En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

prenses_20 cim topiğimize aranan kan bulundu galiba..tariflerin çok değişik..emeğine sağlık...

saol insan herzaman aynı tariflerden bıkıyor artık değişik bişiyler arıyor . çaylı kurabiye normal bildiğimiz kurabiye gibi amaçok güzel kokulu kokulu mis gibi bi tarif

bu tarif çok güzel oluyor daha öncede bu sitede paylaşmıştım. bu simitler harika kilo alırsanız karışmam başlıklıydı konum. yapanların ve beğenenlerin yorumları vardı ama malisef düzenleme yapmışlar.tarif yine var başka başlık adı altında ama yorumlar yok. umarım sizde beğenirsiniz.

1001938uq7.jpg

malzemeler:

1. 1 su bardağından 1 parmak eksik erimiş margarin
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  4. sirke yoksa yarım limonda olur(ben 3 yemek kaşığı sirke ile yaptım)
  5. 1 küçük çay bardağı yoğurt
  6. 2 yemek kaşığı toz şeker fazla tepeleme olmasın
  7. 2 çay kaşığı tuz fazla tepeleme olmasın
  8. 1 paket kabartma tozu(ben dr.0etker kullanıyorum hep)
  9. 2 yumurta (sarısı hamurun içine katılacak ,beyazı dışına sürülmek için ayrılacak)
  10. kulak memesi kıvamı olacak kadar un ,eline yapışmamakla yapışmak arasında yumuşak olacak
  11. (unu ilk yaptığınızda ölçerek koyarsanız ikincisinde elinizde ölçü olur)

Tarifin Hazırlanışı

1. tüm malzemeyi karıştırın iyice yoğurun kıvamı kulak memesi gibi olacak,elinizle simit yapın çok katı yapmayın simit güzel oluyorsa kıvam tamam.ne kadar az un o kadar güzel olur.
  2. hazırladığınız hamuru en az yarım saat dinlendirinki kıyır kıyır olsun
  3. hamur dinlendikten sonra küçük simitler yapıp önce ayırdığımız iki yumurtanın akına tabi iyice çırpılmış olmalı sonra susama bulayıp tepsiye dizin.ben önce yayvan bir tabağa az yumurta akı döktüm o bitince bidaha az dökerek yaptım.çünkü yumurta akının hepsini bir kullanmaya kalkarsanız susamları birbirine yapıştırıyor
  4. simitlerin iki yüzünü önce yumurta akına sonra susama buladım her tarafını .bide susam ve çörek otunu karıştırıp öyle yaptım çok güzel oldu
  5. yağlı kağıt üzerine dizdim iki tepsi çıkıyor
  6. fırınınıza bağlı önceden ısıtılmış 170 ile 180 decede pişirin
  7. susamlar azcık sararınca tamam bu fazla kızarmıyor yani beyaz kalıyor ,ama bir tane alın bölüp içine bakın içi pişmemişse fırına bağlı 150 yada 140 a düşürüp içinin pişmesini sağlayın.
  8. yapıp buzdolabındada saklayabilirsiniz misafiriniz gelince fırında ısıtın yeni yapılmış gibi oluyor.
  9. afiyet olsun.

Vışneli ırmik Tatlısı

2 su bardağı şeker
1 poşet vişneli tang
4 su bardağı su
1 su bardağı irmik

üzerine:
1 paket vişneli jöle

hepsini tencereye koy pelte kıvamına gelince borcama veya kalıba dök - Bir gece buzdolabında beklet.

bu tarif çok güzel oluyor daha öncede bu sitede paylaşmıştım. bu simitler harika kilo alırsanız karışmam başlıklıydı konum. yapanların ve beğenenlerin yorumları vardı ama malisef düzenleme yapmışlar.tarif yine var başka başlık adı altında ama yorumlar yok. umarım sizde beğenirsiniz.

1001938uq7.jpg

malzemeler:

2. 1 su bardağı sıvı yağ
  9. 2 yumurta (sarısı hamurun içine katılacak ,beyazı dışına sürülmek için ayrılacak)
  10. kulak memesi kıvamı olacak kadar un ,eline yapışmamakla yapışmak arasında yumuşak olacak

Tarifin Hazırlanışı

1. tüm malzemeyi karıştırın iyice yoğurun kıvamı kulak memesi gibi olacak,elinizle simit yapın çok katı yapmayın simit güzel oluyorsa kıvam tamam.ne kadar az un o kadar güzel olur.
  3. hamur dinlendikten sonra küçük simitler yapıp önce ayırdığımız iki yumurtanın akına tabi iyice çırpılmış olmalı sonra susama bulayıp tepsiye dizin.ben önce yayvan bir tabağa az yumurta akı döktüm o bitince bidaha az dökerek yaptım.çünkü yumurta akının hepsini bir kullanmaya kalkarsanız susamları birbirine yapıştırıyor
  4. simitlerin iki yüzünü önce yumurta akına sonra susama buladım her tarafını .bide susam ve çörek otunu karıştırıp öyle yaptım çok güzel oldu
  7. susamlar azcık sararınca tamam bu fazla kızarmıyor yani beyaz kalıyor ,ama bir tane alın bölüp içine bakın içi pişmemişse fırına bağlı 150 yada 140 a düşürüp içinin pişmesini sağlayın.
  8. yapıp buzdolabındada saklayabilirsiniz misafiriniz gelince fırında ısıtın yeni yapılmış gibi oluyor.
  9. afiyet olsun.

çok ğüzel görünüyorar şimdi bi de sıcacık tazebir çay olacaktı simitlerin yanında hepberaber hem sohbet edip hem simitlerimizi yiyecektik..olumunekankayizsmile

1001938uq7.jpg

malzemeler:

2. 1 su bardağı sıvı yağ

Tarifin Hazırlanışı

9. afiyet olsun.

kesinlikle kilo aldırıcı ama süper görünüyolar..emeğine sağlık....:lepi:

bu tür simitleri pek sevmem ama çayla beraber sohbet çok güğzel olurdu,hele sizlerle boshayallersmile

Vİşneli İrmik Tatlısı

2 su bardağı şeker
1 poşet vişneli tang
4 su bardağı su
1 su bardağı irmik

üzerine:
1 paket vişneli jöle

hepsini tencereye koy pelte kıvamına gelince borcama veya kalıba dök - Bir gece buzdolabında beklet.

ben de irmik tatlısı yapıcam bu akşam ...renkli olsun istiyorum..evde tang yok..onun yerine doğal renk verici madde olarak hibiskus ve safran almıştım..safranla deniycem..çünkü hibiskusun guatr a zararlı olduğunu okudum..o yüzden safranla deniycem..inşallah iyi olur..

EV YAPIMI KUMPıR:.malzemeler:5,6 adet patates,50 gr kadar margarin,ÜZERı ıÇıN ARZUYA GÖRE:sucuk,sosis,garnitür,mısır ve kaşar rendesi.YAPIMI:patatesler haşlanıp,margarin ile birlikte püre haline getirilir.kumpirin olmasını istediğimiz kalınlığa göre bir fırın tepsisine yayılır.üzerine kaşar haricindeki malzemeler yayılıp sucuk ve sosisleri pişene kadar fında pişirilir.sucuk ve sosisleri piştiği zaman üzerine kaşar yayılıp,birazda kaşar eriyene kadar pişirilir.sıcakken servis edilir.AFıYET OLSUN HEPıNıZE:)(ketcap ve mayonezlede servis edilebilir)

EV YAPIMI KUMPİR:.malzemeler:5,6 adet patates,50 gr kadar margarin,ÜZERİ İÇİN ARZUYA GÖRE:sucuk,sosis,garnitür,mısır ve kaşar rendesi.YAPIMI:patatesler haşlanıp,margarin ile birlikte püre haline getirilir.kumpirin olmasını istediğimiz kalınlığa göre bir fırın tepsisine yayılır.üzerine kaşar haricindeki malzemeler yayılıp sucuk ve sosisleri pişene kadar fında pişirilir.sucuk ve sosisleri piştiği zaman üzerine kaşar yayılıp,birazda kaşar eriyene kadar pişirilir.sıcakken servis edilir.AFİYET OLSUN HEPİNİZE:)(ketcap ve mayonezlede servis edilebilir)

çok pratik..ellerine sağlık feyza85..başka ev yapımı tariflerinden de paylaşmanı bekliyoruz..kaydirigubbakcemile5

EV YAPIMI KUMPİR:.malzemeler:5,6 adet patates,50 gr kadar margarin,ÜZERİ İÇİN ARZUYA GÖRE:sucuk,sosis,garnitür,mısır ve kaşar rendesi.YAPIMI:patatesler haşlanıp,margarin ile birlikte püre haline getirilir.kumpirin olmasını istediğimiz kalınlığa göre bir fırın tepsisine yayılır.üzerine kaşar haricindeki malzemeler yayılıp sucuk ve sosisleri pişene kadar fında pişirilir.sucuk ve sosisleri piştiği zaman üzerine kaşar yayılıp,birazda kaşar eriyene kadar pişirilir.sıcakken servis edilir.AFİYET OLSUN HEPİNİZE:)(ketcap ve mayonezlede servis edilebilir)

