En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

2099155426_1ddb49b5ce_o.jpg

Zeytinyağlı Sarma
Malzemeler
• 400 gr dolmalık yaprak
• 2,5 su bardağı su
• 1/2 su bardağı zeytinyağı
• 1/2 kaşığı toz şeker
• 1 limon
içi için:
• 1 1/4 su bardağı pirinç
• 6 adet soğan
• 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 3 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı beyaz biber
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çorba kaşığı kuru nane
• 1,5 çorba kaşığı kurutulmuş dereotu
• tuz
• 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Yaprakları iyice yıkayıp, kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayın ve peşine soğuk suya sokup çıkartın.

Gelelim içinin hazırlanmasına. Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su koyup 30 dk beklettikten sonra, nişastalı suyu gidene kadar yıkayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Kuş üzümünü ılık suya koyup şişmelerini sağlayın.

Zeytinyağı tencereye koyup ısıtın. Sonra sırasıyla, önce fıstıkları koyup pembeleşene kadar orta ısıda kavurun, peşine soğanları, fıstıklara ilave edip şeffaflaşana kadar kavurun, üzerlerine pirinci de ekleyip, yine orta ısıda pirinç sertleşene kadar kavurma işlemine devam edin.
Kuş üzümlerini süzün ve tüm geri kalan diğer malzemelerle birlikte pirince ekleyin.
Son olarak sıcak suyu da ekleyip kapağı kapayın. Pilav kaynayıp üzeri göz göz olunca altını iyice kısıp 25 dk kadar pişirin.

ıç soğuduktan sonra, sarmayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sarma işlemi bittikten sonra, tencerenin dibini yaprakların kalın olanlar ile kaplayın. Üstüne sarmaları dizin. Dolmaların dizilişi bitince zeytinyağını ve toz şekerini üstüne gezdirerek dökün. Suyu da da tencereye ilave edin. Limon kabuğunu soyup dilimleyin ve dolmaların üstüne dizin. En üste ıslatılmış sıkılmış yağlı kağıt serin, onun da üzerine, ağırlık olsun diye bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, suyunu çekip yapraklar yumuşayınca ateşten alın. Pişme süresi aşağı yukarı 45-50 dk kadar sürüyor.

Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

hiii off yaa yapılır mı bu yaa:KK43::KK43: süperr süperrrr:KK64:

7746.jpg

Fırında Sebzeli Mücver
Malzemeler:
• 1 havuç
• 1 patates
• 1 küçük kuru soğan
• 1 pırasa
• maydanoz
• taze soğan
• 3-4 dal varsa ıspanak ya da pazı
• 2-3 yumurta
• Beyaz Peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
• 2-3 kaşık un
• Çok az kabartma tozu
• Tuz, karabiber
*Arzuya göre 1 kabak da ilave edebilirsiniz.

Hazırlanması:
1. Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.
2. Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
3. Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
4. Dilerseniz teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın. Kızmaya başlayınca harcınızdan bir kaşık alıp tavanıza başka bir kaşık ile bırakın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafı iyice kızartın.

çok güzel görünüyo:nazar:

KATMER POĞAÇA
Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim .
katmer_pogaca_004.jpg

katmer_pogaca_006.jpg

katmer_pogaca_014.jpg

a.jpg

ayyy olsada yesem şimdi pofudukkk pofudukkk:KK56::KK56:

Aman, iyi ki aç karnına okumamışım bu topic' i. Hangisini denesem bilemedim. Önümüzdeki günlerde sık sık bu konuyu ziyaret edip deneyler yapacağım kesin olarak.

