En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Aşkolsun nerelere kayboldunuz hepiniz?Nerede benim hoşgeldin mesajım ezinecim?Hı?
hoşgeldin canım benim..artık eskisi kadar vaktim olmuyor sadece forum için çalışma şeklim değiştiği için...sanırım bu konuyu yürütecek birine devretmem gerekecek:)))

kızlar sizin de elinize sağlık..sulu köfte de, brovni de favorilerimdendir..

Mesajı düzenleme butonu kalkmış...
Benim de resim görünmemiş...
Tekrar ekleyeyim dedim...

Son düzenleme:

Biraz evvel cıkardım fırından harika olmuş :))) tadı görüntüsü mükemmel

Eline sağlık arkadaşım bizimle paylastıgın icin

ben de şu damla sakızlı tarfini iki kere yaptım ezinecim gerçekten harikaydı.10 numara Eşimde bayıldı.her hafta yap diyo.Her hafta yap dediklerinin listesi de baya kabardı ama neyse.

yaa bende yemek yapmak tatlı yapmak istiyorum müstakbel kaynanamın beceriksiz imalarını ona yutturup şöyle herkesin parmaklarını ısıracağı mükemmel bişey yapmak istiyorum burdaki tarifleri uygulasam sizinki gibi güzel olur mu????????

tü tü tü maşşallah size.Burdan 2 tarif uyguladım biri katmer poğaça diğeri fırında tavuktu ve başarılıydı.

derincim bu kültür mantarı mı anlayamadım tam.çok güzel görünüyo valla..harikasın..
Biraz evvel cıkardım fırından harika olmuş :))) tadı görüntüsü mükemmel

Eline sağlık arkadaşım bizimle paylastıgın icin
afiyet bal şeker olsun...
ben de şu damla sakızlı tarfini iki kere yaptım ezinecim gerçekten harikaydı.10 numara Eşimde bayıldı.her hafta yap diyo.Her hafta yap dediklerinin listesi de baya kabardı ama neyse.

beğenmeniz beni gerçekten de çok mutlu ediyor arkadaşlar..geri bildirimler için size de teşekkürler..

Yemek yapmaktan nefret eden :) Gayet başarısız ben bu haftasonu aştım kendimi Ctesi günü cnm yemek yapmak ve yemek istemedi forumda gördüğüm ve baska yerden aldıgım birkac tarifi deneyeyim dedim süpper oldu

Katmer poğacaya herkes bayıldı Annem tarif istedi o kadar yani

Karnıyarık Börek, İrmik Tatlısı ve Patates Salatası yaptım ayrıca buyrun tariflere,

Karnıyarık Börek;
4 Adet Yufka
1/2 Su B Süt
1/2 Çay B Sıvıyağ
1 Ad Yumurta sarısı(Üstü için)
İçi;
1 Kase Kıyma
2 Ad küçük Soğan (Yada bir ad büyük soğan)
1 Ad Yeşil Biber
1 Ad Domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz ve Baharatlar.

Hazırlanışı;
****Küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Kıymayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra sırasıyla domatesleri ekleyip suyunu cekmesini bekliyoruz. Domatesler suyunu cekince salcasını ekliyoruz. En son baharatlarını atıp karıstırıp ocaktan alıyoruz.

***1 Ad yufkayı hazırladığımız süt ve yağ karışımıyla ıslatıyoruz ve yufkayı ikiye katlayıp 8 eşit parçaya bölüyoruz. (Kestiğimiz parçalar iki kat oluyor ve sadece ici ıslatılıyor) Hazırladığımız Kıymalı içi kestiğimiz parçalara yerleştirip, sigara böreği sarar gibi sarıp tepsiye yerleştiriyorurz. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayoruz.

***Tepsideki böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürüp, tam ortadan bıcak yardımıyla kesiyoruz. Kesiklerin cok derin olmaması en alttaki yufkayı yırtmaması gerekior. İsterseniz kesiklerin üzerlerini biberle de kapatabilirsiniz ama ben sevmediğim icin kapatmadım...

180C ye ayarladığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz :) Afiyet olsun

Çok uzun ve ayrıntılı anlatmısım ama bana böyle ayrıntılı tariflerin cokfaydası oluodu :)))

1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
11 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya

yaklaşık 12 adet kakaolu petit beurre bisküvi
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Süt, irmik ve şekeri kaynayıncaya ocakta kadar karıştıralım. (Ben beklemeyi sevmediğim icin arada bir karıstırdım ama ocaktan aldıktan sonra rondodan gecirdim :) )Kaynamaya başlayınca vanilya ilave edip birkaç dakika daha karıştıralım.(Kıvamı cok koyu olmasın) Orta büyüklükte tercihen cam fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizlerini serpelim. Kremanın yarısın tepsinin tabanına yayalım. Üzerine süt ile ıslattığımız kakaolu bisküvileri düzenli bir şekilde dizelim. Kremanın kalan kısmını da bisküvilerin üzerine yayalım. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim.Servis edileceği zaman tepsiyi ters çevirelim ve dilimleyelim. Dilerseniz tarçın da serpiştirerek servis edebilirsiniz

Ezine'cim evet kültür mantarı...
Çok lezzetli oldu, tavsiye ederim...

vavvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv... nutkum tutuldu dün geceden beri en baştaki sayfadan başladım az önce bitirdim ağzımın suyunu sile sile resimlere baktım okudum tarifleri aldım valla ne diyim kızlar süpersiniz...bende resim yüklemek istiyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum ...anlatırsanız sevinirim şekerler

selam kızlar
bende bu topicin takipçisiyim yeni evliyim diğer yemek tariflerindeki şeyleride yaptıklarım oldu ama güzel olmayan tariflerimde oldu.burada allaha şükür beni utandıran bişi olmadı Allah razı olsun bazen ufak tefek eksiklerim oldu onu paylaştım sağolun hepiniz yardımcı olsunuz
inşaallah zaman gelecek bende övgü aldığım tarifleri yazacağım
eşim akşm eve geç geliyo o yüzden yemek pek yapmıyorum pazar günü ise ağır şeyler istemiyo
o yüzden tecrübe kazanamıyorum pek fazla (bahanemde hazır )

arkadaşlar gerçekten çok güzel burası hepinize çok teşekkürler çok şeyler kattınız bana ben bişey sormak istiyorum nutellalı puding gibi bir tarif vardı çoğu sayfaya baktım ama bulamadım sayfa no yu bilen biri varsa bana yazabilir mi şimdiden teşekkür ederim

mavi rüyecım buldum aradığın tarifi bayağı bi zor oldu ama üstteki mesajı okursan libyanacım vermişti tarifi ben de denedim,mükemmel oldu gerçekten...
bu tariflerin sayfa nolarını uzun süredir güncelleyemedim,o yüzden epey zor aradığını bulmak..keşke biri kadığım yarden benim yerime yapsa bu işi..
ayrıca aramıza katılan yeni arkadaşlara da hoşgeldiniz diyorum .bir arkadaş resim yüklemeyi sormuş..önce hızlıresim.com ya da imagehackes.com sitelerinden resmi yükleyip,sonra buradaki doğrudan link yazan yerdeki çıkan yazının tümünü kopyalayarak,kk daki mesajımızda üzerine geldiğinizde grafik ekle yazan simgesine tıkladığımızda çıkan kutuya yapıştırıyorruz..aslında yapınca o kadar da zor değil ama anlatması karışık görünüyo..

süpersin yorgun savaşçım benim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…