Merhaba
Aklima tek gelen yontem sizlere ayri bir kategori acabilirim.
Baslik Denenmis Yemek Tarifleri olabilir.
Burada fotograflarla bir yemek paylasirsiniz fotograf kaliteleri guzel ise bunu portalda da bizzat ben yayinlarim. Portaldaki yayinlanana anket ekleyebilirim. Bu acacaginiz bolumde de konuyu acarken anket acabilirsiniz zaten. Lakin her bir konu icin bir konu acmaniz cok daha mantikli, cunku alacaginiz yorumlar ilgili yemege ait olmali tek baslikta hepsini topalrsaniz indekslenmesi zor olacaktir ve torumlar arada tariflerin kaybolmasina yol acacaktir. bir kiside indeks amacli bir sayfa acar yoruma kapali olacak sekilde hangi yemek hangi sayfada ise oranin linkini verebilir. Ayrica her biri icin tek tek konu acilirsa tarifte herhangi bir yeri degistirmek isteyen kolayca degistirebilir ara mesaj olursa duzenleme tusu calismayacaktir.
Bilginize
Merhaba
Aklima tek gelen yontem sizlere ayri bir kategori acabilirim.
Baslik Denenmis Yemek Tarifleri olabilir.
Burada fotograflarla bir yemek paylasirsiniz fotograf kaliteleri guzel ise bunu portalda da bizzat ben yayinlarim. Portaldaki yayinlanana anket ekleyebilirim. Bu acacaginiz bolumde de konuyu acarken anket acabilirsiniz zaten. Lakin her bir konu icin bir konu acmaniz cok daha mantikli, cunku alacaginiz yorumlar ilgili yemege ait olmali tek baslikta hepsini topalrsaniz indekslenmesi zor olacaktir ve torumlar arada tariflerin kaybolmasina yol acacaktir. bir kiside indeks amacli bir sayfa acar yoruma kapali olacak sekilde hangi yemek hangi sayfada ise oranin linkini verebilir. Ayrica her biri icin tek tek konu acilirsa tarifte herhangi bir yeri degistirmek isteyen kolayca degistirebilir ara mesaj olursa duzenleme tusu calismayacaktir.
Bilginize
yeni bir konu açılabilir cvp butonu kapalı ve orda burda yayınlanan konular olduğu gibi oraya kopyalanır bu konunun ,ilk sayfasındada oranın linki olabilir kolay ulaşmak için
ya da bu konuda ki yorum mesajlarını silsek,sadece tarifler kalsa,bi şey soracaklar özelden sorsa kişilere..tariflerin altında da belki iyiye ya da kötüye doğru verilen puanlar olabilir..
arkadaşlar yeni öğrendiğim ve paylaşmak istediğim bi yöntem bu portakalları suyunu sıkmadan ya da yemeden önce kabuklarını rendeleyip üzerine her portakal için 1 kaşık şeker olmak üzere şeker koyup kavonaza koyarsanız,sezon bittikten sonra çok uzun süre kabuklarını kek ya da tatlılarınızda kullanabilirsiniz..
bu tepsiye yayıp keseceğim alanlara sırayla göre iç serpmiş hali
bu da rulo yapılmış hali..
2,5 s.b. süt
yarım s.b. irmik
yarım s.b. toz şeker
yarım paket vanilya
1 büyük limon kabuğu rendesi
1 kutu krem şantinin içindeki bir paketi
ÜZERİNE :
Hindistan cevizi , yeşil toz fıstık , badem , fındık
YAPILIŞI: süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz.vanilya ve şekeri ekleyip ,karıştırıyoruz.ocağı söndürüyoruz.ılınınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz.mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip ,pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz.1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek , üst ve alt kısımlarını Hindistan cevizine , yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz.üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz
sevilceden inciler sitesinden alıntı..ben kendime göre uyarlamalar yaptım tabii
BUZLU BÖREK
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı buzlu su
İçi: Beyaz peynir-maydanoz,kavrulmuş soğan-patates ya da kıymalı harç
Üzeri :
yumurta sarısı
susam-çörekotu
İstenen iç hazırlanır.Yufkanın biri tezgaha açılır, üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağın yarısı fırçayla sürülür. İkinci yufka ilk kat yufkanın üzerine yayılır, kalan sıvı yağı sürülür.Kalan üçüncü yufka da diğer yufkaların üzerine serilip 12 eşit üçgene kesilir. Kenarlarına hazırlanan iç paylaştırılır ve kenarları kıvrılarak sigaraböreği gibi sarılır.Börekler uygun büyüklükte bir tepsiye alınır ve üzerine buzlu su dökülür, yarım saat arada çevirerek börekler bu suda bekletilir.Sürenin sonunda börekler fazla hırpalanmadan bir süzgü üzerine alınır, 5 dakika suyunun süzmesi için bekletilir,yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörekotu serpilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
lezzetpınarından alıntı
ezine inanamıyorum sana.nasıl güzel görüntüler bunlar?Valla eşin çok çok çok şanslı.ağzımın suyu aktı resmen ya. yapma böyle.bu akşam ki menüye böreği dahil etmezsem çatlarım.
yorumların silinmesi de mantıklı.ama bana yetmiyooooor.ben kaydetmeye devam edicem arkadaşlar.ara ara da size haber veririm zaten.inşallah güzel bir yol bulur birileri yauffff.
KATMER POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim .
ya da bu konuda ki yorum mesajlarını silsek,sadece tarifler kalsa,bi şey soracaklar özelden sorsa kişilere..tariflerin altında da belki iyiye ya da kötüye doğru verilen puanlar olabilir..
kızlar bu kadar sayfa arasında gezmek çok zor ve bazen atıyorum 50. sayfaya gitmek istiyor ama bunun için uğraşıp duruyoruz. şimdi bir şey keşfettim ve bilmeyen arkadaşların olabileceğini düşünerek paylaşmak istedim.
kaçıncı sayfada olduğumuzu gösteren numara satırının başında "toplam 265 sayfa, 165. sayfadasınız" gibi bir ifade var ya oraya tıklarsanız altında "git" satırı geliyor. boş kutucuğa 50 yazıp "git"e tıklayın.
ve işte 50. sayfadasınız. :))
ezine arkadaşım hergün bakıyorum topiğine ama yetişemiyorum hızınıza maşaallah.Bende size sormadan indirdim tarif dosyanızı.Hakkınızı helal edin dicem ama indirdikten sonra bir kıymeti olurmu bilmiyorum.Emeğinize sağlık.Üçgen börek tarifiniz vardı ya onu yaptım dün gerçekten çok güzel oldu gerçekten.Cidden milföy hamuruna benziyor.Ellerine sağlık.
Eki Görüntüle 153052
etimekli profiterol
Eki Görüntüle 153053
harika bir lezzet...