En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ARkadaşlar merhaba.Et pişirirken yumuşak olması için neler yapıyorsunuz?dün güya tavada biftek yaptım ama sert oldu.lütfen bana neler yapmam gerektiğini yazarsmızınız?

Biraz ete de bağlı ama, bir-iki kaşık elma sirkesi veya yarım limonun (2-3 parça biftek için) suyu işe yarıyor genelde. Bir de tavayı önce iyice kızdırıp sonra etleri koyun. 2-3 dakika sonra ateşi biraz azaltıyorum, 1-2 dakika da öyle pişiyor, sonra tekrar ateşi yükseltip öbür tarafı aynı şekilde pişiriyorum. Bu süreler biraz da etin kalınlığına, ne kadar pişmiş sevdiğinize bağlı. Ben kendi adıma, içinin kanlı kalmamasını, ama suyunu da tamamen çekmemesini tercih ediyorum. Eşim ise iyice pişmesine taraftar, o nedenle onun usulüyle pişirince kayış gibi oluyor.

Bir de en az 24 saat sıvıyağ, soğan ve süt içinde bekletin buzdolabında, hatta 2 gün bile bekleyebilir.

Başka yöntemleri olanlar varsa ben de duymak isterim.

yumuşak olması için soğan suyu yada süt duymuştum ..tavanın ağzı kapalı pişirmek te faydalı olabilir..benim pek marine etmeye vaktim olmuyor genelde..ancak örneğin arnavut çiğerini pişirirken yumuşak olması için1- ete su değirmiyorum,sütle ciğeri yıkayıp kanını akıtıyorum diyebilirim,ciğeri suyla yıkamak serleştirimiş diye biliyorum,aynı şey diğer et tavalar için de geçerlidir muhtemelen..2- en başta değil de tuzunu indirmeden önce atıyorum3.yüksek ateşte pişiriyorum.

ARkadaşlar merhaba.Et pişirirken yumuşak olması için neler yapıyorsunuz?dün güya tavada biftek yaptım ama sert oldu.lütfen bana neler yapmam gerektiğini yazarsmızınız?

canım etle ilgili benim bildiklerim, et suyun altında yıkanmaz, bir tencerede suyu kaynatıyorsunuz,su kaynayınca eti içerisine atıp tekrar kaynayıncaya kadar ısıtıyorsunuz, 5 dk falan kaynatın bu şekilde..daha sonra suyun üzerinde etin üzerinde bulunan pisliklerin yüzdüğünü görüceksiniz..o pis suyu dökün atın eti alın yemeklerde bu şekilde kullanabilirsiniz artık eti..
bu şekilde yapınca hem et iyice temizlenmiş oluyor hem de daha yumuşak oluyor buna ön pişirme diyoruz arkadaşlar..belki de bildiğiniz birşeydir ben yeni öğrendim..

Son düzenleme:
arkadaşlar şu yaptığımız ekşi ekmek mayalı ve çavdarlı ekmeğimizi size gösterebilmek için nöbetten çıkmama rağmen abartısız 2 saattir uğraşıyorum.ekmeğin içinin fotosunu da yükleyebilseydim mükemmel olucaktı ama daha fazla bu bluetoothe la uğraşmıycam..şimdilik bu kadar..ekmek yapma makinesindeki tarife göre yapılmıştır..herkese mutlaka bi ekmek yapma makinesi şart diyorum ve uyku moduna geçiyorum..hoşçakalın..
2598.jpg

aekadaşlar; pazartesi gününden bu yana ilk sayfadan beri okuyorum ve tahmin edersiniz ki tariflerin %95'ini aldım desem yalan söylemiş olmam.
başta ezine77 olmak üzere royal, gülizgül, libyana, moonrose ve aklıma şu an gelmeyen herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun; emeğinize sağlık. hepsi mükemmel ötesi görünüyor.
ben de çok yoğun çalışan biriyim o yüzden misafirim olmadığı sürece çay saati lezzetleri pek bana uğramaz ama onların bile tariflerini aldım ve yapmak için fırsat yaratmaya çalışacağım.
ben de yakın zamanda memleketime yönelik bi iki tarif vermeye çalışırım kızlar.
görüşmek üzere....

aekadaşlar; pazartesi gününden bu yana ilk sayfadan beri okuyorum ve tahmin edersiniz ki tariflerin %95'ini aldım desem yalan söylemiş olmam.
başta ezine77 olmak üzere royal, gülizgül, libyana, moonrose ve aklıma şu an gelmeyen herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun; emeğinize sağlık. hepsi mükemmel ötesi görünüyor.
ben de çok yoğun çalışan biriyim o yüzden misafirim olmadığı sürece çay saati lezzetleri pek bana uğramaz ama onların bile tariflerini aldım ve yapmak için fırsat yaratmaya çalışacağım.
ben de yakın zamanda memleketime yönelik bi iki tarif vermeye çalışırım kızlar.
görüşmek üzere....

