En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Ah, aah, ben bu topic i ağzımın suları akmadan okuyamayacak mıyım hiç?

Ben yemek yapmaktan çok yemeği sevdiğim için, bir arkadaşıma ait bir tarif vermek istiyorum.

Elmalı Turta

1 paket sade kek un
1 kase margarinden 1 Çorba kaşığı kadar eksiği (250 gr)
4-5 Ç.K. şeker
1 yumurta
1 Ç.K. yoğurt- silme

üstü için:
5-6 elma rende (kırmızı)
4-5 ç.K. şeker
2-2,5 Tatlı K. tarçın

Elma rendesini şekele pişirin, pişince tarçını ekleyin. Ilınadursun.

Şekeri erimiş yağın içinde içinde eritin. Yumurtayla yoğurdu karıştırın. Hepsini unla karıştırın.
Bunun % 40 ını birkaç parçaya bölüp elinizde sıkıp, buzluğa koyun-sonra rendeleyebilesiniz diye biraz donar gibi olsun.

Kalan hamuru kalıba yayın, üstüne de elma karışımını koyun. Buzluktaki parçaları rendenin iri tarafıyla bunların üzerine rendeleyin.

150-170 derece, soğuk fırın, 40 dakika, ortanın altındaki rafa koyun çünkü üst kırıntılar daha çabuk pişiyor.

Bu tarifi belki 30 senedir yapmadım. Bize okulda verdirlerdi ve arkadaşlarım da benim yaptığımı bir hayli başarılı bulurlardı. Adı Brownies, ama kek değil kurabiye. Tarif okuldaki yemek kitabımdan, resim alıntı.

BROWNIES--Kurabiye

(Biraz büyücek bir bardak kullanın)

Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
1-2/3 bardak şeker
3 yumurta
1 bardak un (elenmiş)
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucuyla tuz
Yarım bardak kakao
1-1/2 Bardak dövülmüş ceviz (ağıza diş, diş gelecek şekilde)
Vanilya

Şeker, yumurta ve yağı iyice karıştırı, kuru malzemeleri (vanilya hariç) ekleyin. Sonra da vanilya ve cevizleri katıp karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye yayın (1.5-2 parmak yüksekliğinde). 175 derece sıcak fırında üstü hafif kabuklaşana, kenarları tepsiden biraz ayrılana kadar pişirin (25-30 dakika). Fırından çıkartıp soğutun ve ondan sonra kesin.

Çikolata sevenleri çıldırtabilecek bir tarif. Daha önce yemişliğim vardı, ama geçen yaz kendim de yapmaya heveslendim. Mutfakta yarattığı bütün kargaşaya rağmen, 2 kere yaptım. Ama baktım bu işin sonu iyi değil bir süre ara verdim.

Alıntıdır.

ÇİKOLATALI MOUSSE (MUS) / Çikolata Köpüğü

Malzemeler

6 kişilik

• 240 gram bittersweet (%70 kakao) çikolata, ince doğranmış (Ben 4x80 gr. Nestle Kare bitterden yaptım)
• 1/3 su bardağı (80 ml) tam yağlı süt
• 3 çorba kaşığı şeker
• 1/8 çay kaşığı tuz
• 2 yumurta sarısı
• 4 yumurta beyazı
• 200 ml krema, soğuk

