En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

KEŞKÜL
2 kg süt,

2 su bardağı şeker,

4 yumurta sarısı,

1 su bardagı nişasta,
,
2 paket vanilya

yapılışı: sütü bir tencereye koyup ılıtalım daha sonra şekeri ilave edelim, ayrı bir yerde yumurta sarılarını ve nişastayı az bir sütle iyice çırpalım nişastayı eritelim(ben tenceredeki sütten alıyorum 1 su bardagı kadar onun içinde eritiyorum),süzğeçten geçirerek tencereye koyalım koyulaşana kadar orta ısıda pişirelim koyulaşınca ocağın altını kapatarak 2 pk vanilyayı ilave edelim ve iyice karıştıralım daha sonra küçük kaselere paylaştıralım,üzerine arzuya göre hindistan cevizi veya file fındık içi serpilebilir.
afiyet olsun

ixsir sen de benim gibi diyet yapanlardan mısın?

evet canım yapamaya calışıyorum..ama senin kilona gelmek benim için hayal...60 lı rakamlardasın ve diyettesin offfffffffffffffff offffffffffffffffff:nazar:
daha cok yolum var ..bu pis boğazlada uzun ve meşaggatli olacak gibin :kedi:

evet canım yapamaya calışıyorum..ama senin kilona gelmek benim için hayal...60 lı rakamlardasın ve diyettesin offfffffffffffffff offffffffffffffffff:nazar:
daha cok yolum var ..bu pis boğazlada uzun ve meşaggatli olacak gibin :kedi:

ben de hipotiroidi var,çabuk kilo alıp,çoooooooook zor veriyorum,endokrinci diyetisyene gönderdi..çok azimliyim bakalım....

KEŞKÜL
2 kg süt,

2 su bardağı şeker,

4 yumurta sarısı,

1 su bardagı nişasta,
,
2 paket vanilya

yapılışı: sütü bir tencereye koyup ılıtalım daha sonra şekeri ilave edelim, ayrı bir yerde yumurta sarılarını ve nişastayı az bir sütle iyice çırpalım nişastayı eritelim(ben tenceredeki sütten alıyorum 1 su bardagı kadar onun içinde eritiyorum),süzğeçten geçirerek tencereye koyalım koyulaşana kadar orta ısıda pişirelim koyulaşınca ocağın altını kapatarak 2 pk vanilyayı ilave edelim ve iyice karıştıralım daha sonra küçük kaselere paylaştıralım,üzerine arzuya göre hindistan cevizi veya file fındık içi serpilebilir.
afiyet olsun

royalciim bu tarifin var topikte ben tarif defterime kaydetmişim...biz de tarifler bitti sanırsam ama yeni katılım yok....

royalciim bu tarifin var topikte ben tarif defterime kaydetmişim...biz de tarifler bitti sanırsam ama yeni katılım yok....

:1rolleyes::1rolleyes:yazarkende zaten emin olamamıştım bu tarifi yazıp yazmadığımı ama zor da geldi onca sayfaya tekrar bakmak yazayım dedimdi:bbo:

news2fy3.gif

kimse yok galiba...

ılk sayfadakı katmerlı tarıfını aldımm ondan yapacamm ellerıne saglık cnmm:hulya:

bayramınız mubarek olsun hatunlar,mutlu ve huzurlu nice bayramlar görürsünüz inşallah opuyorumnanaktan

KEŞKÜL
2 kg süt,

2 su bardağı şeker,

4 yumurta sarısı,

1 su bardagı nişasta,
,
2 paket vanilya

afiyet olsun

bende bu tarifi arıyordum.. denedinizmi??

bi arkadaş tiramisu tarif etmiş bende kedi dili büsküviyle yaptığım tiramisuyu tarif edeyim muhteşem oluyo şiddetle tavsiye ederim..kedi dillerini bim den alıyorum hem ekonomik hemde güzel:))
malzemeler
1 paket kedi dili
kreması için
1 paket lapne peyniri
3 çorba kaşığı un
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 veya 2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirip lapne peyniri ilave edip karıştırıyoruz.
büyük bir fincanda 2 corba kaşığı nescafe ve 6-7 kaşık şekeri karıştırıp büsküvileri tek tek içine batırıp kare borcama diziyoruz(nescafeyi hazırladıkdan sora genişce bir kaba boşaltırsanız büsküvileri batırmak daha kolay oluyo.)yarısını ıslatıp borcama dizimce hazırladığımız kremanın yarısın üstüne ilave ediyoruz.işlemi kalan büsküvilerle yapıp ikinci katıda yerleştirince kalan kremayı iyice üstüne yayıp.2-3 corba kaşığı kakaoyla süsleyip soğuk servis yapıyoruz..hazır kekle yapılanından daha mükemmel oluyo:)) cokacimcoook

canım labne peynır ne kadar olcak bim de satılan kuçuk labneler yetıyormu kaç gr, bırde turk kahvesıyle ıslatsak vede uste serpsek olurmuCADIARZU

merhaba arkadaşlar. tppiği yeni keşfettim ve hiç üşenmeden baştan sona 42 sayfayı okudum. herkesin ellerine ve emeklerine sağlık. muhteşem gözüküyor hepsi. hazır kayınvalidem burdayken ona bir kaynanaboğan yedireyim diyorum . ne dersiniz :roflol:
bir tarifte benden.

