En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

merhaba arkadaşlar.. Royallcım kaynana boğanı yaptım ama ters tepti.. kaynana bayıltan oldu lezzetinden :). evde çok beğenildi. tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim.

esr4 arkadaşımmm yaz hanği kaynana boğan tarifini yaptığınııı kaydirigubbakcemile3ezineeecimleeee ikileme düşürme bizikaydirigubbakcemile5

arkadaşlar bu kaynana boğanı bende yapmak istiyorum ama aldığı kadar nişasta nın tam bir ölçüsü varsa yazarmısınız.

bu tarifinizi denedim, çok güzel oldu. vereliniortak

1pk bugday, 1pk mısır nişastası ile yaptım.

arkadaşlar bu kaynana boğanı bende yapmak istiyorum ama aldığı kadar nişasta nın tam bir ölçüsü varsa yazarmısınız.

deneyen arkadaşlardan biri bu şekilde yazmış ölçüyü...ben bi daha yapamadım maalesef...diyetteyim de söylemesi ayıp....

Günaydınlar,
Evde sandwich, tost gibi çabuk hazırlanan yiyecekleri bol tüketenler için basit bir tarifim var. Yemek katagorisine girmiyor pek. Ama ACI tüketenler için yeni bir deneyim olabilir.
Kokoreç denmesinin nedenide kekik ve acı turşu ağırlıklı olması.

SAHTE KOKOREÇ (2 kişilik)
80gr Ton Balık
10 Tane Turşu Cin Biber (acı çok seviyorsanız miktarı ayarlayın)
1 Yemek Kaşık Kekik
1 Tatlı Kaşık Pul Biber
2 Yemek Kaşık Zeytin Yağı (isteyenler mısır-ayçiçek kullanabilir)

Hazırlanışı:
1- Konserve balığın çiçek yağlı tuzlu suyunu süzün.
2- Bir kaseye alıp çatalla ezin.
3- Cin Biberleri kıyın.
4- Yavada Zeytinyağını ısıtın.
5- Balığı ekleyin sotelemeye başlayın.
6- Yağı çekmeye başladığında Pul Biber ve Kekiği Ekleyin
7- Tavayı ateşten almadan öncede Cin Biberleri Ekleyin karıştırın.
8- Ekmek arasına sürüp Tost yapın.

*Konserve tuzlu oluyor genelde ve Biberlerde de tuz olduğu için ekstra tuza gerek olmayabilir.
**Pişirdiğiniz Karışımı Ekmek arasına Sürüp Tost Yaptığınızda KOKOREÇ olduğunu farkedersiniz cokacimcoook Lavaşla Dürümde hoş olabilir tabi
***Cin Biber aşırı ısıyla birleşince katkat acı oluyor. Onun için enson ekleyin. Tabi tercihe bağlı.

bende kahvaltıda yaptıgım bir tarifi paylaşayım..

3-4 sosisi ince olmamak kaydıyla dogruyoruz..
sıvıyagda hafif kavuruyoruz...
2 diş sarımsagıda küçük küçük dograyıp ekliyoruz..
hafif kavurduktan sonra ketçap sıkıyoruz (miktarı istege bağlı)
biraz karabiber,tuz cok az da nane atıyoruz..
hoş bi lezzet..özellikle çocuklar bayılıyo..

bu tarifin adını sucuk tadında sosis koydum ben...beğenmezsen yalancı sucuk ta olabilir..bol baharat ve sarımsaktan dolayı....

arkadaşlar bu pazar düğünüm var hiç yemek bilmeyen biri olaraktan pzt. iş başa düşecek ve neyapıcağımı bilmıyorum bugüne kadar sadece bi makarna yaptım bana pratik kolay ama lezzetli bi kaç tarif verirmisnz?

