En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

benim pek margarin eritme alışkanlığım yoktur ama eritirsen daha iyi olur,sonucun değişiceğine sanmam.ele yapışmayacak şekil verebileceğin kıvamı yoğurdukça anlayacaksın eğer en son nişastayı koyarsan....yine de miktar olsaydı dersen,bir dahaki yaptığımda yazabilirim ancak nişastanın miktarını..bunun için de biraz beklemen gerekir canım..ama yaparken ayarlayabilirsin diye düşünüyorum.bu arada nişastayı da buğday nişastası kullanmıştım ama bunun da sonucu değiştireceğini sanmam,çünkü bir de mantar kurabiyesi diye tarif var ,onunda tarifinde mısır nişastası var tadı buna benziyor.o tarifi de bulursam yazarım,o da çok güzel çünkü..görüşmek üzere..

teşekkür ederim mantar kurabiyeyi bende yapıyorum tadı muhteşem oluyor herkes bayılıyor :teytey:zaten oyuzden sordum mısırmı kullanıyorsun diye en kısa zamanda deniyeceğim

teşekkür ederim mantar kurabiyeyi bende yapıyorum tadı muhteşem oluyor herkes bayılıyor :teytey:zaten oyuzden sordum mısırmı kullanıyorsun diye en kısa zamanda deniyeceğim

o zaman mantar kurabiyesinin tarifini sen yaz canım buraya ben de vardı da bulamıyorum....

mantar kurabiye
malzemeler:

1paket margarin(oda sıcaklığında)
2adet yumurta
1paket kabartma tozu
1subardağı şeker(normal ya da pudra)
400 gr (2paket)mısır nişastası)
un
kakao
yapılışı:
yağ,yumurta ve şeker iyice çırpılır.içine kabartma tozu,nişasta ve un konularak ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.yuvarlanır ve tepsiye dizilir.kola kapağı kakaoya batırılarak hamura bastırılır.beyaz kalacak şekilde pişirilir.

71098504.jpg

MALZEMELER;
4 yumurta

4 fincan şeker

1 fincan mısırözü yağı

1 fincan su veya maden suyu

5 fincan un

yarım limon

1 pkt kabartma tozu

2 poşet böğürtlemli (sallama) poşet çay

öncelikle kek için herzaman kullandığınız bir kek kalıbını yada pandispanya kek kalıbı kullanabilirsiniz..
herzaman tarifini tutturduğunuz bir kekede benim tarifimin sadece çay kısmını ekleyerekde yapabilirsiniz..
bu tarifde önemli olan içine koyulan sallama çaylar.
pişerken duyduğunuz kokulara inanamayacaksınız:KK66:)
ben tarifi böğürtlem çaylı verdim ama siz bunu aroması kuvvetli,hoş kokulu başka bir çaylada deneyebilirsiniz..(çilek,şeftali,kuşburnu,vs.....)

YAPILIŞI;
derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.içine yağ, su,limon suyunuda ekleyip karıştırın daha sonrada kabartma tozu un ve poşet çayların torbasını makasla keserek içindeki çaylarıda hamurunuza boşaltın hepsini karıştırıp fazla bekletmeden yağlanmış kek kalıbınıza dökün.170 derecede 35 dkk.pişirin daha sonra soğumaya bırakın..üzerine isterseniz pudra şekeri yada şu hazır satılan dr. ... markalı böğürtlemli sosu pişirip dökerekde servis yapabilirsiniz.ben bukez pudra şekeri eledim..

ben ayrıca vanilya koymaya gerek duymamıştım çünki,çayların aroması pişerken müthiş bir lezzet katıyor zaten ama siz isterseniz tarçın yada vanilyada ekleyebilirsiniz

Son düzenleme:
mantar kurabiye
malzemeler:

1paket margarin(oda sıcaklığında)
2adet yumurta
1paket kabartma tozu
1subardağı şeker(normal ya da pudra)
400 gr (2paket)mısır nişastası)
un
kakao
yapılışı:
yağ,yumurta ve şeker iyice çırpılır.içine kabartma tozu,nişasta ve un konularak ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.yuvarlanır ve tepsiye dizilir.kola kapağı kakaoya batırılarak hamura bastırılır.beyaz kalacak şekilde pişirilir.
teşekkürler ceygül,tarif defterime aldım...
71098504.jpg

MALZEMELER;
4 yumurta

4 fincan şeker

1 fincan mısırözü yağı

5 fincan un

yarım limon

1 pkt kabartma tozu

öncelikle kek için herzaman kullandığınız bir kek kalıbını yada pandispanya kek kalıbı kullanabilirsiniz..
herzaman tarifini tutturduğunuz bir kekede benim tarifimin sadece çay kısmını ekleyerekde yapabilirsiniz..
ben tarifi böğürtlem çaylı verdim ama siz bunu aroması kuvvetli,hoş kokulu başka bir çaylada deneyebilirsiniz..(çilek,şeftali,kuşburnu,vs.....)

