En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ŞAMBALı: 2 bardak irmik 1 bardak şeker 1 bardak yoğurt 2 paket vanılya 1 paket kabartma tozu 1 bardaktan az su ŞERBET:
3 bardak şeker,3 bardak su

yoo kullanıyosanız,bi gün yaparız demreccancım.kimse işe yaradı demedi diye ben aldırmıyordum fihriste..kendim bakıyodum arada.
.tariflerin de bu arada tam benlik..krem karamelli muhallebi ve şambali mutlaka denemeye değer benim için..

ay çok heyecanlandım inan ki.. bu konuyu açan,konuya yorumlar yapan,tariflerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederimm. tek abone olduğum konu diyebilirim. ezine bu topiği açarak çok iyi yapmışsın. haydi gelsin garantili tariflerrrrr :lepi:

ezineee yaptım çok güzel oldu ben içine lor da koydum üzerinede sadece sıvıyağ yoğurt ve bırazcık pul biber koydum.pişerken çok güzel koktu tadı da çok süperdi.eşim pırasadan pide mi olur dedi ama luk luk götürdü pişince.

herkese günaydın, 1 haftadır sabırla tüm sayfaları okudum, tariflerininzi aldım,Başta Ezine olmak üzere hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Bende size dün yaptığım ve tadını çok beğendim kek tarifimi vermek istiyorum.
PEKMEZLı KEK
1 yumurta
1/2 su bard.şeker
1 su bard.pekmez
1,5 su bard.süt
1/2 su bard. sıvıyağ(ben fındık yağ kullandım)
3 su bard.un
kab.tozu
vanilya
1 çay kaşığı zencefil ve tarçın
ceviz

Yapılışı:normal kek gibi yapıyoruz arkadaşlar, tarifteki sıraya göre ekleyip karıştırıyoruz,kalıbımıza yayıyoruz.ben silikon kapta pişirdim.Afiyett olsun.
Özellikle çocuklar için çokkk besleyici bir kek, umarım beğenirsiniz.

zemuszemusIspanaklı Pasta

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir tatlıydı.Bugün kısmet oldu ve sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı şeker
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı haşlanmış ıspanak

Üst malzemesi için (kreması):

1.5 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
1/2 Su bardağı şeker

Yarım paket krem şanti
ve 1/2 su bardağı soğuk süt

Ispanakları haşlıyoruz ve püre haline getiriyoruz.
Diğer yandan yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize döküyoruz.

180 derece fırında pişiriyoruz.Islak bir bıçak veya kürdan ile kontrol ediyoruz pişip pişmediğini.
Kekimizin etrafını bıçakla kesiyoruz ve rondodan geçiriyoruz kekimizin üzerine serpmek için.

Hazırladığımız kremanın bir kısmını ( krem şantiyi de ekleyelim.bu karışımın tadı harika) soğuyan kekimizi ikiye bölüp arasına sürelim.Diğer yarısını da üzerine sürdükten sonra rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarımızı da üzerine serpiyoruz.

Nefis bir tad, ıspanak olduğundan siz bile şüphe edeceksiniz )
Afiyet olsun…zemuszemus

buda resimleri:lepi:

Eklentiler

• $pasta-006.jpg
    11,2 KB · Görüntüleme: 45
  • $pasta-011.jpg
    15,6 KB · Görüntüleme: 48
alkisalkisalkisMalzemeler:

4.5 Su berdağı un ( 500 gr)
1/2 ( 42 gr.lık blok) yaş maya
1/5 paket ( 50 gr. ) margarin ( tereyağını tercih etmenizi öneririm)
2 Tatlı kaşığı tozşeker
2 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı ılık süt
2 Adet yumurta

1 Paket margarin ( hamurun arasına sürmek için)
1 Adet yumurta sarısı (üzeri için)

Hazırlanışı:

Hamurumuzu hazırlayıp mayalanmaya bırakalım.Hamur yeterince mayalanıp iki katı büyüklüğe ulaşınca dikdörtgen şeklinde, 1.5 cm kalınlığında açalım.Hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünüp iki parçasına 1 paket margarinin üçte birini sürelim.yağ sürülmemiş 1/3 lik kısmını yağ sürülmüş kısmın ortasına gelecek şekilde katlayalım ve diğer yağ sürülmüş kenarı da en üste gelecek şekilde ortaya doğru katlayalım.Hamuru buzdolabında 10 dk. kadar dinlendirelim.
Bu işlemi iki kez daha tekrarlayalım.işlem bittikten sonra 20 dk daha buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra hamuru,yarım cm kalınlığında açalım.20 cm boyunda alt kenarı 10 cm olan üçgenler şeklinde keselim.
geniş kenarlardan başlayarak hamuru yuvarlayalım.
Hamurları 30 dk kadar tepside dinlendirdikten sonra 200 derece fırında yaklaşık 30 saat pişirelim.
Hamurların içerisine arzunuza göre marmelat koyarak lezzetlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Eklentiler

• $kuruvasan-008-445-x-334.jpg
    16,2 KB · Görüntüleme: 55
:teytey:Hamur malzemesi:

1 kilo un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
İç malzemesi:

1/2 kilo haşlanmış patates
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
1/2 çay bardağı sıvı yağ
ve baharat

Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım.diğer yandan haşlanmış patateslerimizi ezelim ve baharat ve tuzumuz ekleyelim.

