyonu şeker gibi bir ev olur...ama işte çok çabuk kirleniyor herşey.
mobilyaları lake düşünüyorum aslında,toz tutması falan nasıl, çabuk çiziliyormu biliyormusun? yıkanabilir halı hakkında fikrin var mı?
anneme göre düşünsem annem anne olduğu için fazla klasik şeyler tercih eder ama ben böyle modern spor rahat ve gerçekten temizlediğimde tertemiz görünecek tertemiz olacak ve eşyaları bana 5 yıl gidecek,sıkılmadan ve yorulmadan kullanacağım bir ev ve ev eşyaları istiyorum.mutlaka beyaz eşya konusunda da fikir sahibisindir tavsiyelerini alabilirmiyim?
ne çok soru sordum ama ya
koltuk olarakta şunlardan bahsettmiştim bende buna benzer kırmızı modeli var aklında bulunsunEki Görüntüle 391299
beyaz eşya kumar gbi şans işi oldu artık yni neyin nasıl çıkacağı blli olmuyor. ama arçeliği önermıyorm kesnlkle ailecek çk çektik evde buzdolabı yangın mı çıkarmadı dersiniz, tvnın arkasından ateş mi fışkırmadı dersiniz, makineye durma programı yüklemeyi unutmşlar beynine sbha kdr döndü bize milyonlrca su ve elektrik faturası mı gelmedi deriniz neler neler işte arçelikten böyle çektk şu an annemn beyaz eşyaları ariston(hotpoint) ve çk sağlam .. kesinlkle ve şidettle tavsıye ederim. inox önermıyorm cazibesine kapılsa da insan dokunmadığın eyrler bile parmak izi yapıyor bna kalırsa beyaz eşya beyaz olmalı parmak izi riskini kesnlkle göze alamıyorum....makineni de kurutmalı etrch et cnm aynı kazanda hem yıkayıp hem kjurutanlar vr htta şu an darty de vr ariston beyz renkli kurutmalı fiyatı 1000 tl bile değil çk uygnu yni yerın vrsa al kaçırma derim.
lake arkdaşmn ablasnda vrdı evi siyh beyazdı dvd ve uydu cihazınn olduğu yer acayip çizilmşti sürkli kablosunu tak çıkar dvd nin vlla çk çizikti yni onn ki ama bnce iki renkli terch et mobilyanı bnde öyle istiyorm misal şöyle olabilir iki renk açık meşe ve beyaz lake ..mobilyanın kasası açık meşe olur ön kapakları tamamen beyz lake olur hemde üzerine koyduğpun birşeyin çizme riski azalır orta sehpanın ayakları beyaz lake üzeri msaif meşe olabilir aşağıda da örnkler ekleyeceğim ztn cnm ider mobilyann sitesıne gir orda bahsettiğim iki renkli mobilyalardan çk ça göreceksn acayip hoşuma gidiyor ya bu iderin moblyaları hem sğlm hem de fiyt olark uygun :)
Eskiden olsa Bosch marka derdim.Adı vardı benim için.2008 de aldığım buzdolabının kapaktaki rafı,derin dondurucunun içindeki raf ve sebzelik çoktan kırıldı.Rafları sağlam değil.Aynı dönemde annemde Arçelik aldı.onun rafları daha dayanıklı.Ben 1991 de Arçelik çamaşır makinesi almıştım o zaman çok alan oldu 2600-2100 modellerinden.2008 yılına kadar sorunsuz kullandım.
Baza kesinlikle alınmalı, yüksek ayaklı olmalı.
halı yıkama philips Triatlon.
süpürge konusunda bende tavsiye isterim.
küçük ev aletleri konusunda çok detaya girmeden her an elinin altında olacak küçük bi set iyi olur.
Arkadaşım öncelikle çok zor ve bir o kadar da zevkli bir iştir yeni gelin evi hazırlamak.
Kural 1. Alacağın eşyalar konusunda kimsenin etkisi altında kalma. (görüümce, kayınvalide vs.)
Kural 2. Mutlaka temizliği kolay mobilyalar seç. Vitrindir konsoldur boşver. Depolama bölümleri olan TV üniteleri harikadır. Bir de tamamen yerden yüksek, duvara tam monte olursa altını çek temizle derdin olmaz ve mekan daha geniş görünür.
Kural 3 koltukların ayaklı (elektrik süpürgesinin rahat girebileceği kadar) olmalı.
Kural 4. Aynı şeyler diğer odalar için de geçerli (baza ayaklı ve yüksek, şifonyer komodin duvara monte ve yerden yüksek)
Kural 5 fazla halıya hiç gerek yok.
Kural 6 renkleri %60, %30, %10 şeklinde dağıt. Örneğin ağırlık beyazda, halın perde fonun mor, arada ufak yeşil kırlentler, aksesuarlar.
Tüm bunlar 11 yıllık evli ve çalışan bir hanımın tavsiyeleri sakın yabana atma canım. Kolay gelsin.
kızlar kısmetse çokda uzak olmayan bir zamanda evlenicem,şimdiden herşeye bakıyorum,mobilya,beyaz eşya falan...ama internet biraz bilgi çöplüğü olduğu için çok da güvenmiyorum yorumlara falan...ama kadınlar kulübünde sadece kadınlar olduğu için ev işi,ev eşyası,mobilyadan en iyi siz anlarsınız diye düşnüyorum...
rica etsem benimle mobilya ya da beyaz eşya ya da küçük ev aletleri fikirlerinizi paylaşırmısınız?
evimi temizlediğim zaman temizlenmedik yer kalmasın istiyorum mesela bunun için seçebileceğim koltuk takımı hafif olmalı ki rahatça yerinden oynatabileyim,mesela yıkanabilir kılıflı koltuk takımı kullanan var mı varsa tavsiye edermi?
temizlenince pırıl pırıl olacak,ve eşyaları 5 yıl değişmeyecek bir ev için mobilyalarım ne renk olmalı,(çizilme,yıpranma falan olmaması için hangi maddeden olmalı)
en iyi elektrik süpürgesi mesela?
en iyi buzdolabı,çamaşır makinesi,tv falan?
mutfakta tezgahüstü kullanacağım eşyalar neden yapılmış olmalı?
dekorasyonda metalmi,ahşap mı porselen eşyalarmı tavsiye edersiniz?
bunların hepsini kısa kısa anlatırsanız sevinirim.
Arkadaşım öncelikle çok zor ve bir o kadar da zevkli bir iştir yeni gelin evi hazırlamak.
Kural 1. Alacağın eşyalar konusunda kimsenin etkisi altında kalma. (görüümce, kayınvalide vs.)
Kural 2. Mutlaka temizliği kolay mobilyalar seç. Vitrindir konsoldur boşver. Depolama bölümleri olan TV üniteleri harikadır. Bir de tamamen yerden yüksek, duvara tam monte olursa altını çek temizle derdin olmaz ve mekan daha geniş görünür.
Kural 3 koltukların ayaklı (elektrik süpürgesinin rahat girebileceği kadar) olmalı.
Kural 4. Aynı şeyler diğer odalar için de geçerli (baza ayaklı ve yüksek, şifonyer komodin duvara monte ve yerden yüksek)
Kural 5 fazla halıya hiç gerek yok.
Kural 6 renkleri %60, %30, %10 şeklinde dağıt. Örneğin ağırlık beyazda, halın perde fonun mor, arada ufak yeşil kırlentler, aksesuarlar.
Tüm bunlar 11 yıllık evli ve çalışan bir hanımın tavsiyeleri sakın yabana atma canım. Kolay gelsin.