ne var ki canım yapanlar nası yapıyo,deyip giriştim oluverdiişte yalnız sana tavsiyem şerbetteki suyun ölçüsünü 1\2 bardak arttır.çünkü benim tepside 0 şerbet kaldı..hepsini çekti maşşallah..ezinecim ya şu baklavayı görünce içim burkuldu.tebrik ediyorum seni arkadaşım.bana da baklavanın yolunu açtın artık.eline koluna sağlık.sanırım bir kaynana çatlatma operasyonu daha hazırlayacağım
saroscum seni ve tarifini görmek ne güzel,epeydir yoksun..supangle
1 yumurta,
1 su bardağı seker,
1 paket kakao,
0.5 tatlı kaşığı tere yağ.
Yapılışı:
1. süt ve yumurta iyice çırpılır.
2. Üzerine un, şeker ve kakao da eklenip tekrar çırpılır.
3. Sonra kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
4. Ocağın altını kapatınca 0.5 tatlı kaşığı tere yağı konup iyice karıştırılır.
5. Tabaklara paylaştırılarak buzdolabına soğumaya bırakılır.
not: tere yağ isteğe bağlı.
KİRPİ PATATES
ZORLUK DERECESİ KOLAY
İKİ KİŞİLİK BU TARİF.SİZ ÇOĞALTARAK YAPARSINIZ
3 patates
maydonoz,baharat,tuz,kaşar peynir,yumurta,tel şehriye
bu tarifi tarif sepetim nilifer hanımdan aldım.
3 patatesi haşlıyoruz sonra çatalla eziyoruz.sonra içine maydonoz karabiber kırmızı biber tuz kaşar peynir rendesi koyuyoruz.tulumda olabilir.sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.ilk 1 adet yumurtanın sarısına sonra tabağa yarım çaybardağı kadar koyduğumuz tel şehriyeye batırıp az yağda kızartıyoruz.çok güzel görüntüsü oluyor tadıda çok güzel kahvaltıya çayların yanına çok güzel yakışıyor.herkes tarifini istiyor halbuki çok basitresim eklemyi becerebilirsem eklerim canlar
nihayet 40.sayfaya gelebildim,bir kaç tarif de kaydettim pc ye,tekrar ellerinize sağlık........
ooo süpersin...çok güsel görünüyolar..kurabiyeleri canım çekti..nası yapılıyolar acabaaa:)))
ooo süpersin...çok güsel görünüyolar..kurabiyeleri canım çekti..nası yapılıyolar acabaaa:)))
herkesin bildiği derken...ben bilmiyorum mesela?muhallebi koyuluyo hani içine ondan heralde..Teşekkür ederim.Bunlar artık herkesin bildiği kremşantili kurabiye,yoğurtlu yumuşak çay kurabiyesi ve mahlepli kırmızı biberli tuzlu kurabiye..
ben de çocuklarımın çok sevdiği ve çok pratik olan mısır gevrekli tatlı yaptım,resmi yükleyebilirsem paylaşıcamEki Görüntüle 160470 Eki Görüntüle 160471
olympias ben varım canımcım elimden geldiğince yardım ederim.bende pcden bakmayı sevmiyorum kitap isterim.ben yaklaşık 50 tarifi worde kopyala yapıştır yapıp çıktı almıştım.emeği geçen ve tarif veren bütün arkadaşlarımızın ablalarımızın ellerine sağlık yüreklerine şifa...
3 kişi olduk.ezine-olympias ve sukut.yalnız bir word formatı hazırlayıp size göndermem lazım.bu aralarda okadar yoğunum ki anlatamam.şu saat oldu çalışıyorum evde.Biraz sabredin kızlar .bir nefes alayım başlarız.emeği geçen herkese benden de selamlar.bir de peri kitabı yazıcam bu gidişle.bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde ülkenin birinde periler yaşarmış.leziz yemekler yapar huysuz kocaların ve tatlı çocukların yüzünü güldürürlermiş.o lezzetleri tadanlar bir daha mutsuzluk nedir hatırlayamazlarmış.engin yemyeşil kırlardan topladıkları özlerle tatlandırdıkları pastalarını bir yiyen bir daha unutamaz tekrar yemek istermişgel zaman git zaman periler bu talebe yetişemez olmuşlar.kocalar huysuzlanmaya,çocuklar ağlamaya başlamış.yoğunluk başıma vurdu anlaşılan.
