bende sıkı takipçisiymdir topiğin şekercik...yazamasaktaççtakipteyiz canımcımmm...
Canım hamuru yoğuruyosun yarım saat dinleniyo sonra ceviz yada fırın tepsinin büyüklüğüne bağlı olarak bir parça hamur alıyosun elind yuvarlayıp az unla açıyosun uzunlamasına ardından onu fırın tepsine koyuyosun üzerine kaşar koyuyosun onun üstüne sucuk ve soyulmuş doğranmış domateslerinden koyup sonra üzerine tekrar kaşar serpip yanlardan kapatıp uçları büküyosun.Yan taraflarına yumurta sürdüm ben parlak olsun diye. sonra fırına verip pişiriyosun ardından afiyetle yiyosun. kıymalı olanı hiç denemedim canım ama sen kıymalı içide robot yardımıyla yapabilirsin domates biber maydonoz soğan bunları robota kyup içine kıymayıda ekleyip birazda baharat tuz ekleyip yapabilirsin.
sağol tatlım ya denicem inşallah en kısa zaman da kaydirigubbakcemile5
buralardayım canımcımm..sürekli takip ediyorum topiğini...tariflerden yararlanıyooommm..çok güzel tariflerde bulunuyo arkadaşlar..hepisinin ellerine sağlıkkk:asigim:ooo gulizgulum nerdesin sen yavf?al işte bak şekercikcim gelipte yazmazmış kendi ağzınlan itiraf ettirdik sayende gülizgüle..benim de listeyi güncellerken aklıma geldiydi..bir de gulizgulümüz vardı bi zamanlar naptı nerde kaldı ki dediydim..telepati kurmuş olucam kendisiyle ki geldi bak..lmaz:
buralardayım canımcımm..sürekli takip ediyorum topiğini...tariflerden yararlanıyooommm..çok güzel tariflerde bulunuyo arkadaşlar..hepisinin ellerine sağlıkkk:asigim:
ya noldu de deneyimli arkadaşlar tarifler tükendi mi negüzel yazıyordunuz önceden mafoldumben
:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:papatyam öle karşıdan bakmakla , beklemekle olmazkii sizlerde yazın bildiklerinizi ,yaptıklarınızı paylaşın bizlerleki bu forum tükenmesin :kedi:boshayallersmile
BEŞAMEL SOSLU FIRINDA ISPANAK
1 kg dan biraz fazla ıspanak(ben 1250 gr civarı kullanıyorum)
2 orta boy soğan
1 iri büyük havuç
100 gr kıyma
tuz,karabiber
beşamel sos için;
1 kaşık tereyağı
1.5 bardak süt
dereotu
yumurta
kaşar peyniri
soğan kavrulur, havuç ve kıyma eklenir.2 dk daha kavrulup ıspanak eklenir..diriliğini kaybedinceye kadar pişirilir..tuz ve karabiber eklenip yağlanmış tepsiye dökülür..
beşamel sos hazırlanır..ılıtılıp dereotu ve yumurta eklenip iyice karıştırılır..ıspanağın üzerine dökülür..kaşar serpilip fırına verilir..
afiyet olsun
resim az sonraa..yani pişinceyerimseniben
ya noldu de deneyimli arkadaşlar tarifler tükendi mi negüzel yazıyordunuz önceden mafoldumben
tahminimden çok daha güzel bi görüntüsü varmış..güle güle git gel arkadaşım..Beşamel soslu fırında ıspanak
ben bu tanglerle ne kadar çok tatlı yapıldığını da yeni yeni öğreniyorum...sırf bu amaçla marketlerde tang arar oldum..vişneli etimek tatlısı
-----1.aşama
1 paket etimek
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
- etimekleri dikdörtgen borcam tepsiye diz. su ve şekeri kaynatarak şerbet yap ve etimeklerin üzerine dök
------2.aşama
tavuk göğsü için
1 kg süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bard un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pirinç unu
yarım paket margarin
--yukarıdaki malzemeleri karıştır muhallebi yap en son margarini ekle sıcakken etimeklerin üstüne dök üzerini ıslak kaşıkla düzelt
----3.aşama
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı vişne suyu (ben bunun için toz tank lerden kullanıyorum evde daima bulunduruyorum saklamasıda kolay oluyor onu sulandırıp yapıyorum sizin tercihinişze kalmış)
-----vanilyalı pudingimizi vişne suyu ile pişiriyoruz sıcakken onuda tavuk göğsünün üstüne döküyoruz ıslatılmış kaşıkla tepsinin her yerine eşit dağılacak şekilde üzerini düzlüyoruz soğumaya bırakıyoruz
çok lezzetli ve şık oluyor altataki tatlının şerbetini üsteki ekşi tat bastırıyor ve çok hoş bir tat çıkıyor ortaya tavsiye ediyorum
ablan denediğine göre kabulümüzdür royalcim..referansı kuvvetli tatlının bence..kızlar size ablamdan almış olduğum fakat henüz denemediğim bir kek tarifi yazacam ,
Fanta lı Kek
4 fincan un,2 fincan şeker,
1 fincan sıvıyağ
yarım fincan fanta,yarım fincan maden suyu
4 yumurta
1 pk kabartma tozu,
1 pk vanilya
arzuya göre hamurun içine havuç veya limon rendesi konulabilir .
175 derecede 30-35 dk pişirilir....
günaydın hatunlar, cumanız hayırlı olsun ve 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun
günaydın hatunlar, cumanız hayırlı olsun ve 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun
tünaydınn moonseroseecimmm seninde kutlu olsun bayramın turkbayragiturkbayragiturkbayragi