canım benim ben seni görüyorum da mrb demeni bekliyorum...e o zaman artık tariflerini ya da denediklerinin sonuçlarını paylaşmanı da bekliyoruz..

arkadaşlar sizin yardımınıza ihtiyacım var bana çok acil cevap yazın lütfen ..kazen cevap bekliyor çünkü..şimdi konu şu;biz kazenden buradaki tarifler konu içinde çok dağılmış olduğun,spesifik arkadaşımız pzt den beri konu yu okuduğunu söylüyor mesela,bunlrı bi şekilde bi araya forum içinde birleştirip sunmayı teklif etmiştik..kazen diyoki bunlar için size ayrı bi konu açiim herkes tek tek konu açıp resimli burada denediklerinizi paylaşıp yorumlaşın diyo,ama buradakileri aktarmak mümkün değilmiş.ne diyosunuz?_şimdi düşünüyorum da biz zaten bi konu içinde bunları paylaşabiliyoruz,amaç burada paylaştıklarımıza ya da paylaşacaklarımıza dah kolay nasıl ulaşabileceğiz olmalı..bundan sonrakileri paylaşmak değil mesele..şimdiye kadar benim ve diğer arkadaşların paylaştığı emekler nolacak?ne diyosunuz bi çözüm bulmalıyız bu meseleye?

arkadaşlar sizin yardımınıza ihtiyacım var bana çok acil cevap yazın lütfen ..kazen cevap bekliyor çünkü..şimdi konu şu;biz kazenden buradaki tarifler konu içinde çok dağılmış olduğun,spesifik arkadaşımız pzt den beri konu yu okuduğunu söylüyor mesela,bunlrı bi şekilde bi araya forum içinde birleştirip sunmayı teklif etmiştik..kazen diyoki bunlar için size ayrı bi konu açiim herkes tek tek konu açıp resimli burada denediklerinizi paylaşıp yorumlaşın diyo,ama buradakileri aktarmak mümkün değilmiş.ne diyosunuz?_şimdi düşünüyorum da biz zaten bi konu içinde bunları paylaşabiliyoruz,amaç burada paylaştıklarımıza ya da paylaşacaklarımıza dah kolay nasıl ulaşabileceğiz olmalı..bundan sonrakileri paylaşmak değil mesele..şimdiye kadar benim ve diğer arkadaşların paylaştığı emekler nolacak?ne diyosunuz bi çözüm bulmalıyız bu meseleye?

ezine ben tek tek konu açmanın pek pratik olduğunu düşünmüyorum canım. neden dersen zaten bu yapılıyor. biri özellikle bir şey arıyor mesela portakallı kek onu konulardan aratıyor.
ama şöyle bir şey olabilir. tuzlular için bir konu; tatlılar için bir konu; salata için bir konu gibi. böylelikle tatlı yapmak isteyen ama değişik bir şeyler arayan biri direkt tatlı konusuna girer. oradaki seçeneklerden birini seçer ve tatlı tariflerinin hepsine aynı anda ulaşır. ben şahsen kendi bilgisayarımda açtığım bir dosyada yapıyorum bunu. ve inanın inanılmaz pratik.
çünkü tek tek konu açıldığında kişinin o konuyu açması için zaten yapacağı şeyin adını koymuş olması gerekiyor.
ama benim gibi ne pişireceğini bilmeyen ama mesela canı tuzlu bir şeyler isteyen biri açar tuzlu konusunu seçer birini.
nasıl buldun ezine?

canım benim ben seni görüyorum da mrb demeni bekliyorum...e o zaman artık tariflerini ya da denediklerinin sonuçlarını paylaşmanı da bekliyoruz..

canım ne kadar samimi bir karşılama oldu bu böyle çok sağol canım en kısa zamanda çok lezzetli ve çok pratik tariflerle dönerim umarım. :))

arkadaşlar ben urfalıyım. sizlere bizim orada haklı bir popülerliği olan ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum. patlıcan ile yapılan bu yemek; hem yemek olarak hem salata olarak hem de aperatif bir öğün geçiştirici olarak yapılabilir.

