Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
royall kimseler uğramaz oldu buralar sen gidince ne yapıyosun?nerelerdesin?
tarifleriniz çok güzel hepinize çok tşklr.özellikle konuyu başlatan ezine sana.şimdi hemen mutfaga geçip katmer puacanı deneyecegim sonucu paylaşırıma.s.
Ezin77 biz bu mantarları nerden bulacaz marketlerde hiç görmedim
arkadaşım biz bunları burada ya kendimizi orman çayır vs gibi bulundukları yerden kendimizi topluyoruz ya da köylü pazarlarından satın alıyoruz...mesela şu sıralar kırmızı melki zamanı ve pazarda köylülerin önünde kendi topladıkları mantarlar satılıyo..mantarları tanıyabiliyosan gidip alabiliyosun..kimi mantar çeşidi pek lezzetli oluyo..bu resimlerini gördüklerin en mükemmel mantar çeşitleri..son derece faydalı ve zehirlenme riski vs kesinlikle taşımıyo..fakat çanakkale yöresine ait mantar çeşitlerimi bunlar tam olarak bilmiyorum..umarım bulup deneme şansınız olur...
bizim buralarda hiç köy pazarını görmedim bildiğimiz halk pazarı var ve ordada hiç rastlamadım
burda da oluyor ezine77 bu zamanlar melke zamanıdır herkes kovalarla toplamaya gider bize de birisi vermiş bugün senin tarifinle deneyeceğim
her zaman soğanla ve tereyağıyla kavuruyordum
biz az önce eşimle ormanlık bi yer var oraya ,mantar aramaya gittik ve 2 kilo kadar bulduk.gelince de hemen kızartıp yedik.çam pürçeklerinin altına gizlenmiş şekilde oluyo,araması özellikle çok zevkli..
çöpçücüm bu arada ben de halk pazarından bahsetmek istemiştim zaten..ama genellikle köylüler getirip hemen sergide falan değil yere bi bez yada naylon parçasının üstüne filan döküp satıyolar demek istemiştim.belki her yöre de çıkmıuyo olabilir..
gülizgülcüm az önce bi arkadaşla konuştum.kütahyalı.oralarda da espir adıyla anılıyomuş.kırmızı espir beyaz espir diye...
her şehirde adı farklı dmekki canım..muğladada çıntar adı..kaydirigubbakcemile5