- 6 Ağustos 2014
- 514
- 314
- 323
- Konu Sahibi Toprak ve su
-
kendi evine geçip kendi düzenini kurmalısın acilen.Merhaba arkadaslar konu cok uzadi hakinizi jalal edin .. buraya bikac defa konu acmictim buyuk cogunlugu bebek sayibi olmak la alakaliydi... simdi rabbim dualarimizi kabul etmis tub bebek yontemiyle bize saglikli bir evlat nasip etti cok sukurler olsun...
Cok zorlu bir dogim sureci yasadim bir hafta dogum sancisi cektim her 10 dk bir sanci cektim bazen 7 bazen 5e dusuyordu ama aci M ma olmadigi icin ve bu sancilarda doktorlara gore yetersiz oldugu icin bir hafta bekledik arada agri kesici veriyorlardi fakat sadece iki sanci arasondaki sureyi artiyor tamamen agriyi kesmiyor yani agri kesicilerle en fazla iki saat uyku uyuya biliyordum ve bunun icin seviniyordum sonundadoguma girdim 10 saat dogum hanede bekladikten sonra cok zor bir dogum gerceklestirdom oc ve dis bir suru dikisim vardi ve dogum sokunu uzerimde iki gunde zar zor atim uykuya dalamiyor surekli sicriyordum .. fransada yasiyoruz burda ilk dogumlarda dortgun hastanede tutuyorlar bebegin lalbi beklenenden yavas attigi icin bizi bes gun tutular ikigun sutum gelmedi oglum bos gogsumu emdi durdu sarilik oldu ilk gun hic birsey vermediler ikinci gun kendi zorlamamla biberon verdirdim cok sukur ugraslar sonucu ucuncu gun sutum geldi .. bebek sarilik oldu .ben wc cikama sorunu yasadim sabah 3 den 8:30 kadar ayakta dk bekledim vs derken hastahanede gecirdigim gunlerde cok yorucuydu ..
Cok uzun oldugunun farkindayim ama beni daha iyi anlamaniz icin birde icimi dokup rahatlamak icin yaziyorum hakinizi helal edin
Neyseki butun bu zorlu surecten sonra esimle ortak karar aldik bir sure kv dem gilde kalalim dedik hem ben biraz kendimi toparliyacaktim hemde onlar torun sevincini yasiyacaklardi buraya kadar hic bir sorun yok esim hep yanimdaydi bende butun yasadiklarima rahmen cok mutluydum hata biz dogum odasinda bile kahkaha atip eglenmistik iki sanci arasindaki iki dk surede bile mutlu olmayi basara bilmistim ... kv kp cok iyi insanlar cok seviyorum onlari ..
Neyse gelelim asil olaya hastahaneden cikali iki gun olmus salonda hep birlikte aksam yemegi yiyoruz yer sufrasinda bebegimde hemen yanimda uyanik esim birden kendi kasigiyla bebegin agzina yogurt vermis sonrada yogurt yiyo diye bize gosterdi ben şok beynimde simsekler cakti hemen cocugun agzini sildim yepki gosterdim ki bu konuda ne kadar hasas oldugumu hamileligim boyunca defalarca dile getirmistim esim durmuyo devam ediyo konusmaya yesin sanki bir seymi olacak gibisinden kendince saka yapiyo belki ciddi degil ama ben cocugun agzinda yogurt gordum kv kp iyi niyetle olduklarina hic suphem yok belliki onlarda oyle gordu oyle yasadi kendilerince biz onceden igde verilirdi cocuga yok bal verilirdi lokum verilir ucu bi oldular ustume ustume geliyorlar ben kac defa esime sinirliyim konuyu degistir sus lutfen bak cok sinirliyim elim titriyo sinirden dediysem konu bir turlu kapanmadi ve ben bir anlik ofkeyle annesinin babasinin yaninda esime sesimi yukseltim ama oyle kufur hakaret fakan yok sadece bu cocugun agzina birsey girmeyecek tarzi cumleler o esnada kv de konusuyordu onun sozunu kesmis oldum ama zaten sakinlesince gidip ozur dilded im kv deden oda hic onemli degil dedi tatliya bagladik
ama esim ogunden sonra yaklasik dort bes gundur benimle konusmuyo yuzume dahi bakmiyor ben cok duygusal bir insanim sevdigim deger verdigim biriyle aram acik olunca hangi sebebten olursa olsun sanki eyimden parca kopuyormus gibi oluyor hele bu ikisi esim olunca dahada cok cnm yaniyo neyedim yemek ne uyku ne su hepsi aci geliyor . Dun gece konusmayi denedim her seye rahmen gurumu ayagimin alata alip yuzume bile bakmadi tartismak icin bile benim onu sevdigim kadar sevmemis belli ama su en mutlu olmamiz gereken gunde ona en cok ihtiyacim oldugu anda bukadar sacma bir sebebten yalniz birakilmak cok agrima gidiyor yedi yillik esim beni birazcik taniyor olsaydi keske ... simdi en buyuk korkum sutumun kesilmesi sirf buyuzden sacma sapan seylerle kafami mesgul etmeye calisiyorum bebegimin her emisinde gaz cikarisinda sukur ediyorum lutfen kici yorum yapmayin zaten yuregim param parca iki gozum iki cesme hakinizihelal edin
Ozur dilemedim sadece tartismak istedim icimdekileri anlatmak istedimkendi evine geçip kendi düzenini kurmalısın acilen.
