En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

bütün dualarım seninle canım inşallah herşey hayırlısıyla gönlüne göre olur ve hamile kalıp bebişini kucağına alırsın

ezinecim allah yardımcun olsun inşallah bebeğin tutaar. gözün arkada kalmasın. çok öpüyorum iyi tatiller

bütün dualarım seninle canım inşallah herşey hayırlısıyla gönlüne göre olur ve hamile kalıp bebişini kucağına alırsın

arkadaşlarım bi ara internet bulup göz attım mesjlarınıza desteğiniz ve iyi dilekleriniz beni çok mutlu etti.tedaviye ve iğnelere başladım,inşallah bu sefer olucak,kimbilir belki de ikiz... o zaman bu kadar hamurişi vs yapmaya fırsatım olmaz belki, ama ne yapalım, siz denersiniz ben de yaparım o zaman..hepinizi öptüm....

bi tarifte ben vereyim bari. bir yemek sitesinde görüp denemiştim o zamandan beri favorimdir.

ALMAN PASTA
MALZEMELER:
Keki için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
2 adet yumurta

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
4 damla vanilya aroması yada 1 paket vanilya

İçi için:
1 adet büyük muz

Yapılışı:
*Önce yumurta ile toz şeker çırpılır.Karıştırmaya devam edilerek süt
ve elenen kuru malzemeler eklenir.
*Hazırlanan karışım kalıba boşaltılır (ben 23 cmlik kelepçeli kalıp kullandım
kekin biraz kalın olmasını isterseniz daha küçük bir kalıp kullanabilirsiniz.)
*180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
*Krema için vanilya hariç tüm malzemeler ateş üzerinde göz göz oluncaya
kadar pişirilir.Vanilya eklenip karıştırılır.
*Kek ikiye bölünüp arasına hazırlanan krema sürülür. Üzerine dilimlenmiş
muzlar yerleştirilir.
*Diğer parça üzerine kapatılır ve bolca pudra şekeri serpilir.
afiyetle yiyincokacimcoook

Çok güzel bir görüntüsü var ..denemem lazımmmmm..tşkler birircik.

Su35 öncelikle ellerine sağlık, acaba bu keke sallama çay yerine mesela bende ahududu reçeli var ondan birkaç kaşık koysam olur mu acaba?

Canım bu kaynanaboğanı pazar günü denedim harika olduu.Eşim bayıldı valla.
Ben ilk denediğim için yarı malzeme ile denedim.Her malzemeyi yarısı kadar kullandım.Yarım su bardağı un koydum aldığı kadar nişasta demişsin ya nişasta bir türlü hamuru toplama dı ama?Bir paket(200-250 gr) nişasta banamısın demedi.Ölçüler yarı olduğu halde.Kalanına un ekledim bende yani un ölçüsünü mecburen fazla koydum.Yinede güzeldi ama nişasta ne kadar gidiyor bu kurabiyeye?

kızlar ben pirinç patlaklı kozalak pasta yaptım. daha önce bi yerde yemiştim çok beğenmiştim denedim güzel oldu. 250 gr pirinç patlagı
4 kaşık kakao
80 gr bitter çikolata
100 gr tereyagı yada margarın ben tereyagı kullandım
6 kaşık bal

şimdi önce tereyagı erıtıyoruz içine parçalara ayırdıgımız bitter çikalataları koyuyoruz .çikolatalar da eriyince içine bal ekliyoruz.derin bi kaba pirinç patlagını koyuyoruz içine kakao döküp karıstırıyoruz. en son tereyag çikolata ve bal karısımınıda ekliyoruz.böyle bi yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. sonra hani eskı zaman işi limon sıkacaklarımız vardı ya. onu alıyoruz elimize onun ters tarafına yaptıgımız karısımı tepeleme dolduruyoruz iyice bastıra bastıra hiç boşluk klamayacak şekilde. sonra kozalak seklinde cıkarıyoruz.üzerine hindistancevizi koyuyoruz.foto eklicem ama nasıl oldugunu bilmiyorum.

tarifi tekrar denemem lazım canım sana ölçü verebilmek için.ama nişastalı tariflerde çok fazla hamurla oynamadan hemen şekillendirmek ya da soğuk bir yerde buzdolabında filan dinlendirmek gerekiyo yoksa hamur kontrolden çıkıyo,çok cıvıyo.un ya da nişasta ilave edip durmak gerekiyo.sanırım öyle bi sorun yaşadın sen de.bir daha kine bir de soğukta dinlendirmeyi ve çabuk şekillendirmeyi dene bence..

arkadaşım bakıyorum da sen bayağı hamaratmışsın valla...

