çok sağol arkadaşım iyi niyetin için,ancak ben artık tıbben yani doktorlardan ümidimi kestim,sebep bulamıyorlar hatta artık aramıyorlar,farklı tedavi protokolleri farklı doktorlar,farklı hastaneler,3 aşılama,3 tüp bebek sonuçrtak payda,yani elde var hep sıfır..Allahtan olursa olur,yoksa,artık bi şey yapmayı düşünmüyoruz,7 yıldır bu konuya odaklanmaktan hayatı ıskalıyorum,her şey çocuk demek değil ne de olsa:)(
tatil fotolarımdan:)
kabak çiçeği dolması..
bildiğimiz dolma içinin sabah erkenden, henüz açıkken toplanmış, kabak çiçeklerinin içine, binbir zahmetle doldurulup,göz açıp kapayana kadar biten lezzeti...
http://a1107.hizliresim.com/11/7/28/2143.jpg
kekin içindeki malzemesinden çok,fırın sıcaklığının doğru ayarlanmasına bağlı olduğunu anladığım gün...fırını önce alt ısıtıcı çalışacak şekilde kızdırıp keki atıyoruz,fotodaki kabarma noktasına ulaşıp ta üstü çatlamaya başladığında üst ısıtıcısını açıp altı kapatıyoruz,çıkarmaya son 5-10 dakika kala ise ikisini beraber çalıştırıyoruz...mükemmel sonuç..
http://a1107.hizliresim.com/11/7/28/2163.jpg
ilk sayfadaki katmer pohaçanın tekrar versiyonlarından..
http://a1107.hizliresim.com/11/7/28/2169.jpg
Hepsi de çok leziz görünüyor, Ezinecim.
Ben de yazlıktayım, biraz mangal işlerine dadandık bu sıra.
Bir türlü iyi köfte yapmayı becerememiştim evlendik evleneli, ama son öğrendiğim tarif çok başarılı, hemen aktarayım.
Mangal Köftesi
1 kg kıyma (döşten olacak)
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz, Karabiber
! orta boy soğan (rendenin en ince kısmı ile rendelenecek)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Biz bu tarifi çok beğendik, teflon tavada da gayet güzel oldu. Benim kocam kimyona bayılır, köftenin yanına kimyon alır ilave olarak, ama çok sevmeyen tarifteki kimyon miktarını azaltabilir.
merhaba,buda benim çok beğenilen gül tatlım.yakın çevrem tatlının adını gülün gül tatlısı koydu:)) masada çok şık duruyor şiddetle tavsiye ederim :))
malzemeler
1 su bar.sıvıyağ
Yarım su bar.yoğurt
1 su bard.irmik
1 yumurta
Yarım paket yumuşamış margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı fındık, ceviz ya da badem
Şerbet için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bikaç damla limonun suyu
Tarifin Hazırlanışı
öncelikle şerbetin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın.un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru ikiye bölün. 3-4 mm kalınlığında açın.Çay bardağı ya da su bardağının ağız kısmıyla kesin.3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizin. Yaptığınız ruloyu ikiye kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Ortalarına istediğiniz kuruyemişi koyun.Orta hararetli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dk kadar.Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çekmesi için arada alt üst edin.
çok sağol arkadaşım iyi niyetin için,ancak ben artık tıbben yani doktorlardan ümidimi kestim,sebep bulamıyorlar hatta artık aramıyorlar,farklı tedavi protokolleri farklı doktorlar,farklı hastaneler,3 aşılama,3 tüp bebek sonuçrtak payda,yani elde var hep sıfır..Allahtan olursa olur,yoksa,artık bi şey yapmayı düşünmüyoruz,7 yıldır bu konuya odaklanmaktan hayatı ıskalıyorum,her şey çocuk demek değil ne de olsa:)(
ya ben bu tatlıyı yaptım 180 derecede pişirdim ama üstü kızardı içi pişmadi neden acaba?
benim güllerim resimde göründüğü gibi çok güzel pişti canım.fırınından olmasın? zaten çok mfazla kıpkırmızı olmuyor bu tatlı.altı pişmesede çiğ kalmadı değil mi ?
canım içini çekmedi deriz ya öle yani.bir tepsisini biraz daha geç çıkardım odaha iyi pişti.erken çıkardığım biraz hamur oldu.yanlız ben irmik yoktu onu koymamıştım ondan olurmu acaba? ikinci denemem işnşallah iyi olur...
Umarım BU LINkLER çalışır.
Ezineciğim, eğer bu yeni linkler çalışırsa, sen bir ara konunun ilk mesajında bunu belirt istersen. Ben bu topikte artık daha fazla link kalabalığı olmasın diye yeni bir topik açtım. Linkler çalışırsa ne ala, çalışmassa da o topik tarihin karanlık sayfalarına gömülür gider.