En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ooooooooooo demek sabit konu oldu topiğiniz.........bende aboneliklerimdeydi hemen elimin altında sayılırdı ama böyle olması daha güzel tabii.......
ezineciğim seni tebrik ediyorum canım ...........

bende dün ıspanaklı fellah köftesinden yaptım ama köfteleri difrizden çıkardığım için dağılmalar oldu görüntü hoş olmadı diye resmini çekmedim.....bi dahaki sefere doğru düzgün yapacağım...........

bide sitede bir arkadaşın pitta tarifini denedim çok güzel olmuştu resim çekmeyi unuttum en yakın zamanda tekrar yapacağım inşallah o zaman sizlerlede paylaşırım.............

ooooooooooo demek sabit konu oldu topiğiniz.........bende aboneliklerimdeydi hemen elimin altında sayılırdı ama böyle olması daha güzel tabii.......
ezineciğim seni tebrik ediyorum canım ...........

bende dün ıspanaklı fellah köftesinden yaptım ama köfteleri difrizden çıkardığım için dağılmalar oldu görüntü hoş olmadı diye resmini çekmedim.....bi dahaki sefere doğru düzgün yapacağım...........

bide sitede bir arkadaşın pitta tarifini denedim çok güzel olmuştu resim çekmeyi unuttum en yakın zamanda tekrar yapacağım inşallah o zaman sizlerlede paylaşırım.............

topiğiniz mi?topiğimiz diyecektin galiba harzemcim:)):lepi:

evet topiğimiz canım..........

ya ben tavuk ciğerini sevmiyorum bence çok tiksinç kokuyo çiğkende pişincede kokusunu duymak bile midemi nasıl bulandırıyo anlatamam bakmıyorum bile.........herkesin damak zevki farklı tabii benim sevmediğim şeyleri başkaları çok çok seviyordur.........ama merak ettim sizede kokmuyomu tavuk ciğeri............

dediğim gibi herkesin damak zevki farklı......

ezineciğim tariflerin çok çok güzeller ....... herkesin damak zevkine uyan yenecek yiyecekler ellerine sağlık tabii devamınıda bekliyoz bende yapmaya çalışacağım inşallahhhh

evet topiğimiz canım..........

ya ben tavuk ciğerini sevmiyorum bence çok tiksinç kokuyo çiğkende pişincede kokusunu duymak bile midemi nasıl bulandırıyo anlatamam bakmıyorum bile.........herkesin damak zevki farklı tabii benim sevmediğim şeyleri başkaları çok çok seviyordur.........ama merak ettim sizede kokmuyomu tavuk ciğeri............

dediğim gibi herkesin damak zevki farklı......

ezineciğim tariflerin çok çok güzeller ....... herkesin damak zevkine uyan yenecek yiyecekler ellerine sağlık tabii devamınıda bekliyoz bende yapmaya çalışacağım inşallahhhh

ben haşlanmışı olunca yerdim önceden dün kızarttım 2 parça ama niye bilmiyorum miğdem bulandı,hatta difrizdeki kalan kısmı ne yapıcam onu düşünüyorum,sen böyle diyince dahada miğdem bulandı şimdi.acaba ne şekilde pişirsem daha az kokusunu alırım?

ezine ben şimdik pidenin hamurunu mayalanmaya bıraktım,bişi sorucam pideyi yağlı pişirme kağıdının üzerinde pişirsem nasıl olur?

ezine ben şimdik pidenin hamurunu mayalanmaya bıraktım,bişi sorucam pideyi yağlı pişirme kağıdının üzerinde pişirsem nasıl olur?

yaparken bunu ben de düşündüm ama cıvık bi hamur olduğu için kağıda mukayyet olmak çok zor olur..tepsinin altı iyi yağlanınca yapışmayla ilgili sorun yaşamıyosun korkma feyzacım..

