merhaba arkadaşlar.. Royallcım kaynana boğanı yaptım ama ters tepti.. kaynana bayıltan oldu lezzetinden :). evde çok beğenildi. tarifi veren arkadaşa çok teşekkür ederim.
bu tarifinizi denedim, çok güzel oldu. vereliniortak
1pk bugday, 1pk mısır nişastası ile yaptım.
arkadaşlar bu kaynana boğanı bende yapmak istiyorum ama aldığı kadar nişasta nın tam bir ölçüsü varsa yazarmısınız.
deneyen arkadaşlardan biri bu şekilde yazmış ölçüyü...ben bi daha yapamadım maalesef...diyetteyim de söylemesi ayıp....
teşekkürler ölçü için.
bende kahvaltıda yaptıgım bir tarifi paylaşayım..
3-4 sosisi ince olmamak kaydıyla dogruyoruz..
sıvıyagda hafif kavuruyoruz...
2 diş sarımsagıda küçük küçük dograyıp ekliyoruz..
hafif kavurduktan sonra ketçap sıkıyoruz (miktarı istege bağlı)
biraz karabiber,tuz cok az da nane atıyoruz..
hoş bi lezzet..özellikle çocuklar bayılıyo..
arkadaşlar bu pazar düğünüm var hiç yemek bilmeyen biri olaraktan pzt. iş başa düşecek ve neyapıcağımı bilmıyorum bugüne kadar sadece bi makarna yaptım bana pratik kolay ama lezzetli bi kaç tarif verirmisnz?
arkadaşlar bu pazar düğünüm var hiç yemek bilmeyen biri olaraktan pzt. iş başa düşecek ve neyapıcağımı bilmıyorum bugüne kadar sadece bi makarna yaptım bana pratik kolay ama lezzetli bi kaç tarif verirmisnz?
kızlar size yeni bir tarif önerim var..hiç kasbınızdan sucuk içi alıp bunula köfte yapıp yemeyi denediniz mi?mükemmel bi şey oluyo,emin olun..büyük şehirlerdeki kasplardan da temin edebilirmisiniz bilmiyorum ama,bizim tanıdık kasabımız bize sucuk etinin (ki biz buna sucuk hamuru diyerek alıyoruz),doldurulmadan önceki halini veriyor.biz de buna hiç bi şey ilave etmeden direkt yuvarlayıp köfte şekli vererek ızgara köfte gibi pişirerek yiyoruz..aynı yoğun baharatlı sucuk tadının farklı yorumlanıp sunuluş şekli ve muazzam lezzet....ne diyosunuz?ağzınız sulandı dimi ama?:bbo:
ezıne cım daha once soyledıgım gıbı katmer pogacanı denedım bugun harıka bırsey cıktı ortaya. ben ıkı olcuden yaptım. fotolarını da cektım ama eklemeyı bılmıyorum kardesım gelecek o anlar bu ıslerden ona ekletırım. o kadar guzel oldu oyle kabardılar kı. lezzetı de bır o kadar guzel oldu. sana ozel mesaj yazmıstım ama sen okuyamadan ben pogacayı yaptım senın fotolarına bakıp bırseyler cıkardım ıste. cok guzel oldular. ellerıne emegıne saglık yenıden arkadasım. agzının tadı hıc bozulmasın..