sürekli yaptığım ve yiyenler tarafından tarifi alınan bi tavuk yemeği tarifi yazacam size denemeniz dileğiyle
:
FIRINDA TAVUK
8 parça tavuk eti(kemiksiz)
1-2 adet soğan,
3-4 diş sarımsak,
3 çorba kaşığı limon suyu,
3 çorba kaşığı sirke
3-4 adet defne yapragı,
az sıvıyağ,kırmızı pul biber,tuz,karabiber
kekik,ketçap,salça(göz kararı olarak koyuyorum ben bunları mesela ketçap ve salça 2-3 yemek kaşığı kadar oluyor)
__Tavuk etleri hariç hepisini bir tencerede 1,5 bardağı su ilave ederek iyice kaynatın biraz koyulaşacak,tavuk etlerini yıkayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin tencerede kaynattığımız sosu da üzerine döküp fırın kabının üstünü folyo ile kapatıp orta derece fırında 1 saat kadar pişirin
afiyet olsun.. ben 200 derecede pişiriyorum
canım farklı bir tarif olmuş tavuğu sevdiğim için mutlaka denicem ama soğan ve sarımsağı nasıl koyuyosun onu yazmamışsın yazarsan sevinirimvereliniortak
soğan ve sarımsağı ufak doğruyorum yada rendeliyorum , ama elimin altında varsa sarımsak tozu kullanıyorum sarımsakyerine..afiyet olsun.
arkadaşlar en iyi sonuç aldığımız tarifleri paylaşalım mı?
ben başlatıyorum.
Kaynana Boğan :)
Malzemeler:250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi),1 bardak pudra sekeri,2 yumurta,1 bardak un,Aldigi kadar nisasta,1 kabartma tozu
Yapılışı : Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...
Karnıbahar Köftesi
*Haşlanan ve soğuyan karnıbaharı,çatal yada ezici yardımı ile bir güzel ezin..Hamur gibi de yapmayın tabiki:)
*ıçine bir adet kuru soğan,varsa bir kaç dal yeşil soğan,3 çorcba kaşığı un,bir yumurta,biraz tuz,biraz kırmızı pul biber,1 adet havuç rendesi,biraz kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın..
* Un ve yumurta karışımı hamur kıvamına getirecektir..
*Bir tavaya sıvı yap alın ve kızdırın..Hazırlamış olduğumuz karnıbahar malzemesinden kaşık yardımı ile alıp usulca bastırarak yassılaştırın.(kalın olursa köftemiz dışı kızarır,içi hamursu kalır)
*Kızmış yağda kızartın..Servis yapacağınızda üstüne sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın,yanına bir de yeşil salata..Ohhhh mis gibi..
Karnıbahar ve havuç yemeyen çocuklar için köfte bahanesi ile yedirebilirsiniz
havuçla kabağı karıştırarak pek denememiştim.eminim çok güsel olur.eline sağlık....HAVUÇLU KABAK SALATASI
1 adet kabak,1 adet orta boy havuç,1 avuç kıyılmış dereotu,
tuz, 1,5 subardagı yoğurt, sarımsak üzerine az zeytinyağı
havuçlarırendeleyip biraz yumuşayana kadar soteleyin,daha sonra rendelenmiş ve suyu süzülmüş kabak ilave edip biraz daha soteleyin ikiside yumuşasın soğutup yoğurt sarımsak ve zeytinyağını ilave edip karıştırın çokhafif ve ğüzel bir salata
canım bu tarifi en kısa zamanda tekrar denemem lazım biliyorbıum çünkü nişastanın miktarını ölçmemiştim,göz kararı idi yani.yapınca yazabilirim.nişasta konusuna gelince sonucu değiştireceğini sanmam ama ben mısır kullanırım genelde...tariflerini bekliyoruz.bye...selam canım ellerıne saglık hepsı harıka gorunuyor mutlaka deneyecegım. ozellıkle katmer pogacayı. burada bır sorum var nısasta bugday mı mısır mı.. ve de asagı yukarı ne kadar lazım bır bardak mı ıkı bardak mı tahmınen...tekrar ellerıne saglık... mutfagımı cok sevıyorum..bende
selam canım bende yapıyorum bunu, cok da severım kıs aylarında. ben karnıbaharı cok ezmıyorum sana da oyle tavsıye ederım. o zman o hamursulugu fazla olmuyor. tabı .rde bıraz ınce bırakmak gerekıyor. her kofteyı koydugunuzda yanı kızarması ıcın... kasıgı suya batırıp cıkarınca yapısmaz.. bılıyormusun bılmem ama bu da bır puf noktası gıbı bırsey.. ellerıne saglık..kaydirigubbakcemile5 ..... bırde aynı mucver gıbı varsa kabak rendelıyorum.. bırde oyle dene cok guzel oluyor yıne...
eline sağlık arkadaşım,ben kurabiye konusunda çok başarılı olduğumu düşünmüyorum ama senin tarifini denemekte fayda var sanırım.tşk.Selam arkadaslar cok kolay bır kurbıye tarıfım var.
