*** HAVUÇLU - SODALI KEK ***
MALZEMELER:
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SODA
1 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi sırayla güzelce çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecede pişirin.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirip, kalıptan çıkarın.
Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Biraz daha dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
Kesinlikle denemelisiniz.Enfes bir lezzet ve çok güzel kabarıyor.
AFİYET OLSUN.Bendende bir tarif güzel oluyor
arkadaşlar şimdi az önce yaptığım katmer pohaça ve kaynanaboğan resimlerimi gönderiyorum.etimek tatlısı davar ama onu çekemem heralde,misafirler gelince dondurmayla sunucam çünkü,ilk sayfadaki tariflerin fotoları yani.merak edenlere nihayet söyliyebilirim ki nişasta miktarı kaynanaboğanda bir paketmiş.
ya bnm kaynanaboğanım böyle üstü çatlamıyor canım ya sen tam olarak nasıl yaptın ölçüleriyle yazabilirmisin ?
mısır nişastası olmayabilr bndeki, ya kayınvalidem vermiştim şişede ne nişastası bilmiyorum bnde ilk sayfadaki tarifi denedim canım birde mısır nişastası alıp yapayım bakalım sağol canım
ve enfes bi tarif daha gene yapıcam bu aralar ama kilo almışım:)
evde bi gün öncesinden kalan krem şanti vardı dolapta ben de bunu yaptım
sultan lokumuuu
1 lt süt, 1 bardak un, 7 yemek kaşığı şeker, 5 kaşık kakao, damla sakızını muhallebi gibi pişirdim vanilya koydum ve blendırla ezdim iyice. bir borcama hindistan cevizini yaydım üstüne bu muhallebiyi döktüm soğuyunca krem şanti sürdüm dolaba koydum iyice dondu çıkarınca rulo gibi servis yaptım en üstte hindistancevizleri, altından kakaolu kısım en içte d ebembeyaz bi kısım görünüyor kakaolu lokum gibi bence mutlaka deneyin çok pratik ben bebekle yapıyorum bunları
bisküviyle de olur ama hin.d ceviziyle çok değişik oluyor aynı lokum gibi):)))harika ben bisküvi dökerek yapıyorum farklı ölçülerle buna benzer
döktüğün tepsi ne kadar ki kalın olurmu acep bu ölçülerle
selam güzeller
uuu şekercik bu hız bu ne marifet ellerine sağlık, ben de yalancı işkembe çorbasını sık yaparım ve kumpiri de..
ben memleketten döndüm ama elim beynim boş döndümkızım dişlerini oarada çıkarttı hasta oldu uğraşamadım hiçbirşeyle..şimdi de taşınma telaşı başladı Batman a göçüyoruz:teytey: 1 ay için de eşya gidecek artık yemek bile zor yaparım benmafoldumben