hoşgeldin canım benim..artık eskisi kadar vaktim olmuyor sadece forum için çalışma şeklim değiştiği için...sanırım bu konuyu yürütecek birine devretmem gerekecek:)))Aşkolsun nerelere kayboldunuz hepiniz?Nerede benim hoşgeldin mesajım ezinecim?Hı?
Kızlar geçen akşam yaptığım sulu köfte:
Kullanılan Malzemeler:
200gr yağsız dana kıyma
1 küçük boy soğan
3-4 dal maydanoz
1,5 çay bardağı kadar galeta unu veya ekmek içi
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
3-4 orta boy patates
1 küçük boy havuç
1 çay bardağı kadar bezelye (konserve)
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Sıvı yağ
Rendelenmiş soğanı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kıymayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu bir kapta iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçtan küçük parçalar alıp yuvarlak şekillendirelim.
Köftelerimizi kızgın yağda kızartıp kenara alalım.
Bir tencerede soğanla salçayı kavuralım.
Doğradığımız patates ve havuçları ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
Suyunu ve tuzunu ekleyip patateslerin biraz yumuşamasını bekleyelim.
Pişmeye yakın köftelerimizi ve bezelyelerimizi içine ekleyip birkaç kaynama geldikten sonra altınıı kapatalım.
Afiyet olsun.
BROWNİ KEK
Malzemeler
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan süt
3 fincan sıvıyağ
3 fincan un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
YAPILIŞI
Un ve kabartmatozu hariç diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve geri kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırırlır yağlanmış borcama dökülür 150 derecede 20 dak. pişirilir piştikten sonra ayırdığımız bir su bardağı karışım kekin üzerine dökülür
Kızlar geçen akşam yaptığım sulu köfte:
Kullanılan Malzemeler:
200gr yağsız dana kıyma
1 küçük boy soğan
3-4 dal maydanoz
1,5 çay bardağı kadar galeta unu veya ekmek içi
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
3-4 orta boy patates
1 küçük boy havuç
1 çay bardağı kadar bezelye (konserve)
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Sıvı yağ
Rendelenmiş soğanı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kıymayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu bir kapta iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçtan küçük parçalar alıp yuvarlak şekillendirelim.
Köftelerimizi kızgın yağda kızartıp kenara alalım.
Bir tencerede soğanla salçayı kavuralım.
Doğradığımız patates ve havuçları ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
Suyunu ve tuzunu ekleyip patateslerin biraz yumuşamasını bekleyelim.
Pişmeye yakın köftelerimizi ve bezelyelerimizi içine ekleyip birkaç kaynama geldikten sonra altınıı kapatalım.
Afiyet olsun.
KATMER POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim .
derincim bu kültür mantarı mı anlayamadım tam.çok güzel görünüyo valla..harikasın..
afiyet bal şeker olsun...Biraz evvel cıkardım fırından harika olmuş :))) tadı görüntüsü mükemmel
Eline sağlık arkadaşım bizimle paylastıgın icin
ben de şu damla sakızlı tarfini iki kere yaptım ezinecim gerçekten harikaydı.10 numara Eşimde bayıldı.her hafta yap diyo.Her hafta yap dediklerinin listesi de baya kabardı ama neyse.
Merhabalar.
Ezine'ciğim:kedi: Kaçtır aklımda,daha önce de yazdığım gibi,eklemek niyetindeyim her defa.
Lakin mutlaka bir engel,bir mevzu çıkıyor,erteleniyor,blog hikayesi de olunca daha da yoğunlaşıyor.
Dün hem kandil tebriği hem naçizane birkaç tarif eklemek için geldim,lakin olmadı,fotoğraflar yüklenmek bilmedi,imageshack'teklava:
-en erindiğim nokta bu olsa gerek-
Fakat bugün sırf bu sebeple buradayım,gönlünü 'ekmek mantısı' ile alırız inşallaholumunekankayizsmile:kedi:
(Bu arada Sahur ve İftar Sofraları topiğimizden de devam ederiz,malum Şehr-i Ramazan kapıda:)
Ekmek Mantısı:
Hem lezzetli,hem de kalan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok hoş bir reçete:
Umarım dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 bayat ekmek
1 büyük 2 küçük veya soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
Üzerine
Yoğurt
Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)
Hazırlanışı:
Tarifimiz son derece pratik..
