slm arkadaslar,cok super bir konu olmus,hereksin ellerine saglik.bende size yurtdisindan bir tarif vereyim.misir sevenler icin cok lezzetli
ve cok kolay bir tarif,
PASTEL DE CHOCLO(turkcesini tam bulamadim ozur dilerim sanirim misir puresi)
malz.
4 tane misir yada dondurulmus hazir misir(1/2 kg)
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi seker
1 buyuk boy kuru sogan
iki yemek kasigi sivi yag
orta boy haslanmis tavuk gogsu.
yapilisi:
taze misir kullaniyorsak keskin bir bicakla misir tanelerini kocanindan ayirin(bu islemi kocanlari dik tutup yukaridan asagi dogru misirlari dibinden keserek yapin)
dondurulmus misir kullaniyorsaniz misirlarin iyice cozulmesini bekleyin,daha sonra misirlarinizi rondadan gecirin.bu islemi iki yada uc asamada yapabilirsiniz.rondada cekerken icine bir miktar su atip kolay cekilmesini saglayabilirsiniz.elde ettiginiz karisimi tencereye alin ,orta ateste karistirarak piisrmeye baslayin.bu asamada icine sutu ve sekeri ilave edip ,karistirmaya devam edin,(bu yemegin ozelligi tatli olmasi,damak tadiniza gore seker ilave edebilirsiniz)misirlarin rengi koyu sariya donene kadar kisik ateste pisirin,
diger tarafta baska bir tencerede yagi ve yemeklik dogradiginiz sogani kavurun,icine kucuk parcalara ayirdiginiz tavuk gogsunu ilave edin,5 dakika daha cevirip,hazirladiginiz bu ici borcama dokun.ustune daha once hazirladigimiz misiri dokun,en uste elinizle bir miktar daha toz seker alip serpin.biz buralarda latin amerikada oldukca tatli yapariz,
onceden isittiginiz firinda 180 derecede misirin ustu kizarana kadar( rengi degisene kadarda diyebiliriz)pisirin.
afiyet olsun.
kızlar engin bilgilerinize ihtiyacım var. hani hazır yaş pastalarda ara kata muzlu bir krema kullanıyorlar ya işte o kremanın tarıfıne ıhtıyacım var. yardımlarınızı beklıyorum
kızlar engin bilgilerinize ihtiyacım var. hani hazır yaş pastalarda ara kata muzlu bir krema kullanıyorlar ya işte o kremanın tarıfıne ıhtıyacım var. yardımlarınızı beklıyorum
ilk defa duyorum tarifini verirmisin merak ettim
smeagol çok teşekkür ederim en kısa zamöanda denerim ben bunu. haftasonu aşure yaparım sonrasında ev toplama işim var tayın ıstıyorum umarım cıkar inşallah çıkar.kısmetse yenı evımde yaparım artık.
smeagol çok teşekkür ederim en kısa zamöanda denerim ben bunu. haftasonu aşure yaparım sonrasında ev toplama işim var tayın ıstıyorum umarım cıkar inşallah çıkar.kısmetse yenı evımde yaparım artık.
tiramisuyu da bir deniyemedim ha..senin ki gayet pratik geldi bana..özendim şimdi.. ıslak keke benzettim biraz...çok severim.olsa da yesek keşke..
ya ben bilmiyorum tiramisu yapmayı
tarifi var mı bu topikte ben göremedim
yada bilen varsa yazabilirmi
eksik kalmayım öğreneyim şunu
Sana senelerdir yaptığım tiramisu tarifini vereyim:
1 paket pandispanya
1 kg süt
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
2 bardak toz şeker
1 küçük kase labne payniri
1 çorba kaşığı katıyağ
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 büyük bardak su
1 çorba kaşığı nescafe
1.5 çorba kaşığı şeker(Hepsi iyice karıştırılacak)
Üstüne serpmek için:
Kakao
Süt,un,nişasta,yumurta,şeker muhallebi kıvamında pişirilecek.Altı kapatılınca labne,katıyağ ve vanilya eklenecek.İyice karıştırılacak.Pandispanyanın her katı ıslatılacak(alt-üst) ve arasına üstüne ve yanlarına krema sürülecek.En üste kakao elenecek.Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilecek..