kızlar selam ben gecen yıl pasta kursuna gittim 1 sene degişik tariflerim süslemelerim ve püf noktalarım var hepsini paylasıcam sizinle benide aranıza alırmısınızzz
alırlar alırlar hatta ben şahsen aldım bileböyle güzel bilgileri paylaşan birini nasıl olur da almayız. hoşgeldin. bekliyoruz tariflerini püf lerini resimlerle birlikte ama lütfeen. :)
tarifi deneyip yediğinde inan daha çok beğeneceksin ezinemm.kaydirigubbakcemile5..
evet kıslar ilk tarif gelio cok kolay ama coooook lezzetli etlerin yanına süper gidio hani şu doritos baharatlı cips var ya ondan 1 paket alıp güvece fazla üst üste gelmicek sekilde dizelişm güvec yoksa borcam oda yoksa fırın tepsisi üzerine kaşar rendeliyoruz fırına atıyorus kaşarlar eriyene kadar yaklasık 3 dk doritoslarda hafif yumusuo ama lezzet harika sıcak sıcak ımhhhhh deneyin derim
nası yani fırına girince iyicenek kurumazlar mı ozgeozgem?
elelrinize sağlık kızlar..
bende dün ilk defa içli köfte yaptım. dün fotoğrafını çekemedim ama herkes çok beğendi,,
inşallah bi daha ki yaptığımda foto çekip buraya eklicem...
teveccühünüz efem,nişasta katınca nası oluyo,mavi haş haş nası tat veriyo ,az portakal suyu,az da çikolata derken,böle yumuşacık ama haşhaşın çıtırtılarını da alabileceğiniz bi kek çıktı ortaya işte..
limon suyunu hiç denememiştim.geri kalan malzemeler benim de klasik kek tarifim gibi.eşim portakal yoksa limon kabuğu rendesi ile yapılmış keke bayılır çünkü..ben de size bugun yaptığım, pratik,az malzemeli,hafif, kek tarifimi yazacam kızlar
pratik kek
2 yumurta,1 çay bardagı su,
1 çaybardagı sıvıyağ
1 su bardagı şeker
2 su bardagı un
2 limon rendesi
1 limonun suyu
hepsi birlikte iyice çırpılır ve bu karışımdan 1-2 kepçe alınıp ayrılır ayırdığımız hamura 2-3 kaşık kakao ilave edelim(eğer kıvamı çok koyu olmuşsa az sıvı yağ ile açabiliriz hamuru)
daha sonra sade olan hamuru çok büğükolmayan bi tepsiye dökelim üzerinede kakaoluh amurumuzu döküp çatallaa biraz karıştıralım.yumuşacık bir kek oluyor tavsiye ederim
170 derecede pişirelimkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
*** HAVUÇLU - SODALI KEK ***
MALZEMELER:
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SODA
1 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi sırayla güzelce çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecede pişirin.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirip, kalıptan çıkarın.
Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Biraz daha dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
Kesinlikle denemelisiniz.Enfes bir lezzet ve çok güzel kabarıyor.
AFİYET OLSUN.Bendende bir tarif güzel oluyor
günaydın hatunlar,nasılsınız görüşmeyeli? maşallah potansiyeliniz müthiş yine,ne güzel tarifler onlar öyle , elleriniz dert görmesin.hayırlı cumalar dilerim