En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

inşallah deniycem.çünkü soda,havuç ve tarçına özel ilgim vardır.delikafadulden

ya bnm kaynanaboğanım böyle üstü çatlamıyor canım ya sen tam olarak nasıl yaptın ölçüleriyle yazabilirmisin ?

ya bnm kaynanaboğanım böyle üstü çatlamıyor canım ya sen tam olarak nasıl yaptın ölçüleriyle yazabilirmisin ?

hayat24cüm ilk sayfadaki tarifi yaptım.nişasta miktarıda 1 paket mısır nişastası.başka nasıl söyleyebilirim bilmilmiyorum.ha sıcak fırına attım yaklaşık 20 dakikada pişmişti.bu kadar.ama forumda 2 kaynanaboğan tarifi vardı acaba senin denediğin o olabilir mi?royalin verdiği hani..ama onu deneyenler de bayılmıştı.eğer o tarifse bi de ona soralım püf noktası var mı diye?

mısır nişastası olmayabilr bndeki, ya kayınvalidem vermiştim şişede ne nişastası bilmiyorum bnde ilk sayfadaki tarifi denedim canım birde mısır nişastası alıp yapayım bakalım sağol canım

mısır nişastası olmayabilr bndeki, ya kayınvalidem vermiştim şişede ne nişastası bilmiyorum bnde ilk sayfadaki tarifi denedim canım birde mısır nişastası alıp yapayım bakalım sağol canım

inşallah iyi olur bu sefer ki de sen de bize gösterirsin hayatcım..

inş ezinecinm :) deniyorum sık sık tarflerinizi hepsi süper mesela şu katmer poğoca baylıyor herkes ona

kızlar selam özlediniz mi bakiim beni:=)))

yeni tariflerle döndüm anacımmmm:)))

önceee anneanne ekmeğiiii:

1 bardak ılık su, 1 yemek kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı+1 tatlı kaşığı yağ, 2 yemek kaşığı+ tatlı kaşığı şeker, 2 bardak un...

hepsini yoğurdum, ağzına poşet geçirdim, fırının üstüne koydum sıcaklığında mayalandı, iki katına ulaşınca 2 bardak unu daha azar azar ekledim iyice yoğurdum yağlanmış bir kaseye aldım evire çevire hamurun her yerinin yağlanmasını sağladım, sonra gene poşet geçirip mayalanmasını bekledim, gene yoğurdum fırın kabına aldım biraz da orda mayalanınca 175 derecede 35-45 dk pişirdim çıkınca da beze sardım
ben üstüne yumurta sarısı sürmüştüm ama su sürülüyormuş annemden sonra öğrendim:)
bir de biraz tatlı bir ekmek oluyor kahvaltı için ideal isterseniz tuzu arttırın şekeri azaltın
afiyet olsunnnnnnnn

yaban mersinli kek:)))

geçen gün marketten eşimle yaban mersini aldık bi tane yiyip tadına baktık kaldırdık ben de bari kek yapayım yensin dedim bence güzel oldu uydurdum azcık yani....

3 yumurta
1,5 bardak şeker
yarım bardak sıvıyağı
1 bardak süt
1 bardak şeftali suyu (evde hazır şeftali suyu vardı ama tarifte bir portakal diyordu)
1 avuç kuru üzüm (ben koymadım)
aldığınca un
kabartma tozu
vanilya
yaban mersini
ceviz
tarçın

aynı gün fırın hazır kızmışken bi de poğaça yapiim dedim ama poğaçalarla aram hiç yok bi daha denedim bence güzel oldu

1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
kabartma tozu
un
lor+kırmızı biber+karabiber
kulak memesi kıvamında olacak
üstüne de yumurta sarısı

pratik kumpir diye geçiyor bu tarif ama bence pizza gibi

5-6 patatesi haşlayıp ezdim
1,5 bardak rende kaşarın yarısını ve tuzu bu patatese ekledim iyice karıştırdım tereyağıyla yağlanmış borcama yaydım üstüne salam sucuk sosis mısır mantar zeytin ne varsa işte dizdim pişince kaşan kaaşrı da ekledim hafif bir tarif oluyor ben sadece zeytin mısır sucuk dizmiştim

başka bir poğaça daha:

