En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

kızlar selam ben gecen yıl pasta kursuna gittim 1 sene degişik tariflerim süslemelerim ve püf noktalarım var hepsini paylasıcam sizinle benide aranıza alırmısınızzz

alırlar alırlar hatta ben şahsen aldım bile :KK70: böyle güzel bilgileri paylaşan birini nasıl olur da almayız. hoşgeldin. bekliyoruz tariflerini püf lerini resimlerle birlikte ama lütfeen. :)

a.s.tabiiki alırızz özgecimm aramıza hoşgeldinn hattaa ilaç gibi geldin birbirimizden yeni bişiler öğrenmek için buradayız bizler;

haziranım sende hoşgeldin bu arada topiğimize canım ,yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz :lepi::lepi:

evet kıslar ilk tarif gelio cok kolay ama coooook lezzetli etlerin yanına süper gidio hani şu doritos baharatlı cips var ya ondan 1 paket alıp güvece fazla üst üste gelmicek sekilde dizelişm güvec yoksa borcam oda yoksa fırın tepsisi üzerine kaşar rendeliyoruz fırına atıyorus kaşarlar eriyene kadar yaklasık 3 dk doritoslarda hafif yumusuo ama lezzet harika sıcak sıcak ımhhhhh deneyin derim

evet kıslar ilk tarif gelio cok kolay ama coooook lezzetli etlerin yanına süper gidio hani şu doritos baharatlı cips var ya ondan 1 paket alıp güvece fazla üst üste gelmicek sekilde dizelişm güvec yoksa borcam oda yoksa fırın tepsisi üzerine kaşar rendeliyoruz fırına atıyorus kaşarlar eriyene kadar yaklasık 3 dk doritoslarda hafif yumusuo ama lezzet harika sıcak sıcak ımhhhhh deneyin derim

nası yani fırına girince iyicenek kurumazlar mı ozgeozgem?

2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardaktan biraz az sıvı yağ
1 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı nişasta
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 avuç damla çikolata
1 avuç mavi haşhaş
bütün malzemeleri karıştırıyoruz,yağlanmış kalıba dörtte birlik kek hamurunu ayırarak döküyoruz,ayırdığımız hamura kakaoyu katarak,kalıba bunu da döküyoruz ve çatalla şöyle bir karıştırıyoruz 180 derecede pişiriyoruz..
grnt005s.jpg

grnt006bp.jpg

elelrinize sağlık kızlar..
bende dün ilk defa içli köfte yaptım. dün fotoğrafını çekemedim ama herkes çok beğendi,,
inşallah bi daha ki yaptığımda foto çekip buraya eklicem...

elelrinize sağlık kızlar..
bende dün ilk defa içli köfte yaptım. dün fotoğrafını çekemedim ama herkes çok beğendi,,
inşallah bi daha ki yaptığımda foto çekip buraya eklicem...

bi daha kini bekliyoruz o zaman dört gözle samyeli26cım..senin de ellerine sağlık...

teveccühünüz efem,nişasta katınca nası oluyo,mavi haş haş nası tat veriyo ,az portakal suyu,az da çikolata derken,böle yumuşacık ama haşhaşın çıtırtılarını da alabileceğiniz bi kek çıktı ortaya işte..

teveccühünüz efem,nişasta katınca nası oluyo,mavi haş haş nası tat veriyo ,az portakal suyu,az da çikolata derken,böle yumuşacık ama haşhaşın çıtırtılarını da alabileceğiniz bi kek çıktı ortaya işte..

ohhh harika olmuş canım,, ellerine sağlık...

ben de size bugun yaptığım, pratik,az malzemeli,hafif, kek tarifimi yazacam kızlar

pratik kek
2 yumurta,1 çay bardagı su,
1 çaybardagı sıvıyağ
1 su bardagı şeker
2 su bardagı un
2 limon rendesi
1 limonun suyu

hepsi birlikte iyice çırpılır ve bu karışımdan 1-2 kepçe alınıp ayrılır ayırdığımız hamura 2-3 kaşık kakao ilave edelim(eğer kıvamı çok koyu olmuşsa az sıvı yağ ile açabiliriz hamuru)
daha sonra sade olan hamuru çok büğükolmayan bi tepsiye dökelim üzerinede kakaoluh amurumuzu döküp çatallaa biraz karıştıralım.yumuşacık bir kek oluyor tavsiye ederim
170 derecede pişirelimkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ben de size bugun yaptığım, pratik,az malzemeli,hafif, kek tarifimi yazacam kızlar

pratik kek
2 yumurta,1 çay bardagı su,
1 çaybardagı sıvıyağ
1 su bardagı şeker
2 su bardagı un
2 limon rendesi
1 limonun suyu

hepsi birlikte iyice çırpılır ve bu karışımdan 1-2 kepçe alınıp ayrılır ayırdığımız hamura 2-3 kaşık kakao ilave edelim(eğer kıvamı çok koyu olmuşsa az sıvı yağ ile açabiliriz hamuru)
daha sonra sade olan hamuru çok büğükolmayan bi tepsiye dökelim üzerinede kakaoluh amurumuzu döküp çatallaa biraz karıştıralım.yumuşacık bir kek oluyor tavsiye ederim
170 derecede pişirelimkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
limon suyunu hiç denememiştim.geri kalan malzemeler benim de klasik kek tarifim gibi.eşim portakal yoksa limon kabuğu rendesi ile yapılmış keke bayılır çünkü..

günaydın hatunlar,nasılsınız görüşmeyeli? maşallah potansiyeliniz müthiş yine,ne güzel tarifler onlar öyle , elleriniz dert görmesin.hayırlı cumalar dilerim

*** HAVUÇLU - SODALI KEK ***

MALZEMELER:
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SODA
1 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESı
1 SU BARDAĞI CEVıZ KIRIĞI
1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANıLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERı ıÇıN PUDRA ŞEKERı
YAPILIŞI:
Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi sırayla güzelce çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecede pişirin.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirip, kalıptan çıkarın.
Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Biraz daha dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
Kesinlikle denemelisiniz.Enfes bir lezzet ve çok güzel kabarıyor.
AFıYET OLSUN.Bendende bir tarif güzel oluyor

*** HAVUÇLU - SODALI KEK ***

MALZEMELER:
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SODA
1 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi sırayla güzelce çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecede pişirin.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirip, kalıptan çıkarın.
Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Biraz daha dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
Kesinlikle denemelisiniz.Enfes bir lezzet ve çok güzel kabarıyor.
AFİYET OLSUN.Bendende bir tarif güzel oluyor

soda ile hiç denememiştim havuçlu keki ,bu tarifide deneyecem ellerine sağlık:kahve:

günaydın hatunlar,nasılsınız görüşmeyeli? maşallah potansiyeliniz müthiş yine,ne güzel tarifler onlar öyle , elleriniz dert görmesin.hayırlı cumalar dilerim

moonserose cimm nerelerdesinn görüşemiyoruz bu ara umarım herşey yolundadır opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

arkadaşlar şimdi az önce yaptığım katmer pohaça ve kaynanaboğan resimlerimi gönderiyorum.etimek tatlısı davar ama onu çekemem heralde,misafirler gelince dondurmayla sunucam çünkü,ilk sayfadaki tariflerin fotoları yani.merak edenlere nihayet söyliyebilirim ki nişasta miktarı kaynanaboğanda bir paketmiş.
katmerpohaa.jpg

pimikatmerpohaa.jpg

kaynanaboan.jpg

X