En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

71098504.jpg

MALZEMELER;
4 yumurta

4 fincan şeker

1 fincan mısırözü yağı

1 fincan su veya maden suyu

5 fincan un

yarım limon

1 pkt kabartma tozu

2 poşet böğürtlemli (sallama) poşet çay

öncelikle kek için herzaman kullandığınız bir kek kalıbını yada pandispanya kek kalıbı kullanabilirsiniz..
herzaman tarifini tutturduğunuz bir kekede benim tarifimin sadece çay kısmını ekleyerekde yapabilirsiniz..
bu tarifde önemli olan içine koyulan sallama çaylar.
pişerken duyduğunuz kokulara inanamayacaksınız:KK66:)
ben tarifi böğürtlem çaylı verdim ama siz bunu aroması kuvvetli,hoş kokulu başka bir çaylada deneyebilirsiniz..(çilek,şeftali,kuşburnu,vs.....)

YAPILIŞI;
derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.içine yağ, su,limon suyunuda ekleyip karıştırın daha sonrada kabartma tozu un ve poşet çayların torbasını makasla keserek içindeki çaylarıda hamurunuza boşaltın hepsini karıştırıp fazla bekletmeden yağlanmış kek kalıbınıza dökün.170 derecede 35 dkk.pişirin daha sonra soğumaya bırakın..üzerine isterseniz pudra şekeri yada şu hazır satılan dr. ... markalı böğürtlemli sosu pişirip dökerekde servis yapabilirsiniz.ben bukez pudra şekeri eledim..

ben ayrıca vanilya koymaya gerek duymamıştım çünki,çayların aroması pişerken müthiş bir lezzet katıyor zaten ama siz isterseniz tarçın yada vanilyada ekleyebilirsiniz

su35 arkadasimin bu kekini bir kere diil bircok kez denedim
ve kessinlikle tavsiye ediyorum canlarim bayilacaksiniz
kokusuna aromasina tadina neffissssss

kızlar bende bilmiorum fazla zaten daha bekarım ve öğrenciyim..denedim bazı triflerinizi süper oldu
hepiniz çok şekersiniz..saolun kıslar..
opuyorumnanaktan

kızlar bende bilmiorum fazla zaten daha bekarım ve öğrenciyim..denedim bazı triflerinizi süper oldu
hepiniz çok şekersiniz..saolun kıslar..
opuyorumnanaktan

öğrencilikte de süper öğrenilir. ekonomik,kolay ve lezzetli ne varsa yaparsın. kolay gelsin. başarılar ayrıca.

oo tariflerin prensesi incituana gelmiş ne güzel tarifler böyle ekerim eline sağlık opuyorumnanaktan

burası ne güzel bi konuymuş...
denenmiş yemekler olması güzel..
özellikle yeni evlilere göre:):)artık sırayla başlıyorum yapmaya...

İncim döktürmüşsün yine tarifleri eline sağlık canım benim

oo tariflerin prensesi incituana gelmiş ne güzel tarifler böyle ekerim eline sağlık opuyorumnanaktan

:kedi::kedi::kedi:
tskler canlarim cok saolun
konu sahibimizede tskler
oda rica etmisti
ara ara ugricam insallah
sizlerinde emeklerine saglik
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:kedi::kedi::kedi:
tskler canlarim cok saolun
konu sahibimizede tskler
oda rica etmisti
ara ara ugricam insallah
sizlerinde emeklerine saglik
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

sağol canım benim..süpersin valla ne diyiim...delikafadulden

fincan-hanim-keki.jpg

fincan-keki-yapimi.jpg

Fincanlarda artık kek pişiyor hanımlar geleneksel kahve fincanlarımız bir işe daha yaradı,Sakın ola fincanlar çatlar diye düşünmeyin,porselen yapım aşamasında 1300 derece sıcakta piştiği için,ocak sıcaklıklarının mümkün değil okadar ısınması,haliyle fincan keki yapalım derken zarar görmeyiz...
bu tarife çok yerlerde rastlasanızda püf noktalarımla en güzel fincan keki tarifi burda,malzeme yapım aşamalarına geçelim
Malzemeler
2 yumurta 1 çay bar.süt( oda sıcaklığında