öncelikle Allah mesut etsin canım
ilk aklıma geleni yazacam,bunu ister kahvaltıya ister akşam yemeğine hazırla basit pratik ve lezzetli bişiii .
Fırında patatesli sosisli kaşarlı kahvaltılık
1pk sosis(4veya 6 adet)
4-5 adet patates
domates ,yeşil biber
kaşar peyniri rendesi
tuz,kırmızıbiber ve karabiber

patatesler soyulup küp küp doğranır ve kızartılır,
ayrı bir yerde sosiler halka doğranır 1-2 yemek kaşığı sıvıyağla biraz kavrulur domates ve biberlerde ufak doğranıp sosislere ilave edilir birlikte biraz kavrulur biraz su katarak pişirilir.(tuz ve baharatlar ilave edilir)
kare bir borcama önce patatesler daha sonra üzerine hazırladığımız domatesli biberli harç dökülür üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ,fırına atılır ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir...

Allah mesut etsin inşallah...ben bütün tariflerimi yazdım heralde ...bi ara sayfalar arasında turla boş vaktinde derim ben sana...
kısa zaman sonra eminim sen de iyi sonuç aldığın tariflerini paylaşmaya başlarsın bizlerle...kolay gelsin...

teşekkür ederim arkadaşLar. royall cim deniycem verdiğin tarifi =))

ya kızlar ben bizim konuyu göremiyorum,püf noktaların içinde ..neden ola ki?

kesinlikle bu kitabı almanı öneririm.. hemen hemen tüm tariflerini denedim.. kolay, ekonomik ve lezzetli tarifler var.. hiç bilmeyenler için hazırlanmş bir kitap.. bu kitap sayesinde mutfağa alıştım.. şimdi içli köfte bile yapabiliyorum :) yaşasın yemek yemeeeekkk :teytey:

işte bahsettiğim kitap kitapyurdu: kitap - Yemek Kitabı & Yeni Evliler, Yalnız Yaşayanlar, Çalışanlar ve Öğrenciler ıçin - Firdevs Altındaş, yemek kitabı & yeni evliler, yalnız yaşayanlar, çalışanlar ve öğrenciler ıçin, YEMEK KITABı & YENI EVLILER, YALNıZ YAŞAYANLAR, ÇALıŞ (alan kişilerin yorumlarını da aynı sayfadan takip edebilirsin)

Son düzenleme:
kızlar size yeni bir tarif önerim var..hiç kasbınızdan sucuk içi alıp bunula köfte yapıp yemeyi denediniz mi?mükemmel bi şey oluyo,emin olun..büyük şehirlerdeki kasplardan da temin edebilirmisiniz bilmiyorum ama,bizim tanıdık kasabımız bize sucuk etinin (ki biz buna sucuk hamuru diyerek alıyoruz),doldurulmadan önceki halini veriyor.biz de buna hiç bi şey ilave etmeden direkt yuvarlayıp köfte şekli vererek ızgara köfte gibi pişirerek yiyoruz..aynı yoğun baharatlı sucuk tadının farklı yorumlanıp sunuluş şekli ve muazzam lezzet....ne diyosunuz?ağzınız sulandı dimi ama?:bbo:

bizde yapıyoruz.. ve ben bu tada tabi ki bayılıorum.. :1rolleyes:

ezıne cım daha once soyledıgım gıbı katmer pogacanı denedım bugun harıka bırsey cıktı ortaya. ben ıkı olcuden yaptım. fotolarını da cektım ama eklemeyı bılmıyorum kardesım gelecek o anlar bu ıslerden ona ekletırım. o kadar guzel oldu oyle kabardılar kı. lezzetı de bır o kadar guzel oldu. sana ozel mesaj yazmıstım ama sen okuyamadan ben pogacayı yaptım senın fotolarına bakıp bırseyler cıkardım ıste. cok guzel oldular. ellerıne emegıne saglık yenıden arkadasım. agzının tadı hıc bozulmasın..

afiyet bal şeker olsun YAREM ciiim....

eeeeeeee tarifi olan yok mu?kimse yazmamış ne zamandır ama(((((((((

bu ara babamın rahatsızlığından dolayı giremiyorumm pc ye yeni tariflerde buluşmak dileğiyle....ben dönene kadar yazın ğüzel tarifler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…