Yapılışı
1. Daha sonradan süt kremasını çırpmakta kullanacağınız orta boy bir karıştırma kabını ve bir tel çırpıcıyı soğumak üzere buzluğa koyun. Bunları soğutmak kremayı daha kolay çırpmanıza, çırpıldığında yağ parçalarının birbirine daha sıkı tutunmasına ve dolayısıyla daha başarılı bir krema elde etmenizde yardımcı olur.
2. Çikolatayı benmari usulü eritin, eridikten sonra benmariden alıp bir kenarda bekletin.
3. Yumurta sarılarını orta boy bir karıştırma kabında çatalla hafifçe çırpın ve bir kenara ayırın.
4. Ufak boy bir tencerede süte şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kaynama noktasına getirip ateşten alın.
5. Kaynamış sütü yumurta sarılarının üzerine damla damla dökerek bir tel çırpıcı yardımıyla çırpmaya başlayın. Sütü başlangıçta azar azar eklemeniz gerekiyor, aksi taktirde yumurta sarıları çok çabuk pişip katılaşır. Kaynamış sütün yarısı bu şekilde azar azar eklendiğinizde yumurta sarıları da yeterince ısınmış olacaktır; sütün geri kalanını bir seferde dökebilirsiniz.
6. Sütlü karışımı erimiş olan çikolataya ekleyip biraraya gelene kadar karıştırın. (Bu noktada bende hep çukulata sertleşti, ama mixer/blender ile iyice karıştırdım.)
7. Ayrı bir karıştırma kabına yumurta beyazlarını koyun, benmariye oturtun ve dokunduğunuzda vücut sıcaklığından biraz daha sıcak olana kadar aralıksız çırpın.
8. İyice ısındığına emin olduktan sonra benmariden alıp tuzu ekleyin ve tel çırpıcıyı kaldırdığınızda ucundaki yumurta beyazı havada kalacak şekilde kıvam alana kadar çırpın. (Ben mixer kullandım.)
9. Yumurta beyazlarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yedirin. Geri kalan kısmını da ekleyip, bu sefer çok fazla havasını kaçırmamaya dikkat ederek daha hafif hareketlerle yedirin. (Bunları için kaşık kullanıyorsunuz).
10. Buzlukta soğuyan karıştırma kabına kremayı döküp ters çevirdiğinizde akmayacak sertliğe gelene kadar çırpın (mixerle). Çikolatalı karışıma ekleyip, tekrar söndürmemeye özen göstererek karıştırın (kaşıkla).
11. 6 adet 80 ml hacmindeki kaplara pay edip en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
12. Tazeliğini 3-4 gün koruyacaktır ama bekledikçe koyulaşacağı için aynı gün içinde servis etmenizi öneririm.(2-3 gün idare ediyor)

Ayaklı cam kaselerde çok şık duruyor, ama resimde mus un kıvamı güzel gözüktüğü için bu resmi tercih ettim.

Ben bu topic için link li bir içindekiler tablosu hazırlamaya başladım. Daha ancak 89 uncu sayfaya geldim. Hepsi bittikten sonra da yemek türlerine göre ayrım falan yapmam lazım.

Şuna benzer bir şey çıkacak (linklere bastıktan sonra sayfanın tamamen yüklenmesini bekleyin, biraz vakit alabiliyor)

havuç çorbası

KEDıDıLı PASTASI.................... ek bilgi

mantar dolması

ekler pasta

Şimdi, acaba bü tür bir çalışma yapan başka birileri daha var mı? Konunun tamamını detaylı bir şekilde okuyamadım henüz. Eğer başkaları da varsa, belki çalışmaları birleştirebiliriz diye düşündüm.

Forum'un, Forum Test Bölümü-Deneme Tahtası kısmında adı diye bir konu açtım. Artık oradan birşey anlaşılır mı bilmiyorum, isteyen bir baksın ve daha kolay yöntemler varsa bilmek isterim, ben pek bu forum işlerine aşina değilim cünkü.

Bu konuda birşeyler yazan olursa, yarından itibaren bir süre internet bağlantım olmayacak, hemen cevap veremeyebilirim.

Tekrar düşündüm de,

karnıbahar salatası http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129024 sekercik
ayva tatlısı - bisküvili- http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129043 sekercik
kereviz yemeği http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129063 sekercik
arnavut böreğii http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129108 sekercik
domates çorbası- şehriyeli http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129128 sekercik
puf böreği http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129150 sekercik
tahinli kek http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-89.html#post11129168 sekercik
pirinç çorbası http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-90.html#post11129196 sekercik
kolay su böreği http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/273805-90.html#post11129208 sekercik

veya

ıspanak böreği http://www.kadinlarkulubu.com/mutfa...alari-paylasalim-resimli-90.html#post11130116 sekercik
kolay pizza http://www.kadinlarkulubu.com/mutfa...alari-paylasalim-resimli-90.html#post11149673 sekercik

şekillerinde de olabilir liste.

Bu son şekil, listenin hazırlanması ve en az hata yapma açılarından en avantajlısı, ama listede istediğiniz tarifi bulmak biraz zorlaşıyor.

