REÇELLİ KURABİYE:
bu kurabiye de çoğu tarifte kabartma tozu yok,pişmenin ortalarında parmakla ya da pet şişe yardımıyla çukur oluşturma işlemi tekrarlanıyo ve kuabiyeler soğuyunca reçel damlatılıyo çukurlara..
iki Renkli Kurabiye:
biraz açılarak üstüste konulan ve böylece daha da açılarak dikdörtgen şekli verilmiş,iki renkli hamurun rulo yapılıp buzdolabında bekletilmesi ve ısınmasına izin vermeden ince dilimler halinde kesilmesiyle yapılmış.
Sandvic Kurabiye:
yapılışı böyleymiş:
Hamuru merdane ile açtım ve kalıp ile kestim. Yagli kagit serilmis firin tepsisinde sadece 10 dakika pisirdim. Firin isisi 190 dereceydi. Fazla pisirmeyin, katilasiyormus galiba. Kurabiyeler soguduktan sonra kremasını sürdüm ve iki kurabiyeyi birlestirdim ve buzdolabinda beklettim.
ha bi de karnıyarık börek denilen börek şekli var bunda da sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde aynı sigara böreği gibi geniş kenarına kıymalı iç malzeme koyup sarılıyo en son üstü yarılıp domates biber koyulup pişiriliyo
ezine yavru valla süpersin. ben en cok börekleri ve pilavların şekillerini begendim. mantı ugrastırıcı geldı klasık ohça daha pratık sankı.emegıne saglık canım
birşey dikkatimi çekti sevgili ezine77
tariflerinin fotoğraflarının birçoğu sana ait değil sanırsam,bir yemek sitesinin sahibine ait,ben takip ediyorum o siteyi ordan tanıdım
fotoğrafları alıntı yaparken belirtmen gerekmiyor mu,emeğe saygı açısından a.s