En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

neyse kazen arkadaşların bu konudaki tariflere ulaşmakla ilgili pek sıkıntısı yok heralde,senin söylediğin yöntem konu içindeki yayınlanmış tariflere yönelik bi çözüm olmayacağından,en iyisi ne sen yorul ne biz konu değiştirelim,buradan devam edelim o zaman tarif yayınlamaya..teşekkürler...

yeni bir konu açılabilir cvp butonu kapalı ve orda burda yayınlanan konular olduğu gibi oraya kopyalanır bu konunun ,ilk sayfasındada oranın linki olabilir kolay ulaşmak için

yeni bir konu açılabilir cvp butonu kapalı ve orda burda yayınlanan konular olduğu gibi oraya kopyalanır bu konunun ,ilk sayfasındada oranın linki olabilir kolay ulaşmak için

ya da bu konuda ki yorum mesajlarını silsek,sadece tarifler kalsa,bi şey soracaklar özelden sorsa kişilere..tariflerin altında da belki iyiye ya da kötüye doğru verilen puanlar olabilir..

ya da bu konuda ki yorum mesajlarını silsek,sadece tarifler kalsa,bi şey soracaklar özelden sorsa kişilere..tariflerin altında da belki iyiye ya da kötüye doğru verilen puanlar olabilir..

evet evetr cvpler silinsin tarfiler kalsın

arkadaşlar yeni öğrendiğim ve paylaşmak istediğim bi yöntem bu portakalları suyunu sıkmadan ya da yemeden önce kabuklarını rendeleyip üzerine her portakal için 1 kaşık şeker olmak üzere şeker koyup kavonaza koyarsanız,sezon bittikten sonra çok uzun süre kabuklarını kek ya da tatlılarınızda kullanabilirsiniz..

bu tepsiye yayıp keseceğim alanlara sırayla göre iç serpmiş hali

bu da rulo yapılmış hali..
2,5 s.b. süt
yarım s.b. irmik
yarım s.b. toz şeker
yarım paket vanilya
1 büyük limon kabuğu rendesi
1 kutu krem şantinin içindeki bir paketi
ÜZERİNE :
Hindistan cevizi , yeşil toz fıstık , badem , fındık
YAPILIŞI: süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz.vanilya ve şekeri ekleyip ,karıştırıyoruz.ocağı söndürüyoruz.ılınınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz.mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip ,pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz.1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek , üst ve alt kısımlarını Hindistan cevizine , yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz.üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz

sevilceden inciler sitesinden alıntı..ben kendime göre uyarlamalar yaptım tabii

BUZLU BÖREK
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı buzlu su

İçi: Beyaz peynir-maydanoz,kavrulmuş soğan-patates ya da kıymalı harç

Üzeri :
yumurta sarısı
susam-çörekotu

İstenen iç hazırlanır.Yufkanın biri tezgaha açılır, üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağın yarısı fırçayla sürülür. İkinci yufka ilk kat yufkanın üzerine yayılır, kalan sıvı yağı sürülür.Kalan üçüncü yufka da diğer yufkaların üzerine serilip 12 eşit üçgene kesilir. Kenarlarına hazırlanan iç paylaştırılır ve kenarları kıvrılarak sigaraböreği gibi sarılır.Börekler uygun büyüklükte bir tepsiye alınır ve üzerine buzlu su dökülür, yarım saat arada çevirerek börekler bu suda bekletilir.Sürenin sonunda börekler fazla hırpalanmadan bir süzgü üzerine alınır, 5 dakika suyunun süzmesi için bekletilir,yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörekotu serpilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
lezzetpınarından alıntı

ezine inanamıyorum sana.nasıl güzel görüntüler bunlar?Valla eşin çok çok çok şanslı.ağzımın suyu aktı resmen ya.yapma böyle.bu akşam ki menüye böreği dahil etmezsem çatlarım.

yorumların silinmesi de mantıklı.ama bana yetmiyooooor.ben kaydetmeye devam edicem arkadaşlar.ara ara da size haber veririm zaten.inşallah güzel bir yol bulur birileri yauffff.

ya arkadaşım yapma böle ya..valla sizde de ne güzel şeyler çıkıyodur mutfakta eminim de..benim gibi ortaya dökmüyosunuz yahu:)))))

yapıyoruz yapıyoruz da anca sizi takip ederek yapıyoruz.neyse azmettim bende.bakalım.inşallah foto eklediğim günler de gelir.

Resimler çok iştah açıcı tarifide kolaymış.. yarın mutlaka yapmayı düşünüyorum umarım seninki kadar lezzetli olur.

Son düzenleme:

kesinlikle çok mantıklı bir çözümm

kızlar bu kadar sayfa arasında gezmek çok zor ve bazen atıyorum 50. sayfaya gitmek istiyor ama bunun için uğraşıp duruyoruz. şimdi bir şey keşfettim ve bilmeyen arkadaşların olabileceğini düşünerek paylaşmak istedim.
kaçıncı sayfada olduğumuzu gösteren numara satırının başında "toplam 265 sayfa, 165. sayfadasınız" gibi bir ifade var ya oraya tıklarsanız altında "git" satırı geliyor. boş kutucuğa 50 yazıp "git"e tıklayın.
ve işte 50. sayfadasınız. :))

daha önce 50 ye gitmiyodu bi türlü,bu sorun u hatta kazene iletmiştim,düzeltilmişse ne ala....nispeten bu da işimizi görür o zaman..sağol canım..

her ne kadar kısır görüntüsünde çıkmış olsada foto:)zira yeşil fıstı ve bilimum süslemelerin azizliğidir..kendisi fevkaladenin fevkinde bir İRMİK HELVASIDIR.şiddetle tavsiye edilir.
Malzemeler

•1.5 su bardağı irmik
•1.5 su bardağı şeker
•75gr. tereyağı
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı portakal suyu
•2 su bardağı su
•Yarım portakal kabuğu rendesi,bir fiske tuz
Portakallı irmik helvası nasıl yapılır?

•Yağı tavaya alın ve eritin
•İrmiği ekleyip,altın renginde kavurun
•Portakal suyu,su ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın
•İrmiğin üzerine dökün,altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
•Küçük kaselere veya büyük bir servis tabağına alıp kaşıkla şekillendirin
JİBEK VE CAHİDE SİTESİNDE ALINTI

ezine arkadaşım hergün bakıyorum topiğine ama yetişemiyorum hızınıza maşaallah.Bende size sormadan indirdim tarif dosyanızı.Hakkınızı helal edin dicem ama indirdikten sonra bir kıymeti olurmu bilmiyorum.Emeğinize sağlık.Üçgen börek tarifiniz vardı ya onu yaptım dün gerçekten çok güzel oldu gerçekten.Cidden milföy hamuruna benziyor.Ellerine sağlık.

aşkolsun göknur,heralde indiriceksin,bi de soruyosun,sizin tariflere daha kolay ulaşmanız için hazırladı ya,olimpiascım..yaptıklarınızı paylaşın,iyi oldu kötü oldu diye o yeter bize,bi de kendi tarif ve resimlerinizi tabi:))

dün tatlılar bölümünde bir arkadaşın krem şantili kurabiyesini yaptım oda harika oldu.tırtıl kurabiye şeklini verdim bide ıç taraflarını çikolataya batırdım herkes hazır zannetti :)

topiği yeni keşfettim çok güzel tarifler var 50. syfya kadar gelebildim bilmediğim tarifleri yazıyorum çok güzl paylaşımlar olmuş bütün arkadaşların başta ezinenin eline koluna sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…