En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

kızlaaar bugün bunu denedim,gayet te güsel oldu...
1169231667patlicankavurmasi.jpg

Patlıcan Kavurması

(4-5 kisilik)
Malzeme Listesi:

3 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy soğan

4 adet domates

3-4 adet çarliston biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1-2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun ve kare kare doğrayın.

Tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyun. Patlıcanları üzerine yerleştirin. Kabukları soyulmuş, doğranmış domates ve ince doğranmış biberi patlıcanların üzerine koyun. Salçayı, tuzu , rendelediğiniz sarımsağı ekleyin.Tencerenin ağzını kapatarak önce kuvvetli ateşte tencere ısındıktan sonra kısık ateşte pişirin. Patlıcanlar kısık ateşte kendi suyu ile pişecekler, su ilave etmeyin. Arada bir karıştırın.

Yemek suyunu çekecek, patlıcanlar tamamen eriyip, pişecek.Ocağı kapatın 10 dakika yemeği dinlendirin.

Yemeğinizi üzerine yoğurt ve kırmızı pul biber ilavesi ile servis yapmanızı öneririm.

Afiyet olsun…
alıntıdır..

bir de bunları denemek istiyorum
Ispanak_rulo2.JPG

Ispanak Rulo
Malzemeler
450 gr ıspanak (1300 gr alıp yıkanıp, kaynayan suda çok hafif haşladıktan sonra, suyunu sıktıktan sonra ki kalan net ıspanak 450 gr dır.)
1 dilim ekmek (kenarları kesilmiş, ıslatılmış)
1 yemek kasığı galeta unu
4 yumurta
1.5 cay kasığı tuz
1 cay kasığı karabiber

Yapılışı
Küp doğranmış ekmek, doğranmış ıspanak, galeta unu ve yumurta sarılarını karıştırın.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta kar beyazı olana kadar çırpın.

En son bunu diğer karışıma ekleyin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinizde 18-20 dakika kadar 170 derecede (önceden ısıtılmış fırında) pişirin.

Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin.

Yağlı kağıdı çıkarın. Rulo yapıp soğuması için bekleyin.

Dolgu Malzemesi
200 gr mascarpone (labne de olur)
100 gr krem peynir
Konserve mısır
Haşlanmış ve yağda hafif sotelenmis kırmızı biber küpleri (biberi bütün olarak haşlayıp kabuğunu soyduktan sonra minik küplere kesip, çok az yağda soteleyin)

Hazırlanışı
Mascarpone ve krem peynir krema kıvamına gelene kadar çırpılır.

Soğuyan rulomuz açılır, içine bu peynir karışımından sürüldükten sonra mısır ve kırmızı biber rasgele yerleştirilir.

Tekrar rulo yapılıp, buzdolabında servise kadar tutulur.

Dilimlendikten sonra ki görüntüsü;
Ispanak_rulo.JPG

internetten alıntı
Peynirli Ispanak Köftesi [Resimli Anlatım]

Malzemeler:

Yarım kg ıspanak
Beyaz peynir
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı galeta unu ya da ufalanmış bayat ekmek
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
Ceviz içi
Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı

Ispanaklar ayıklanıp bol suyla yıkansın. Tencereye alınıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişsin. İyice süzülüp doğransın (Donmuş ıspanak kullanırsanız, bu aşamayı es geçebilirsiniz).

Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritilip ıspanak eklensin. Bir tutam tuz ilavesi ile bir iki dakika kavrulsun.
Ispanak-002.jpg

Ekmek içi, kaşar peyniri ve yumurta eklensin, yoğurulsun
Ispanak-003.jpg

Pişmiş, hafif ılımış ıspanaklar ilave edilsin
Ispanak-006.jpg

Harç 6 eşit parçaya ayrılsın ve tavaya güzelce yerleştirilsin (Kaşıkla karışım tepsiye kabaca konsun içerisine çay bardağı oturtulsun, kaşık ile harç bardağın dış çepelerine bulansın. Sonrasında güzelce kaldırılsın).
Ispanak-007.jpg

Ispanak-008.jpg

Ispanak-009.jpg

Beyaz peynir çukurlara sığacak şekilde dilimlensin, ıspanak köftelerinin çukur kısımlarına yerleştirilsin.
Ispanak-010.jpg

1 kaşık margarin küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirilsin. En üste birer adet ceviz içi konsun180 derece fırında peynirler hafif kararıncaya kadar (15-20 dakika) pişirilsin.Keyfe keder salata ile servis edilsin (Resimde sumaklı soğan salatası ile servis edilmiştir
Ispanak-024.jpg

internetten alıntı
ne diyosunuz değişik tarifler di mi?

Son düzenleme:
YOĞURTLU KABAK KIZARTMASI (FIRINDA)
bunu annem sık sık yapar,gayet hafif bi yemek..
2644708823_200d625189.jpg

MALZEMELER:

1 kg kabak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
tuz, kırmızı biber, dereotu
YAPILIŞI:

1.Kabakları kabuklarını soyarak, yarın cm kalınlığında halka halka kesin ve geniş bir kabın içine alın. Tuz ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın.

2.Büyük bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.

3.Kabakları tepsiye alın ve üzerlerine un serperek 200 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

4.Yoğurdu istediğiniz kadar kırmızıbiber ve dereotuyla karıştırın.

5.Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen kabakların üzerine yoğurdu gezdirin.

