En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

İlk baştaki linklere tıkladığımda hiç bir sayfa açılmıyor sena01 dizinine gidip tıklıyorum o zaman açılıyor

merhaba arkadaşlar 3-2-1 poğaçası diye bir tarif öğrendim arkadaşımın tavsiyesiyle .şimdi çıktı fırından ve bence çok lezzetli ve pratik
3-2-1 POĞAÇASI

3 PAKET KABARTMA TOZU
2 BARDAK YOĞURT
1 BARDAK YAĞ
ALDIĞI KADAR YAKLAŞIK 4 BARDAK UN
TUZ
BEN AYRIYETTEN HAMURA İSOT VE KEKİK EKLEDİM
İÇİNE PEYNİR VEYA DİLEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR HARÇ
ÜZERİNE GALETA UNU

Son düzenleme:

bu şekilde açılıyor sena 01...

arkadaşlar bu sayfayı açıyorum ilk sayfadaki linkleri tıklıyorum yine ilk sayfa açılıyor birde alt tarafta sakızlı kek falan açılıyor istediğim tarife gidemiyorum mozilla ve iexplorer var ikisindede aynı sorunu yaşıyorum sayfanın tamamen yüklenmesini de bekliyorum neyi yanlış yapıyorum ?? yardımlarınızı bekliyorum..

arkadaslar bu sorunu Curly'e yazdim cevap verdi ve her iki linkin kendisinde sorunsuz acildigini soyledi

senanin yaptiklari direk yazilan mesaja ,benim verdigim link ise sayfa basina gidiyormus her ikiside olur problem gozukmuyor bende dedi

inanin bende ne yapcagimi bilemiyorum sizin iyi fikirleriniz varsa duzenleyin yapin ,ben ilk sayfaya eklerim ve hala ilk sayfadakilerini goremeyeler oluyor ki bende goremiyorum

Son düzenleme:

İlk sayfaya alınan linkler bende ilk günlerde normal çalışmıştı (20 Nisan civarında), ama daha sonra bende de 1. sayfada kalmaya başladı. Zaman ilerledikçe topike eklenen yeni sayfalar mı bir şekilde etkiliyor acaba diye düşünüyorum (hani birşey bildiğimden değil de aklıma gelen tek şey bu olduğu için).

Link listesinin bu topikin ilk sayfasında yer alması zaten bazı tariflerin yerinin değişmesine neden olmuştu (ilk 4 post da yer alan tariflerin tümü 7 inci post a kaydı ve yarın öbür gün link listesi uzadıkça belki 8., 9. post a kayacak, belki bir 5. tarif de etkilenecek vs. vs.)

Şimdi, acaba diyorum, bu linkleri ilk sayfaya almak yerine, yeni bir topik açılsa, ismi bu topikle aynı olup sonunda Linkler falan yazan ve de o yeni topik de Sabit Konulara alınsa, nasıl olur? Bu topikin ilk sayfasında da o yeni topic e atıfta bulunulabilir.

başka bir tarayıcı daha yükledim yine gökükmüyor ilk sayfa yeniden açılıyor canım ya..

cerrodoksin, bir de 276 sayfadaki (eskiden yeniye sıralamalı) linkleri dener misin, lütfen. Mozilla Firefox ile çalışıyor olmaları lazım.

cerrodoksin cim, o linkler çalışırsa bir de bu mesajdakileri hem Mozilla hem de Explorer ile deneyip sonucu bildirirsen memnun olrum.

merhaba bayanlar,ben de bir süredir topiğinizi ilgiyle takip ediyorum,ama çok beceriksiz olduğum için tariflerinizi anneme denetiyorum öncelikle buraya katkı yapan herkese teşekkür ederim. annemle damla sakızlı pastayı denedik ve sütlü tatlı sevmeyen eşim bile bayıldı tadına,çok teşekkür ederim. ben de yapmayı sevdiğim bi kaç kahvaltılık ve salatayı eklemek istedim,ama resimleme imkanım maalesef yok,bir de çok basit şeyler olduğu için göz kararı yapıyorum,tam tarif vermem mümkün değil. yine de benim de bi katkım olsun istedim. bir de linkler çalışmıyor sanırım,sorun çözülene kadar linklerin yanına sayfa numarası konulsa geçici bir çözüm olabilir mi acaba? hepinize iyi günler.