Hındıstan cevızlı kurabıye: 25 tane 170-180 c
1 paket margarın
2 yumurta (bırının beyazı uzerıne)
7 dolu yemek kasıgı seker
3 kasık hınd. Cevızı
kabartma tozu
bırtutam tuz
tabıkı ald. Un
yapılısı : Basıt sekerle yumurtayı, margarını elımızle mıncıklıyoruz. Asagı yukarı homojen bır hal alana kadar devam edıyoruz. Sırasıyla ıkı bardak kadar un kabarttozu, tuz, hınd. Cevızı ekleyıp yogurmaya baslıyoruz. Ele yapısmayacak bır hale gelene kadar un eklıyoruz. Sonra yuvarlayıp bır yuzunu ayırdıgımız yumurta akına ardından hınd. Cevızıne bulayarak tepsıye dızıyoruz. Ortalama 25 tane oluyor. Fırına verıyoruz.
Not: Bu kurabıyeyı ılk yaptıgımda 10 tanesı kadarlık ayırdım ve o hamurun ıcıne lımon rendeledım ınce tarafıyla. Lımonlu olanlar da cok guzel oluyor tavsıye ederım kızlar.. Afıyet bal seker olsun..cokacimcoookcokacimcoook
selam kızlar benım tarıfım yok ama yınede yazmak istedim.özlemişim burayı.fırsat buldukça bakmaya çalıştım ama...ezinecim özlettin kendini neyse tarıflere tam gaz devam edersen cok sevinirim senın tarıflerını çok begenıyorum. ellerinize sağlık kızlar hoşçakalın
Piramit Pasta
malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
2 adet muz
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt
Yapılışı:
Pudingi üzerinde yazan tarife göre pişirin. streç film ya da alüminyum folyo serip üzerine pişirdiğiniz pudingten yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine, bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere üç sıra bisküvi dizin . Üzerine yeniden puding sürün, önceki gibi bisküvi dizin. Yeniden puding sürün, ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Muzun yanına tekrar bisküvi dizin ve üzerine puding sürün. Folyoyu iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Buzdolabına birkaç saat bekletip, servis yapın
ezinecgim tarflerin hepside birbirinden güzellercokacimcoook
ama buna bayildim mutlakadeniycem paylastigicin tesekkürler ellerine emeciklerine saglikkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan
ARNAVUT CİĞERİ:
1 adet kuşbaşı doğranmış ciğer(biz dana ciğeri alıyoruz,kuzu da kullanılabilir)
3 yemek kaşığı un
doğranmış ciğeri yıkamak için 1 kutu kadar süt
tuz
soğan
sumak
patates
sıvı yağ
YAPILIŞI:
1-önce küp doğranmış patateslerimizi kızartıyoruz sonra doğranmış ciğerleri kanı çıkana kadar su ile değil süt ile yıkayarak bir kaba alıyoruz.çünkü su kullanırsak ciğer sertleşiyor.
2-ciğerleri güzelce unlayıp fazla unlarını bir tel süzgü ile alıyoruz.
3-tavamıza ciğerlerimizi örtecek kadar sıvı yağ koyarak yağı iyice kızdırıyoruz ve bu kızgın yağda ciğerimizi tam olarak 4 dakika pişiriyoruz.tuzu pişme süresinin sonunda ilave ediyoruz.süre daha çok olursa et sertleşir.4 dakika etin pişmesine yetiyor.
4-servis tabağına aldığımız ciğer ve patatesin yanına sumakla ovulmuş soğanımızı da yerleştirerek soğutmadan afiyetle ve de isterseniz yoğurtla birlikte yiyiyoruz....
burada 1 kutu süt derken 1 litrelik sütmü oluyo acaba?Yetiyormu etlerin kanını çıkartmaya?
Tiramisu
1 adet hazır kakaolu kek
kreması=1 yumurta,
3 yemek kaşığı un
,
4 yemek kaşığı şeker,
2 su bardağı süt
,
varsa eğer 2-3 adet damla sakızı
tüm bu malzemeler hepsi birlikte muhallebi ğibi pişirilir daha sonra ocaktan indirdiğimizde,
1 paket labne peyniri ilave edilerek mikserle 5-10 dk çırpılır
Diğer tarafta kekin 2 tarafıda nescafeli,şekerli ılık su ile ıslatılır
hazırlamış olduğumuz kremamız arasına ve üzerine bolcana dökülür ve dolaba kaldırılır servis yapacağımız zaman bir süzgeç yardımıyla tiramisumuzun üzerine kakao serpilir.Afiyet olsun