Malzemeler:
100 gr kıyma
4 adet patlıcan
5-6 iri diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet sivri biber
tuz
kara biber
kırmızı biber

Yapılışı
1.Önce patlıcanları közlüyoruz. Ardından kabuklarını (ellerimizi yakmadan) soyuyoruz.
2.Tavada kıymamızı karabiber ve kırmızı biber ile kavuruyoruz (2 yemek kaşığı yağ ile)
3.Bir kabın içine soyduğumuz patlıcanları alıp sarımsak döveceği ile iyice eziyoruz.
4.Ardından içine dövülmüş sarımsağı ve göz kararı tuzu atıyoruz. (bunun püf noktası sarımsağın ve tuzun tavada değil ezerken atılması, böylece hem aroması oturuyor hem de tuzun tadı patlıcan ile özdeşleşiyor.)
5.Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp doğradığımız biberleri soteliyoruz. Ardından patlıcanları da tavaya alıp takriben 2-3 dak çeviriyoruz.
6.Servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine kıymamızı döküyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. (Haa unutmadan yerken de Specific84 arkadaşımıza dua ediyoruz. :KK9:)

NOT: Arkadaşlar ben genelde kıymasız yapıyorum. Böylelikle inanılmaz hafif oluyor. Sıcak servis yapın dediğime bakmayın. Bu öyle güzel bir şey ki bir gün buzdolabında beklesin soğuk soğuk da inanılmaz lezzetli oluyor (tabi kıymasız için söylüyorum bunu).
$sogulme.jpg
alıntıdır.

Deneyen arkadaşların yorumlarını mutlaka bekliyorum :))

Son düzenleme:
arkadaşlar ben urfalıyım. sizlere bizim orada haklı bir popülerliği olan ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum. patlıcan ile yapılan bu yemek; hem yemek olarak hem salata olarak hem de aperatif bir öğün geçiştirici olarak yapılabilir.

Malzemeler:
100 gr kıyma
4 adet patlıcan
5-6 iri diş sarımsak
3 adet sivri biber
tuz
kara biber
kırmızı biber

Yapılışı
1.Önce patlıcanları közlüyoruz. Ardından kabuklarını (ellerimizi yakmadan) soyuyoruz.
2.Tavada kıymamızı karabiber ve kırmızı biber ile kavuruyoruz (2 yemek kaşığı yağ ile)
3.Bir kabın içine soyduğumuz patlıcanları alıp sarımsak döveceği ile iyice eziyoruz.
4.Ardından içine dövülmüş sarımsağı ve göz kararı tuzu atıyoruz. (bunun püf noktası sarımsağın ve tuzun tavada değil ezerken atılması, böylece hem aroması oturuyor hem de tuzun tadı patlıcan ile özdeşleşiyor.)
5.Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp doğradığımız biberleri soteliyoruz. Ardından patlıcanları da tavaya alıp takriben 2-3 dak çeviriyoruz.
6.Servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine kıymamızı döküyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. (Haa unutmadan yerken de Specific84 arkadaşımıza dua ediyoruz. :KK9:)

NOT: Arkadaşlar ben genelde kıymasız yapıyorum. Böylelikle inanılmaz hafif oluyor. Sıcak servis yapın dediğime bakmayın. Bu öyle güzel bir şey ki bir gün buzdolabında beklesin soğuk soğuk da inanılmaz lezzetli oluyor (tabi kıymasız için söylüyorum bunu).
Eki Görüntüle 142989
alıntıdır.

Ah, aah, olsa da yesek. Ben hiç yapmadım ama bazı kepapçılarda yediğimizde nerdeyse tabağı yalayacak hale geliyorum. Sizin tarifi deneyeceğim ama daha denemeden dualarımı aldınız.:KK71:

Son düzenleme:
arkadaşlar şu yaptığımız ekşi ekmek mayalı ve çavdarlı ekmeğimizi size gösterebilmek için nöbetten çıkmama rağmen abartısız 2 saattir uğraşıyorum.ekmeğin içinin fotosunu da yükleyebilseydim mükemmel olucaktı ama daha fazla bu bluetoothe la uğraşmıycam..şimdilik bu kadar..ekmek yapma makinesindeki tarife göre yapılmıştır..herkese mutlaka bi ekmek yapma makinesi şart diyorum ve uyku moduna geçiyorum..hoşçakalın..
2598.jpg
e ama kimseden yorum almamış aşk olsun yani arkadaşlar:KK43:(
kızlar halaa önerilerinizi bekliyorum,pratikleştirmek adına tariflerimizi ,bişeyler yapmalıyız..
ezine ben tek tek konu açmanın pek pratik olduğunu düşünmüyorum canım. neden dersen zaten bu yapılıyor. biri özellikle bir şey arıyor mesela portakallı kek onu konulardan aratıyor.
ama şöyle bir şey olabilir. tuzlular için bir konu; tatlılar için bir konu; salata için bir konu gibi. böylelikle tatlı yapmak isteyen ama değişik bir şeyler arayan biri direkt tatlı konusuna girer. oradaki seçeneklerden birini seçer ve tatlı tariflerinin hepsine aynı anda ulaşır. ben şahsen kendi bilgisayarımda açtığım bir dosyada yapıyorum bunu. ve inanın inanılmaz pratik.
çünkü tek tek konu açıldığında kişinin o konuyu açması için zaten yapacağı şeyin adını koymuş olması gerekiyor.
ama benim gibi ne pişireceğini bilmeyen ama mesela canı tuzlu bir şeyler isteyen biri açar tuzlu konusunu seçer birini.
nasıl buldun ezine?
ama spesifikçim bu forumda yemek tarifleri konusu içinde bu şekilde tatlılar,tuzlular vs diye pek çok konu başlığı altında resimli resimsiz konular var..ordan yararlanıyodur zaten pek çok kişi,ama ben ve benim gibi bu konu içinde yapılmış,denenmiş ve yorumlanmış tariflere güvenenler ve buradaki tariflere daha pratik ulaşmak nasıl olacak,sayfa sayısı arttıkça,tarifler giderek konumuzun derinliklerine gömülüyo,onları ordan nası kurtarıcaz?sağolsun olimpias buna bayağı bi emek harcadı,pekçoğunu bizim kendi bilgisayarımızda kendimiz için hazırladığımız tatlılar tuzlular vs adı altında paylaştı,ama bundan bile bi kaç sayfa öncesini okuyanların haberi var..ben istiyorum ki konunun ilk sayfasında bir index hazırlayalım,yeni tarif eklendikçe oraya da eklensin,en azından bütün tarifler ilk sayfalarda bizim konuşmalarımız filan olmadan yayınlansın ardarda...ya da ne biliiim bu bi ütopya belki ama yine de sizle paylaşiiim.mesela internetteki e dergiler gibi bunları fotolarıyla forumda yayınlayabilsek keşke.o dergiler tıpkı normal dergiler gibi,bilgisayarda sayfalarını çevirebiliyosun..ne güzel olur ama gi mi..sayfaların altında da deneyenlerin puanlamaları gibi bi şey...yani hani hayal bu ya..süper olurdu..ya hakikaten benim gözümde burda paylaşılanlar çok kıymetli bi arşiv..keşke daha pratik bi yolu olsa ne biliiim ya..:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Malzemeler:
100 gr kıyma
4 adet patlıcan
5-6 iri diş sarımsak
3 adet sivri biber
tuz
kara biber
kırmızı biber

Yapılışı

Eki Görüntüle 142989
alıntıdır.

ellerine sağlık arkadaşım,ben de kıymasız tercih ederim heralde:KK70:

nasıl buldun ezine?
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

e ama kimseden yorum almamış aşk olsun yani arkadaşlar:KK43:(

Ne biçim kabarmış, tok karnına bile acaip iştah açıcı duruyor, elinize sağlık.
Ekşi maya biraz ilgi isteyen birşey diye aklımda kalmış ama pratik bir yöntemi var mı acaba?
Bir de aldığım çavdar unları ile yaptığım ekmeklerde vaktiyle yediğim çavdar ekmeklerinin tadını bulamıyorum. Siz hangi markayı kullanıyorsunuz?

ezine77 .!.:
ya da ne biliiim bu bi ütopya belki ama yine de sizle paylaşiiim.mesela internetteki e dergiler gibi bunları fotolarıyla forumda yayınlayabilsek keşke.o dergiler tıpkı normal dergiler gibi,bilgisayarda sayfalarını çevirebiliyosun..ne güzel olur ama gi mi..sayfaların altında da deneyenlerin puanlamaları gibi bi şey...yani hani hayal bu ya..süper olurdu..ya hakikaten benim gözümde burda paylaşılanlar çok kıymetli bi arşiv..keşke daha pratik bi yolu olsa ne biliiim ya..

Çok süper olur gerçekten.

