En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Ezine o kadar da üzülme Yan komşum kalp hastası 17 sene sonra tedaviyle oldu.Karşı komşum Eşi doktor 13 sene sonra oldu Allahım hayırlısını versin dualarım hep seninle

tatil fotolarımdan:)
kabak çiçeği dolması..
bildiğimiz dolma içinin sabah erkenden, henüz açıkken toplanmış, kabak çiçeklerinin içine, binbir zahmetle doldurulup,göz açıp kapayana kadar biten lezzeti...
http://a1107.hizliresim.com/11/7/28/2143.jpg

kekin içindeki malzemesinden çok,fırın sıcaklığının doğru ayarlanmasına bağlı olduğunu anladığım gün...fırını önce alt ısıtıcı çalışacak şekilde kızdırıp keki atıyoruz,fotodaki kabarma noktasına ulaşıp ta üstü çatlamaya başladığında üst ısıtıcısını açıp altı kapatıyoruz,çıkarmaya son 5-10 dakika kala ise ikisini beraber çalıştırıyoruz...mükemmel sonuç..
http://a1107.hizliresim.com/11/7/28/2163.jpg

ilk sayfadaki katmer pohaçanın tekrar versiyonlarından..

http://a1107.hizliresim.com/11/7/28/2169.jpg

Hepsi de çok leziz görünüyor, Ezinecim.

Ben de yazlıktayım, biraz mangal işlerine dadandık bu sıra.

Bir türlü iyi köfte yapmayı becerememiştim evlendik evleneli, ama son öğrendiğim tarif çok başarılı, hemen aktarayım.

Mangal Köftesi

1 kg kıyma (döşten olacak)
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz, Karabiber
! orta boy soğan (rendenin en ince kısmı ile rendelenecek)
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Biz bu tarifi çok beğendik, teflon tavada da gayet güzel oldu. Benim kocam kimyona bayılır, köftenin yanına kimyon alır ilave olarak, ama çok sevmeyen tarifteki kimyon miktarını azaltabilir.

senin de ellerine sağlık sena01 ablam ,biz de kısmetse yazlığa yarın gidicez,ramazanda yazlıkçılık nasıl olucaksa:)bi de köftenin unlusunu deniyeyim bakalım ..ama benim yapacağımda mutlaka maydanoz dereotu da olur,çünkü kendileri köftemin vazgeçilmezimdir..

D.otu, maydanoz çok yakıştırırım ben de köfteye. Bir dahaki sefere öyle deneyeyim. Benim tarif bir erkekten alınma, hiç tatlı canlarını sıkar mı erkekler öyle maydonoz, dereotu yıkamakla, ayıklamakla.

slm ezinecim;
yaa tariflerin hepsi süperde sorması ayıp senin kocan kaç kilo
ben de çok severim yemek yapmayı mutfakta kalmay ama kocamın kiloları yüzünden artık yapamıyorum
kaderimizde benzeşiyor aslında 6 senedir bende aynı dertten muzdaribim. 4. tüp bebeğe başladım. stresimi mutfakta alanlardanım senin gibi. ah birde şu kilolar olmasa
benim de en beğenilen tarifim su böreğidir. işyerinde ne zaman bi kutlama olsa su böreği isterler benden.
birgün eklerim belki.

ezineecigimm seni burada gormek ne guzel bende firsat buldukce girmeye calisiyorum yeni arkadaslarimiz da gelmis : yeni yeni tariflerle topigimiz yeniden canlanacak ne guzel....

hepinizin ellerine sağlık. Sanırım ilk mesajdaki linkler çalışmıyo hep 1. sayfaya yönleniyo:26:

sade kek bulayım dedim listeden ama gitmedi sayfaya
:26:

ya ben bu tatlıyı yaptım 180 derecede pişirdim ama üstü kızardı içi pişmadi neden acaba?

Görümcem de aynı süreçten geçti.7 yıl çocukları olmadı.o süreçte tedaviler,ilaçlar ,ameliyatlar çok yoruldu çok üzüldü.insanların içine çıkmak istemiyor ,çocuğun var mı diye sorduklarında yada hamile birini gördüğünde çok üzülüyordu.son tüp bebek denemeleri tuttu.2 kızları oldu.her gördüğümde mutsuz.para yetmiyor diyor.sabredemiyorum diyor.zorla yemek yedirmekle uğraşıp duruyor.çok iyi kalpli bir insan ama hayata karşı telaşı onu sakin sakin oturup çocuğunu öpmekten alıkoyuyor.hiç çok şükür çocuğum oldu çok mutluyum diyemedi.olmadı işte.bence hayatta herşey çocuk sahibi olmak değildir.hayatın her ayağını dengede tutabilmek lazım.güzel yemekler yapıp eşinle güzel bir yemek yiyebiliyorsan o gün mutlu olmalısın.Bak benim mutfağımı canlandırdın.hem de çok uzaklardan bir sürü insanın hayatına dokunabildin.

Ben kendi adıma sahip olduklarımla mutlu olma kararı aldım.gelecekle ilgili planlarımız hayallerimiz olmalı.ama bu günümüzü etkilememeli.sonra hayatı kaçırıyoruz.yıllarımız gidiyor.

ya ben bu tatlıyı yaptım 180 derecede pişirdim ama üstü kızardı içi pişmadi neden acaba?

benim güllerim resimde göründüğü gibi çok güzel pişti canım.fırınından olmasın? zaten çok mfazla kıpkırmızı olmuyor bu tatlı.altı pişmesede çiğ kalmadı değil mi ?

benim güllerim resimde göründüğü gibi çok güzel pişti canım.fırınından olmasın? zaten çok mfazla kıpkırmızı olmuyor bu tatlı.altı pişmesede çiğ kalmadı değil mi ?

canım içini çekmedi deriz ya öle yani.bir tepsisini biraz daha geç çıkardım odaha iyi pişti.erken çıkardığım biraz hamur oldu.yanlız ben irmik yoktu onu koymamıştım ondan olurmu acaba? ikinci denemem işnşallah iyi olur...

tabiki irmik koymadığın için şaşkın tatlının şerbeti iyi çekip ağızda dağılmasını sağlayan irmik zaten

slm kızlar çok güzel bir topic buldum dıye tam sevınırken bı tıkladm yemek tarflerı acılmıyor neden olablır sızceee dırek yıne topıc ın ılk sayfası acılıyorrr bana yardımcı olabıleecek varmı.

Umarım BU LINkLER çalışır.

Ezineciğim, eğer bu yeni linkler çalışırsa, sen bir ara konunun ilk mesajında bunu belirt istersen. Ben bu topikte artık daha fazla link kalabalığı olmasın diye yeni bir topik açtım. Linkler çalışırsa ne ala, çalışmassa da o topik tarihin karanlık sayfalarına gömülür gider.

teşekkürler

sena teşekkürler.sürekli takip ettiğim bir sayfaydı ama linkleer çalışmayınca dediğin gibi tarihin karanlık bir sayfası haline dönmeye başlamıştı.çok güzel bir topic.ezine ye de cok teşekkürler.tariflerinin devamını merakla bekliyoruz ezinecm bir çanakkaleli olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…