HİNDİSTAN CEVİZLİ HAZIR KEK(TEK KATLI)

125 gr margarin (eritilmiş)
1 yumurta,
1 su bardagı hindistan cevizi,
1 subardagı şeker,
yarım su bardağı süt,

hepsini birlikte iyice çırp,daha sonra normal sade pandispanya kekinin tek tarafını ılık süt ile ıslatıp hazırladığımız karışımı kekin üzerine yaydır ,üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin gerçekten çok hafif ve lezzetli bi kek oluyor afiyet olsun
i

PATATESLı TUZLU KEK

2 yumurta,,
1 su bardagı sıvıyağ,
1 su bardagı yoğurt,
3-4 adet patates(çiğ) küp küp doğranacak,
2 su bardagı un,
1 kabartma tozu,tuz
pulbiber,nane,karabiber.
tüm malzemeler karıştırılıp kek kalıbına dökülerek pişirilir .
pratik ve lezzetli bir tuzlu kek denemenizi tavsiye ederim.

GECEDEN POĞÇA
1 pk yumuşak margarin,
2 yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardagı yoğurt,
2 pk kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
üzeri için galeta unu
--hamur akşamdan hazırlanıp buzdolabında dinlendirilir,dolaptan çıkardığımızda biraz dinlendirilir daha sonra,
elimizin içinde yuvarlak şekil verilerek içine iç malzemesi konur,
üzerini galeta ununa bulayıp pişirilir
bu tarifin içine patatesli iç çok güzel oluyor kızlar

KEŞKÜL

2 kg süt,
2 su bardagı şeker,
3-4 yumurta sarısı,
2 çay bardagı nişasta,
2 pk vanilya,
--yumurta sarıları, nişasta ve az süt iyice çırpılır ve nişastalar eritilir eritilir,ılık sütün içine süzğeçten süzülerek ilave edilir ve muhallebi kıvamında pişirilir ateşten indirdiğimizde vanilyaları ekleyip biraz daha karıştırın daha sonra kaselere boşaltın..

KOLAY ÇÖREK
1 su bardagı yoğuırt,
1 yumurta,
yarım çay bardagı sıvıyağ,
tuz, kabartma tozu,aldığı kadar un

hepsi birlikte yoğrulup hamur elde edilir daha sonra oklavayla açılıp kare parçalar kesilip kızgın yağda pişirilir...

SÜTLÜ ıRMıK PASTASI
1 kg süt
12 çorba kaşığı irmik,
12 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin,
1pk kakaolu bisküi,
üzerine hindistan cevizi veya fındık içi

buda çok pratik ve lezzetli bi tatlıdır
süt,şeker ve irmik birlikte pişirilir daha sonra margarin ilave edilir
kare vaya dikdörtgen borcama yarısı dökülür daha sonra kakaolu bisküiler döşenir daha sonra kalan yarısı dökülür üzerine hindistan cevizi veya fındık içi serpilir.
afiyetler olsun...

LıMON SOSLU HAZIR KEK

bu sıcak yaz günleri için limonlu dondurma tadında bi pasta kızlar

1 adet sade hazır kek,

1 limon suyu ve rendesi,

1 yumurta,

1 subardağı şeker, hepsi birlikte çırpılır daha sonra,

1 yemek kaşığı un,

1 su bardağı su ilave edilir ve muhallebi gibi pişirilir.

ayrıca yarım su bardagı ılık suya 2 çorba kaşığı şeker koyarak karıştırılır

kekin 2 tarafına sürülür daha sonra hazırlanan limonlu sos kekin arasına sürülür

üzerine limon kabuğu rendesi ve hindistan cevizi serpilir..

Cnm haklı olabilirsin havalar sıcak tabii.Birde ben margarin biraz yumuşasın diye dolaptan çıkarmıştım çok bekledi iyice erime moduna geçmişti ondan da olabilir.Mutlaka tekrar deneyeceğim çok beğendim çünkü.Ama sende bir daha yaparken nişastayı ölçerek yaparsan bildir olurmu?

mesaj anlaşıldı tamaaam :))
ezine yok canım ben kım hamaratlık kim sagdan soldan duyduklarıımı denıyoum işte.
hadi hadi ben bi şey bilmem diyenden korkcen zati bölee.bu arada tatilim ve tedavim çok iyi gidiyo,buradan internete de girebiliyorum diye böyle neşeliyim.aman nazar değmesin.sen durumumu biliyon diye paylaşıyorum canım...

royal arkadaşa bir alkış lütfen arkadaşlaaaaaar..eline sağlık arkadaşım....vereliniortak:içelim:alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…