En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ezine 77 ne kadar becerikli kadınsın sen ya. maşallah allah nazardan saklasın. ben burayı yeni keşfettim ve bakıyorum sana da çok beceriklisin. tariflerin için de çok teşekkürler. daha güzellerini yapıp bize yazman dileğiyle....

Etimekli Profiterol
1 kilo süt

1 bardak un

1 veya 1,5 bardak şeker

1 kaşık margarin

1 pk.vanilya

1 pk.çikolata sosu

1 pk.krem şanti

1 pk.tuzsuz etimek
Süt ,şeker ve un birlikte pişirilir.(daha tatlı olması için şeker 1,5 bardak kullanılır)Soğuyunca margarin ve vanilya ilave edilir.
Yarım bardak sütle hazırlanan krem şanti muhallebi soğuyunca birlikte karıştırılır.
Etimekler iri iri kırılıp,muhallebiye eklenir.
Suyla ıslattığımız borcama bu karışım dökülür.
Üzerine ılık çikolata sosu eşit miktarda yayılır..
Biraz soğuduktan sonra üzeri süslenir..

Tadı aynı profiterol tadında...tabi sahtesi o ayrı..Yapmanızı öneririm,basit ve güzel..Buzdolabında 4 saat bekletip yerseniz dahada güzel...Afiyet bal şeker olsun...

yok ben kendimi o kadar da becerikli hissetmiyorum nedense,sadece denemeye meraklıyım,hepsi de iyi sonuçlanmıyo aslında..mesela az önce basitçe bi şey dersin kedidili büsküvinin üzerine puding döküp bi pasta yapiim dedim,büsküviler hiç emmedi pudingi,iğrenç bişiii oldu,pudingini sıyırıp yedik,büsküvileri çöpe salladık:)))

ellerine sağlık nursenacım..

Hiç kendinize haksızlık etmeyin, siz kendinizi becerikli hissetmeyeceksiniz de ki hissedecek Allah aşkına.
Bir ara ben de normal bisküvi ile pudingli pasta yapmaya merak salmıştım. Kedi dillerini biraz süte batırmışsınızdır herhalde, değil mi?

http://www.haber16.org/dosyalar/

sayfa 120 deyim .dosyayı yeniledim alabilirsiniz.helali hoş olsun.yalnız hevesim kırıldı.okadar gaz vermeye çalıştım çıtınız çıkmadı.ne olurdu sanki 4-5 kişi bir araya gelsek kitap formatına getirsek.şimdi tarif defterime ordan kes yapıştır burdan kes yapıştır o da zor gelmeye başladı.şöyle kitap gibi elimizde olsaydı güzel olmaz mıydı?neyse belki bir yolunu bulurum ama çooooooook bekliyceksiniz tek başıma bitirip resimleri eklememi.

Emeğine,ellerine sağlık.eminim baya uğraşmışşsındır ve uğraşıyosundur.
sitem etmekte haklısın bende sana yardımcı olmak isterdim ama benim 17 aylık yaramaz,hiç yerinde durmayan bi oğlum var ondan fırsat buldukça 5-10 dakika ancak girebiliyorum foruma..
tekrar ellerine sağlık teşekkür ederim.:81:

olimpiasım ben sana yardıma hazırım da bu bendeki tarifleri nasıl göndericem sana ,bi baksan?bilgisayar konusunda az teknoloji özürlüsüyüm ben de..bi de bilgisayarı her açtığımda mayısa kadar ders çalışıcam ve çalışıyorum,lisans tamamlam okuyorum,finallerim var..mayıstan sonra da tüp bebeğe gidicez,e bi de nöbet tutup çalışıyorum,işyerinde internet yok..ne zaman ve nasıl yardım edicem şaşırdım..sadece arada mesajlara cevap yazıyorum kk da..istersen bana özelden e. postanı yaz..sana tarif defterimdekileri gönderiim bi bak ya da bana bi başka yolunu göster..ama bu konuda tek başına kalmanın senin hevesini kırdığının farkındayım..bu işe senle benden başka da kimse el atmaz bence,çünkü genel olarak biraz hazırcı bi toplumuz maalesef,işin ucundan tutan sayısı hiç yok değilse de çok azdır böyle zorlu işlerde..sana ders çalışmayı bırakıp yardı ederim ben sen yalnız hissetme kendini..sen bana nası yapıcağımı söyle yeter:))

yooooooo batırmadımmm:)))ama 2. gün yumuşamıştı bisküviler biraz...

