En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Rica ederim. Bu topik muhteşem bir şey, hep yaralanabileceğimiz bir kaynak. Benim linklerle ilgili açtığım topik de eğer işe yararsa, buradaki bilgilere ulaşmamız daha kolay olur, ama linkler çalışmasa da, tarihe de gömülseler, bu mevcut topik hep yardımcı olacaktır bizlere.

arkadaşlar bu topikle ilgilenen ve beni merak eden herkese teşekkürler...ben burdayım sizi takip ediyorum,ama topikte yapabildiğim ve de sevdiğim çoğu şeyi paylaştım,sanırım misyonumu tamamladım ,şimdilik uzaktan takipçinizim..artık eskisi kadar kk ya da giremiyorum zaten.bu aralar malum yaz ve ramazan yoğunluğu,ekimden itibaren de yeniden öğrencilik ve dersler başlıyor..tabi bunlar mazeret belki de,şu sıralar içimden gelmiyor ne kk ne de çeşit çeşit yemekler..ilgim değişti sanırım biraz..daha çok maneviyata yöneldim ramazanın belki de yaşadıklarımın etkisiyle..vaktimi yemek, temizlik yerine, hatim başladım onunla filan değerlediriyorum daha çok..uzun lafın kısası benden bu kadar...hepinizi seviyorum ve çok öpüyorum...

Acaba nasıl güzel diye duydum deneyecem bakalım???

kızlarrrr sizden rica ediyorum bana profitörl gibi bi tatlı lazım..arkadaşlarımı alıcam bayramdan sonra davete..Bildiğiniz herkesin beğendiği çikolatalıda olabilir yaş pasta tarzındada olabilir..günleridir aradım taradım öyle bişeye denk gelmedim..Bekliyorum Canlarım:öptüm..

buyur canım..sürekli yaptığım denenmiş ve beğenilmiş profitörl tarifimm..
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

Kreması için2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitterçikolata
Hazırlanışı*
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Dahasonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı süreklikarıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyorancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırınve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyiceyedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucuoluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.ben blendır ile karıştırıyorum.daha kolay oluyor..Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin

Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalaralarak aralarında 2-3 cmboşluk bulunmasına dikkat ederek dökün. Elinizle şekillendirmeyeçalışmayın.

Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızaranakadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.

Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğermalzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktansonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbasıile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.

Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmariusulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun..

Not: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıyadayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz.Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ileeriyecektir

Son düzenleme:
bende bu yukarıdaki profiterol tarifinin tıpa tıp aynısını devamlı yaparım çok da güzel olur tavsiye ederim yapmakta tereddüt edenlere:)

arkadaşlar bugün denediğim ve çok beğendiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizde deneyin

PEYNİRLİ POĞAÇA

malzemeler:
1 bardak ılık süt
1 yemek kaşığı sirke
çeyrek bardak ılık su
çeyrek bardak yağ
2 kaşık tozşeker
1 kaşık tuz
1 paket instant maya
4 bardak (aldığı kadar )un

içine peynir maydonoz karışımı

yumuşak bir hamur yoğurulup iç malzeme konup kapatılır üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirilir

Son düzenleme:

canım çok iyi anlıyorum seni.Maneviyatına yönelmekle en güzelini yapmışsın insan huzuru manevi ihtiyaçlarını ancak Rabbini anarak elde ediyor.Bi ara ailemle ilgili sıkıntılar vardı benimde inan dua ederek okuyarak öğrenerek atlattım o günleri şimdi öylesine ümitvarımki öylesine Allaha dayandımki çok şükür böylesine huzurlu olmamıştım.Son bir sene içersinde süpriz lutuflar ile karşılaşıyorum şükürler olsun.Rabbim aynı hisleri sanada yaşatsın inş.Eğer imkanınız varsa ümre ziyaretinde bulunun harika bir yolculuk.Gene topiği sensiz bırakma arada kendinden haberdar et yeni tariflerini bizimle paylaş senden mahrum etme bizleriii

mesajını okuyunca şu vecize aklıma geldi
Hüzün Dalgası Çarptıysa Bir İnsanın Yüreğine ya Mevlasını Özlemiştir ya da Mevlası Onu Mevlayı Özleyen Gönül ya Hüznü Bekler ya da Hüzündedir. Bela, Gam ve Keder Mevlanın Sevdiklerine Gösterdiği Kamçıdır. Vurdukça Kendine Çeker. İmam Rabbani

