En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

sana%1oo katılıyorum arkadaşım..resimli olmayınca benim de ilgimi çekmiyo...o yüzden internetten de bulsam resmini mutlaka koymaya çalışıyorum...yorumlarını ve katkılarını bekleriz.

kızlar içinizde kurufasulyeyi ben çok güzel yaparım hep övgü alırım diyen varsa nasıl yapıyor, püf noktaları ile anlatabilir mi?

kızlar içinizde kurufasulyeyi ben çok güzel yaparım hep övgü alırım diyen varsa nasıl yapıyor, püf noktaları ile anlatabilir mi?
ben kendi tarifimi anlatayım sana hemen..herkes kendine göre güzel yapar ne de olsa...
bir gece önceden ıslatıyorum sıcak suyla.ertesi gün düdüklüde şöyle bi 5 dakika kadar kaynatıp süzüyorum.sonra tencereye koyduğum zeytinyağında soğanını pembeleştirdikten sonra içine doğradığım yeşil biber,havuç ve deeeeeee sucukları koyarak birlikte kavuruyorum bir de..sonra domates ve biraz salça ilave ederek biraz da böyle çeviriyorum hepsini.(bu aşamadan sonra toprak güvece alırsan tadına doyum olmaz.ya da güvece sırayla yağ,soğan biber havuç,sucuk ,su,haşlanmış kuru fasulyeler,domates,salça ve tuz şeklinde koyarak hiç kavurmadan kısık ateşte de pişirilebilir..ama güveçte bence mükemmel oluyor..)en son suyunu ,haşlanmış kuru fasulyeleri ve tuzunu koyarak kısık ateşte pişiriyorum..böylece renkli bir tabak çıkıyo ortaya..ben yemeklerde böyle havuç,y.biber,patates gibi renkli gıdaları kullanmayı çok seviyorum.görünüm daha da iştah kabartıcı oluyo..ama istemeyen sucuk,havuç vs sevmediği ne varsa çıkarabilir tabi tariften..
ortaya şöyle bi şey çıkıyo..bilseydim.kendiminkini çekerdim.dün akşam bu tarif vardı akşam menümüzde..

etlikurufasulyeyemegi.jpg

AKITMA:
DSCF0046.JPG

DSCF0050.JPG

DSCF0051.JPG

ıNTERNETTEN ALINTIDIR..
malzemeler:un,tuz,maya,su
yapılışı:malzemeler ilave edilir bozadan daha
civik akici bir hamur elde edilene kadar un ilave EDILIR
* Hamur elde edilir mayalanmasi icin kenara alinir
* Mayalanan hamurdan kepce yardimiyla
yaglamis teflon tavaya dökülür arkali önlü pisirilir
* Sonra tereyag ile yaglanir,
* Ister sade ister icine peynir vs konularak afiyetle yenir

Son düzenleme:
Kaynana boğanı yaptım ama galiba bir yerde de yanlışlık yaptım... Benim yaptığım kaynana boğan normal bir kurabiye gibi oldu poff diyince uçuşan bir kurabiye değil ama yine de güzeldi nişanlımla beraber çay demledik yedik nişanlım " bu kaynana felan boğmaz"dedi. "tüh annene gönderecektim" dedim:jeyyar: ama artık başka sefere daha boğucusunu bulursam.. Şaka şaka ben kaynanamı severim şu zamana kadar bana bir zararı olmadı bu kurabiyeyi de galiba nişasta fazla katmadığım için boğulmadık..:KK66:zemuszemus Birde bizim fırın davul fırınlardan 15-20 dk da pişireceği şeyi 5 dk da pişiriyor ve yaptığım hamur işleri hiç içini çekmiyor..

Bende Size bir öneri söyliyeceğim normal yaptığımız biber dolmasına biraz tarçın katarsanız çok güzel bir koku ve tadı oluyor.. Ben genelde dolma yaptığım da birazcık atıyorum bunu kendi fikrim oldğunu sanıyordum ama nette araştırınca benim gibi düşünen bir çok insan yapıp uygulamış..

ezinem canımm başlığını yeni gördüm harikasın ellerine sağlıkk mutlaka deniycemmm yaptıklarını çok teşekkürler paylaşımın için

çok teşekkür ederim ezinecim, yalnız zeytinyağı demişsin doğru mu?ayçiçek yağı olmıyacak mı?
ben zeytinyağı kullanıyorum arkadaşım ama olmaz diye bişey yok gene de öyle yaparsan öyle de olur bence...
Kaynana boğanı yaptım ama galiba bir yerde de yanlışlık yaptım... Benim yaptığım kaynana boğan normal bir kurabiye gibi oldu poff diyince uçuşan bir kurabiye değil ama yine de güzeldi nişanlımla beraber çay demledik yedik nişanlım " bu kaynana felan boğmaz"dedi. "tüh annene gönderecektim" dedim:jeyyar: ama artık başka sefere daha boğucusunu bulursam.. Şaka şaka ben kaynanamı severim şu zamana kadar bana bir zararı olmadı bu kurabiyeyi de galiba nişasta fazla katmadığım için boğulmadık..:KK66:zemuszemus Birde bizim fırın davul fırınlardan 15-20 dk da pişireceği şeyi 5 dk da pişiriyor ve yaptığım hamur işleri hiç içini çekmiyor..
fırın da çok önemli tabii ki arkadaşım..
ezinem canımm başlığını yeni gördüm harikasın ellerine sağlıkk mutlaka deniycemmm yaptıklarını çok teşekkürler paylaşımın için

seni de bekliyorum tariflerinle balım...

Bende Size bir öneri söyliyeceğim normal yaptığımız biber dolmasına biraz tarçın katarsanız çok güzel bir koku ve tadı oluyor.. Ben genelde dolma yaptığım da birazcık atıyorum bunu kendi fikrim oldğunu sanıyordum ama nette araştırınca benim gibi düşünen bir çok insan yapıp uygulamış..

ben de netten oukuştum bu püf noktayı ve de yapıyorum....

süper görünüyo,ama biraz korktum ben böle yapabilirmiyim ki?keki paramparça yapıp sonrasında da kalıptan çıkaramazsam dedim...bi de ben bunun adını içine çilekli puding koyup volkan pasta olarak değiştirmek isterim,daha gerçekçi olur...bu arada balım sende ne maharetler varmış bu arada...bi de arkadaşın biri köstebek pasta demiş adına ama köstebek pasta başka oluyo diye biliyorum..o da güzel ama ufalanmış kek kullanılıyo sanırım..bi kere arkadaşım yapmıştı da öyle yapmıştı..

bugün yapmış olduğum ıspanaklı kek, balım:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak suyu(1 avuçtan biraz daha az toz şekerle ovup katı meyve sıkacağında ya da rondoda çevirerek suyunu çıkarıyoruz.)ben 1 çay bardağı ıspanak suyunu sütle 1 su bardağına tamamladım.
2 paket k. tozu
limon kabuğu rendesi
kuru üzüm
ve aldığı kadar un şeklinde yaptım.rengi de bence yeterince yeşil oldu...yalnız galiba yarına kadar dayanamayıp az sonra kesicem ben karlıdağı....

balkafalı becerebilirsem pastanın resmini koyucam şimdik...beni izlemeye devam et...

eveeeet nası olmuş?

Eklentiler

• $Görüntü000.jpg
    $Görüntü000.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 48
  • $Görüntü001.jpg
    $Görüntü001.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 42
  • $Görüntü004.jpg
    $Görüntü004.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 42
X