GÜZ SALATASI
Evdeki turşulardan küçük küçük doğrayın,7-8 siyah zeytini de dilimleyip ekleyin. İçine 1 havuç rendeleyip biraz da maydanoz doğrayın. Biberiye,kekik,nane ya da istediğiniz baharatları ekleyin.Tuz,limon,yağdan oluşan salata sosunu üzerine gezdirin,afiyet olsun. Et yemeklerinin yanına alternatif olabilir.

KAHVALTILIK KÜP PATATES
3-4 adet orta boy patatesi küçük küçük küp küp doğrayın,küçük bir tencereye koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su,biraz sıvıyağ ve tuz atın,yumuşayana kadar haşlayın. Pişince, varsa suyunu süzün,tabağa alıp üzerini nane ve pulbiberle süsleyin. Biz çok sık yaparız bunu kahvaltıda.

DOMATESLİ SUCUK
Sucuğu doğrayın,tavada yağsız olarak biraz pişirin. Üzerine 2-3 orta boy domates rendeleyin. Domatesler ölene kadar pişirin, biraz sulu kalsın. Biraz nane,pulbiber,karabiber,kimyon ekleyin,tabii isteğe bağlı olarak. Sonra sıcak sıcak servis yapın.

LOR PEYNİRLİ BİBER
Çarliston biberleri küçük küçük doğrayın. Yağsız tavada biraz kavurun. Daha sonra biraz sıvıyağ (çok da az olmayacak,peyniri akışkan hale getirecek kadar olacak) ve lor peyniri koyun. Peynir eriyene kadar karıştıra karıştıra pişirin. Peynir biberin tadını alınca kahvaltımız hazırdır.

SIKMA
Bildiğimiz mayalı hamuru yapın(Un,su,maya).Avuç içi kadar bezeler yapıp çok ince olmayacak şekilde açalım. Yağsız tavada lavaş gibi pişirelim. Pişenlerin içine biraz tereyağı sürüp peynir koyalım,sıkı birer rulo yapalım.Yeşilliklerle servis yapalım.Yeşil soğanla çok güzel oluyor.

SOĞANLI EKMEK
Fırından 2 adet ekmek hamuru alalım,içine çıtır çıtır olması için biraz tereyağı koyalım,biraz tuz ekleyelim,tekrar yoğuralım. Küçük küçük yuvarlaklar yapalım,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim,yassılaştıralım. Başka bir yerde 2 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayalım.İki yemek kaşığı salça ve biraz sıvıyağla karıştıralım. Küçük ekmeklerimizin üzerine elimizle iyice sürelim,kabaracağı için mümkün olduğu kadar kenarlarına da sürelim.180 derece fırında pişirelim.30-35 dakikada pişiyor,ancak ara sıra kontrol etmekte fayda var.Eğer fırınınız altını ve üstünü aynı anda pişirmiyorsa önce hamurları 10 dakika kadar pişirip soğanlı salçayı sonradan sürmek de mümkün tabii.Afiyet olsun hepinize.Umarım beğenirsiniz.

Tarifler biraz geç kaldı ama
GÜZ SALATASI
Evdeki turşulardan küçük küçük doğrayın,7-8 siyah zeytini de dilimleyip ekleyin. İçine 1 havuç rendeleyip biraz da maydanoz doğrayın. Biberiye,kekik,nane ya da istediğiniz baharatları ekleyin.Tuz,limon,yağdan oluşan salata sosunu üzerine gezdirin,afiyet olsun. Et yemeklerinin yanına alternatif olabilir.

