- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
- Konu Sahibi Toprak ve su
eninde sonunda barisacak sen lilohusasun hem de nelerden sonra kavusmussun. benim de tup bebek 6 aylik oldu ek gidaya gectik halen daha yavas yavas arttiriyorum gidalari. boyle takarsan sutun kesilir。 geneld erkekler de lohusa oluyor bu donemde sallama bebegine mucizene odaklan tamam mi? o bisure sonra duzelecek. Saglikla buyut bebegini sonuna kadarsen haklisin....Merhaba arkadaslar konu cok uzadi hakinizi helal edin .. buraya bikaç defa konu acmiştim buyuk coğunluğu bebek sayibi olmak la alakaliydi... simdi rabbim dualarimizi kabul etti tub bebek yöntemiyle bize sağlikli bir evlat nasip etti cok şükürler olsun...
Cok zorlu bir doğum sureci yasadim bir hafta doğum sancisi cektim her 10 dk bir sanci cektim bazen 7 bazen 5e dusuyordu ama acilmam olmadigi ve bu sancilarda doktorlara gore yetersiz oldugu icin bir hafta bekledik arada agri kesici veriyorlardi fakat sadece iki sanci arasindaki süreyi arttiriyor tamamen agriyi kesmiyor . yani agri kesicilerle en fazla iki saat uyku uyuya biliyordum ve bunun icin seviniyordum. sonunda doguma girdim 10 saat dogumhanede bekladikten sonra cok zor bir doğum gerceklestirdim iç ve diş bir sürü dikisim vardi ve doğum şokunu üzerimden iki günde zor attim uykuya dalamiyor surekli sıçrıyordum .. fransada yasiyoruz burada ilk doğumlarda 4 gün hastahanede tutuyorlar. bebegin kalbi beklenenden yavas attigi icin bizi bes gün tuttular . ikigün sutum gelmedi oğlum boş gogsumu emdi durdu sarilik oldu ilk gun hic birsey vermediler ikinci gün kendi zorlamamla biberon verdirdim. cok şükür ugraslar sonucu 3. gun sutum geldi .. .ve benim yasadiğin baska baska bir sürü sorun .derken hastahanede gecirdiğim gunlerde cok yorucuydu ..
çok uzun olduğunun farkindayim ama beni daha iyi anlamaniz icin. birde icimi döküp rahatlamak icin yaziyorum hakinizi helal edin
Neyseki butun bu zorlu süreçten sonra esimle ortak karar aldik bir süre kv dem gilde kalalim dedik hem ben biraz kendimi toparliyacaktim. hemde onlar torun sevincini yasiyacaklardi. buraya kadar hic bir sorun yok esim hep yanimdaydi. bende bütün yasadiklarima rağmen cok mutluydum hata biz doğum odasinda bile kahkaha atip eğlenmistik iki sanci arasindaki iki dk sürede bile mutlu olmayi basara bilmistim ... kv kp cok iyi insanlar cok seviyorum onlari ..
Neyse gelelim asil olaya hastahaneden cikali iki gun olmus.salonda hep birlikte aksam yemeği yiyoruz yer sufrasinda. bebeğimde hemen yanimda uyanik esim birden kendi kasiğiyla bebeğin agzina yogurt vermis. sonrada yogurt yiyor diye bize gosterdi. ben şok ...... beynimde şimşekler cakti .hemen cocugun agzini sildim . tepki gösterdim. ki bu konuda ne kadar hasas olduğumu hamileligim boyunca defalarca dile getirmistim... esim durmadi devam etti konusmaya yesin sanki bir seymi olacak gibisinden. kendince saka yapiyor. belki ciddi değil ama ben cocugun agzinda yogurt gördüm... kv kp iyi niyetle olduklarina hic şüphem yok ... belliki onlarda öyle gördü öyle yasadi kendilerince .. önceden igde verilirdi çocuğa.yok bal verilirdi . lokum verilirdi. gibilerinden konular acildi üçü bir oldular üstüme üstüme geldiler.. ben kac defa esime. sinirliyim konuyu değistir. sus lütfen. bak çok sinirliyim elim titriyo sinirden. dediysem de konu bir türlü kapanmadi ve ben bir anlik öfkeyle annesinin babasinin yaninda esime sesimi yukseltim. ama oyle kufur hakaret falan yok sadece bu cocuğun agzina birsey girmeyecek tarzi cumleler. o esnada kv de konusuyordu onun sözünü kesmis oldum ama zaten sakinlesince gidip özür dildedim kv deden oda hic önemli değil dedi tatliya bagladik
ama esim o günden sonra yaklasik 5 gündur benimle konusmuyor yüzüme dahi bakmiyor.. ben cok duygusal bir insanim sevdiğim değer verdiğim biriyle aram açik olunca hangi sebebten olursa olsun sanki etimden parca kopuyormuş gibi oluyor hele bu ikisi esim olunca dahada cok cnm yaniyor ne yedigim yemek ne uyku ne su hepsi aci geliyor . Dün gece konusmayi denedim her şeye rağhmen gurumu ayağimin altiana alip yüzüme bile bakmadi tartismak icin bile..
benim onu sevdigim kadar sevmemis belli ama şu en mutlu olmamiz gereken günde ona en cok ihtiyacim olduğu anda bu kadar sacma bir sebebten yalniz birakilmak çok ağrima gidiyor yedi yillik esim beni birazcik taniyor olsaydi keşke ... simdi en büyük korkum sütümün kesilmesi .
sirf bu yüzden sacma sapan seylerle kafami mesgul etmeye calisiyorum .bebegimin her emisinde gaz cikarisinda sukur ediyorum. lütfen kirici yorum yapmayin zaten yureğim param parca