6.Hemen servis etmeyecekseniz buzdolabına alıp bekletin
alıntı

2576524252_723fff1c57%5B1%5D.jpg

FAVORİ KAHVALTILIK EKMEKLERİM
adını ben koydum,ben sütsüz ve maydanozsuz yapıyorum,ama böyle de muhteşem olur bence..
Malzemeler:

bir bayat ekmek

beyaz peynir

1 yumurta

maydanoz

yarim cay bardagi sut

1 yemek kasigi sivi yagi

pul biber

Hazirlanisi:

Ekmegi ince ince dilimleyip firin tepsisine dizin.

Diger malzemeleri bir kaba alip karistirin. Ekmeklerin uzerine birer kasik koyun. Tepsiyi onceden isitilmis 250 derecelik firina verin ve ekmekleri kizartin
internetten alıntı

100_2597.jpg

KURU YUFKA

MALZEMELER:

UN

SU

TUZ

MAYA

YUMUSAK BIR HAMUR YOGRULUR

MAYALANDIRMAYA BIRAKILIR

INCE BIR SEKILDE YUFKALAR ACIN SACIN USTUNDE PISIRIN VE KURUMAYA BIRAKIN.
İNTERNET ALINTISI..
BU ŞEKİLDE UZUN SÜRE AYLARCA SAKLANABİLEN YUFKALARIMIZ OLUYOR VE İSTEDİĞİMİZ ZAMAN HAHİFÇE ISLATIP NORMAL BÖREKLİK YUFKA OLARAK KULLANABİLİYORUZ..BUNU DA ESKİDEN ANNEM YAPIP ,BENİM BEKAR EVİME GÖNDERİRDİ,HEY GİDİ GÜNLER HEY...

PİŞİ:

bisi.JPG

Mayalanmış hamur kabardıktan sonra elimizle veya merdaneyle biraz açıp,temiz bir yere serilip,bir müddet daha mayalndırdıktan sonra, kızgın yağda kızartılarak yapılıyo..

şimdiki tarifler denenmedi söyliiim,denenebilir,çok güzeller dedim ve paylaşmadan edemedim.
Elma Dilimli kek
baharkonagi_elm_4.JPG

içindekiler

125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )

1 su bardağı şeker

2 tane yumurta

1 cay kaşığı ucu tuz

4 damla limon

*Birlikte cırpılır.

1,5 su bardağı un

2 cay kaşığı kabartma tozu

*Karışıma ilave edilir cırpılır.

4 yemek kaşığı süt

*Hamura ilave edilir.

Hamur kalıpa dökülür.

3 elma soyulur dilimlenir alt resimde

gösterildiği gibi dilimlenir. sonrada kek

hamurunun üstüne yerleştirilir. Kek pişirme

ayarında 50 dakika pişirilir.
baharkonagi_kesilmis_elma.JPG

baharkonagi_kek_ustu_elma.JPG

ISPANAKLI ÇÖREK:
ispanaklicorek.jpg

Malzemeler:

3 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
125 gr. tereyağ
1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaşar peyniri 1 paket kabartma tozu
1 demet ıspanak

Hazırlanışı:

1- Ispanakları bol su içinde yıkayın. (yıkadığınız suya sirke damlatırsanız kumu daha rahat akıtacaktır) ınce ince doğrayın.
2- Tereyağını eritin (5 dakika ılımasını bekleyin) Bir kabın içine yumurta, yağ ve sütü koyup çırpma teliyle karıştırın.
3- Sıvı malzemelerin içine un, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırın. ınce ince doğramış olduğunuz ıspanakları ekleyin spatula yardımıyla yedirin. Ispanaklar çok fazla gibi gelebilir. Değil. Elinizle ya da spatulayla karıştırarak yedirebilirsiniz.
4- Kek kalıbınızın içini katı yağ ile iyice yağlayın. Hamuru içine koyun. Üstüne kaşar peyniri rendesini koyup önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişmesini sağlayın. Kürdan yöntemiyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

bir de bu şekli keke nasıl vermişler yazi fransızca çözemedim.çeviri bilen varsa tarifi çevirse çok güsel olur ama,neyse ben sadece kekin görüntüsünü veriiim..
7049193.jpg

ha bi de kek için alternatif görüntü şu var bunu zaten herkes biliyodur heralde damalı kek diye geçiyo hani,hatırlatma olsun dedim bu da:))
mozaik_kek.jpg

ELMALI KEKı DENEDıM GÜZEL OLDU ARKADAŞLAR...

Son düzenleme:
yaww yapmaaa hazır 44 bedene inmişim nasıl olduğunu farketmedenn:)))))

bunlar da alternatif börek şekilleri:
ÖRGÜ BÖREK:
collage2bo3.jpg

orguho7.jpg

ÇİZİK BÖREK:
cizikborek1.JPG

cizikborektoplu.jpg

her ikisi de milföyle yapılmış..

kortizonum 2mg a düştü ben ondan tahmin ediyorum bide bu ara çok hareketli geçti babamın rahatsızlığından dolayı arkadaşım..

Ispanaklı Börek
copyofdsc1579dx4.jpg

6.JPG

8.JPG

bir de tüm tepsinin rulo hali var klasik
2093128764_207a833631_o.jpg

MİNİ BÖREKLER
4 adet milföy hamurunu kare şeklinde birleştirip ,iç malzemesini yerleştirip öyle yuvarlayin.Ve her bir yuvarlağı 1 cm .'lik daireler halinde kesip, fırın kağıdı yerleştirilmiş tepsiye aralarında 2cm. boşluk bırakarak yerleştirin.
IMG_0890.jpg

bu börek değil ama iyi fikir dimi?

RULO PATATES SALATA

rsykjxfyk054up3.jpg

rsykjxfyk055lt4.jpg

hepsi de alıntı valla..

X