En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

aynı fikirdeyim canım ben de ilk sayfadaki linklere tıkladığımda açılmıyor,ama senin şimdiki verdiğin link açılıyor ama mesajların içinde kayboluyo ilk sayfaya eklenebilirse gerçekten daha çok kişi kolayca ulaşır...

yok kaçmadı da..ben tıkladığımda yine en son sayfa çıktı maalesef o yüzden değiştirmedim..ama açılanlar var onlara kolaylık olsun bari derseniz yazarız ilk sayfaya..ne dersiniz?

yok kaçmadı da..ben tıkladığımda yine en son sayfa çıktı maalesef o yüzden değiştirmedim..ama açılanlar var onlara kolaylık olsun bari derseniz yazarız ilk sayfaya..ne dersiniz?

Hay Allah, herkese uyacak bir liste yapmayı beceremedim yine anlaşılan :-((. Ama yine de kullanabilenler için ilk mesaja bir not koymanız yararlı olabilir sanırım.

Hay Allah, herkese uyacak bir liste yapmayı beceremedim yine anlaşılan :-((. Ama yine de kullanabilenler için ilk mesaja bir not koymanız yararlı olabilir sanırım.

sena ablam sen daha napcaksın ki? az mı emek verdin bu listeler için sen? olmadı işte bi türlü..kaç kişiden de yardım istedik biliyosun..teknik bi sorun sanırım..ben yine de ilk mesajın ilk cümlesinin altına linki attım..öpüyorum seni..

http://c1110.hizliresim.com/11/10/1/15365.jpg
http://c1110.hizliresim.com/11/10/1/15517.jpg

DOLGULU ELMALI KEK
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt (yada süt)
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 tane küçük yeşil elma (elmalar sert olsun)
KREMASI
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 yumurta
vanilya
YAPILIŞI
Elmalarınızı soyun ve içlerini bir sebze oyacağı ile oyun.
Kek malzemelerinizi çırpın,yağlanıp unlanmış tepsiye,una buladığınız elmaları düzenli aralıklarla dizin ve orta kısmına kek hamurunu dökün.Ben elmaların ortasına da biraz tarçın ilave ettim.200 derecelik fırında kek kızarana kadar pişirin.Eğer kalıbınız küçük ve darsa 175 derecelik fırında pişirin ki içi hamur kalmasın.
Kremanızı her zaman olduğu gibi pişirin.Elmaların ortasını üzerini kapatacak kadar doldurun.İstediğiniz gibi süsleyip servis edin.
CAHİDE VE JİBEK adlı siteden alıntıdır.fotoğraflar benim kekten...

Son düzenleme:

krema yerine vanilyalı ya da muzlu puding kullansak nasıl olur acaba pudingle deneyen varmı arkadaşlar?

memnun kaldığınız tarifi bulmuşsunuz ama benim domates çorbamın tarifinide yazmak istedim.
ben bekarlığımda domates çorbasına antipati duyardım takii kendim yapıp oğluma ve eşime sunana kadar:))
-DOMATES ÇORBASI
2 yemek kaşığı sıvıyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı salça,
6 adet orta boy domates,
6 su bardağı su,
4 yemek kaşığı süt,
Tuz
.
YAPILIŞI
-Sıvıyağında unu pembeleşinceye kadar kavurun.
-salça ve domates rendesini ekleyin
-suyunu ve tuzunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
-ocağı kapatıp 4 yemek kaşığı sütü ekleyin.

ÜZERİ İÇİN;
KAŞAR RENDESİ VE KITIR EKMEK

bu kek tarifini(portakal ağacından aldım sanırım)bulana kadar farklı farklı tarifler denedim.
ama bu tariften memnun olunca yıldızlı tariflerim arasına girdi.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30dk.pişirin
-4 yumurta
-yarım çay bardağı sıvıyağı
-1 su bardağı toz şeker
-1.5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-yarım su bardağı damla çikolata yada isteğe göre kırılmış ceviz vs....

Sütle nasıl oluyor acaba ağır bir tadı oluyormu ben süt katmadan yapıyorum
severim bu çorbayı
havalarda soğuyor ohh ne güzel olur artık başlanır çorbaya

Sütle nasıl oluyor acaba ağır bir tadı oluyormu ben süt katmadan yapıyorum
severim bu çorbayı
havalarda soğuyor ohh ne güzel olur artık başlanır çorbaya

aslında bulduğum tarifleri kendimize göre uyarlıyorum bazen.sütte bundan nasibini aldı:))
1 çay bardağıydı ama bende sizin gibi süt tadı yoğun olmasın diye 4 yemek kaşığına indirdim.
bence birkez deneyin derim.sevis ederkende biraz sıcak koyup çorbayı üzerine kaşar rendesi serpin.

ben uzun süredir akıtma tarifi arıyorum.akıtma şimdilerde krep olduğu için krep adı altında yapmayada razı oldum ama istediğim gibi olmuyor.
eşimin babaannesi harika yapardı ama vefat etti ve tarifi istemekte aklıma gelmemişti.
eğer akıtma yapıp tarifinden memnun kaldıysanız ne olur yazın

Evet bende internetteki tariflere bakarım hoşuma giden olursa
kendi damak zevkimize göre uyarlarım
denemekte fayda var

tarif yazan arkadaşların blogları varmıdır takip edebileceğimiz?
bende netten tarifleri bulup yaparım ve beğendiysek defterime yazarım hemen:)
yada annem gözkararıyla yaptığı hamurişlerini zorla ölçtürerek defterime yazarım:))))

arkadaşlar etimek tatlısı yapmak istiyorum ama muhallebiyi yiyemiyorum tadı ne kadar belli olmasada içinde muhallebi olduğunu bilince yiyemiyorum muzlu pudingle yapsam üzerine yine krem şanti döksem nasıl olur deneyen var mı?

bu arada bendee severek yaptığım hafta sonu kahvaltılarında severek te yediğimiz bir krep tarifi var ama acemiyim hala ezberleyemedim en kısa zamanda bakıp yazarım:)

canım ben onu hindistan cevizli pudingle yapıyorum gayet güzel oluyor tavsiye ederim

canım bende bikaç tarif var denersen eger
1 sb süt-2 yumurta-1 yk şeker-1 yk sıvıyağ-yarım çay k karbonat-1 tk az tuz- un bunları çırp koyu ayran kıvamında olcak tavayı bi kez azcık yağla sıvıyağla peçeteyle fazlasını al tek tek kepçe ile dök pişir
2. tarif=2 yumurta-1 sb süt-1 çay b sıvıyağ-un (kakaolu seversen içine 2 yk kakao atılabilir )

ben bi aralar çoook sık yapardım,bayılırım akıtmaya...ve sadece un,tuz,su maya kullanırım başka da hiç bi şey koymam..bu tadı seviyorum çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…