çok bereketli ve lezzetli bir yemek

malzemeleri misafirinize göre ayarlarsınız dostlar
kabakları patlıcanı patatesi küp küp doğrayıp kızarttım.onu tepsite döktüm üzerine haşlanmış bezelye ilave ettim.onlarıda tepsiye ilave ettim.üzerine kuş başı doğranmış çiğ tavukları ilave edip,salçalı domatesli sos hazırlayıp üstüne döktüm.üzerine hafif tuz.biber doğarım en üztinede fırına sürüyorum.çok güzel oluyor.servis tabağında pilav yanına türlü dolma ile ikram eidyorum afiyet ola.bu yemeğimi herkes çok beğenir.köftelisinide yapabilirsiniz

EV BAKLAVASI(TARİF PORTAKAL AĞACINDAN)

1. şerbeti:
o 5 su bardağı şeker
o 5 su bardağı su
o yarım limonun suyu
2. hamuru:
o 4 su bardağı un
o 1 su bardağı ılık süt
o 1 paket kabartma tozu
o 100g erimiş tereyağı
o 1 yumurta
3. içi:
o 250g dövülmüş ceviz
4. ayrıca:
o 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
o 150g eritilmiş kızgın tereyağı
hazırlanması:
1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

MAYASIZ POHAÇA(TARİF FRMARTUKLU NET DİYE BİR SİTEDEN ALINTI)
Malzemeler

2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr erimiş tereyağ (veya margarin)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

iç malzemesi;
250 gr kadar peynir ve maydanoz karışımı

Yapılışı

Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur fazla sert olursa poğaçalar kuru ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli)

10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine peynir+maydanoz karışımından koyun Küçük bir pide yapar gibi, ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin (bu ölçülerle 20-25 tane çıkıyor

canım benim sağol,ben de seni gördüğüme sevindim..yüzümde mesajını okuyunca bi gülümseme belirdi,teşekkürler..öpüyorum seni..

Ezine mesela evde değişik bir tarif denemek istiyorum, kitaplarımı, defterlerimi sayfa sayfa karıştırmıyorum artık.Senin tarifler hemen imdadıma yetişiyor.Allah senden bin kere razı olsun.Öpüldünüz.

ezine seni burada görmek ne güzel arkadaşım,eskisi kadar çok fazla takılamasamda fırsat buldukça KK ya özellikle bu topiğe uğruyorum yeni arkadaşlar yeni tarifler eklenmiş baya hepsi güzel değişik tarifler , bende artık pek yeni tarif kalmadı:)))buradan takip etmeye devam edecem görüşmek üzere...

ben de aynı senin durumundayım canım benim..genelde takipçiyim yani artık..e belki de bu kadar tarif yeter bunlar bi denenip yorumlansın da..çok öpüyorum seni..

ben de aynı senin durumundayım canım benim..genelde takipçiyim yani artık..e belki de bu kadar tarif yeter bunlar bi denenip yorumlansın da..çok öpüyorum seni..

süper tarifler var burda çok yardımcı oldu akşamki yemeğimi belirlemede paylaşımlarınız için teşekkürler

Ezineciğim, bu mesajım dikkatinden kaçtı mı acaba?

Bu konunun ilk sayfasında bu LİNK listesinden bahsedilirse daha çok insan bunları dener ve linklerin iyi çalışıp çalışmadıklarını anlayabiliriz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…