bunlar benim konuya eklediğim resimler galiba eklentiler kısmını kurcalarken buldum

Eklentiler

• $Görüntü006.jpg
    8,2 KB · Görüntüleme: 184
  • $Görüntü012.jpg
    98,8 KB · Görüntüleme: 67
  • $Görüntü004.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 58
  • $Görüntü001.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 75
  • $Görüntü000.jpg
    96,6 KB · Görüntüleme: 52
  • $Görüntü030.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 56
  • $Görüntü029.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 62
  • $Görüntü028.jpg
    97,5 KB · Görüntüleme: 70
  • $Görüntü026.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 61
  • $Görüntü003.jpg
    87,7 KB · Görüntüleme: 64
  • $Görüntü000.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 51
  • $Görüntü006.jpg
    14,5 KB · Görüntüleme: 78
  • $IMG0048A.jpg
    15,5 KB · Görüntüleme: 66
  • $Görüntü015.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 57
  • $Görüntü000.jpg
    65,3 KB · Görüntüleme: 57
  • $Görüntü018.jpg
    94,5 KB · Görüntüleme: 67
  • $Görüntü004.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 58
  • $Görüntü003.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 65
  • $Görüntü000.jpg
    96,7 KB · Görüntüleme: 63
sağolasın ezinecim.ben de bildiğimden değil eşim sağolsun fikir veriyor.sen planlarını bozma.ama çalışman bitince bilgisayarı kapatmadan 1 tarifi kaydedersen öyle böyle bitiririz.acelesi yok ya.ben de bir format bulayım.onu yollarım sana.düzgün bir şekilde sayfa sayfa basılacak gibi yaparız.ben şimdi tek tek çıktı alıp yapıştırınca defterin karmaşık hali hiç hoşuma gitmedi.Bismillah dedik mi gerisi gelir.

AŞAMA AŞAMA EV BAKLAVASI YAPIMI:
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar(ele yapışmayacak kıvama gelene kadar)un
şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 paket vanilya

yufkaları açmak için mısır nişastası
her kata ve üstüne sürmek için sıvı yağ ve ceviz

önce toplam 40 ceviz büyülüğünde bezeye ayırdım

sonra nişasta serperek çay tabağı büyüklüğüne getirdim her bezeyi ve üst üste koyarak 5 erli gruplar halinde 8 grup yaptım

yine nişasta yardımıyla merdaneyle tepsi büyüklüğünde açtım.yağlanmış tepsiye yaydığım yufkaların arasına yağ ve ceviz serptim,böylece 8 kat yufka döşedim.

son kata yağ sürmeden kestim ve üzerine ben margarin sürdüm,olsaydı üstü de dahil tereyağ kullanacaktım.

200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdim.üstü kızarırken ısıyı 160 a düşürdüm.

şerbetini hazırlarken,şeker eridikten sonra karıştırmadım ve 30 dakika kaynattım,sonra ılıttığım şerbetle,soğumuş tatlıyı buluşturdum.4 saat ağzı kapalı şekilde tepsiyi beklettim ki iyice çeksin.ancak ben tatlı tam olarak şerbetini çektiğinden üstü biraz tıkır kalacak korkusuyla,bütün dilimlerin tersini çevirerek dilimlerin üstününde aynı ıslaklıkta olmasını sağlamaya çalıştım.bu toğraf baklavaların tersi:)))))))))