Dinlenmiş hamurumuzu 4 eşit paçaya ayıralım.her birini oklava yardımıyla büyütelim ve sıvı yağ- haşhaş karışımını üzerine sürelim.Ve bir ucundan diğerine rulo yapalım.elde ettiğimiz ruloyu 4-5 cm uzunluğunda parçalara bölelim.Herbir parçayı merdaneyle açalım arasına patatesli harcımızı koyup iki ucundan kapatalım.
Bu işlemi diğer hamurlarımıza da uygulayalım.
tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerimizin üzerine biraz sıvı yağ sürelim ve 180 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun…

Eklentiler

• $mercimek-koftesi-077-450-x-338.jpg
    14,4 KB · Görüntüleme: 42
:lepi::enbuyukkk:
çok sevindim arkadaşım beğenmene..bi daha lüpletmeden fotoğraflamayı unutma tamam mı?yani biz de bekliyoruz burda nası oldu diye demi ama?sempatiksalakcinni
oleeeeeeeey aramıza hoşgeldin...ben de seni altta hep görüyodum da meraba demeni ve yorumlarını bekliyodum..çok besleyici ve sağlıklı bir hamurişi tarif olmuş..sağlıklı ve güzel yeni tariflerini eklemeyi sakın unutma..

ooooooo süpersin defne0707 topiğimizde resimli tariflere acilen ihtiyaç vardı..ne iyi ettin geldi..hoşgeldin..tariflerin çok güzel görünüyo..ellerine sağlık..vereliniortak

güncel liste

Son düzenleme:
oleeeeeeeey aramıza hoşgeldin...ben de seni altta hep görüyodum da meraba demeni ve yorumlarını bekliyodum..çok besleyici ve sağlıklı bir hamurişi tarif olmuş..sağlıklı ve güzel yeni tariflerini eklemeyi sakın unutma..

evet 1 haftadır sessizce okudum tariflerinizi hepsi birbirinden güzel, emeğinize sağlık.Fırsat buldukça ekliyeceğim bir şeyler. Bugün de ezinecimin ıspanaklı peynirli pidesini deneyeceğim inşallah.

fırsat buldukca sureklı takıp edıyorum şambalıyı denemedım ama cok yakın arkadasım denemıs guzel oldugunu soyledı o yuzden yazdım.ama krem karamelı sureklı yaparım cok da severek yerız.ancak seker mıktarını arad degıstırıyorum o zevke kalmıs kımı cok sekerlı kımı az ıster.sakızlı muhallebı yazmıstım o da enfes oluyor denemenızı tavsıye ederım

güncel liste

Son düzenleme:
arkadaşlar toplu tarif ekleyenler en azından, bundan sonra alıntı yaparak listeye eklese ne güzel olur..çok zamanımı alıyor tarifler birikince eklemesi..

ezinecim pideni yaptım akşam,ama sadece ben yedim sayılırsenağlama ısırıpta pırasanın tadını alınca bıraktı.ama ben beğendim.

aman ALLAH ım neler döktürmüş bu hatunlar yine yaa,elleriniz der görmesin hanımlar

kızlar bugün bir tarif denedim, adı oraletli pasta
biliyosunuz minik bir oğlum olduğu için pratik şeyler yapmaya çalışıyorum eşim de ben de bayılıyoruz sütlü tatlılara.
ben tarifi azcık değiştirdim parantez içine belirticem değişiklikleri

beyaz muhallebi için: 4 bardak süt
1 bardak nişasta
1 bardak şeker

bunları tencereye aldım karıştıra karıştıra pişirdim, ama ben evde duran bir hazır meyve suyu paketi vardı şeftalili toz şeklinde olanlardan, onu da ekledim rengi ve kokusu muhteşem oldu:)

borcama bu muhallebiyi döktüm. üstüne sıcakken hemen kakaolu bisküvileri dizdim

oraletli muhallebi: 4 bardak süt (ben 2 bardak süt koydum iki bardak da siyah erik hoşafı:)
1 bardak nişasta
1,5 bardak şeker (1 bardak koydum hoşaf da şekerli diye)
ve oralet (istediğiniz meyve olabilir ben koymadım)
bunları da bir güzel pişirdim borcama aktardım
üstünü de süsledim
afiyet olsunnn

kızlar foto yükleyeceğim ama çok uzun sürdü benm oğlan kaç kez uyudu uyandı bu arada:))) bunun imageshack dışında daha kolay bir yolu yok mu yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…