En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ahh bee sevvaalim keşki o tarifin hanği sayfada olduğunu da yazsaydın bizeboshayallersmileboshayallersmile

tarif hamur işleri bölümünde orayada sonucu yazmıştım hamur işleri bölümünü açınca ilk sayfada var paçavra böteği diye su böreği gibi oldu şiddetle tavsiye ederim

mutfak böcükleri merhaba. bu aralar salata dışında bişey yapmıyorum mutfakta. vaktim kalmıyor. koştur koştur. mutfağı da sizleri de özledim. elleriniz dert görmesin, bereketiniz daim, lezzetiniz bol olsun.

ablam yardım lazımsa gelelim tüm kızlar:eek::eek:

ablam yardım lazımsa gelelim tüm kızlar:eek::eek:
bana lazımmmm :gitme: ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın olumunekankayizsmile yerimseniben Rabbime emanet olun :Saruboceq:

bana lazımmmm :gitme: ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın olumunekankayizsmile yerimseniben Rabbime emanet olun :Saruboceq:

şehir de mi değiştiriyosun şifaacım?yaklaşıyon mu bizlere yoksa diye sordum:))

kolay gelsin şifaacımm bilirim ev toplamak ,yerleştirmek vs karışık ve zordur Allah yardımcın olsun yakın olsaydık yapardık hep birlikteopuyorumnanaktan

5437.jpg

Açma
aldığı kadar un
3 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Hamur aralarına sürmek için
125 gr eritilmiş ılık margarin
Üzeri için
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı susam +çörek otu
Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, ayçiçeği yağı, tozşeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurunuz. Üzeri hafif ıslak bir bez örtüp 30 dakika bekletiniz. Dinlenen hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Bezeleri lek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip tek tek rulo şeklinde sarın. Rulo hamurun iki ucunu ters yöne birkaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirerek açma şekli verin. Fırın tepsisini hafifçe yağladıktan sonra açmaları yerleştirin Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün. Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpıp hamurların üzerlerine sürün. Çörek otunu serpin ve mayalanması için 20 dakika bekletin, 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

5428.jpg

BAYATLAMAYAN GAZOZLU VE HAŞLANMIŞ PATATESLı POHAÇA
MALZEMELER:2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 haşlanmış patates
1 su bardağı gazoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
bir su bardağında biraz eksik sıvıyağ
1 paket yaş maya
2yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un
GAZOZLU POĞAÇANIN YAPILIŞI:önce sıvı malzemeleri ve mayayı iyice karıştırın.aldığı kadar un ve patatesi koyun iyice yoğurun,elinize yapışacak kadar yumuşak bir hamur olacak yoksa poğaçalar sert olur.mayalanmasını beklemeden şekil verip tepsiye aralıklı dizin.tepside iyice mayalandıktan sonra yumurtasını sürüp SICAK fırına verin.kızarınca poğaçalarımız servise hazır.

şehir de mi değiştiriyosun şifaacım?yaklaşıyon mu bizlere yoksa diye sordum:))
canım evet büyük ihtimal Kayseri ye taşınıyoruz :eek: hakkmızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah :Saruboceq: olumunekankayizsmile
sifaa kullanıcısından alıntı
bana lazımmmm ev taşıma hazırlığındayım bir yandan temizlik,bir yandan toplama offfff yaaa çokkk işim var mutfağada uğradığım yok,aperatif şeylerle geçiştiriyoruz işte neyse can sağolsun ,hepinizi öpüyorum kendinize cici bakın Rabbime emanet olun

kolay gelsin şifaacımm bilirim ev toplamak ,yerleştirmek vs karışık ve zordur Allah yardımcın olsun yakın olsaydık yapardık hep birlikte
canım benim evet bayağı zor :gitme: sağolun canım arkadaşlarım ALLAH razı olsun ,düşünmeniz yeter olumunekankayizsmile

paçavra böreğini bende yapıyorum gerçekten çok güzel oluyor
aniden gelen misafir içinde hazırlaması çok pratik

size oktay ustadan aldığım ramazanda bir kaç kez yaptığım tarifi vereyim
patatesli sebzeli tart tarifin adı ama yemek olarak servis edilebilir etli olduğu için
tarifin orjinalini aşağıya kopyalıyorum onun altına ise kendi yaptığım şeklini yazıcam