2 çay bar. tozşeker,2 çay bar.un

2 yem.kaş.kakao (eğer yoğun olsun derseniz yarım kaş.ilave edin
1 paket kab.tozu,3-4 yem kaş sıvı yağ,bir fiske tuz,ceviz kadar margarin

YAPIMI 10-12 Türk kahve fincanı kek çıkıyor bu malzemeden

Fincanları margarinle iyice yağlayınız

yumurta ve şekeri birlikte bir güzel çırpalım.Sütü ilave edelim.yağını ekleyelim.un, kabartma tozu ve kakaoyu içine ekleyelip iyice karıştıralım.koyu ama akıcıbir hamurumuz oluyor fincanlara eşit şekilde paylaştıralım,yarılarından fazla doldurmayalım genişce bir tencereye dizip, fincanların dış yarılarına gelecek kadar su koyuyoruz.üzerine pamuklu bez örtüp (kapaktaki sular keklere damlamadan emsin diye)kapağını iyice kapatıp önce yüksek ateşte kaynayınca ocağı kısarak hiç kapağını açmadan 20 dakika pişirelim.altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz.

PÜF NOKTALARI
sakın keki yağsız yapmayın,sünger gibi oluyor
kakaonuz yoksa hamura limon kabuğu rendeleyebilirsiniz
kakaoluysa vanilya koymayın kokuları birbirine karışıyor
tenceredeki suya bir adet karanfil atarsanız kekler güzel kokuyor
kalorisi düşük olsun diyorsanız şekeri azaltıp,yağında 1 kaş.azaltma yapınız
pişince kekleri derhal fincanlardan çıkarınız,ızgara yok derseniz delikli kevgir türevi
süzgeçlere çıkarınız havalansın buhar kokusu uçsun
çok sabırsızlanmazsanız iyice soğumasını bekleyiniz,sıcakken lezzeti belli olmuyor

KUTSALSOFRA afiyetler diler
ALINTI

Son düzenleme:
merhaba ezineciğim çok güzel bir topik olmuş cnm emeğine sağlık bende 6 aylık evliyim ve bu konularda acemiyim biraz cnm ama tariflerin çok güzel not alıyorum bende deneyeceğim gerçekten çok mahretlisin maşallah

merhaba ezineciğim çok güzel bir topik olmuş cnm emeğine sağlık bende 6 aylık evliyim ve bu konularda acemiyim biraz cnm ama tariflerin çok güzel not alıyorum bende deneyeceğim gerçekten çok mahretlisin maşallah

ya böyle söylüyosunuz kendimi bişi sanıcan yakında mutlu kız arkadaşım...ben de herkes kadar maharetliyim ama meraklıyım ve seviyorum sadece mutfağı..deneyimlerini ve bildiğin güzel şeyleri senin de paylaşmanı bekliyoruz ...öpüyorum...

fincanda kek tarifleri aldım ama bu tarif kafama daha yattı sanki. denemek istiyorum en kısa zamanda.

incitanemtuana ciım. teşekkür ederiz. bilgisayarımdaki yemek dosyamı sizin tarifleriniz doldurdu. görüntülerde muhteşem. en son kalp sosisi yeğenlerime yaptım bayıldı hepsi.

eneee fincanda kek delikafadulden çok merak ettim kessin haftasonu deneyeceğim, haftaya resiyle beraber eklerim tabii becerebilirsem :roflol:

ben de merak ediyorum,ilk kez duydum,bekarken bilseydim daha çok yapardım bu tariften eminim...

opuyorumnanaktanNE DEMEK TATLIM SEVE SEVEopuyorumnanaktan

kendimi ,sen bu kadar iltifat alınca,sanki takıma dünyaca ünlü bir futbolcu transfer etmiş ve bununla gururlanan bi teknik direktör sandım şimdi haaaaaaa....
kızın çook şanslı...şakkıdınaniknanik

X