MALZEMELER
1 Paket muzlu puding
1 paket krem şanti
1 paket dr.oetker çikolata sos
1 paket petitbör bisküvi
1 tatlı kaşığı nescafe
süt
ceviz
HAZIRLANIŞI
Muzlu pudingi tarifiine göre pişiriyoruz geniş bir kaba aktarıyoruz. ıçerisine petitbör bisküvileri kırıyoruzve cevizleri ilave edip karıstırıyoruz.
ayrı bir kapta nescafe ile krem şanti yi çırpıyoruz. (nescafe isteğe göre az ya da fazla olabilir. damak tadımıza göre )
dr oetker çikolatalı sosu da tarifine göre pişiriyoruz.

kup ya da kaselere öncelikle bisküvili puding sonra kremsantive tekrar bisküvili puding koyup üzerine çikolatalı sos döküyoruz.

kup - kaseleri dolapta soğumaya bırakıyoruz

Afiyet olsun....

biraz zor ve karışık gibi görünsede aslında çok kolay ve pratik bir tatlı arkadaşlar.kesinlikle tavsiye ederimm.

merhaba arkadaşlar. tppiği yeni keşfettim ve hiç üşenmeden baştan sona 42 sayfayı okudum. herkesin ellerine ve emeklerine sağlık. muhteşem gözüküyor hepsi. hazır kayınvalidem burdayken ona bir kaynanaboğan yedireyim diyorum . ne dersiniz :roflol:
bir tarifte benden.

MALZEMELER
1 Paket muzlu puding
1 paket krem şanti
1 paket dr.oetker çikolata sos
1 paket petitbör bisküvi
1 tatlı kaşığı nescafe
süt
ceviz
HAZIRLANIŞI
Muzlu pudingi tarifiine göre pişiriyoruz geniş bir kaba aktarıyoruz. İçerisine petitbör bisküvileri kırıyoruzve cevizleri ilave edip karıstırıyoruz.
ayrı bir kapta nescafe ile krem şanti yi çırpıyoruz. (nescafe isteğe göre az ya da fazla olabilir. damak tadımıza göre )
dr oetker çikolatalı sosu da tarifine göre pişiriyoruz.

kup ya da kaselere öncelikle bisküvili puding sonra kremsantive tekrar bisküvili puding koyup üzerine çikolatalı sos döküyoruz.

kup - kaseleri dolapta soğumaya bırakıyoruz

Afiyet olsun....

biraz zor ve karışık gibi görünsede aslında çok kolay ve pratik bir tatlı arkadaşlar.kesinlikle tavsiye ederimm.

bence kesinlikle yap bi kaynanaboğan bakalım ne kadar etkili olacak:)))))
tarifin için ellerine sağlık bazı tarifler yazıda çok karışık olmasına rağmen yapmaya kalkınca 5 dk lık bişe kolay ve pratik oluyor buda öle bir tarife benziyor deneyecem bi ara:kahve:

merhaba arkadaşlar.. Royallcım kaynana boğanı yaptım ama ters tepti.. kaynana bayıltan oldu lezzetinden :). evde çok beğenildi. tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim.

Ben varım Ezinecim de. Kaçırdığım tariflere bakacam biraz :)) Nasılsın canım?

merhaba arkadaşlar.. Royallcım kaynana boğanı yaptım ama ters tepti.. kaynana bayıltan oldu lezzetinden :). evde çok beğenildi. tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim.

afiyet şeker olsun arkadaşım hanği tarifteki kaynana boğanı yaptım bilmiyorum ama benim yazdığım kesin boğarr:))))dermişimmmm alkisalkisalkisalkisalkisalkis

afiyet şeker olsun arkadaşım hanği tarifteki kaynana boğanı yaptım bilmiyorum ama benim yazdığım kesin boğarr:))))dermişimmmm alkisalkisalkisalkisalkisalkis

benimki de garantili çözüm royalcim...kaynana yaşıyomuş,o senin tariftir:))))))))))))))))))

X