ezinecimmm ciğerlerin zarlarını temizle ufak küp küp kes ve kızart, ayrı bir yerde de patatesleri soyup ufak küp küp doğra kızart ve ikisini birleştir çok kezzetli oluyor yanınada biraz pilav süperr

royallcim görmemişim mesajını yaptım artık,bi daha kine inşallah...:1shok:

evet işte bu fotolar da uydurmasyon dediğim ama tat olarak kırmızı et sevmeyen benim bile beğendiğim güveçte tavuk ciğerli pilav fotoları kızlar..altında domatesli ,biberli, soğanlı,doğal mantarlı ve bol baharatlı bulgur pilavı var güvecin..bulguru ve domatesi hariç diğer malzemeleri kavurup,mantarlarını da haşladıktan sonra suyuyla birlikte ocakta şöyle bir tıkırdatıp güvece öyle aldım..üstüne soğanla birlikte kavurup suyunu salıp yine kendi kendine çeken kuşbaşı doğranmış bol kimyon,kekik ve karabiberli(yerken kokuyu almamak için) tavuk ciğerini koydum..güvecin en üstüne ise ayrı bir yerde haşlayıp sütle ezerek püre yaptığım havuç ve patatesi sıvadım..bu şekilde iyice ısınmış fırına verdim ve çıkmasına 5 dakika kala da kaşar rendesi ile güveci tamamen kapadım..bu güvecin fırına girmeden önceki görüntüsü..
grnt006b.jpg

bu fırından çıkınca hali kaşarların üzerinde erimiş hali ancak dumanı üztünde olduğundan pek net çıkmamış..
grnt004i.jpg

bu da yaprak sarması ,patates salatası ve patatesli havuçlu bezelye yemeğiyle birlikte servis yapılmış hali..
grnt002i.jpg

bişi daha,üzerine yumurta sürüp sürmediğini yazmamışsın tarifinde,süreyimmi?

fırına girmeden 5 dakika önce yoğurt,yumurta ve yağ karışımı sürüp,çörekotu ve susam serpmiştim canım..inşallah güzel kabarmıştır seninki de..

ah ezinecim bu şimdimi söylenir ya :çok üzgünüm: ben coktan fırınladım.üzerinede bişi sürmedim ama fena gözükmüyo yinede

ah ezinecim bu şimdimi söylenir ya :çok üzgünüm: ben coktan fırınladım.üzerinede bişi sürmedim ama fena gözükmüyo yinede

aaaaaaaaaaaay .çok özür dilerim yaaaaaaaa..görmedim üzgünüm ya..kusura bakma olurmu feyza...:gitme::gitme:

1 litre süt,9 yemek kaşığı şeker,4 yemek kaşığı mısır nişastası,1 adet yumurta.SOS: 7 yemek kaşığı toz şeker...süt, yumurta şeker ve msısr nişastası muhallebi gibi pişirilir.küçük kaselere alınır teflon tencerede 7 yemek kaşığı şeker eritilir kremalize olduktan sonra ters çevirip başka bır kaseye aldıgınız muhallebının üstüne döküyorsunuz arzu ettıgınız kadarılave etmenız yeterlıdır.ben seker olculerını azaltıyorum ornegın muhallebıye 6-7 kasık seker soso ıcın ıse 5 kasık seker yeterlı oluyor bana gore.afıyet olsun

oncekı verdıgım tarıf krem karamel di.simdide sakızlı muhallebı tarıfını verıyorum. 1 lıtre süt 1 su bardagı un 1 su bardagı toz seker 3 tane damla sakızı hepsını pısır (muhallebı kıvamına gelınceye kadar ). atesten al icine çeyrek margarin koy.eriyınce blendırdan gecir kaselere doktukten sonra hazır cıkolata soslarında yapı uzerıne dokuyorsun...bu arada ezınecıgım 91 den sonrasını da bı sayfaya yıne toplayacakmısın cok makbule gectı.hazıra konuyoruz dıye dusunmenı ıstemem vaktım olsa ben hazırlarım....

ŞNITZEL ICIN SOS: 5-6 diş sarımsak havanda dövülecek macun gıbı olacak kekık karabıber biber salçası zeytınyag tuz srec yap dolaba koy bıkac saat kalsın.kısık ateste cevıre cevıre pısır

X