ahh annem bunu çok güzel yapar , kokusu burnuma geldi akşam akşam ahhhh delikafadulden gelde diyet yap ufsss mafoldumben

ahh annem bunu çok güzel yapar , kokusu burnuma geldi akşam akşam ahhhh delikafadulden gelde diyet yap ufsss mafoldumben

aynen moonserosecim al işte aklıma geldi yaptım,irmik tatlısını..şimdi gel de göster iradeni..yeme ya da az ye ,nasıl olcaksa o...mafoldumben

ben de irmik tatlısı yapıcam bu akşam ...renkli olsun istiyorum..evde tang yok..onun yerine doğal renk verici madde olarak hibiskus ve safran almıştım..safranla deniycem..çünkü hibiskusun guatr a zararlı olduğunu okudum..o yüzden safranla deniycem..inşallah iyi olur..

hibiskus ne şekerim? hiç duymadım da bilmiyorumkismile

aynen moonserosecim al işte aklıma geldi yaptım,irmik tatlısını..şimdi gel de göster iradeni..yeme ya da az ye ,nasıl olcaksa o...mafoldumben

az ye yavrum az ye bir dilim ye bu akşam,yarın öğlende bir dilim yer spor yaparsın .bennde terleme eşofmanı aldım spor yaparken daha çok enerji harcarım diye kaydirigubbakcemile3

TAVUKLU BÖREK:MALZEMELER:3,4adet tavuk göğsü(yağlı kısmından olursa dahada güzel oluyor),yufka3 det carliston,3adet kırmızı biber,2 adet domatesve bir kuru soğan.YUFKALARI ISLATMAK ıÇıN:bi mikdar süt,sıvı yağ ve bir yumurta.YAPIMI:tavuklar haşlanıp dideklenir,bir tarafta biberler,domatesler ve soğan normal büyüklükte doğranır,bir tavaya biraz sıvı yağ konlup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur,ardından biber ve domates eklenip onlarda domates suyunu cekene dek pişirilir.en sonda tavuklar ve istenen baharatlar eklenir.harcın işlemi bitince tezgaha bir kat yufka açılıp,üzerine fırçayla çırpılmış olan,süt,sıvı yağ ve yumurta karışımı sürülür,bu yufkanın üzerine bir kat daha yufka yayıp,yine üzerine sütlü karışım sürülür ve avcı böreğindeki gibi 8 parçaya eşitlenir.içerisine harçtan konup avcı böreği şeklinde sarılır.üzerine yumurta veya artan sütlü harçtan koyup fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFıYET OLSUN cokacimcoookNOT:KK43:FIRIN TEPSıNıZDE YAĞLI PıŞıRME KAĞIDI KULLANABıLıRSıNıZ,BU ARADA HAŞLADIĞINIZ TAVUĞUN SUYUNUDA ÇORBADA YAHUTTA PıLAVDA DEĞERLENDıREBıLıRSıNıZ)

UN KURABıYESı:MAZEMELER:1cay bardağı sıvı yağ,1paket margarin,2 cay bardağı pudra şekeri ve aldığı kadar un.YAPIMI:önce kabın icerisinde oda yumuşaklığındaki margarin ve sıvı yağ iyice yumşatılır.icerisine pudra şekeri ve yoğurarak yavaş,yavaş aldığı kadar un ilave edilir.hamur ele yapışmıyacak kıvama gelince istenen şekli verip tepsiye dizilir.önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 10,11 dakika pişirilir.NOT:KK43:FIRINI ÖNCEDEN 180 DERECEYE AYARLAMAYI UNUTMAYIN)ŞıMDıDEN AFıYET OLSUN:))

UN KURABİYESİ:MAZEMELER:1cay bardağı sıvı yağ,1paket margarin,2 cay bardağı pudra şekeri ve aldığı kadar un.YAPIMI:önce kabın icerisinde oda yumuşaklığındaki margarin ve sıvı yağ iyice yumşatılır.icerisine pudra şekeri ve yoğurarak yavaş,yavaş aldığı kadar un ilave edilir.hamur ele yapışmıyacak kıvama gelince istenen şekli verip tepsiye dizilir.önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 10,11 dakika pişirilir.NOT:KK43:FIRINI ÖNCEDEN 180 DERECEYE AYARLAMAYI UNUTMAYIN)ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN:))

işte yaptığım safranlı irmik tatlısı..ölçüler bildiğiniz sütlü irmik tatlısındaki gibi tek fark içinde 1 çay kaşığı safran ve limon kabuğu rendesiyle pişirdim..ara kat olarakta kakaolu bisküvi kullandım..gayet hafif ve pasta görünümlü oldu..rengi de fotoğraftakine göre daha limoni sarı...

grnt006n.jpg

grnt002.jpg

X