böyle ne gereği var kv kp yanında.
eşin de çok cahilmiş cidden.
beebk kaç günlük?
el kadar daha ne yoğurdu.
yiyeceği zamanlar da gelecek elbet.
eşin suçlu.
sen niye özür diliyosun ki?
Kv dem gilde kalmanin bana zarari degil faydasi var kalabalik ortam kafam dagiliyor evde olsam tek basima dusun dusun kayi yerim kadin elinden geleni yapiyor sag olsun kusur benim basimdaki adamda .kendi evine geçip kendi düzenini kurmalısın acilen.
böyle ne gereği var kv kp yanında.
eşin de çok cahilmiş cidden.
beebk kaç günlük?
el kadar daha ne yoğurdu.
yiyeceği zamanlar da gelecek elbet.
eşin suçlu.
sen niye özür diliyosun ki?
Ya ilk iki gun sutum yoktu doktor biberon bile vermedi cocuk ac ac bekledi ilk gun iklinci gun biberon verdim ona bile kizdi biberona alisirsa beni almaz diye gogsumun ustune pipet koyup oyle besledik cocuğu kandirarak hepsine sayit oldu eşimyenı dogmus bebege hatta 6 aylık olana kadar ek gıda bıle verılmez anne sütü alıyosa..
yanı neyın kafasını yaşıyo bu mıllet
ya süt alerjısı varsa ya bunyesı kaldırmazsa?hiçmi kafası basmıyo mılletın
acıkcası kv yaptı desen bi nebze dicem eskıler cok meraklıymıs ne bulurlarsa yedırmeye
ama daha genc birinin bukadar cahıllık etmesını anlamıyorum
Dun gece konusmayi denedim sirtini dondu yatti dinlemedi O kadar cok agrima gidiyorki ; (Hassas oldugun donemde ve yeni anne olarak en hassas oldugun konuda esin dusuncesizlik ve kabalik etmis.cocukla beraber esler birbirini daha iyi taniyor.hoslanmadigin bunun gibi duyarsizliklar daha cok goreceksin malesef.esinle uygun bi zamanda sakince duygularini paylas.umarim seni anlar.bebegini de gule gule buyut.kendini cok yipratma canim
Yok boyle degildi hatta biz son uc yildir dogru durust kavga bile etmedik . Hep anlayisliydi.Pardonda siz lohusalık dönemindesiniz sesinizi yükseltmeniz gayet normal eşiniz hatasını anlayamadı mı 4-5 gün bu kadar tribe girilir mi zerre anlayış yok. Hep mi böyleydi.
Insan gibi konusaydim ??? Ben bagirmadan once defalarca sinirli oldugumu konuyu degistirmesi gerektigini soyledim zaten . Bagirinca bile hiçbir hakaret cumlesi kurmadim bir dakika bile surmedi konusmamKonuşmassa konuşmasın şu an daha önemli işlerin olmalı böyle saçma bir konuda tavır alıyorsa kendi bileceği iş. Umursama. Bebeğinle ilgilen. Yalnız bir anda ortalığı karıştırmışsın hormonlardan yani insan gibi konuşsaydın bağırmadan bunlarda olmazdı. Ne kadar gerekiyorsa tekrar et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?