KAHVALTILIK KÜP PATATES
3-4 adet orta boy patatesi küçük küçük küp küp doğrayın,küçük bir tencereye koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su,biraz sıvıyağ ve tuz atın,yumuşayana kadar haşlayın. Pişince, varsa suyunu süzün,tabağa alıp üzerini nane ve pulbiberle süsleyin. Biz çok sık yaparız bunu kahvaltıda.

DOMATESLİ SUCUK
Sucuğu doğrayın,tavada yağsız olarak biraz pişirin. Üzerine 2-3 orta boy domates rendeleyin. Domatesler ölene kadar pişirin, biraz sulu kalsın. Biraz nane,pulbiber,karabiber,kimyon ekleyin,tabii isteğe bağlı olarak. Sonra sıcak sıcak servis yapın.

LOR PEYNİRLİ BİBER
Çarliston biberleri küçük küçük doğrayın. Yağsız tavada biraz kavurun. Daha sonra biraz sıvıyağ (çok da az olmayacak,peyniri akışkan hale getirecek kadar olacak) ve lor peyniri koyun. Peynir eriyene kadar karıştıra karıştıra pişirin. Peynir biberin tadını alınca kahvaltımız hazırdır.

SIKMA
Bildiğimiz mayalı hamuru yapın(Un,su,maya).Avuç içi kadar bezeler yapıp çok ince olmayacak şekilde açalım. Yağsız tavada lavaş gibi pişirelim. Pişenlerin içine biraz tereyağı sürüp peynir koyalım,sıkı birer rulo yapalım.Yeşilliklerle servis yapalım.Yeşil soğanla çok güzel oluyor.

SOĞANLI EKMEK
Fırından 2 adet ekmek hamuru alalım,içine çıtır çıtır olması için biraz tereyağı koyalım,biraz tuz ekleyelim,tekrar yoğuralım. Küçük küçük yuvarlaklar yapalım,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim,yassılaştıralım. Başka bir yerde 2 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayalım.İki yemek kaşığı salça ve biraz sıvıyağla karıştıralım. Küçük ekmeklerimizin üzerine elimizle iyice sürelim,kabaracağı için mümkün olduğu kadar kenarlarına da sürelim.180 derece fırında pişirelim.30-35 dakikada pişiyor,ancak ara sıra kontrol etmekte fayda var.Eğer fırınınız altını ve üstünü aynı anda pişirmiyorsa önce hamurları 10 dakika kadar pişirip soğanlı salçayı sonradan sürmek de mümkün tabii.Afiyet olsun hepinize.Umarım beğenirsiniz.

arkadaşlar ben tüp bebek tedavisine gidip geliyorum,dualarınızı bekliyorum..ama yokluğumda topiğe kimsenin katılım yapmaması üzücü doğrusu..aşk olsun yani ben olmayınca kimse yaptıklarını yazıp fotoğraflamıycakmış demek ki..benim şu heyecanlı günlerimde kafamı dağıtmama hiç te yardımcı olmuyosunuz ama(

ezine inşallah herşey gönlüne göre olur.dua ediyorum senin için.ben de çok sık girmiyorum işten güçten vakit bulamıyorum. birde yorgunluk var üstümde . havalar hala ısınamadı burda ondan mı ne bılemedım.

canım beni hatırladın mı bilemiyorum ama umarım bebeğine bir an önce sağlıkla kavuşursun....dualarım seninle olacak
ben uzun süredir mutfaktn ayrıyım hemen hiçbir şey yapmıyorum ancak işten eve evden işe bir de bebekle uğraşıyorum artık ele avuca sığmıyor zamanım çok az...

Dualarım sizinle. Bu sefer inşallah hayırlısı ile kavuşursunuz bebeğinize.

Vallahi ben, özellikle bu topiğe girmemeye çalışıyorum. Şeker, tansiyon, kilo hepsi mevcut bende. Buralara baktıkça iştahım iyice artıyor. Ama şu Kavala Kurabiyesini kafaya takmış vaziyetteyim. Biraz şekerim düzene girsin bir deneyeceğim o tarifi, sonra sonucu yazarım.