Ah, aah, olsa da yesek. Ben hiç yapmadım ama bazı kepapçılarda yediğimizde nerdeyse tabağı yalayacak hale geliyorum. Sizin tarifi deneyeceğim ama daha denemeden dualarımı aldınız.:KK71:

neyse senacım artık o kebapçıların sırrını biliyorsun. evinde misler gibi yapar, kendi tabağını yalarsın canım benim :KK9:

ama spesifikçim bu forumda yemek tarifleri konusu içinde bu şekilde tatlılar,tuzlular vs diye pek çok konu başlığı altında resimli resimsiz konular var..ordan yararlanıyodur zaten pek çok kişi,ama ben ve benim gibi bu konu içinde yapılmış,denenmiş ve yorumlanmış tariflere güvenenler ve buradaki tariflere daha pratik ulaşmak nasıl olacak,sayfa sayısı arttıkça,tarifler giderek konumuzun derinliklerine gömülüyo,onları ordan nası kurtarıcaz?sağolsun olimpias buna bayağı bi emek harcadı,pekçoğunu bizim kendi bilgisayarımızda kendimiz için hazırladığımız tatlılar tuzlular vs adı altında paylaştı,ama bundan bile bi kaç sayfa öncesini okuyanların haberi var..ben istiyorum ki konunun ilk sayfasında bir index hazırlayalım,yeni tarif eklendikçe oraya da eklensin,en azından bütün tarifler ilk sayfalarda bizim konuşmalarımız filan olmadan yayınlansın ardarda...ya da ne biliiim bu bi ütopya belki ama yine de sizle paylaşiiim.mesela internetteki e dergiler gibi bunları fotolarıyla forumda yayınlayabilsek keşke.o dergiler tıpkı normal dergiler gibi,bilgisayarda sayfalarını çevirebiliyosun..ne güzel olur ama gi mi..sayfaların altında da deneyenlerin puanlamaları gibi bi şey...yani hani hayal bu ya..süper olurdu..ya hakikaten benim gözümde burda paylaşılanlar çok kıymetli bi arşiv..keşke daha pratik bi yolu olsa ne biliiim ya..:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

ellerine sağlık arkadaşım,ben de kıymasız tercih ederim heralde:KK70:

canım dediğin zaten benim de aklıma gelmişti ama bu bizim yapabileceğimiz bir durum değil. onun için forum yöneticilerinin devreye girmesi gerek ama kk'da daha önce böyle bi uygulama hiç görmedim. yaparlar mı onu bilemem canım :KK43:(

bu arada sen söyleyince bu e-dergi meselesini öğrendim. nette biraz araştırdım da ne kadar güzel şey o öyle ya. kendi adıma söylemek gerekirse şimdiye kadar bilmemem büyük kayıpmış.. :KK43:(

Son düzenleme:
ezinecim düşünüyorum düşünüyorum.bu işi kazenin sisteme dahil etmesi zor bir olay.ama gaza getirmek de lazım.belki zor mor bir yolu bulunur.

benim yaptığım sistemde de aslında bölüşsek çok kolay altından kalkarız.ben tüm tarfifleri alayım diye resimlerle uğraşmadım.

1.wordde bir format hazırlayalım.sayfayı yan kullanıp yanına tarifi yazalım.
2.4-5 kişi olsak yeter.ben 100 e kadar tarifleri almıştım.worde aktarırım sorun değil.resimlerini eklerim.
3.herbirimiz de dosyayı bir linkten paylaşırız.onun da yolunu bulmuştum en son.
4.bu parçaların herbirini bir araya getirip dosyalamak zaten çok olay.
5.sonuç olarak herkesin bilgisayarında tarifler elinin altında olur.isteyen çıktı alır.
6.zaten kazen e dergi yapmanın bir yolunu bulsa bile tariflerin derlenmesi gerekiyor.oturup tek tek uğraşacağını hiç sanmıyorum ki bunun başka yolu yok.birinin konuşmaları ve tarifleri ayıklaması lazım.

Merhaba
Aklima tek gelen yontem sizlere ayri bir kategori acabilirim.

Baslik Denenmis Yemek Tarifleri olabilir.

Burada fotograflarla bir yemek paylasirsiniz fotograf kaliteleri guzel ise bunu portalda da bizzat ben yayinlarim. Portaldaki yayinlanana anket ekleyebilirim. Bu acacaginiz bolumde de konuyu acarken anket acabilirsiniz zaten. Lakin her bir konu icin bir konu acmaniz cok daha mantikli, cunku alacaginiz yorumlar ilgili yemege ait olmali tek baslikta hepsini topalrsaniz indekslenmesi zor olacaktir ve torumlar arada tariflerin kaybolmasina yol acacaktir. bir kiside indeks amacli bir sayfa acar yoruma kapali olacak sekilde hangi yemek hangi sayfada ise oranin linkini verebilir. Ayrica her biri icin tek tek konu acilirsa tarifte herhangi bir yeri degistirmek isteyen kolayca degistirebilir ara mesaj olursa duzenleme tusu calismayacaktir.

Bilginize

X