1 bardak sıvıyağ, 1 bardak ılık su, 1 bardak sütü karıştırdım
maya, tuz, 1 çay kaşığı şeker, un ekledim yoğurdum
içine de lor koydum

yalancı işkembe çorbası

2 yemek kaşığı tel şehriyeyi 2 yemek kaşığı un ve tereyağında kavurdum
su ve tuz ekledim
kaynayınca 2 yemek kaşığı sirke ve 2 sarmısak ekledim
10-15 dk kısık ateşte pişirdim
ben tavuk göğsü haşlamıştım tavuk suyu koydum içine tavuk göğsünü didikledim daha lezzetli oldu

ve enfes bi tarif daha gene yapıcam bu aralar ama kilo almışım:)
evde bi gün öncesinden kalan krem şanti vardı dolapta ben de bunu yaptım

sultan lokumuuu
1 lt süt, 1 bardak un, 7 yemek kaşığı şeker, 5 kaşık kakao, damla sakızını muhallebi gibi pişirdim vanilya koydum ve blendırla ezdim iyice. bir borcama hindistan cevizini yaydım üstüne bu muhallebiyi döktüm soğuyunca krem şanti sürdüm dolaba koydum iyice dondu çıkarınca rulo gibi servis yaptım en üstte hindistancevizleri, altından kakaolu kısım en içte d ebembeyaz bi kısım görünüyor kakaolu lokum gibi bence mutlaka deneyin çok pratik ben bebekle yapıyorum bunları

selam güzeller

uuu şekercik bu hız bu ne marifet ellerine sağlık, ben de yalancı işkembe çorbasını sık yaparım ve kumpiri de..

ben memleketten döndüm ama elim beynim boş döndüm kızım dişlerini oarada çıkarttı hasta oldu uğraşamadım hiçbirşeyle..şimdi de taşınma telaşı başladı Batman a göçüyoruz:teytey: 1 ay için de eşya gidecek artık yemek bile zor yaparım benmafoldumben

harika ben bisküvi dökerek yapıyorum farklı ölçülerle buna benzer
döktüğün tepsi ne kadar ki kalın olurmu acep bu ölçülerle

geçen gün evde yemeklik malzeme yok ben de:

1 bardak yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvyağ
kabartma tozu
tuz ve unu yoğurdum açtım kare kare kesip kızarttım çayla bir öğün savdık

harika ben bisküvi dökerek yapıyorum farklı ölçülerle buna benzer
döktüğün tepsi ne kadar ki kalın olurmu acep bu ölçülerle
bisküviyle de olur ama hin.d ceviziyle çok değişik oluyor aynı lokum gibi):)))

cnm benim bi kare borcam var her şeye onu kullanıyorum:)))

selam cnm ay zor valla taşınmak ben de taşıncam bebekle daha zor bizde diş yok:) hADİ hayırlısı olsun dişlerinizin. çok zor mu oluyo kız çıkması? benm kociş işkembeyi çok sever ama bu daha güzel oldu valla bu tarifi bilen çokmuş da ben bilmiyomuşum aslında:))))
cnm benim yaaaa 1 ay baya vakit ama yanında bi yardımcın var mı anneni çağır bebekle o ilgilenirken sen de toparlanırsın valla biz de bikaç aya taşıncaz tayin isticem çıkarsa haziran sonunda, çıkmazsa temmuzda bi daha isticem o zaman çıkarsa ağustosta çıkmazsa gene de taşıncaz ay çok karışık oldu sanırsam ama velhasılı taşıncaz:)))) :roflol:

pastane poğaçası yazılmış mıydı acep bilemiyorum:)

1 çay bardağı ılık sütlr maya ve 2 çorba kaşığı şekeri karıştır kabarsın
bir kaba bir paket margarin 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak) ve sütlü mayalı karışımı ve unu koy yoğurt yumuşak bir hamur olacak
içine peynir koy
üstüne yumurta sarısı
200 derecede pişir

tuzlu kuru pasta:

bir paket margarin
1 çay baDAĞI sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
3 bardak un

hepsini karıştır yoğurt
üstüne yumurta sarısı çörekotu ve susam sür
180 derecede 15-20 dakika pişir

çikolatalı kek

3 yumurta
100 gr bitter çikolata
110 gr margarin veya tereyağı
yarım bardak şeker
yarım bardak un
2 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu
pudra şekeri

benmari usulüyle çikolatayı erit
yağ yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırp
un kabartma tozu çikolata ve kakaoyu ekle karıştır
170 derecede 35-40 dakika pişir
pudra şekeri serp

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…