Benden de, bir gazeteden alıntı, hafif bir tatlı tarifi (diyette olanlar yapabilir):

BALLI KAYISI KÖPÜĞÜ

100 gram kuru kayısı
300 mililitre sıcak su
2 yemek kaşığı bal (Ben bir keresinde balsızını da yaptım, o da hiç fena olmadı)
300 gram yoğurt
2 yumurta beyazı
Kedi dili, servis için (bence şart değil)

Kayısıları yıkayıp bir tencereye koyun ve üzerine sıcak suyu dökün, en az 4 saat, mümkünse 1 gece kalsın.
Sonra üzerine balı ekleyip üstü kapalı olarak 20 dakika kaynatın. Miktar çok olmadığı için, çok yüksek ateş istemiyor.
Tamamen soğumasını bekleyip sonra yoğurdu ekleyin ve blender da iyice karıştırın.
Yumurta beyazlarını iyice kar gibi olana kadar çırpıp, kayısılı karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Çok fazla karıştırılmaması lazım, yoksa köpük sönebilir.
Sonra, tercihen ayaklı cam, kaplara bölüştürün. Tarifte 4 kişilik diyor ama ben 6 ya böldüm. Servis yapana kadar buzdolabında beklesin.

ilk zamanlar sayfalar arasında dolaşırken biri word halini topluca yollasa ne güzel olur diyodum.ben şöyle yaptım.ekrandan tarifleri resim olarak kaydediyorum.çıktı alıp tarif defterime yapıştırıyorum.o BİRİ BEN OLACAĞIM ANLAŞILAN. :KK19: JPEG HALLERİNİ LİNK OLARAK ATACAĞIM İNŞALLAH.YARILADIM SAYILIR.BELKİ SİZE DE TOPTAN ÇIKTI ALIP YAPIŞTIRMAK KOLAY LIK OLUR.

katmer poğaça
malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

yapılışı

mayayı çok az ılık suyla erittim. ılık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim .
[ımg]http://img2.blogcu.com/images/e/f/s/efsunundunyasi/katmer_pogaca_004.jpg[/ımg]
[ımg]http://img2.blogcu.com/images/e/f/s/efsunundunyasi/katmer_pogaca_006.jpg[/ımg]
[ımg]http://img2.blogcu.com/images/e/f/s/efsunundunyasi/katmer_pogaca_014.jpg[/ımg]
[ımg]http://img2.blogcu.com/images/e/f/s/efsunundunyasi/a.jpg[/ımg]

bu tarifi denedim ve süper sonuç paylaşım için teşekkürler..

çok güzel görünüyo:nazar:
sağol canım benim..senden de denemeler bekleriz ama:))
Aman, iyi ki aç karnına okumamışım bu topic' i. Hangisini denesem bilemedim. Önümüzdeki günlerde sık sık bu konuyu ziyaret edip deneyler yapacağım kesin olarak.

Benden de, bir gazeteden alıntı, hafif bir tatlı tarifi (diyette olanlar yapabilir):

BALLI KAYISI KÖPÜĞÜ

100 gram kuru kayısı
300 mililitre sıcak su
2 yemek kaşığı bal (Ben bir keresinde balsızını da yaptım, o da hiç fena olmadı)
300 gram yoğurt
2 yumurta beyazı
Kedi dili, servis için (bence şart değil)

Kayısıları yıkayıp bir tencereye koyun ve üzerine sıcak suyu dökün, en az 4 saat, mümkünse 1 gece kalsın.
Sonra üzerine balı ekleyip üstü kapalı olarak 20 dakika kaynatın. Miktar çok olmadığı için, çok yüksek ateş istemiyor.
Tamamen soğumasını bekleyip sonra yoğurdu ekleyin ve blender da iyice karıştırın.
Yumurta beyazlarını iyice kar gibi olana kadar çırpıp, kayısılı karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Çok fazla karıştırılmaması lazım, yoksa köpük sönebilir.
Sonra, tercihen ayaklı cam, kaplara bölüştürün. Tarifte 4 kişilik diyor ama ben 6 ya böldüm. Servis yapana kadar buzdolabında beklesin.
ya ben çok hevesli başladım bunu kesin deniyiim diyerek okumaya,ama yumurta beyazlarının çiğ konması beni soğuttu sanki biraz:KK43:

ilk zamanlar sayfalar arasında dolaşırken biri word halini topluca yollasa ne güzel olur diyodum.ben şöyle yaptım.ekrandan tarifleri resim olarak kaydediyorum.çıktı alıp tarif defterime yapıştırıyorum.o BİRİ BEN OLACAĞIM ANLAŞILAN. :KK19: JPEG HALLERİNİ LİNK OLARAK ATACAĞIM İNŞALLAH.YARILADIM SAYILIR.BELKİ SİZE DE TOPTAN ÇIKTI ALIP YAPIŞTIRMAK KOLAY LIK OLUR.
anaaaaaaaaaaaaa bize de altın bulmuş kadar sevinmek kalır ha...ben bi beceremedimm...ne diyiim,bi halledersen Allah razı olsun diyenin çok olur..
bu tarifi denedim ve süper sonuç paylaşım için teşekkürler..

teşekkürler..başka geri bildirimlerini de bekleriz..

ama isteyen olursa özelden mesaj atabilirler.linki gönderirim.bişekilde çölüyodur bu ama ben henüz çözemedim.herkese sevgiler.

özelden mesaj attığım arkadaşlar anladığım kadarıyla yine sonu çıkmıyor nokta nokta nokta diye gidiyor.o yüzden açamıyorsunuz.tüm linki göndermeme rağmen görünmüyor.ilginç.neyse bir şekilde çözeriz bunu artık.

http://www.haber16.org/dosyalar/

resim_formatinda_yemek_tarifleri.

rar

yukardaki üç satırı sırayla adres çubuğuna kopyalayıp yapıştırır mısınız?aralarında boşluk bırakmayın lütfen.enter a basınca kaydet linki çıkıyor.sıkıştırılmış bir dosyadır.kolay bi yolu var mutlaka ama bilmeyince işte böyleee uğraşıyo insan.

rar

yukardaki üç satırı sırayla adres çubuğuna kopyalayıp yapıştırır mısınız?aralarında boşluk bırakmayın lütfen.enter a basınca kaydet linki çıkıyor.sıkıştırılmış bir dosyadır.kolay bi yolu var mutlaka ama bilmeyince işte böyleee uğraşıyo insan.

Oldu, süper.:KK66: Harika bir iş başardınız:KK71::KK71:

rar

hay maşallah hay... valla oldu ellerine emeğine yüreğine sağlık çok iyi bir iş başardın allah razı olsun:KK9::KK9::KK9:

167 tarfifi resim oarak kaydettim.eşim gelince atarım.ilk dosyada daha az vardı.ya daha 45.sayfadayım ne olcek böyle.biri de sondan başlasa ortada buluşsak ne güzel olur.

hay maşallah hay... valla oldu ellerine emeğine yüreğine sağlık çok iyi bir iş başardın allah razı olsun:KK9::KK9::KK9:

teşekkrü ederim arkadaşlar asıl güzelliği tarif verenler yaptılar.cidden internetten aldığım bazı tarifler güzel çıkmıyordu ve canım sıkılıyordu.ben zaten yavaş yavaş defterime aktarmaya çalışıyorum.çünkü insan unutuyor zamanla.sizin de işinize yararsa oh ne ala.

öncelikle emeğinize sağlık tşk.
Fakat ben beceremedim sanırım yarım saattir uğraşıyorum.:26::KK14:

rar

yukarıdaki 3 satırı adres çubuğuna tek tek aralarında boşluk bırakmadan kopyalıyoruz.enter a basıyoruz.kaydet butonu çıkıyor onu tıklıyoruz...............li bir dosyayı kaydetmiş oluyorsunuz.o dosyanın açılması için bir program var.yoksa internetten o programı indirmeniz gerekecek. nasıl yardımcı olabilirim bilemiyorum ki :44::KK59:

X