En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

çok ilginç bi tarif,fırınlanmış mısır,soğan,tavuk ve şeker,tuzla mı deneseydik bunu ne?şeker düşünemedim birden..yemeden yapmaya cesaret edemiycem bişey sanki?şu topikte bi de tadına bakma butonu koysalardı,tam da süper olucaktı o zaman

sevgili ezine,evet ilk basta cok degisik geliyor,ama dedigim gibi,misir seviyorsan verdigim olculeri yarim olcu olarak yap.dene,cok guzel bir tat.ama turk mutfagi olmadigi icin tabii ki bizim geleneksel tadlardan degil.ama seni izliyorum mutfakta supersin.ee bide latin mutfagini dene bakalim,belki seversin.
aaa bu arada pogacandan denedim.cok guzel oldu.

kızlar engin bilgilerinize ihtiyacım var. hani hazır yaş pastalarda ara kata muzlu bir krema kullanıyorlar ya işte o kremanın tarıfıne ıhtıyacım var. yardımlarınızı beklıyorum

kızlar engin bilgilerinize ihtiyacım var. hani hazır yaş pastalarda ara kata muzlu bir krema kullanıyorlar ya işte o kremanın tarıfıne ıhtıyacım var. yardımlarınızı beklıyorum

Daha dün alman pastasının arasına sürmek için kullandım bu kremayı..
3 kaşık un
3 bardak süt
6 kaşık şeker
1 yumurta
1 rende muz
Piştikten sonra altını kapatınca bir parça margarin..

Daha dün alman pastasının arasına sürmek için kullandım bu kremayı..
3 kaşık un
3 bardak süt
6 kaşık şeker
1 yumurta
1 rende muz
Piştikten sonra altını kapatınca bir parça margarin..

kızlar artık hergün mesai yaparak çalıştığım için boş kalıp burasıyla eskisi kadar sık uğrayamıyorum..ama neyseki topiğe katkıda bulunan siz değerli arkadaşlarım varsınız.
ha bir de diyet nedeniyle tatlı tuzlu deniyemiyorum pek..ancak dün arkadaşımın tarif ettiği,daha önce internette de görüp denemediğim banyolu börek tarifini deneyeyim dedim.ancak ıspanaklı peynirli ve pırasalı peynirli iç kullandığımdan içi hamurumsu kalacak korkusuyla böreklerimi bir gece 0 derece gözünde bekletip,ertesi gün pişirdim..sonuç bu haliyle bile normal de olduğundan daha kabarık ve puf puf bi börekti.tavsiye ederim.benimkisi her nekadar banyosuzu olsa da,banyolusu da eminim iyi olacaktır diye tarifi yazıyorum.
İstenen iç hazırlanır.kullanacağımız 3 adet yufkanın biri tezgaha açılır, üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağın yarısı fırçayla sürülür. İkinci yufka ilk kat yufkanın üzerine yayılır, kalan sıvı yağı sürülür.Kalan üçüncü yufka da diğer yufkaların üzerine serilip 12 eşit üçgene kesilir. Kenarlarına hazırlanan iç paylaştırılır ve kenarları kıvrılarak sigaraböreğinden daha büyükçe şekilde sarılır.Börekler tepsiye alınır ve üzerine buzlu su dökülür, yarım saat arada çevirerek börekler bu suda bekletilir.Sürenin sonunda börekler fazla hırpalanmadan bir süzgüye ya da havlu vs üzerine alınır, 5 dakika suyunun süzmesi için bekletilir,yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörekotu serpilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
işte bu tarifi ben suya sokmadan 1 gece buzdolabının sıfır gözünde börekleri bir poşete alıp beklettim ve ertesi gün pişirdim..

Banyolu böreği sık yaparım ve kesinlikle tavsiye ediyorum,puf puf çok lezzetli oluyor..

smeagol çok teşekkür ederim en kısa zamöanda denerim ben bunu. haftasonu aşure yaparım sonrasında ev toplama işim var tayın ıstıyorum umarım cıkar inşallah çıkar.kısmetse yenı evımde yaparım artık.

senin için hayırlısı olsun çaykaşığı arkadaşım..paylaş bizimle neresi olduğunu..

tiramisuyu da bir deniyemedim ha..senin ki gayet pratik geldi bana..özendim şimdi.. ıslak keke benzettim biraz...çok severim.olsa da yesek keşke..

kızlar bende tiremisu yaparken hiç uğraşmıyorum alıyorum bir paket vanilyalı sade puding tarife göre pişiriyorum biraz ılıyınca içine yağını ve labne peyniri koyuyorum daha pratik gibi geliyor bana.

ya ben bilmiyorum tiramisu yapmayı
tarifi var mı bu topikte ben göremedim
yada bilen varsa yazabilirmi
eksik kalmayım öğreneyim şunu

ya ben bilmiyorum tiramisu yapmayı
tarifi var mı bu topikte ben göremedim
yada bilen varsa yazabilirmi
eksik kalmayım öğreneyim şunu

Sana senelerdir yaptığım tiramisu tarifini vereyim:

1 paket pandispanya
1 kg süt
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
2 bardak toz şeker
1 küçük kase labne payniri
1 çorba kaşığı katıyağ

Pandispanyayı ıslatmak için:
1 büyük bardak su
1 çorba kaşığı nescafe
1.5 çorba kaşığı şeker(Hepsi iyice karıştırılacak)

Üstüne serpmek için:
Kakao

Süt,un,nişasta,yumurta,şeker muhallebi kıvamında pişirilecek.Altı kapatılınca labne,katıyağ ve vanilya eklenecek.İyice karıştırılacak.Pandispanyanın her katı ıslatılacak(alt-üst) ve arasına üstüne ve yanlarına krema sürülecek.En üste kakao elenecek.Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilecek..

yeni aldığımız ekmek yapma makinemizdeki klavuzdaki tarifle yaptığımız mısır unlu ekmek denememiz..

bunlar da bayramda annemle tatlı yaparken çektiğim fotolar,ancak ben bunları yayınlayana kadar tarifi nereye yazdığımı unnuttum..bulursam bi ara içindekileri de yazarım..kolay baklava denilen 3-5 tane yufkanın üstüste konup aralarına nişasta serpilerek,merdaneyle açıldığı baklava desem anlarsınız heralde..

haftasonu aşure yapamadım yatılı misafirlerim vardı. büyük ihtimal konya kulu olcak tayinim kesin konuşmayı sevmiyorum inşallah kulu olur diyorum çünkü eşim orda kpss sorularının çalınması bizi de etkiledi bu zamana kaldık. eylülden beri eşim bi uçta ben bi uçta. neyse geçecek inşallah.haftaya cuma günü açıklanacak heyecanla bekliyorum.

tarifin için çok teşekkür ederim
bu benim yaptığım yaş pastaya benziyor sadece içinde labne var ve üzerinde de kakao
bu şekilde de deneyeceğim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…