pATATESLı SEBZELı TART:
3 patates
2 yumurta
4 çorba k.krema
1 su b. kaşar p. rendesi
iç harcı için:
300 gr kuzu eti
2 dolmalık biber
2 kırmızı biber
3 sap taze soğan
1 patlıcan
zeytinyağı
kekik,biberiye
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
2 patatesi halka halka ince doğrayın. 1 tanesini de rendeleyin. Üzerine tuz ve baharat
ilave edin. Tart kalıbını yağlayın.Patatesleri tabana yelpaze şeklinde yerleştirin. Üzerine
renda patatesi de koyun. Taze kekik doğrayıp ilave edin. Biraz zeytinyağı gezdirip 180
derecelik fırında 20 dakika pişirin. Bu arada önce dolmalık biberleri küp doğrayın. Sıvıyağda
soteleyin. Üzerine küp doğranmış patlıcanları ilave edin. Biraz piştikten sonra üzerine
yeşil soğanları ilave edin.En son tuz ve baharatları ilave edin.fırından çıkan patatesli kısmın
üzerine bu sebzeleri boşaltın. Minik doğranmış ve önceden pişmiş kuzu etlerini serpiştirin.
üzerine krema ve bir yumurta ile hazırladığınız sosu dökün. Kaşar peynirini de serpiştirin.
Yine fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun. Dilimleyerek sıcak ikram edin. Nefis bir lezzet.
ısterseniz etsiz de hazırlayabilirsiniz.

şimdide kendi yaptığım hali ;
patatesli tart kısmını oktay ustanın söylediği şekilde yapıyorum
etli kısmını ise kuşbaşı ete sivri biber domates soğan doğruyorum
biraz bezelye ve mantar ekliyorum onları pişiriyorum suyunu çekene kadar
sonra tartın üzerine döküp üzerine kremalı sosu ve kaşar peyniri ekleyip fırınlıyorum
tavsiye ederim değişik bir şeyler yapmak istediğimiz akşam yemeklerinde alternatif oluyo

selam kızlar bu paçavra böreğini kremasız yapsak olur mu ki?bilmiyorumkismile ayrıca patatesli olsa..çok şey mi istedim paçavralıktan çıktı buşakkıdı

selam kızlar bu paçavra böreğini kremasız yapsak olur mu ki?bilmiyorumkismile ayrıca patatesli olsa..çok şey mi istedim paçavralıktan çıktı buşakkıdı

ben krema yerine süt koyarak yapıyorum lezzeti güzel oluyo
ama patates nasıl olur bilmem ölçüleri azaltarak dene istersen
iki yufka iki yumurta gibi mesela lezzeti olmazsa ziyan olmamış olur
ama patatesi nasıl koyvcan haşlayıp rende mi yapıcan denersen bilgi verirmisin
merak ettim

Ben de bir tarif yazayım dedim. Bu kurabiyeyi annemin günü için yaptım dün. Çok beğenildi.

Rize Kurabiyesi (Sofra dergisi ekinden)

Malzemeler:
  • 300 gr oda sıcaklığında margarin (yarısını tereyağ kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
  • 1 çorba kaşığı toz antepfıstığı
  • 50 gr kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri için:
  • File ya da kıyılmış fındık
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Tüm malzemeyei derin bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış/yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

ben krema yerine süt koyarak yapıyorum lezzeti güzel oluyo
ama patates nasıl olur bilmem ölçüleri azaltarak dene istersen
iki yufka iki yumurta gibi mesela lezzeti olmazsa ziyan olmamış olur
ama patatesi nasıl koyvcan haşlayıp rende mi yapıcan denersen bilgi verirmisin
merak ettim

eweeet destek geldiğine göre yapabilirimalkisalkisalkis
evet canım patatesi haşlayıp rendelemeyi ve kaşar peyniri de koymayı düşündüm..

vaveyla ask yap sende bizde senden öğrenelim nasıl oldugunu. bende haftasonunda yapmayı düşünüyorum içharcına ev peyniri maydnz filan koycam ben bendeki ev peynir kaşar gibi uzuyor. bakalım ortaya nasıl bişe çıkacak.

Ben de bir tarif yazayım dedim. Bu kurabiyeyi annemin günü için yaptım dün. Çok beğenildi.

Rize Kurabiyesi (Sofra dergisi ekinden)

Malzemeler:
  • 300 gr oda sıcaklığında margarin (yarısını tereyağ kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
  • 1 çorba kaşığı toz antepfıstığı
  • 50 gr kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri için:
  • File ya da kıyılmış fındık
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Tüm malzemeyei derin bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış/yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

sen fındık kullanarak mı yaptın bu kurabiyeyi minikbeyazbulutcum

X