- 28 Kasım 2008
- 4.461
- 756
işte yaptığım safranlı irmik tatlısı..ölçüler bildiğiniz sütlü irmik tatlısındaki gibi tek fark içinde 1 çay kaşığı safran ve limon kabuğu rendesiyle pişirdim..ara kat olarakta kakaolu bisküvi kullandım..gayet hafif ve pasta görünümlü oldu..rengi de fotoğraftakine göre daha limoni sarı...
günaydın,ellerine sağlık ezineciğim çok leziz bir tatlıya benziyor.ben şu habiskus du sanırım onu sormuştum nasıl birşey ?
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...-tarifler-alinti-yada-kendi-tariflerimiz.html
sevgilinize ozel olsun buyrun
sevgili ezineciiim ve moonseroseecimmmm kilo almaktan korkupta yiyemediğiniz tatlıları börekleri pastaları bana yollayın:))))) itina ile hamıur işleri yenir not:royall:))))
selam hanımlar. yine döktürmüşsünüz yahu. harikasınızzzz. elinize sağlıkk.
mutfağa mecburiyet dışında giremiyorum şu sıralar. dün kurabiye denemesi yaptım sadece. yarın da tazesini yapıp gerekli şahsiyete verilmek üzree paketlenecek.. royalcim sen nasılsın.
idare ediyorum canım çok iyiyim desem yalan sölemiş olurum bu arada gerekli şahsiyet kim oluyoyaw??
aa niye kötü bişeyler mi var? iyi olursun umarım.
gerekli şahsiyet yaza eşim olacak inş. 14 şubat için bişey almadım-alamadım; bu yüzden kurabiye yapıcam.
sağlık problemleri canımm ...
kolay gelsin sana fazlada şımartma daha şimdiden:)))))boshayallersmilea.s.a.s.
geçmiş olsun canım. şifalar diliyorum.
teşekkürler. 8 yılda bi evet diyebildim. daha fazla üzmeyeyim dimii?
oh oh maşallah Allah tamamına erdirsin inşlh canım :asigim:
çilekli pudingli kalp kurabiye
malzemeler:
*1 paket margarin
*1 paket (toz) çilekli puding.
*20-25 kaşık( aldığı kadar un)
*1 çay kaşığı kabartma tozu
süsleme için:
*10 adet sade türk lokumu
*nişasta
*gıda boyası
oda sıcaklığındaki yumuşak margarin, 1 paket toz puding, aldığı kadar unla ele yapışmayacak şekilde hamur yaptım. onları minik bezeler halinde ayırıp, tezgaha un serperek ince ince açtım ve kalp şeklindeki kalıpla kesiverdim. fırını önceden ısıtıp 200 derece sıcaklığındaki fırına hooop attım. yaklaşık 15 dakikada kurabiyeler hazırdı. daha pembe olacağını sansam da uçuk pembe oldular. üzerlerine sıcakken toz şeker (pudra değil) serpiştirdim. böyle yendiğinde de çok lezzetliydi
10 tane lokumu nişastayla yuğurdum. katı hamur elde edene kadar yuğurma işlemine devam ettim. kırmızı gıda boyasından biraz ilave edip,pembe renk alana kadar bir kez daha yoğurdum. önceden hazırlamak, dinlendirmek ve arasıra tekrar yoğurmak güzel sonuç veriyor. (bunu lokum fabrikasında çalışırken keşfetmiştim, numune topladıklarımı elimde oynamaya bayılıyordum zaten. içeriği şeker hamurunun aynısı)
kurabiyeler soğuyunca, üzerlerini süslemeye çalıştım.
anladım ezineciğim teşekkür ederim, sen denedin mi peki? bu arada sosisler çok güzel görünüyor.sempatiğin verdiği topikde de paylaştın mı?
yok arkadaşım ..tarifi buldum bulalı sosis almadım daha..bi de şu at eti,eşek eti olayından sonra,markalı da olsa sosislerin yanına gidip, bakıp bakıp vazgeçiyorum almaktan..başka topikte de paylaşmadım...denemedim diye burda da paylaşmıycaktım da sevgililer gününe özel deneyen olur diye çıkardım arşivimden..
Kalbim Sosis;
Malzemeler;
• 3 adet uzun sosis~~kişi başına 1 adet gelicek
• 3 adet yumurta
• kürdan
Yapılışı;
1. sosisleri baş arafından bir parmak mesafe bırakarak uzunlamasına kesin.
2. kestiğiniz uçları ters tarafa çok yavaş şekilde döndürerek birleştirip kürdanla tutturun.
3. tavaya aldığınız yağı kızdırın ve sosisleri arkalı önlü hafif ateşte güzelce pişirin.İsterseniz biraz su ilavesiyle pişirebilirsiniz bu aşamada ama ben yapmadım.
4. yumurtaları bir kaba kırıp çırpın ve sosislerin içine paylaştırın.İsterseniz çırpmadan içlerine kırabilirisiniz bu şekildede güzel oluyor.
5. yumurta piştiğinde tavadan alın ve sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
bende de bu var ama bi deniyemedim,bu alıntı..
canım o topikde alıntılarda paylaşabiliyorsun,illede denemen gerekmiyor bildiğim kadarıyla. sosis konusunda da haklısın cidden öyle oyunlar yapıyorlar ki ne yediğimiz meçhul yani kafamçokkarıştı