senacım süper bi fikir olmuş gerçekten de..ama hazırlanması imkansız olmasa da çooooooooooooook zor olmıycak mı bu..ben bu bir önceki sayfadaki indeks tablosunu sayfa 212 ye kadar hazırlamıştım..yaklaşık 60 sayfa daha indekse eklenip hepsine link atılacak aman Allahım,ne kadar yorucu gözüktü şimdiden..birde bundan 1- 2 ay önce olympias arkadaşımı,z kendi bilgisayarına bizim topicten kopyalayıp hazırladığı arşivini eklemişti..ancak senin yapmak istediğin daha farklı..libyana da daha önce kendi tariflerinden 10 kadar tarif eklemişti bu yolla topiğe..o zaman hiç aklıma gelmedi bu yöntemle bişeyler bu topik tariflerinin hepsine uygulanabilir belki diye..olimpias ile bu konuya bi dönem bayağı kafa yorduk..hatta site yöneticisi kazene söyledik tarifleri bi araya nasıl toplıycaz yardım et diye..sayfa git ile sayfa nolara tıkladığımızda gidemediğimiz için hazırladığımız indeksi kullanamıyoruz..sayfanın başında böyle internetteki yemek dergileri gibi sayfaları çevrilen resimli topic tariflerini koysak e-dergi gibi filan dedik.. kazen size yorum yapılmayan yeni bi sayfa açayım dedi ..biz de önemli olan bizim burdaki arşivimizin sayfaların derinliklerine gömülmesi,yeni tarif sayfasına gerek yok,olmuyosa kalsın dedik ve kaldı..zaten şu dönem herkesin işi çok..kimsse ilgilenemiyo topikle..en azından ben bir ay içinde tüp bebeğe başlıycam ve lisans tamamlıyorum..kısacası bi yol bulup yapabilen bu topikle ilgili hayallerimizi gerçekleştirecek ve pek çok sessiz izleyicimizin takdir ve teşekkürünü alacak...ama ben kendi adıma dersler,iş hayatı,tüp bebek çalışmalarıydı derken şu yorum mesajlarına bile zor vakit ayırdığımdan maalesef yardımcı olamayacağım..

Ben emekli olduğum için, bir başladım bakalım ne olacak. Farkettim ki, eğer karnımı iyice doyurur ve de bilgisayar ekranını, resimleri pek iyi seçemeyecek kadar eğik tutarsam, fazla yutkunup hayallere dalmıyorum ve bu iş biraz daha hızlı gidiyor.

Siz ve birçok arkadaş zaten yeteri kadar emek vermiş/veriyor bu topike, ben boş vakit buldukça listeye devam edeceğim. Sormaktan maksadım, hani başka biri de bu işi yapıyorsa aynı şeyler iki kere yapılmasın diye idi.

Size dersler, iş hayatı ve bebek konusunda başarılar dilerim. Allah, hakkınızda ne hayırlı ise onu göstersin.

emekli olduğunuzu görmemişim sena diye hitap ettiğim için kusura bakmayın ablacım..Allah razı olsun ne diyelim,şimdiden emeğinize sağlık...hoş,eminim biz sizin elinize su dökemeyiz yemekler konusunda ama neyse..güzel dilekleriniz için de teşekkürler..

Arkadaşlar; Burayı keşfedeli çok az zaman oldu bayıldım sımsıcacık paylaşımlar, tarifler dünden beri başından okuyarak ancak 180.sayfaya geldim çok güzel tarifler veriyorsunuz.Ellerniz kollarınız dert görmesin.İnanın sımsıcacık bir topic sizleri kutuyorum Bende ileride tariflerimle sizlere katılırım inşallah .Cumanız Mübarek olsun

Arkadaşlar ben de seve seve size yardımcı olabilirim becerebilirsem üzerime ne düşerse ne de olsa emekliyiz zamanımız var sonuna kadar okumayı başardım yupi

Rica ederim, böylesi daha iyi, kendimi genç hissediyorum. Yemek yapma konusuna gelince, zaten pişirmeye pek bayılmam , bir de yaş ilerleyip perhizler söz konusu olunca, yok tuzunu az koy, yok yağı azalt derken işin keyfi iyice kaçıyor. Ne varsa gençlerde var. Ben sizleri izlemeye devam ediyorum.

Bu yemeği çok severim ve diyebilirim ki rendelenebilir, doğrnabilir her sebze ile yapıyorum. En son yer elması, ısırganotu ve de pancar ile (ayrı, ayrı) yaptım. Pancar kırmızı, kırmızı pek hoş gözüktü. Benim eşim gibi, ailede sarmısak sevmeyen varsa, soğanla birlikte sarmısağı da kavurabilirsiniz. Benim açımdan çiğ sarmısak kadar zevk vermiyor ama yine de hiç yoktan iyidir.