YAPILIŞI;
derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.içine yağ, su,limon suyunuda ekleyip karıştırın daha sonrada kabartma tozu un ve poşet çayların torbasını makasla keserek içindeki çaylarıda hamurunuza boşaltın hepsini karıştırıp fazla bekletmeden yağlanmış kek kalıbınıza dökün.170 derecede 35 dkk.pişirin daha sonra soğumaya bırakın..üzerine isterseniz pudra şekeri yada şu hazır satılan dr. ... markalı böğürtlemli sosu pişirip dökerekde servis yapabilirsiniz.ben bukez pudra şekeri eledim..

ben ayrıca vanilya koymaya gerek duymamıştım çünki,çayların aroması pişerken müthiş bir lezzet katıyor zaten ama siz isterseniz tarçın yada vanilyada ekleyebilirsiniz

çok ilginç bi tarif fatma hale,sende meğer ne cevherler varmış,yeni tariflerini bekliyoruz...alkisalkisalkis

irmik_helvası.jpg

resim bu değildi,ama buna yakın bi görüntü oluyor..
irmik helvası:
malzemeler:
yarım bardak sıvı yağ
1,5 bardak irmik
1,5 bardak şeker
1,5 bardak soğuk su
dolmalık fıstık ve kuş üzümü
yapılışı:
kızdırılmış yağın içine irmik ve dolmalık fıstığı atarak sürekli olarak karıştırmak sureti ile kavuruyoruz.istenilen rengi aldıktan sonra içine şeker,soğuk su ve kuş üzümünü ilave ederek ,pilav gibi ,suyunu çekene kadar ,kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyoruz ve suyunu çekince ağzına kağıt havlu kapatarak demlenmesini bekliyoruz.sonrasında irmikler iyice şiştikten sonra servis için tabağa alıp,süsleyip,afiyetle yiyoruz.

Son düzenleme:
irmik_helvası.jpg

resim bu değildi,ama buna yakın bi görüntü oluyor..
irmik helvası:
malzemeler:
yarım bardak sıvı yağ
1,5 bardak irmik
1,5 bardak şeker
1,5 bardak soğuk su
dolmalık fıstık ve kuş üzümü
yapılışı:
kızdırılmış yağın içine irmik ve dolmalık fıstığı atarak sürekli olarak karıştırmak sureti ile kavuruyoruz.istenilen rengi aldıktan sonra içine şeker,soğuk su ve kuş üzümünü ilave ederek ,pilav gibi ,suyunu çekene kadar ,kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyoruz ve suyunu çekince ağzına kağıt havlu kapatarak demlenmesini bekliyoruz.sonrasında irmikler iyice şiştikten sonra servis için tabağa alıp,süsleyip,afiyetle yiyoruz.

harika gözüküyor en kısa zamnda deniyeceğim ama bize 1er bardak yeter heraldesengözlerimebaksanab

71098504.jpg

MALZEMELER;
4 yumurta

4 fincan şeker

1 fincan mısırözü yağı

5 fincan un

yarım limon

1 pkt kabartma tozu

YAPILIŞI;

çok güzele benziyo ilk fırsatta deneyecem. teşekkürler canım...ellerine sağlık.bende değişik tatlar arıyordummm.

kızlar hadi yeni tarif bekliyorum.bugün rulo pasta yaptım.o da tuttu.tarif bu sitedeki bi arkadaşa ait resimlerle yazmış.çok güzel oldu.onu herkes biliyo ve sitede var diye yazmıyorum.

ayy bunları görünce çok fena oldum ben yaaaaaaa

ellerinize sağlık hepsi harika olmuş :)

ezine ama olmuyor formundan düşme benim gibilerin tarif defterine katkıda bulunmaya devam etsene. biz bilmiyoruz bari bizede öğret sevabına

ezine ama olmuyor formundan düşme benim gibilerin tarif defterine katkıda bulunmaya devam etsene. biz bilmiyoruz bari bizede öğret sevabına

arkadaşım bi süreliğine yokum buralarda..tatile çıkıyorum.gittiğim yerde internet yok,arada eve uğrayabilirsem açıcam ancak.sonrasın da da tüp bebek yaptırıcez,izmire gidip bi ay kadar oralarda kalıcaz.lütfen hepiniz dua edin benim için.. ben hayırlısı ile bi hamile kaliim hele ondan sonra bak ne yemekler döktürücez birlikte..yokluğumda siz yeni tariflerle foruma katkıda bulunup devam ettirirseniz sevinirim.sevgiyle kalın,Allah ağzınızın tadını bozmasın,:gitme:

hadi bende cok kolay bır corba tarıfı vereyım fakat resım olamayacak..
Malzemeler:

2 adet kucuk olmamak şartıyla domates
bıraz sıvı yag
hazır kremalı mantar corbası
5 bardak su fazlası gerekecektır sızler 5 bardaktan sonra ayarlama yaparsınız ve tuz.)

Yapılış:

Sıvı yagımızı tenceremıze dokup ardından 2 domatesımızı rendeleyıp yagın ıcıne bırakıyoruz
domatesler suyunu cektıkten sonra suyumuzu ekleyıp bır ıkı karıştırıyoruz
hazır kremalı mantar corbasını bır kaseye boşaltıp erıtıyoruz ve tenceredekı suyumuza eklıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz tuzunu eklerken azar azar eklersenız cok tuzlu olmasını engellemış olursunuz cunku hazır corbada tuz kullanılmıyor (ben kullanmıyorum)
5 dk kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz...
afıyet olsun...

konuyu acan arkadaşımıza teşekkur edıyorum..
dun pudınglı kurabıye yaptım lezzetlı oldu eşim gıt gel yedı cok guzel olmuş dahi dedi:)

71098504.jpg

MALZEMELER;
4 yumurta

4 fincan şeker

1 fincan mısırözü yağı

5 fincan un

yarım limon

1 pkt kabartma tozu

YAPILIŞI;

Denedim çok beğendim....gerçekten çok güzelll...:lepi::lepi:

bende kurabiyelere kokostar kurabiye eklemişdim cok güzel oluyor eşim bile kurabiyeyi pek sevmedigi halde buna bayıldı

X