En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Benimde herkes tarafindan cok begenilen kolay pogaca tarifim var:
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 paket yas maya
bir kucuk cay bardagi toz seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un (bu tarife bir pakete yakin gidiyor bereketli)
arzuya gore peynir veya zeytin

yapilisi;2 su bardagi ilik sut'e maya seker ve tuz'u koyup karistirin..sonra diger malzemeleri ekleyin isin en guzel kismini soyluyorum temiz bir posetin icine koyup buzdolabina yerlestirin.ben aksamdan yapiyorum sabah kalkinca
iki kat buyumus oluyor..sonra elimizi cok hafif yaglayip yuvarlayin icine peynir ya da zeytin koyabilirsiniz..yagli kagida dizip yumurta sarisi ve corek otunu serpin eger bekletebilirseniz yarim saat boyle beklesin sonra da onceden isitilmis 170 derece firinda rengi degisene kadar pisirin tadi cok guzel kokusu da oyle afiyet olsun..tarfi cok uzunmus gibi gorunebilir ama ben cok ayrintili yazdim ondan..bir kere yapin ne kadar kolay oldugunu goreceksiniz..

dün misafirlerim içinyaptığım ara sıcağım:MALZEMELER:
Bir paket (sekizli veya onlu)milföy hamuru
ikiyüz;üçyüz gr kuşbaşı et
bir kutu garnitür
üzeri için yumurta sarısı;bir tatlı kaşığıda domates salçası ve bir mikdarda tuz:eti pişirip salca garnitür ve tuzunu ekliyoruz biraz sote edip milföylere koyup bohca şekli verip yumuurtasınıda sürüp kızarana dek fırında yüz seksen derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz işte bu kadarhihoyyyt

ben bu tarifi tavuk etiyle yapıyorum birazda karabiber vs ilave ediyorum çok güzel oluyor .

emeğine sağlık arkadaşım..topiğimize hoşgeldin...paylaşımlarının devamı dileği ile..

bu akşam diyet filan kalmadı gene duyduk duymadık demeyin ahali..
menümüz pırasalı peynirli yağlıpide
öncelikle pırasalarımızı küçük küçük doğrayıp az yağda kavurup,iyice öldürüyoruz..böylelikle pırasa sevmeyenlerin bile anlayamayacağı güzel bir tat oluşturucaz..sonra içine peynir,kaşar,maydanoz,dereotu,kuru nane,biraz kekik ve karabiber koyarak karıştırıyoruz.içimiz hazır..gerçi benim içim çok abartılı oldu..pırasaların hepsini tüketmek için.

diğer tarafta tek kullanımlık ıslatılmadan kullanılan kuru maya , 4 bardak un 1 -2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz biraz süt biraz da suyu birlikte yoğurarak ,ele yapışan,keke hamurundan az kıvamlı cıvık bi hamur elde ediyoruz..bu aşamada ben bekletmede altı yağlanmış tepsiye aldım hamurumu ve başladım elimle bastıra bastıra tepsiye yaymaya..

sonra içimi de hamurun üstüne koydum..

yanlardan hamurları çekiştirerek içimizin üstünü kapıyoruz..

sonra ellerimizi yağlıyarak bastıra bastıra tepsiye hamuru yayıyoruz ve dilimleyip bu aşamadan sonra kabarana kadar bekletiyoruz..

kabartılmış ve öncedan ısıtılmış fırına pişmiş halleri..

bu da tepsinin bitmiş hali..göremiyosunuz çünkü bitti dedim ya...:)))

cok güzel görünüyo tam pide olmuş yani ellerine sağlık ama insan bir parçada bize bırakıryerimseniben

pırasayı benimkiler hiiç sevmezler ama bunu mutlaka deneyeceğim çünkü ben seviyorum onlara içinde pırasa olduğunu söylemeyeceğim eğer beğenerek yerlerse söylerim yapımıda çok kolaymış ellerine sağlık canım

cok guzel gorunuyor ezınecıgım ellerıne kollarına saglık

harika görünüyo ezinecim azıcık da buraya yolla cokacimcoook

sizin için bir elim telefonda bir elim hamurda,üşenmedim tek tek çektim,gördüğünüz gibi...beğenmenize sevindim..keşke yedirmek te nasip olsa....:hulya:

Tava pizzasını bende yaparım ama içine bir de yumurta koyuyorum.Sizin tarifte yok galiba??

yazmıstım zaten canım, ben yumurtayı sevmediğim için koymuyorum tadı güzel oluyo öylede.

ezinecim piden süper ya çok beğendim cokacimcoook

sağol canım,evde 1 paket daha maya olsaydı,2 ölçülük yapacaktım o tepsiye,o zaman çok daha süper kabaracaktı ama tepsi büyük hamar az olduğundan ince oldu biraz..gerçi incesi makbul oluyo sanırım pidenin..yine de hepsi bir varmış bir yokmuş oldu:)hihoyyyt

Ben okumamışım osevmedim dediğin bölümü o yüzden.Tamam ben de yumurtasız deneyim bi.

Nefis görünüyor hayatim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…