Günaydın sizlere benim severek yaptığım birkaç tarif yazmak istiyorum mesaj sayım az olduğu için tarifleri ayrı ayrı göndermek istiyorum
Malzemeler;1 yumurta
1 paket margarin
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı irmik
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı sirke
1 tane portakal ve limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Şerbeti : 4 Su Bardağı şeker
4 Su Bardağı Su
4/1 limon suyu
Yapılışı :Katı bir hamur olacak Hamur 2 parçaya ayrılıp uzunlamasına yuvarlayarak fitil şeklinde 2 parmak kalınlığında kesilecek istrseniz üzerine çatalla çentik atabilirsiniz Üstü kızarana kadar pişirilecek alevi giden hamur soğuk şerbete atılacak (Kalburabastı tarifine benziyor)

Malzemeler; 2 yumurta
1 Su bardağı Yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Patates
2 Kabak
2 Havuç
2 Paket Kabartma Tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
Dereotu,Maydonoz Taze soğan Pulbiber nane Karabiber
Üzerini süslemek için çörek otu susam karışımı
Yapılışı ; Patatesleri soyup tavla zarı genişliğinde doğra Kabağı ve havucu rendele 2 yumurtayı tuzla çırp.yağ ve yoğurdu ilave edip karıştırdıktan sonra un,kabartma tozu ve karbonatı ilave et karıştır en son patates havuç ve kabağı da ekle Borcamın küçük yuvarlak tepsisini yağla dök.üzerine çörek otu susam karışımıyla süsle 180 derecede üzeri kızarana kadar pişir

Malzemeler ;1 Paket milföy hamuru
Pudra şekeri (Üzerine serpmek için
Krema :3 Yumurta
7 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un
1/2 Süt
1 Paket vanilya
Yapılışı :Tencereye unu şekeri koyup Ocağa konur süt lave edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Vanilya ilave edilir altı kapatılır ılıyınca 30 gr kadar marg.koyup mikserle çırpılır Milföy hamurları küçük kareler 4'e bölünür tepsiye dizilir Fırına verilir üzeri hafif kızardıktan sonra çıkarılır milföyler ikiye ayrılıp içlerine muhallebi konur kapatılır üzerine pudra şekeri serpilir

kzlar bende sizinle severek yaptığm bi tarifi paylaşmak istedim çok güzel oluyor sizde deneyin
ELMALI KURABİYE
MALZEMELER:
4.5 su brdağı un
1 paket margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya .......kurabiyenin içi için malzemeler : 3 elma 2 tatlı kaşığı tarçn 3 çorba kaşğı toz şeker (1 çay brdğ kuruüzüm isteğe bağlı )1 su bardağı iiri dövülüş ceviz
YAPILIŞI : unu, margarini ,yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekle kulak memesi yumuşaklğnda bir hamur elde et üstünü nemli bezle ört beklemeye bırak elmaların kabuklarnı soy rendele diğer malzemeleri ekle ksk ateşte pişir hamuru aç üçgen şekiller elde et içini koy ve sar rulo şeklinde yağlanmış fırn tepsisine koy 180 dererecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişir çıkınca üzerine pudra şekeri dök servis yap afiyet olsun resim koyamadm ama çok lezzetli oluyor ağızda dağılıyor denemenizi tavsiye ederim

Günaydın sizlere benim severek yaptığım birkaç tarif yazmak istiyorum mesaj sayım az olduğu için tarifleri ayrı ayrı göndermek istiyorum

Şahsi fikrim, tek tek olması zaten daha iyi. Daha derli toplu oluyor ve Link'li liste çalışmalarımda bana da kolaylık sağlıyor.

Malzemeler :150gr.kedidili
4 çorba kaşığı un
2 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
1/2 kg.çilek
50 gr margarin
1 Paket pudra şekeri
Muhallebisi : Süt şeker un pişirilir inince yağ ilave edilir ılıyınca yarım limon sıkılır soğuyunca 10 dak.çırpılır dikdörtgen borcama kedidilleri tek sıra dizilir soğuk sütle ıslatılır üzerine ılık muhallebi dökülürÇileklerin 10-15 tanesi ayırılır geri kalan çilekler yarım bardaktan bir parmak fazla pudra şekeri ile çırpılır muhallebinin üzerine dökülür buzdolabında biraz bekletilir. sonra servis edilir

Malzemeler ;1 Kg Patates
2 tane salatalık
1/2 küçük mayonez
2 tane limon
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 demet dereotu tuz
1/2 su bardağı süzme yoğurt
Yapılışı atatesler haşlanır soyulur rendelenir yarı ölçü mayonez yarı ölçü süzme yoğurt karıştırılır sarımsak ezilir.limon sıkılır sarımsak ve limon bardağa konur üzeri sıvıyağla tamamlanır patateslere katılır salatalıklar kabuklarıyla birlikte rendelenir dereotuyla süslenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…