bugun de dereotlu tuzlu poğça yaptım aşağıda tarifini yazıyorum sanırım bu tarif verilmemişti dahaönce...
dereotlu poğça
2 yumurta(birinin sarısı dışına)
1 su bardagı yoğurt,
1 su bardagı(yarısı eritilmiş margarin+yarısı sıvıyağ),
1 tatlı kaşığı tuz,1 kabartma tozu
yaklaşık 1 demet yıkanmış,ufak kesilmiş dereotu
aldığı kadar un
tüm malzeme birlikte yoğurulup ,cevizden büğükçe parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir ,üzerine yumurta sarısı sürülüp 170 derece fırında pişirilir
afiyet olsun...
benim de sık sık yaptığım ve çok beğenilen bir kurabiye tarifim var az malzemeyle ve kısa zamanda yapılabiliyor üstelik de yiyenler hazırmı diye sorup hemen tarifini alıyorlar resim ekleyemiyorum ama isterseniz tarifini yazayım
tarçınlı kurabiye
malzemeler :
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük çay bardağı(ajda bardak) sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pudra şekeri
kabartma tozu
vanilin
aldığı kadar un
üzeri için
tarçın
pudra şekeri
yapılışı: önce sıvı malzemeleri sonra diğer malzemeleri koyup çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hazırladığımız hamuru merdaneyle iki parmak kalınlığında açıyoruz ve kalıplarla şekil veriyoruz.önceden ısıtılmış 175 derece fırında fazla kızartmadan pişiriyoruz.Fırından sıcakken çıkartıp pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayıp servis tabağına alıyoruz.
not: isterseniz içine fındık,ceviz,damla çikolata veya lor peyniri koyabilirsiniz.
Geçenlerde arkadaşımda yediğim,basit ama hafif bir salata tarifi vereceğim.
* 4 tane patatesi haşlıyoruz, eziyoruz,tuzunu atıyoruz.
* Soğuyan patateslerin içine, 2 adet rendelenmiş salatalık koyup karıştırıyoruz. (burası önemli: salatalıkları rendeledikten sonra suyu sıkılacak)
* Başka bir yerde yoğurt+mayonez karışımı hazırlayıp içine bir diş ezilmiş sarımsak ekliyoruz.
* Mayonezli sarımsaklı yoğurdu, patates karışımına döküp iyice karıştırıyoruz.
* Arzu ederseniz ince kıyılmış tere otu veya maydonoz da karıştırabilirsiniz.
Resim yok,kusura bakmayın.Çünkü henüz yapmadım ama çok beğendim.Tavsiye ederim cokacimcoook
* Soğuyan patateslerin içine, 2 adet rendelenmiş salatalık koyup karıştırıyoruz. (burası önemli: salatalıkları rendeledikten sonra suyu sıkılacak)
* Başka bir yerde yoğurt+mayonez karışımı hazırlayıp içine bir diş ezilmiş sarımsak ekliyoruz.
Resim yok,kusura bakmayın.Çünkü henüz yapmadım ama çok beğendim.Tavsiye ederim cokacimcoook
ellerine sağlık, tarçınlı kurabiye çok güzel olur buda ağızda dağılan bir kurabiyedir sanırımm,deneyecem bi ara cokacimcoook
Ben de çok severim bunu. Patates ve kavrulmuş/haşlanmış havuç ikilisi her zaman favorimdir ama havuç yokken böyle denemiş ve buna da bayılmıştım, dereotlusu gerçekten çok güzel oluyor, mutlaka deneyin.
evet royall gerçekten ağızda dağılan harika bir kurabiye umarım deneyince beğenirsin
selam kızlar size daha önce denediğim bi brovni tarifi vereyim.
3 yumurta
2 su bardağı seker
2 su bardağı un
3 y kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu 1 vanilya yarım çay kaşıgı karbonat
sos
2 su bardağı süt
2 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
6-7 küçük parça sütlü çikolata
keki dilimliyoruz. sos soğuduktan sonra üzerine döküyoruz. ben bile yaptım çok güzel oldu. herkese afiyet olsun.
oooooooo yeni gelen arkadaşları ağırlarken buldum seni yokluğumda royallcim..hoşgeldiniz arkadaşlar..sefa getirdiniz..topikimizde yeni arkadaşlarla tanışmak,onlardan bi şeyler öğrenmek bizi çok sevindiriyo doğrusu..krizalit.kristalincim daha önce de uğramıştı gerçi ama hepinizi burada devamlı görmek ve beğendiğiniz diğer tariflerinizi de öğrenmek dileği ile öpüldünüz..
bunu saymayız,artık burda paylaşımdasın anlamayız:))Hoşbulduk ezine:)
Aslında topiğinizin sıkı takipçilerindenim. Tariflerin çoğunu bilgisayarda bi klasör oluşturup,içine kaydettim.
Naçizane ufak bi paylaşımım olsun istedim,o kadar olumunekankayizsmile
Allahım ne kadar yumuşak bi brovni böyle çaykaşığım,sünger tanımı yanında hiç kalır:))afiyet olsun ezine. bende dün yaptım böyle kabardı ben pişmiş mi diye kontrol için bıçagı batırmamla fıssssssssss söndü ama tadı iyiydi. ben hzırlarda var ya vişneli hem kekine hem sosuna vişne recelinin tanesiz kısmından koydum ama hiç belli olmadı nerdeyse(
mutfak böcükleri merhaba. bu aralar salata dışında bişey yapmıyorum mutfakta. vaktim kalmıyor. koştur koştur. mutfağı da sizleri de özledim. elleriniz dert görmesin, bereketiniz daim, lezzetiniz bol olsun.
arkadaşlar ben misafirlerime incitanemtuana nın paçavra böreğini yaptım müthiş oldu böreğin üstünede galeta unu serptim herkes çok beğendi onun bu böreğine mutlaka bakın