3 kişi olduk.ezine-olympias ve sukut.yalnız bir word formatı hazırlayıp size göndermem lazım.bu aralarda okadar yoğunum ki anlatamam.şu saat oldu çalışıyorum evde.Biraz sabredin kızlar .bir nefes alayım başlarız.emeği geçen herkese benden de selamlar.bir de peri kitabı yazıcam bu gidişle.bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde ülkenin birinde periler yaşarmış.leziz yemekler yapar huysuz kocaların ve tatlı çocukların yüzünü güldürürlermiş.o lezzetleri tadanlar bir daha mutsuzluk nedir hatırlayamazlarmış.engin yemyeşil kırlardan topladıkları özlerle tatlandırdıkları pastalarını bir yiyen bir daha unutamaz tekrar yemek istermişgel zaman git zaman periler bu talebe yetişemez olmuşlar.kocalar huysuzlanmaya,çocuklar ağlamaya başlamış.yoğunluk başıma vurdu anlaşılan.
canım harikasınnn valla çok hoşuma gitti aynen öyle huysuz kocaları afacan bebeleri anca güzel mamalarla kalpleri yumuşuyor.
ben bilmimm ama nasıl yapılır.wordu kullanmayı filan biliyorum ama nasıl yapcağımızı anlatırsın bizimde işler yoğundu anca tenhalaştım
ama sonuç güzel olucak :81::81:
belki 20 tl karşılığı veririz kitapçığımızı:82:
sonu çok tahmin edilir aslında ezinecim.şöyle kiyok yok çok güzel olmuş,masalın sonunu merak ettim doğrusu,valla sen de acayip bi edebi potansiyel varmış bunu da görmüş olduk.
hayır canım nerdeeee..kısmetse bi kaç ay sonra 3. tüp bebeğe gidice..sen 1,5 yıl öncekinde bahsediyosun heralde..mayısta tekrar gidicez çünkü..hanimlar valla masallahiniz var ne guzel tarifler boyle.rastgele gordum daha 15 li sayfalardayim hepsini okuyacam.hiziniza zor yetisirimyabu arada ezine cim tup bebekten bahsediyorsun ne oldu tuttumu umarim tutmustur merak ettim
senin palaşımcı ruhun yeter bize arkadaşım..keşke okuyan herkes ,senin gibi paylaşıverse kendi yaptıklarını da..çünkü topik öle 3-5 kişiyle zor yürüyo..sayısız kişi okuyo eminim ama kendi bildiklerini paylaşan ne kadar az kişi var maalesef..kızlar ben de bu topici yeni keşfettim. zaten daha yeni evliyim. tariflerin hepsini okuyamadım. daha önce de bu tarifi paylaşan olduysa kusura bakmasın. Ayrıca sizin kadar becerikli değilim ama iki tatlı tarifi de benden olsun. biri şerbetli biri sütlüüü:)
İLK TATLIMMM;
şerbeti için 1.5 su bardağı şekeri 1.5 su bardağı suyla kaynatıyoruz. İndirmeye yakın birkaç damla limon sıkıyoruz. gelelim tatlıya; 1 su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt ve yarım çay kaşığı karbonatı çırpıyoruz. 3 bardak un ekleyip yoğuruyoruz. İçine çekilmiş ceviz koyup poğaça gibi şekil veriyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca ılınan şerbeti döküyoruz. Ara sıra şerbeti çekmesi için ters yüz ediyoruz.
İKİNCİSİİİİ;
Yarım paket margarini eritiyoruz. 1 bardak unu ekleyip kavuruyoruz. 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 litre süt ekliyoruz. Çırpıyoruz. Koyulaşana kadar pişiriyoruz. 1 paket kakaolu bisküviyi rondoda çekip un haline getiriyoruz. Bisküvileri tepsiye yayıp muhallebiyi üstüne döküyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz.
sonu çok tahmin edilir aslında ezinecim.şöyle ki
Ezine peri koları sıvamış.Tüm periler bütün gece dolaşıp her evin şöminesinin yanındaki erzak dolabına yeni tarifler bırakıyor kimseyi uyandırmadan çıkıyormuş.Şaşkınlığa uğramış herkes.Tüm evlerden nefis yemek kokuları yayılıyormuş.Birden artan bu nefis kokuların sebebini birbirlerine soruyorlar ama kimse kimseye erzak dolaplarında buldukları tariflerden bahsetmiyormuş.Huysuz kocalar yumuşamış,afacan çocuklar durulmuş.perilerin kalplerinden gelen sevgi iyi niyet tarifler sayesinde tüm ülkeye yayılmış.İnsanların bulamadıkları sevginin gücü ve iyi niyetle yoğrulan hamurun tılsımıymış.Tüm periler mutlu olmuşlar ülkenin huzurla dolmasına.Ama içleri de buruk kalmış insanların bunun gerçek sebebini bulamamalarından.Tüm periler lütfen kalplerinize iyi bakın.Çünkü dünya gerçekleri bilmiyor ve daha mutlu etmeniz gereken çok insan var. SON