Dualarımız elbette seninle İnşallah Allah bu sefer kalbinize göre verir Sen buraları merak etme Kafanı rahatça dağıtabilirsin

ezineciğimmm Allah yar ve yardımcın olsun gece teheccüd vakti uyan dua et çok faydası olur.senide çok rahatlatır.dualarımızdasın...

arkadaşlar domates çorbasını çok severim..bi türlü tam kıvamını tutturamadım hiç bir tarifte
bunu güzel ablamdan aldım tarifini çok güzel oldu..bundan sonraki taktiğim bu şekilde olacak.

domates çorbası
2 kaşık tereyağ
2 buçuk kaşık un
2 kaşık salça
2 domates
2 bardak süt
ve su

yağı un ile kavurdum.sütü sulandırdığımm salçayı rendelediğimm domatesi ve göz kararı su koydum kaynadı kaşar peynirle servis yaptım kıvamı çok güzeldi...kayın valideme gittiğimde bu çorbadan yapayımda azcık havam olsunyeni evliyim bu kadarcık tarifler biliyorum öğrenip takdir aldıklarımıda buraya yazıyorumm

Daha önce bahsetmiştim.Kayınvalidem tariflerini 3 kerede verir.Bana da bıkkınlık gelir yap yap aynısı olmaz....artık sormuyorum Sizler varsınız. Nohutlu börekleri meşhurdur.İnternette ararken bu tarifi buldum.Her yiyen çok beğendi.Cevizlerini çok ezdirmeyin ağza gelince daha hoş oluyor.

Malzemeler:
•3 yufka (24 adet börek elde ediliyor)
•1-1,5 su bardağı haşlanmış nohut (Ben Tamek‘in son gönderdiği hediye kutusundan çıkan nohutu kullandım.
•1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak)
•tuz – karabiber
•kızartmak için sıvıyağ

Domates Sosu için:

•1 adet orta boy domates(kabukları soyulmuş)
•1 tatlı kaşığı domates salçası
•1 yemek kaşığı ketçap
•tuz-karabiber-kimyon-kırmızı biber-kekik
•1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
•1 diş sarımsak

Yufkalarımızı yatay ve dikey olarak öncelikle ortadan bölerek 4 adet geniş üçgen elde ediyoruz. Sonra çapraz keserek her bir üçgeni iki parçaya ayırmış oluyoruz. Sonuçta her bir yufkamız eşit 8 parçaya ayrılmış olacak.

Haşlanan ya da konserve olarak kullandığımız nohutlarımızı rondodan geçirip iyice eziyoruz. Sonrasında ceviz ve tuz, karabiber ilave edip iyice karıştırıyoruz.

Üçgen kestiğimiz yufkaların geniş kısmına iç harcımızdan koyup minik sigara böreği şeklinde sarıyoruz.

Tüm yufkalarımız için aynı işlemi tekrarlıyoruz.

Tavaya sıvıyağ koyup kızmasını bekliyoruz. Kızan yağda sardığımız börekleri pişiriyoruz. Renkleri dönüp kızarınca kağıt peçete koyduğumuz bir tabağa çıkartıyoruz.

Sosunu hazırlamaya başlıyoruz.

Sos için belirtilen tüm malzemeleri rondoya koyup 3-4 sn makinayı çalıştırıyoruz. Eğer rondo kullanmayacaksanız, domatesi rendelemeniz ve sonrasında tüm malzemeleri kendiniz karıştırmanız yeterli olacaktır.

Bir sos tabağına hazırladığımız sosu koyup servis edeceğimiz büyük tabağın ortasına koyuyoruz. Böreklerimizi de sosun çevresine dizip servis ediyoruz.

Porsiyon servis edilecekse, sos böreklerin üzerine ya da yanına da konabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…