Son düzenleme:
merhabalar benim hamarat arkadaşlarım
ilk defa denedim basit bir tarif ama sizinde aklınızda olsun et ve tavuk yemeklerinin yanına güzel oluyor.ben böreğin yanına yaptım dün akşm
patatesleri yuvarlak yuvarlak kesim tuz ile harmanlıyoruz.sonra borcamı yağlayıp patateslerimizi diziyoruz.üzerine kramamızı döküp pişiriyoruz.ben 200 derece fırında pişirdim.sonra kaşar peynir koyup erimesini bekledim eriyince hemen servis ettim ımm süt tadı patates kaşar harika

canım bende bi çok tarif var burdan kopyala yapıştır yaptım sana yardımı olursa gönderirim
resimlerle birlikte olsa tabikisi daha güzel olur.ben yemek kitapları sevmimm.burda ezine ve diğer hanımların denenmiş tariflerini yapmak daha güzel .kitaptaki herşey tutmuyo nasıl olcakki resimli kitap haline getirmek

hımmşöyle olucak.ben de kitapları sevmem.tutmadığı olur doğru.hatta internette her tarife de güvenemem.tutmadıkları olur.defterime yazarak aktarmak,intenetten tarifleri tekrar tekrar bulmak,yada bilgisayarımı açıp kaydettiğim dosyadan mutfakla çalışma odam arasında mekik dokuyarak tarife bakmak yada ,tariflerin çıktısını alıp tek tek kesip defterime yapıştırmak kesin çözüm gibi gelmediği için düzenli bir şekilde kaydedip (sayfa formatı hazırlayıp kitaplardaki gibi,bir tarafta resim ,bir tarafta tarif çıktı alıp onu da ozalitçiye götürüp kenarını yaptırmak mantıklı geldi.böylelikleeeee yeni evlenecek tatlı kuzenlerime çok dua edecekleri bir hediye olur ,ben rahat kullanırım,bu konuda sıkıntı yaşayanlara rahat rahat veririm diye hayal ettim.şu yoğunluğumu bir atlatıp teknik destek alıcam eşimden.kimsenin bana birşey göndermesine gerek kalmadan herkes yaptığı kısmın linkini vericek (bir yolunu bulucam)isteyen bilgisayarında saklar .isteyen çıktı alır ciltletir.hiçbirimizin vakti yok aslında .o yüzden biraz yavaş olucak doğal olarak ama teorik olarak olabilirliği varsa pratiğe geçmemesi için hiçbir neden yok.

ezinecim ya şu baklavayı görünce içim burkuldu.tebrik ediyorum seni arkadaşım.bana da baklavanın yolunu açtın artık.eline koluna sağlık.sanırım bir kaynana çatlatma operasyonu daha hazırlayacağım

supangle
1 yumurta,
1 su bardağı seker,
1 paket kakao,
0.5 tatlı kaşığı tere yağ.

Yapılışı:
1. süt ve yumurta iyice çırpılır.
2. Üzerine un, şeker ve kakao da eklenip tekrar çırpılır.
3. Sonra kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
4. Ocağın altını kapatınca 0.5 tatlı kaşığı tere yağı konup iyice karıştırılır.
5. Tabaklara paylaştırılarak buzdolabına soğumaya bırakılır.

not: tere yağ isteğe bağlı.

KİRPİ PATATES
ZORLUK DERECESİ KOLAY
İKİ KİŞİLİK BU TARİF.SİZ ÇOĞALTARAK YAPARSINIZ
3 patates
maydonoz,baharat,tuz,kaşar peynir,yumurta,tel şehriye
bu tarifi tarif sepetim nilifer hanımdan aldım.
3 patatesi haşlıyoruz sonra çatalla eziyoruz.sonra içine maydonoz karabiber kırmızı biber tuz kaşar peynir rendesi koyuyoruz.tulumda olabilir.sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.ilk 1 adet yumurtanın sarısına sonra tabağa yarım çaybardağı kadar koyduğumuz tel şehriyeye batırıp az yağda kızartıyoruz.çok güzel görüntüsü oluyor tadıda çok güzel kahvaltıya çayların yanına çok güzel yakışıyor.herkes tarifini istiyor halbuki çok basitresim eklemyi becerebilirsem eklerim canlar

olympias ben varım canımcım elimden geldiğince yardım ederim.bende pcden bakmayı sevmiyorum kitap isterim.ben yaklaşık 50 tarifi worde kopyala yapıştır yapıp çıktı almıştım.emeği geçen ve tarif veren bütün arkadaşlarımızın ablalarımızın ellerine sağlık yüreklerine şifa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…