1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.
2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.
3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..
4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.
5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)
6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.
7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)
8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)
Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..
CAFE PEPELA: CUMA ARASI / EKMEK MANTISI (BREAD BALLS)
Afiyet Olsun
Ayrıca davetleriniz için,forumda da daha önce görmüş olabileciğiniz tariflerden birkaçını şiddetle tavsiye ederim:
Gazozlu Poğaça
Bamya Kızartması
Fırında Sucuklu Patates
Rulo Patates Pastası
Harika Bir El Açması Hamuru
Eti Puf Pastası
Domatesli Bayıldım Böreği
Çıtır Soğan Halkaları
Kırmızı Gül Kurabiyesi
İçli Ramazan Pidesi
Çikolata Bombardımanı Nutelallı Supangle
(Tarifler İçin Üzerlerine Tıklayınız)
Sevgi ve muhabbet dolu günlere!
arkadaşlar gerçekten çok güzel burası hepinize çok teşekkürler çok şeyler kattınız bana ben bişey sormak istiyorum nutellalı puding gibi bir tarif vardı çoğu sayfaya baktım ama bulamadım sayfa no yu bilen biri varsa bana yazabilir mi şimdiden teşekkür ederim
vavvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv... nutkum tutuldu dün geceden beri en baştaki sayfadan başladım az önce bitirdimağzımın suyunu sile sile resimlere baktım okudum tarifleri aldım valla ne diyim kızlar süpersiniz...bende resim yüklemek istiyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum ...anlatırsanız sevinirim şekerler
mavi rüyecım buldum aradığın tarifi bayağı bi zor oldu ama üstteki mesajı okursan libyanacım vermişti tarifi ben de denedim,mükemmel oldu gerçekten...
bu tariflerin sayfa nolarını uzun süredir güncelleyemedim,o yüzden epey zor aradığını bulmak..keşke biri kadığım yarden benim yerime yapsa bu işi..
ayrıca aramıza katılan yeni arkadaşlara da hoşgeldiniz diyorum .bir arkadaş resim yüklemeyi sormuş..önce hızlıresim.com ya da imagehackes.com sitelerinden resmi yükleyip,sonra buradaki doğrudan link yazan yerdeki çıkan yazının tümünü kopyalayarak,kk daki mesajımızda üzerine geldiğinizde grafik ekle yazan simgesine tıkladığımızda çıkan kutuya yapıştırıyorruz..aslında yapınca o kadar da zor değil ama anlatması karışık görünüyo..[/QUOTE ezinecim çok teşekkür ederim gerçekten çok fedakarsın bende aramıştım baya bir ama bulamamıştım gerçekten emeğin için çok saol...
süpersin yorgun savaşçım benim:)))sanrım bu link işine yarar
http://www.kadinlarkulubu.com/sik-s...06186-dosya-resim-fotograf-nasil-eklenir.html
mavi rüyecım buldum aradığın tarifi bayağı bi zor oldu ama üstteki mesajı okursan libyanacım vermişti tarifi ben de denedim,mükemmel oldu gerçekten...
bu tariflerin sayfa nolarını uzun süredir güncelleyemedim,o yüzden epey zor aradığını bulmak..keşke biri kadığım yarden benim yerime yapsa bu işi..
ayrıca aramıza katılan yeni arkadaşlara da hoşgeldiniz diyorum .bir arkadaş resim yüklemeyi sormuş..önce hızlıresim.com ya da imagehackes.com sitelerinden resmi yükleyip,sonra buradaki doğrudan link yazan yerdeki çıkan yazının tümünü kopyalayarak,kk daki mesajımızda üzerine geldiğinizde grafik ekle yazan simgesine tıkladığımızda çıkan kutuya yapıştırıyorruz..aslında yapınca o kadar da zor değil ama anlatması karışık görünüyo..[/QUOTE ezinecim çok teşekkür ederim gerçekten çok fedakarsın bende aramıştım baya bir ama bulamamıştım gerçekten emeğin için çok saol...
ni dimek arkadaşım...emeği takdir eden bulunsun yeter:))